boşanma aşamaları

eşim benim 3 katım maaş almakta yükümlü olmasına karşın evin giderlerini karşılamamakta ve ağır kusurlu olduğundan belki nafakaya karar verebilir hakim zira diğer türlü benim tek başıma geçinmem zor olacak. her durumda ne olursa olsun can sağlığımdan endişe duymadan yaşamak her şeye değer.
Hayırlısı olur inş. Dediğim gibi tazminat olabilir ancak çalışan kişiye çocuk yoksa nafakayı hiç duymadım

Çalışan kişiler nafaka alamıyor diye biliyorum ondan sordum tedbir nafakası demişsiniz ya. Allah yardımcınız olsun. İnsan ne hayallerle kuruyor o yuvaları. Umarım hayatınız yoluna girer bir an önce
Nafaka alamiyor diye birsey yok. Genelde oyle biliniyor ama. Duruma bagli.

arkadaşlar,

uzun süredir sizlerden akıl istedim yorumlarınızı dikkate aldım önem verdim ve şükürdür ki sonunda hayırlı olduğuna inandığım şeyi yaptım, eşimden ayrıldım.

bu süreç ne yazık ki ben ayrıldım deyince bitmiyor. sanırım birden fazla meseleyi bir arada yaşamaktayım şuan. yine tecrübesi olanlardan akıl alırım boşanmayı isteyip acaba nasıl olacak diyenler için de bir ışık yakmış olurum umudu ile yazıyorum.

28 ekim 2019 pazartesi günü eşimin bana ailemin gelip beni alması üzerine boşanma davası açıp bana iftiralar atıp uzaklaştırma kararı çıkarttığını yazmıştım. o günden bu güne neler oldu kısaca özetlemek isterim.

30 ekim çarşamba günü avukata vekalet vermekle başladım bu sürece. kol çantamla hiçbir eşya almadan evden ayrıldığım ve eşyalarımı almak için eve giremediğim için önceliğim bu oldu. bu süreçte teyzemin evine yerleştim onda kalmaya başladım.
avukatım vekaleti takip eden iki gün içinde hem eşimin bana karşı çıkarttığı uzaklaştırma kararına itiraz etti hem de kendisinin bana yaklaşamaması için benim adıma bir uzaklaştırma kararı çıkartılması isteğiyle mahkemeye dilekçe verdi.
hakim bey dilekçeleri inceleyerek 4 ekim pazartesi günü eşimin uzaklaştırma kararını kaldırdı 5 ekim salı ise kendisine uzaklaştırma kararı çıkarttı.
6 ekim çarşamba günü bu kararları elime alarak oturduğumuz siteye gidip (işten izin alıp mesai saatleri içinde gittim karşılaşmamak için) site yönetimi ve güvenlik müdürüne bu kararları ibraz ettim.
kendileri sağ olsunlar bu kararları uygulamaya koyup güvenlik eşliğinde çilingirle içeri girmeme destek oldular. kararı sitenin ana giriş kapılarına dağıtıp olası bir tatsızlık yaşamamam için ellerinden geleni yaptılar.

eşim aynı günün akşamı eve geldiğinde site kapısında durdurularak karar ona tebliğ edilmek sureti ile yasal süreç başlamış oldu.
eve girdiğimde eşimin yükte hafif pahada ağır ne varsa evden kaçırdığını gördüm kol çantalarıma kadar ( iyi marka olanları sadece tabi ki)
evde yurt dışından arkadaşlarımın getirdiği içkiler vardı onları 3 adet foto makinemi (bekarken kendim almıştım) altın aksesuarlarım pasaportumu bilgisayarı düğün foto ve videoları vb. birçok şeyi götürmüştü.

bu eşyalar için mahkemeye dilekçe vererek geri istedik şuan bunun için bir dönüş bekliyoruz.

eşim benim aile konutumuzda yaşayamamam için elinden geleni yaptı evin tüm aboneliklerini iptal ettirdi ve kira kontratı üzerine olduğu için benim almam biraz zor oldu ama sonuçta geri açtırdım yasal olarak evde oturmak benim hakkım şöyle ki eşim kirayı yatırmakla mükellef değil benim için fakat kira sözleşmesini iptal edemiyor,uzaklaştırma kararı olduğu için eve giremiyor, boşanma kararı kesinleşene kadar ki bu yıllarca sürecek aile konutunu benim rızam olmadan değiştiremiyor oluşundan kirayı ödememesi durumunda beni yasal olarak kimse evden çıkartamıyor eşim ev sahibimizin şikayeti üzerine mahkeme kanalı ile kirayı ödemezse sonrasında kendisinden tanzim ediliyor. sıkıştığı için ev sahibimizi arayıp kavga etmiş ödemeyeceğim bana ne vs. diyerek ev sahibi de doğal olarak ben bu meselelerin içinde kalmak istemiyorum lütfen çıkın evimden dedi ben kimsenin mağdur olmasını istemediğimden kira yerine eşimden tedbir nafakası talep ettim. şuan onun kararı için de beklemedeyiz.

kayın validemin yazdığı ( kadın olarak insan utanır biraz ) eşimin boşanma dilekçesine karşı ,karşı boşanma dilekçesi hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. ondan da sonuç beklemekteyiz şuan.

şimdilik yasal olarak süreçler bu şekilde.

