boşanma arifesindeki erkek arkadaşım

ben hukukçuyum,yorumları okuyamadım.
o boşanma anlaşmalı değildir,anlaşmalı olması için en az 1 yıllık evli olmak gerekir,ayrıca eşiyle aralarında bir protokol imzalayıp mahkemeye verirler ve tanığa bile gerek kalmadan tek celsede boşanırlar. taraflar anlaştıysa zaten evrak falan da istenmez bir yerden.
çekişmeli boşanmadır o,yani bir taraf boşanmak isterken diğeri boşanmak istemiyordur veya ikisi de boşanmak istiyor ancak nafaka, tazminat, çocuk varsa onun velayeti veya evlilik malları konusunda anlaşamıyorlardır,böyle davalar da uzar biraz. Ama eşiyle aynı evde yaşıyorlarmış,davayı da aynı yerde açmışlardır,evraklar bulundukları il veya ilçedeki kurumlardan gelecek,o evraklar da tarafların sosyal ekonomik durumunu tespit için istenir, evraklar bankalardan ve emniyetten gelir, o evrakların da 10 gün gibi bir süre içinde gönderilmesi zorunlu, yoksa kuruma cezası var,yani sonuç olarak araştırması veya gelmesi zahmetli evraklar değil.
bence davaya kendiniz girmek istemezseniz erkek arkadaşınızın tanımadığı başka birini gönderin de izlesin davanın seyrini...
işte en doğru bilgi. çok sağol.
konu sahibi kandırılıyorsun.:ssz:

İnsan sevince dogru dusunemiyo bence.siz o ne derse inanmissiniz gozunuz gormuyo yada isinize gelmiyo gercekler..bizler objektif bakiyoruz bu anlattiklariniza ve gordugunuz gibi herkes oyalandiginiz konusunda hemfikir..biraz gercekci olmaya calisin.
Hem sonra evlenseniz cokmu mutlu oluruz saniyosunuz.inanin surada dert diye actiginiz konuyu mumla ararsiniz.

kesinlikle katılıyorum. kandırılıyorsun, kullanılıyorsun, boşanmak-ayrılmak isteyen çoktan boşanırdı boşanamasa ayrılırdı. evin içini bilemezsiniz. evlilerin arasında başka bir bağ vardır, birbirlerini sevsin sevmesin aralarında ne geçtiyse geçsin... kopamamak ondandır. siz bilemezsiniz henüz evli değilsiniz. bir koca en lanet bile olsa ağlayan bir kadının üstüne çekip kapıyı çıkamaz... yaşanmışlıklar vardır. bizim binada neredeyse yüz yaşına gelmiş çapkın bir amcanın bilmem kaçıncı karısı oturuyor, yıllar önce adam çekmiş gitmiş, bundan önceki karı da başka bir mahallede oturuyor ve adam en sonuncusuyla birlikte ama tuhaf da olsa adam hiçbirini arkasında bırakamıyor, çünkü bu yaşlı neneler onun yasını tutuyor, başka türlüsünü görmemişler çünkü... adam da onları da karısı olarak gördüğünden hala hayatında tutuyor, ilişkisi olmasa bile sevdiğini anlıyorsun. bu tabi çok uç ve günümüzde benzerleri bulunamayacak bi durum ama karılık-kocalık böyle işte...

gerçekten boşver bu işi sen, adam mı yok? belki barışırlar-hatta barıştılar bile haberin yok...

