boşanma aşamaları

tulpancik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2017
132
149
arkadaşlar,

uzun süredir sizlerden akıl istedim yorumlarınızı dikkate aldım önem verdim ve şükürdür ki sonunda hayırlı olduğuna inandığım şeyi yaptım, eşimden ayrıldım.

bu süreç ne yazık ki ben ayrıldım deyince bitmiyor. sanırım birden fazla meseleyi bir arada yaşamaktayım şuan. yine tecrübesi olanlardan akıl alırım boşanmayı isteyip acaba nasıl olacak diyenler için de bir ışık yakmış olurum umudu ile yazıyorum.

28 ekim 2019 pazartesi günü eşimin bana ailemin gelip beni alması üzerine boşanma davası açıp bana iftiralar atıp uzaklaştırma kararı çıkarttığını yazmıştım. o günden bu güne neler oldu kısaca özetlemek isterim.

30 ekim çarşamba günü avukata vekalet vermekle başladım bu sürece. kol çantamla hiçbir eşya almadan evden ayrıldığım ve eşyalarımı almak için eve giremediğim için önceliğim bu oldu. bu süreçte teyzemin evine yerleştim onda kalmaya başladım.
avukatım vekaleti takip eden iki gün içinde hem eşimin bana karşı çıkarttığı uzaklaştırma kararına itiraz etti hem de kendisinin bana yaklaşamaması için benim adıma bir uzaklaştırma kararı çıkartılması isteğiyle mahkemeye dilekçe verdi.
hakim bey dilekçeleri inceleyerek 4 ekim pazartesi günü eşimin uzaklaştırma kararını kaldırdı 5 ekim salı ise kendisine uzaklaştırma kararı çıkarttı.
6 ekim çarşamba günü bu kararları elime alarak oturduğumuz siteye gidip (işten izin alıp mesai saatleri içinde gittim karşılaşmamak için) site yönetimi ve güvenlik müdürüne bu kararları ibraz ettim.
kendileri sağ olsunlar bu kararları uygulamaya koyup güvenlik eşliğinde çilingirle içeri girmeme destek oldular. kararı sitenin ana giriş kapılarına dağıtıp olası bir tatsızlık yaşamamam için ellerinden geleni yaptılar.

eşim aynı günün akşamı eve geldiğinde site kapısında durdurularak karar ona tebliğ edilmek sureti ile yasal süreç başlamış oldu.
eve girdiğimde eşimin yükte hafif pahada ağır ne varsa evden kaçırdığını gördüm kol çantalarıma kadar ( iyi marka olanları sadece tabi ki)
evde yurt dışından arkadaşlarımın getirdiği içkiler vardı onları 3 adet foto makinemi (bekarken kendim almıştım) altın aksesuarlarım pasaportumu bilgisayarı düğün foto ve videoları vb. birçok şeyi götürmüştü.

bu eşyalar için mahkemeye dilekçe vererek geri istedik şuan bunun için bir dönüş bekliyoruz.

eşim benim aile konutumuzda yaşayamamam için elinden geleni yaptı evin tüm aboneliklerini iptal ettirdi ve kira kontratı üzerine olduğu için benim almam biraz zor oldu ama sonuçta geri açtırdım yasal olarak evde oturmak benim hakkım şöyle ki eşim kirayı yatırmakla mükellef değil benim için fakat kira sözleşmesini iptal edemiyor,uzaklaştırma kararı olduğu için eve giremiyor, boşanma kararı kesinleşene kadar ki bu yıllarca sürecek aile konutunu benim rızam olmadan değiştiremiyor oluşundan kirayı ödememesi durumunda beni yasal olarak kimse evden çıkartamıyor eşim ev sahibimizin şikayeti üzerine mahkeme kanalı ile kirayı ödemezse sonrasında kendisinden tanzim ediliyor. sıkıştığı için ev sahibimizi arayıp kavga etmiş ödemeyeceğim bana ne vs. diyerek ev sahibi de doğal olarak ben bu meselelerin içinde kalmak istemiyorum lütfen çıkın evimden dedi ben kimsenin mağdur olmasını istemediğimden kira yerine eşimden tedbir nafakası talep ettim. şuan onun kararı için de beklemedeyiz.

kayın validemin yazdığı ( kadın olarak insan utanır biraz ) eşimin boşanma dilekçesine karşı ,karşı boşanma dilekçesi hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. ondan da sonuç beklemekteyiz şuan.

şimdilik yasal olarak süreçler bu şekilde.

çok uzun oldu biliyorum kusura bakmayın. iyi günler dilerim.