çok uzun oldu biliyorum kusura bakmayın. iyi günler dilerim.
Rabbim yardımcın olsun. Ferah kapılar açsın INSAALLAH. Öncelikle bir hukukçu olarak şunu söylemek istedim. Avukatınız gerçekten bilgili ve tecrübeliymis. Yolunuz açık olsun

Konu sahibi bunu yasayan ilk degilsin inan. Evlilikler guzel baslar ancak hicbir ayrilik guzel bitmez. Davalara yazilan dilekcelerde de davayi kazanmak icin karsi taraf cirkinlesebilir, iftiralar atabilir, avukatlar soyle de yazalim diye akil verebilir, yalanci sahitlikler olabiliyor....Hatta ve hatta davanin son asamalarinda karsi taraf bakti ki kaybedecek gelip " pismanim, sensiz yapamiyorum, seni cok seviyorum" diyip davayi dusurebilir. Sonrasinda da dava dustukten bir kac sonra da tekrar yuzustu birakabilir. Bunlar hep yasaniyor. Malesef bu surec sıkıntıli bir surec. Keske karsi taraf olayi hic cirkinlestirmeyip anlasalim deseydi. Sıkintılı surec yasadim biliyorum ama sonrasi cok huzur verici. Siz arkaniza yaslanip herseyi avukatiniza birakirsaniz bu surecte daha az yipranirsiniz. Gecmis olsun..

Rabbim yardımcın olsun. Ferah kapılar açsın INSAALLAH. Öncelikle bir hukukçu olarak şunu söylemek istedim. Avukatınız gerçekten bilgili ve tecrübeliymis. Yolunuz açık olsun
çok sağolun avukatım sağolsun destek oluyor kendisi de böyle birinden boşanmış empati yapıyor yardımcı oluyor. inşallah bundan sonra da durumlar istediğimiz gibi gelişir. yakinen görüştüğümüz arkadaşlarımız benim lehime şahitlik yapacaklar eşimin iftiralarının gerçeklerle uzaktan yakından alakası yok zaten allah ıslah etsin şu durumlar biraz yoluna girdiğinde kendisine iftiralarından dolayı da dava açacağım toplum önünde beni itibarsızlaştırması bi derece sonunda hapis cezası alabileceğim iftiralar attı bu çok ağır gencecik kendi halinde bir insanım durduk yere sicilimi karalaması allah korusun sabıkam olması hiç hoş değil.

Konu sahibi bunu yasayan ilk degilsin inan. Evlilikler guzel baslar ancak hicbir ayrilik guzel bitmez. Davalara yazilan dilekcelerde de davayi kazanmak icin karsi taraf cirkinlesebilir, iftiralar atabilir, avukatlar soyle de yazalim diye akil verebilir, yalanci sahitlikler olabiliyor....Hatta ve hatta davanin son asamalarinda karsi taraf bakti ki kaybedecek gelip " pismanim, sensiz yapamiyorum, seni cok seviyorum" diyip davayi dusurebilir. Sonrasinda da dava dustukten bir kac sonra da tekrar yuzustu birakabilir. Bunlar hep yasaniyor. Malesef bu surec sıkıntıli bir surec. Keske karsi taraf olayi hic cirkinlestirmeyip anlasalim deseydi. Sıkintılı surec yasadim biliyorum ama sonrasi cok huzur verici. Siz arkaniza yaslanip herseyi avukatiniza birakirsaniz bu surecte daha az yipranirsiniz. Gecmis olsun..
allah herkesin karşısına hakettiğini çıkartsın diyorum bu saatten sonra. eşime de annesine de en iyi ders o olur.

inşallah alabilirim
Cocuk yok bildigim kadariyla ve calisiyorsun. Alamayabilirsin de bilemem. Tedbir nafakasi verilip verilmeyecegi bir sonraki durusmada belli olur. Tedbir nafakasi davalar bitene kadar verilen nafakadir. Genelde 200 tl falan. Dava bittikren sonra tedbir nafakasi kaldirilip yoksulluk nafakasi baglanir. Cocuk varsa da cocuk icin istirak nafakasi. Yoksulluk nafakasi da genelde 500 tl falan.
Yukaridaki linki okuyabilirsin..

çok sağolun avukatım sağolsun destek oluyor kendisi de böyle birinden boşanmış empati yapıyor yardımcı oluyor. inşallah bundan sonra da durumlar istediğimiz gibi gelişir. yakinen görüştüğümüz arkadaşlarımız benim lehime şahitlik yapacaklar eşimin iftiralarının gerçeklerle uzaktan yakından alakası yok zaten allah ıslah etsin şu durumlar biraz yoluna girdiğinde kendisine iftiralarından dolayı da dava açacağım toplum önünde beni itibarsızlaştırması bi derece sonunda hapis cezası alabileceğim iftiralar attı bu çok ağır gencecik kendi halinde bir insanım durduk yere sicilimi karalaması allah korusun sabıkam olması hiç hoş değil.
Ben de boşanma aşamasındayim. Benimki de davada neler dedi. Takmayın ispat edemez zaten.

yaaa bu erkekler neden böyle aklım almıyor utanmıyorlar mı karılarına yalan yanlış iftira atmaya çok ayıp.. hakim ne diyor beyanlarına eşinizin ?
Hakimler bir şey demiyor. Bir iddia ortaya atarsa ispat etmek zorunda. Ispat edilemeyen iftiraları dikkate almıyor. Boşanmada suclu olan erkekler bunu ispat etmek zorunda

Hakimler bir şey demiyor. Bir iddia ortaya atarsa ispat etmek zorunda. Ispat edilemeyen iftiraları dikkate almıyor. Boşanmada suclu olan erkekler bunu ispat etmek zorunda
bi arkadaşta boşanıyor onun eşi de aynı hakim eşine kızıyormuş yalan söylediği için zaman zaman. kaçıncı duruşman görüldü ?

X