boşanma arifesindeki erkek arkadaşım

İşin ahlaki ve vicdani boyutu size kalmış, bir şey demeye hakkım yok..
Siz sevgilinizin şu yoğun dönemden çıktıktan sonra istediğiniz gibi olacağından emin misiniz? yani, bir evlilikten çıkıp da tekrar taşın altına elini koyup ta size beklediğiniz teklifi edebilecek mi? Ve mutlaka devamında sorunlar olacaktır. Küçük bir şey de olsa bunlar sizi rahatsız edebilir, bunlarla baş edebilecek misiniz? Boşanmada sizin bi katkınız olmasa bile size rahatsızlık verecek kişiler bile olabilir. Bu dönemde sevgilinizin de uygun gördüğü gibi biraz mesafe belki de ilişkinize de ara vermeniz ikiniz için de doğru bir karar bence. Kendinizi yıpratmayın. Daha gerçek bi ilişkiniz oldğunu hissetmemişsiniz bile, belki doğru kişi değildir.. Boşandıktan sonraki psikolojisinin ne olacağını göz önünde tutarak yaklaşın..

birincisi genç değilim
2. karar çıktı sadece kağıt bekleniyor orda boşanma kağıdı yazdım o yüzden karar verilse bile resmi belgenin gelmesi için süre gerektirir

Arkadasım ben boşandım bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilirim. Biz derdimizi anlayamiyoruz galiba sana. Resmi belge dediğin nedir?

yardım için teşekkür ederim.uzaklaşıp biraz dışardan bakmak iyi olucak haklısınız

arkadaşlar googla yazdım konu sahibinin dediği gibi bir kağıt var bu kağıt şuymuş

Boşanmanın gerçekleşmesi için,
- Mahkemenin kararının mahkemece yazılması (kararın ne kadar zamanda yazılacağı mahkemelerin iş yoğunluğuna göre değişir, bunu mahkeme kaleminden sorunuz, size yaklaşık olarak söyleyebilirler),
- Taraflardan birinin posta masrafını karşılaması ve kararın her iki tarafa tebliği (size kararın yazılmış olacağını söyledikleri gün mahkeme kalemine iki adet 5 TL.lık pul ile gidiniz)
- Her iki tarafın da kararı temyiz etmemesi (tebliğden itibaren 15 gün beklenmesi ya da temyiz etmeyeceğinizi her iki tarafın da dilekçe ile mahkemeye bildirmesi)
gerekir.

Evet böyle bir kâğıt var.
Ve bu karar kâğıdı olmadan nüfustaki işlemler de yapılamıyor...

dediğin gibiyse zaten boşanmış gibi o halde sorun ne ben anlamadım
sana hala soğuk davranması tuhaf sanki
zaten iki yıldır birlikteymişsiniz boşanmayı filan beklememiş adam
boşanmadan hareket edemem diyo ama iki yıldır bi ilişki içerisinde resmi bi boşanma olmadığı halde
kendisiyle biraz çelişmiyo mu bu durumda
şimdi niye sorun çıkarıyo onu anlamadım cidden

bu arada siz birlkte mi yaşıyosunuz

Son düzenleme:

dediğin gibiyse zaten boşanmış oluyo o halde sorun ne ben anlamadım
sana hala soğuk davranması tuhaf sanki
zaten iki yıldır birlikteymişsiniz boşanmayı filan beklememiş adam
boşanmadan hareket edemem diyo ama iki yıldır bi ilişki içerisinde resmi bi boşanma olmadığı halde
kendisiyle biraz çelişmiyo mu bu durumda
şimdi niye sorun çıkarıyo anlamadım cidden
ilişkinin bitmesinden iki tarafta memnunmuş aileler onaylamış diyosun o zaman sorununuz ne

bu arada siz birlkte mi yaşıyosunuz

boşanan birinin resmi belgeden bi haber olması şuan benim çok ilgimi çekti google yazınca bile çıkıyor

Kinayeli cevap vermeden önce kendi bilgilerini bir gözden geçir istersen. Resmi belge dediğin kavram oldukça geniştir; kambiyo senedi de resmi bir belgedir mesela. Sanırım beklenen bu değil ama değil mi?

Senin 2 senedir mi yoksa boşanma arifesindeyken mi ilişkinin başladığı muallakta olan ( ve ısrarla cevap vermekten kaçındığın) erkek arkadaşının ve müstakbel eşinin beklediği GEREKÇELİ KARAR. Eğer baştan beri terimleri olması gerektiği gibi kullansaydın bu tip sorularla karşılaşmazdın.

aşk,sevgi insanın gözünü kör edebiliyor iyi düşün ileride pişman olamana,mutsuz olmana sebeb olacak fevri davranışlardan kaçın. sevgiyi hakadecek daha iyi insanlarda olabilir senin için. ayrılırsın üzülürsün ağlarsın dayanamayacak gibi olursun ama gelir geçer herşey ve bigün dersin ki iyikide doğru olanı yapmışım diye dua edersin....

terim zaten boşanma kağıdı olarak geçiyor benim terimimde yanlış bir şey yok sadece olaya ön yargılı olan çok fazla olduğu için tam olarak anlaşılmadığımı sanıyorum, ki anlayanlarda olduğuna göre hata sadece benim yazımda olmamalı.ordada boşanma kağıdı yazdım zaten yazıda yani neyse uzatmaya gerek yok ben yardımımı aldım teşekkür ederim yorumunuz için.
aşağıdaki arkadaşta yazmış ne kağıdı olduğunu açıklamış onuda ekliyim bakarsanız daha açıklayıcı olur

Son düzenleyen: Moderatör:

gerçekten çok teşekkür ederim ..bir türlü derdimi anlatamamıştım

Benim ordaki yazıya bakmama gerek yok avukatım zaten biliyorum neyin ne olduğunu.