şimdi anlatıcaklarımdan yargılama değil destek bekliyorum lütfen esirgemeyin. erkek arkadaşımla daha önce arkadaştık tanışmıştık kendisi nişanlıydı daha sonra evlendi. evliliği aile zoru ile olmuştu. daha sonra boşanma kararı aldılar her ikiside ve anlaşmalı boşanma davası açıldı ilk celse görüldü neyse o aralarda ben erkek arkadaşımla yakınlaşmaya başladım kendisinden hoşlandım ve nihayet aramızda bir aşk başladı.yani ben tanıdığımda zaten dava başlamış ve bitmek üzereydi.bilirsiniz ki çok zor günler geçirdim.ailesi boşanma konusuna sert çıkmıştı baştan şuan beni biliyor ve onaylıyorlar.ama bu ilişki beni, çok yıprattı.dava süresinde eski eşiyle aynı evde kalmalarına bile katlandım bir süre.ilişki adına hiç bir şeyi doğru dürüst yaşayamadık .sevgili gibi değildik yani .tamam geliyor görüşüyoruz ama arada bir çünkü ayrı şehirlerdeyiz.ailelere her şey anlatıldı onay veriler sonuçta yanlış bir evlilik vardı herkesin başına gelebilirdi fakat kendisi boşanma kağıdı gelmeden hiç bir adım atamayacağını söylüyor ailelere kadar biliniyor.fakat bilemiyorum çok fazla beklentim oldu hepsi de içimde kaldı.arkadaşlarıma bakıyorum hepsi sevgilileri ile yanyana mutlu evlenme teklifleri aldılar .ben ise sadece karşıdan bakıyorum.biliyorum bunu başlatan benim kabul eden de ama kendisi başlarda çok duyarlıyken şuan dengeleri malesef kuramaz halde.benim de hiç bir şeye hevesim kalmadı açıkcası .bana kadın olduğumu hissettirmiyor sanki ben onun sevgilisi değilim de psikoloğum gibi davranıyor bana.sürekli o dertli o sıkıntılı o meşgul ben kimseye dert anlatamıyorum ailemden başkası daha önce evlenip ayrıldığını bilmiyor.ailemde ben mutluyum diye kabul etti onu.kimseye dert anlatamıyorum iyice bunaldım .onun aile problemleri boşanma davalrı sürekli bana yansıyor.beni anlayabiliyormusunuz bilemiyorum ama artık içimdeki zehri akıtmalıyım.o kadar dolu ve mutsuzum ki. bir yerden de seviyorum ama sevgi neye yeticek .ben evlenene kadar onunla bütün heycan geçicek.çünkü dediğim gibi bir ilişkiden başaka her şeye benziyor yaşadığımız .çok sabrettim ama hala hep kavgacı dik başlı oluyorum.bana bir şey vermiyor ama hep bekliyor.neden soğuksun va.hep anlattım bana ilgi göster dedim .burdan bir şey yapamam diyor.benim yaşadığım şehire taşınmak üzere bu arada söyliyim.yani insan bu kadar mı odun olur. bir kadına nasıl davranılacağını bilmez.bilemiyorum bana bir akıl verin nolur

Her sevgili sonuçta evleniyormu.. Anlayamadığım hem sevgili gibi değiliz diyorsun hemde bu kişi ile evlenmek istiyorsun.. Erkek arkadaşın zaten denemiş , becerememiş evliliği.. Hemen ardından evlilik düşüneceğini sanmıyorum...Zaten boşanmaların hemen ardından bir süreç var evlilik için , yanlış bilmiyorum sanırım

Ben bu evlilik telaşını anlıyamadım..:50:
evlilik telaşım yok o sadece özenme sevdiği biriyle birlikte olma hayali herkesin kurduğu gibi bir istek yoksa hemen evleneli diye bir şey yok zaten..

Sadece ilk sayfayı okuyabildim 22 sayfayı da yorumu da okuyamayacağım. Boşanma arifesinde ilişkiye başlamak çok büyük hata çünkü belkide araları düzelecekti siz engel oldunuz. Ayrıca ailemin zoruyla evlendim masalına siz inandınız mı? He canım he.
keşke okusaydınız yanlış yorumlamöışsınız okumak iyidirhe canım

o boşanma anlaşmalı değildir,anlaşmalı olması için en az 1 yıllık evli olmak gerekir,ayrıca eşiyle aralarında bir protokol imzalayıp mahkemeye verirler ve tanığa bile gerek kalmadan tek celsede boşanırlar. taraflar anlaştıysa zaten evrak falan da istenmez bir yerden.
çekişmeli boşanmadır o,yani bir taraf boşanmak isterken diğeri boşanmak istemiyordur veya ikisi de boşanmak istiyor ancak nafaka, tazminat, çocuk varsa onun velayeti veya evlilik malları konusunda anlaşamıyorlardır,böyle davalar da uzar biraz. Ama eşiyle aynı evde yaşıyorlarmış,davayı da aynı yerde açmışlardır,evraklar bulundukları il veya ilçedeki kurumlardan gelecek,o evraklar da tarafların sosyal ekonomik durumunu tespit için istenir, evraklar bankalardan ve emniyetten gelir, o evrakların da 10 gün gibi bir süre içinde gönderilmesi zorunlu, yoksa kuruma cezası var,yani sonuç olarak araştırması veya gelmesi zahmetli evraklar değil.
bence davaya kendiniz girmek istemezseniz erkek arkadaşınızın tanımadığı başka birini gönderin de izlesin davanın seyrini..
dava zaten görüldü...karada verildi

