- 29 Mart 2014
- 126
- 126
Bu hususta çoğu tespitini çok doğru. Ama benimki için pek geçerli değil. Kısılik bozukluğu olduğundan baştan çok verici ilgili biri gibiydi. İlişki evliliğe döndüğünde birden siddet başladı. Bana karışan biri değildi. Günden bir kere arar arada halimi hattımı sorardı. Evlendim sürekli aramalar eve kapatmak ister gibi her seye muhalefet. O acıdan benimkini anlama mümkün olmadı. Anlayabilmek adına baskıcı tipler baştan çok karışıyor tabi ilgi kisvesinde.Kişiliği bozuk ve zarar verici birisiymis. Somut verilerle hareket etmek gerekiyor demek ki kişilerle. Duygusal bağ kurup en önemlisi de evlenip bu kadar hayatımızın içine alınca tahribatı da fazla oluyor. Mesela adam "senden hoşlanıyorum, benim için değerlisin" diyor; ama neredesin ne yapıyorsun oraya gitme buraya gitme diyor. Neden böyle yaptığını söylediğinizde seni seviyorum, değer veriyorum ya ondan yapıyorum; seni sahipleniyorum diyor. Halbuki kimsenin korunmaya ihtiyacı yok, hayatında öyle bir elin de olmasına ihtiyaç yok. Biz kadınlar genel anlamda bu konuda çok hata yapıyoruz. Size ithafen söylemiyorum bunları.
Toplumsal olarak bir algı yanilmasi var.bizi seviyor, koruyor kolluyor diyoruz.kol kanat geriyor diyoruz.Sonra bu tutumla gücü erkeğin eline vermiş oluyoruz, korunmaya muhtaç aciz bir profil çizmiş gibi oluyoruz.
Gel zaman git zaman bizi koruması için gücü eline verdiğimiz erkek gün geliyor bize zarar vermeye başlıyor, her şeyi yapmayı kendine hak görüyor. Sonra da gelip burada konu açıyoruz.ağlıyoruz.
Halbuki böyle bir desteğe ihtiyacımız yok. Erkeklerin yaptığı çoğu şeyi biz de yapabiliriz. Yok taciz edilirsin, yok peşine takılan olur yok laf atarlar yok kadınsın rahatsız ederler sen yapamazsin ben yaparım vb. Aslında böyle insanlar her zaman her yerde karşımıza çıkabilir, ama biZim kendi kendimizi koruyabilme gücümüz olmalı ve var da. Güç illa kas gücü olmak zorunda değil, gücün binbir çeşidi var ve bence bize zarar vermek isteyen insanları kendimizden uzaklaştırabiliriz. Burada toplumsal olarak bir algı yanilmasi var bu konuda.