Ben senin boşanma kağıdından bahsetmedim ayrıca. Almeyra idi adı sanırım o üyenin " hangi resmi belge" sorusuna verdiğin gayriciddi mesajına istinaden cevap yazdım. Yani asıl mesele bu olmasa da okuduğunu mu anlamıyorsun yoksa işine gelmiyor ve lafı mı çarpıtıyorsun anlamadım ama kınnda tutarsızlık ve cevapsız sorular çok fazla.

Konunun özüne gelince rica ettiğin gibi yargılaman fikrimi belirtmek istiyorum. sen ısrarla cevap vermesen de; ben senin kendi verdiğin eski bilgiler doğrultusunda bu ilişkinin 2 yıllık olduğunu düşünüyorum. Bu durumda boşanma davası daha ortada yokken sen bu kişinin hayatında vardın sanırım. Yani yazanlara laf söylemişsin ama ilişkiniz evlilik devam ederken başkamış gözüküyor. Bu bilginin yanında diğer yazdıklarına bakınca da taşınıncaya kadar sabret bence. Madem az kaldı. Senin yaşadığın şehre bir gelsin o zaman karar verirsin durumunuza.

Allahım yarabbim ya,, gerildim oturdugum yerde öncelikle.. canım sana erkek mi yok,o adamdan o kadar medet ummuşsun.. eşimle birlikte ilk 3 sayfayı okuduk arkadaşlar(eşim avukat)) resmen kahkaha atmaya basladı.. öncelikle ne dedi biliyomusunuz? zorla cocuklarını evlendiren aileler ilk yılında bu kadar kolay boşar mı sence? mantıken düşününce cok haklı zorla evlendiren bi ailesi varsa henüz boşanmamışken oğullarının kız arkadaşını bagırlarına basarlar mı sizce..bence hayır çünkü cok katı bi anne babası vardır bu 1... ikincisi herkes yazmış düşüncelerini,belgeler bulmuş kopyalamış ben eşimin agzından yazayım;'' anlaşmalı boşanmalarda tek avukata başvurulur, istendigi takdirde kadının veya erkegin imzası alınır,imzası alınan kişi mahkemeye gitmemekte hürdür. ve temyize bile gitmeden tek celsede boşanırlar.. neyin lagalugası bu:):).. kız cekilsin aradan,boşanmak istemeyen bi taraf var dedii''..

Sanırım burada herkesin anlatmak istediklerini eşiniz derlemş, toplamış
Avukatta olduğundan bir kerede anlatmış.
Şu anda fiilen evlilik bitmiş olabikir ama ortada anlaşılmaz bir durum var
Boşanma davasıda çekişmeliye benziyor
Bu durumda karısı boşanmak istemiyor olabilir.
Aynı şeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
Ya temyizden feragat etmenin adı ne zaman resmi belge olmuş. Bu kağıt mahkeme kaleminden bir hafta sonra çıkıyor. E tabi boşanma işleminin de gerçekleşmiş olması gerekiyor ama konu sahibi ısrarla bosanmadiklarini söylüyor.

Ya bizimle kafa buluyor ya da cok rahat

adam seninle bağları alenen kopartmak istiyor boşanma kağıdı bilmemnesi ayağına sen hala bana niye evlenme teklifi etmiyor ki diye düşünüyorsun. daha nasıl anlatsın adam seninle ilişkisinin bitmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu. geleceğiniz yok bu açık

Arkadasım ben boşandım bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilirim. Biz derdimizi anlayamiyoruz galiba sana. Resmi belge dediğin nedir?

boşanan birinin resmi belgeden bi haber olması şuan benim çok ilgimi çekti google yazınca bile çıkıyor

Şu mesajı evde görseydim üşenmez gerekçeli kararı şuraya yapıştırırdım. Sen kandırıldığının, bekletildiğinin belki de alay edildiğinin farkında bile değilsin.

bir şey diyeyim mi seni yargılamadan.gönül bu nereye ne zaman konar bunu bilemeyiz bunu yargılamakta bize düşmez zaten.senin hayatın ne yaşarsan yaşa ..
bu adam boşanma arifesinde senden sadece destek bekliyor ve boşanma biter bitmez tekmeyi koyar bence neden diyeceksin.adam zaten 1 yıldır evli diyorsun yuları gevşemiş şuan yular tamamen kopuncada bekarlığın tadını çıkarmaya bakacak hemen evlenmez bence..

anlaşmalı boşanmalarda tek celsede hakim boşuyor evet.en fazla 1 ay sonra kaleme gidip boşanma evraklarını alıyorsun ve bekar yazan kimliğini çıkarabiliyorsun hatta kalemden almana gerek kalmadan nufüsta bile boşanmış olduğun görünüyor..
artık işlemler bu kadar uzun sürmüyor..haklısın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…