Allah askina,size bosanmis arkadaslar yaziyor, yani bu yollari yasamislar birebir, onuda gectim, avukat arkadaslar yaziyor,yani isi bilenler, ama siz hala bi tutturmissunuz, karar verildi, yani mahkeme bitti ama kagit gelmedi yani daha resmn bosanmis sayilmiyo falan...cogu kisi anladi zaten nedemek istediginizide, herkesde o kagidin gelmesi yani durumun resmiyetlenmesi bukadar uzun sürmez diyolar,siz bunu anlamiyorsunuz...yaaaa bosandiktan 6 ay sonra onu gectim bi ay sonra evlenenler var...onlarin kagitlari hemen cikiyoda nasil oluyo sizin sevgilinizin yada herneyse sevgili bile demiyonuz kimi yerde , kagidi bukadar uzun sürüyor cok tuaf... Kimi seylerin farkina varsaniz bu sizin yarariniza olur, bizim elimize bisey gecmez, ayrica bosanma sürecinde bi iliskiye baslamak, ondan önce arkadaslik nekadar samimiydi diye düsündürmüyor degil, ama bu sizin yasamaniz, evli biriyle olursunuz olmazsiniz ,ki bana göre yanlis boansin gelsin, bu sizin bilceniz sey, ama bosanma konusunda kandiriliyorsunuz haberiniz olsun.....

Bana kalirsa sen onunla nisanliyken filan degil basbaya evliyken tanistin!ayrica bende soylicektim kendin buyuk harflerle eklemissin,bosanma anlasmaliysa ilk celsede biter!bi iliski yasiyor ve bunu yanlis mi diye dusunup buraya sunuyorsaniz ya tam anlatin yada konu acmayin!burdaki insanlarin sizi yargilamasi normal cunku bir cogumuz evliyiz ve kendimizi sevgilim dedigin adamin esi yerine koyuyoruz.yanlis yoldasin bosanacak adam bosanma asamasinda bir baska kadinla gorusmemeli kaldi ki ben evlilik devam ederken gorustugune eminim sizinle!dunyada erkek mi kalmadi anlamadim gitti!!

karar çıktıysa neden bu kadar sıkıntılısınız hala gerçekten anlamadım cevap ta vermiyosunuz bu konuda

ilk yazdığınız zaman ilk celse görüldü ama daha boşanma olmadı diğer celsede bitecek gibisinden birşeyler söylüyodunuz
sevgiliniz de hala sonuçlanmadığı için sıkıntıda diye düşündük
şimdi de dava görüldü bitti sadece kağıt çıkıcak diyosunuz
o zaman herşey bitmiş evlilik filan kalmamış ortada siz hala bu nedenle sorunlar yaşıyosanız ilişkinizi gözden geçirmelisiniz
bence birlikte olduğunuz kişi sizi isteyip istemediğinden emin değil
daha önce ayrılmaya çalıştım bırakmadı diyosunuz ama o zamanlar zaten sııntılı bi dönemden geçiyomuş ve yalnız kalmak istememiş te olabilir ya da sizi cepte tutmak istiyo da olabilir bunları da düşünmelisiniz
burda herkes sizi uyarmaya çalışıyo ama siz herşeyi işinize geldiği gibi yorumluyosunuz bence
kağıt gelince herşey düzelecek mi yani

Son düzenleme:
bence davaya kendiniz girmek istemezseniz erkek arkadaşınızın tanımadığı başka birini gönderin de izlesin davanın seyrini..
dava zaten görüldü...karada verildi

dava görülüp boşandılarsa daha neyi sorun ediyor ve bekliyorsunuz,onu anlamadım ben de...
ne zaman boşanmışlar, siz gördünüz mü mahkeme ilamını? hala aynı evde mi yaşıyorlar, boşanma davası sürerken aynı evdelermiş ya. boşanma kararı verilince kararın gerekçesi en geç 1 ay içinde yazılır, taraflar isterse taraflara gönderilir karar, aynı evdelerse zaten karar ikisine de ulaşmıştır, daha ne kağıdından bahsediyorsunuz siz gecikti diye...
boşanmada acelesi olanlar anlaşmalı olarak tek celsede boşanır, kararı tebliğ alır ve temyizden feragat eder ki,karar hemen kesinleşip nüfus müdürlüğüne işlensin...

Arkadaşlar; selamlar herkese.
BU KONUNUN SAHİBİ BEN DEĞİLİM KESİNLİKLE. BU KONUYU SANIRIM HATTA EMİNİM KARDEŞİM AÇMIŞ. KONU 23.09.2013 TARİHİNDE AÇILMIŞ. BEN 14.09.2013 TARİHİNDE EVLENDİM. KONU BANA AİT DEĞİLDİR. TESADÜFEN KONUYU GÖRDÜM. İKİ ÜÇ KONU DAHA VAR SANIRIM ONLARIDA BEN AÇMADIM. YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTEMEDİĞİMDEN YAZMA GEREKSİNİMİ DUYDUM. KONULARIMADA BAKARSANIZ ZATEN BU AÇILAN KONUNUN BENİM OLMADIĞINI RAHATLIKLA ANLARSINIZ.
Tekrardan iyi akşamlar dilerim.

Back
X