çok geçmiş olsun biraz karışık olmuş ama genel olarak zor bi süreçtesiniz anlaşılıyor. dilerim haksızlığa kimse uğramadan bu işi sonuçlandırırsınız. bi de yazınızdan anladığım kadarıyla eşinize karşı hissiniz kalmamış gibi. sanırım böylesi sizin için daha kolay olacak.

çok karışık bir süreçteyim inanın anlaşılır olması için uğraştım yazarken. 23 gündür kendisiyle hiçbir iletişimimiz olmadı görmedim konuşmadım haberini bile almadım böyle olunca olaylara dışardan bakabilme şansım oldu ve durumun vehametini daha iyi kavradım insan içindeyken anlayamıyor. ben severek evlendim fakat evlilik içinde okadar kötü şey yaşadım ki bu zamana kadar bitmemesi (ya da benim bittiğini anlamamam) mucizeydi.

inşallah hayırlısı olur.

Allah yardımcınız olsun. Birbirini sevip evlenen insanların bu duruma gelmesi çok garip gerçekten. İnşallah bundan sonrası iyi olur sizin için .
ne yazık ki benim eşim evlenene kadar beni çok seviyordu sonra kendini sevip beni evcil hayvan olarak görmeye başladı. ayrılırken de karakterini iyice gösterdi. herkes hakettiğini yaşar umarım ona da ailesine de hakkım helal değil çok büyük ah ettim.

ne yaşadınız bilemiyorum ama geçmiş olsun. hayata bi kere geliyoruz. fırsatımız varken dilediğimizce yaşayalım. inşallah herşey daha iyi olur.

Kirayı neden kendiniz ödemiyorsunuz? Çalışmıyor musunuz? Bi de tarihlerde sıkıntı var sanırım. Eylül’de ayrıldınız evden sanırım

Ne kadar karışık bir süreç olsa da fazlasıyla değecek.

Eşiniz pisliğin önde gideniydi.

Değerli eşyalarınızı evden almadan çıkmanız büyük bir talihsizlik olmuş, ama eve geri yerleştiğinize göre inşallah o da kıyafetlerini falan alamamıştır. Onun maddi değer edecek hiç bişeyi yok mu?

Ben de bunlara el koyar, başka bir yere taşırdım sanırım.

kıyafetleri evde fakat saat vb. şeyleri götürmüş. onun kadar insafsız olmak istemiyorum ben de ona kötülük etsem ne farkımız kalır benim öc almak gibi bir arzum yok bir an önce bu işlerin içinden çıkmak istiyorum sadece.

Kirayı neden kendiniz ödemiyorsunuz? Çalışmıyor musunuz? Bi de tarihlerde sıkıntı var sanırım. Eylül’de ayrıldınız evden sanırım
yok ekimde tarihler doğru. boşanmayı kafaya koyalı çok daha uzun süre olmuştu sadece.

kirayı iki sebeple ödeyemiyorum şuan oturduğum evin kirası oldukça yüksek kendi maaşımla hem kirayı ödeyip hem de kişisel ihtiyaçlarımı karşılamam mümkün değil ne yazıkki. hiç birikmişim altınım vs. de kalmadığı için daha uygun bir eve çıkmam daha sağlıklı benim için.
ayrıca eşim ev sahibiyle kavga ettiği için kadın evinde kalmamı istemiyor daha fazla.

Öç değil ki...adam hırsız, benim altınlarımı, fotoğraf makinelerimi aldı diyorsunuz. Sizinkileri verip kendi eşyalarını alırdı.

anlamıyorum, bu kadar hasta zihniyetli bir insan tıp gibi zor bir eğitimi nasıl tamamlamış.

tıp camiasının geneli sıkıntılı çok doktor var cevremizde hepsi sosyal yeti , kültür açısından eksik böyle.

Çalışan kişiler nafaka alamıyor diye biliyorum ondan sordum tedbir nafakası demişsiniz ya. Allah yardımcınız olsun. İnsan ne hayallerle kuruyor o yuvaları. Umarım hayatınız yoluna girer bir an önce

Çalışan kişiler nafaka alamıyor diye biliyorum ondan sordum tedbir nafakası demişsiniz ya. Allah yardımcınız olsun. İnsan ne hayallerle kuruyor o yuvaları. Umarım hayatınız yoluna girer bir an önce
eşim benim 3 katım maaş almakta yükümlü olmasına karşın evin giderlerini karşılamamakta ve ağır kusurlu olduğundan belki nafakaya karar verebilir hakim zira diğer türlü benim tek başıma geçinmem zor olacak. her durumda ne olursa olsun can sağlığımdan endişe duymadan yaşamak her şeye değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…