• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum sanırım kesin artık..

evet öyle. başlarda çok darladım eşimi bu yüzden ama artık darlamıyorum yani o derece e sordum sadece ama hemen iyi davrandım..

bakın hemen iyi davranmak zorunu çözmek

aksine bende sorunu büyütür eşinde de büyütmüş

o kadar yapmacık olur ki o

gözünden alev fışkırarak adama bakıp kızıp sonra da ay canım yapmak

bebekler bile kanmıyor buna

oturun konuşun ve aile terapistine gidin bir yılınız doluncaya kadar birbirinize zaman tanıyın

psikoloğa gitmenize bu evlilik mi sebep acaba??
yani eğer öyleyse terapiye devam edip bu adamdan kurtulun

herşeyden patlıyor hep böyle küçük şeyler dağ gibi oluyor boşanma noktasına geliyoruz.

Ailesine , ailenize " onlar hep böyle " sözünü neden soyletiyorsunuz. Haber etmek neden ?
Her kavga anne babaya söylenmez ve anladığım kadarıyla sizler evliliği çok basitleştirmişsiniz.

Boşanma gerçeklestirilene kadar bile ailelere söylememe taraftarıyım.. Bu konuda bu kadar katı düşünüyorum dünyalar iyisi ailem olmasına rağmen.
Çünkü siz artık ayrı bir ailesiniz.

bakın hemen iyi davranmak zorunu çözmek

aksine bende sorunu büyütür eşinde de büyütmüş

o kadar yapmacık olur ki o

gözünden alev fışkırarak adama bakıp kızıp sonra da ay canım yapmak

bebekler bile kanmıyor buna

oturun konuşun ve aile terapistine gidin bir yılınız doluncaya kadar birbirinize zaman tanıyın
avukata filan başvurmuşsa durum kötü.. ben ayrılmak isteyip istemediğimden emin değilim ve evet bencede doğru söylüyorsunuz. Ama yinede onun da hatası var bence.. benden bu kadar kolay vazgeçmemeliydi..

psikoloğa gitmenize bu evlilik mi sebep acaba??
yani eğer öyleyse terapiye devam edip bu adamdan kurtulun
evet bu evlilik sebep kesinlikle haklı da olsam haksız da olsam hep kendimi suçlu gördüm hep..
o hep ayrılalım bitsin o zaman kafasındaydı bense hep aman bitmesin tamam ben düzelirim kafasındaydım..
artık ne olacak bilmiyorum ona yalvarmak istemiyorum boşanmak konusunda kararsızım bilmiyorum..

Evet bende boşanıyorum.. Buraya yazsam mı yazmasam mı diye çok düşündüm. Ama tüm eleştirilere de açık olup yazacağım.

Eşimle anlaşamıyorduk ama iyiyken de çok iyidik genel olarak hep sıkıntılarımız vardı.
Dün akşam da sinemaya gidecektik tartıştık konu o kadar basit bir konu ki telefonda konuşurken bir kadın ismi söyledi zannettim toplantı için onun iş yerine gidecek sonra ben yanlış anlamışım. Koluna girdim aşkım yanlış anladım ya filan dedim tatlı bir şekilde. Sonra bana salak dedi bende tartışırken seviyeli tartış biraz ağzını bozma dedim. Sonra el kol yapıyordu elini indir insanlar bakıyor dedim. Elimi suratına indiricem şimdi filan dedi bende çok sinirlendim yürü gidiyoruz dedim. Otoparka indik ben çantamı aldım o da bastı gitti. Sonra ben ailemin yanına gittim onlara anlattım durumu ailem ailesiyle konuştu onun ailesi zaten hep böyleler biz o kadar güzelce konuştuk ikisi de anlamıyor filan demiş boşansınlar yol yakınken filan demiş. Ailesi çok iyidir ve çok üzülmüşler. Babamla 1 saate yakın konuşmuş onun babası.

Dün annem onu aradı telefonları açmadı. Sonra kapattı. Bugün de beni whatsuptan engellemiş resmini değiştirmiş (farklı bir telden baktım) Facesini dondurmuş filan.

Kesin avukata bildirimde de bulunmuştur. Ben nasıl atlatacağım bu süreci bilmiyorum..

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir yanım hiç istemiyor boşanmayı bir yanım durma diyor. Bilmiyorum nasıl yapacağım kalbimde büyük bir acı var. Bu sefer kesin bitti sanırım.. Ağlayasım geliyor ama iş yerindeyim ve kimseye belli etmemeye çalışıyorum... Çok fenayım..

Psikoloğa gidiyorum bu 3. seansım olacaktı hep eşimle giderdik güzel geçerdi ben terapi olurken kapıda beklerdi. Şimdi pazartesi gideceğim. Tek gideceğim çok iyidik son dönemde basit bir olay nerelere geldi.

Onun hiçbir şey umrunda değil çok gözü kara. Birden bitirir herşeyi ne ailesi ne ben hiç bişey umrunda değil herkes üzülüyor babam annem ben onun annesi babası bir tek o üzülmüyor.

Bu akşam eve gidip orda dursam mı yoksa kıyafetimi değiştirip ailemin yanına mı gitsem yine...

Ne yapacağım bilmiyorum çok kötüyüm... Çok.. Daha 1 yılımız bile dolmadı..

Bu kadar basit sebeplerden boşanılmaz.
Bide üstelik daha yılınız dolmamış. Hatırlıyorum da biz de ilk senemizde hatta 2 senemizde böyle saçma sapan şeyler yapıyorduk. Eminim ikinizin de hatası var. Sadece o hatalı diye süşünme. Olur böyle şeyler ve her tartışmada boşanma derecesine gelme. Git evine evini sürekli de terk etme. İlk zamanlar bardağı ben fazla sert koydum diye bile tartışma çıkıyordu,eşim kıyafetlerini dağınık bırakır diye çorapları her yerde diye bile tartışma çıkıyordu. El kol hareketleri doğru değil ama erkekler biraz beyinsizler. Kavga etmeyi bitek güç göstergesi sanıyorlar. Benim de avm de ayağıma basmıştı sinirlendi diye :KK70:
Bende boşanıyordum.. ama şimdi o kadar saçma geliyor ki bunlar..

Ailesine , ailenize " onlar hep böyle " sözünü neden soyletiyorsunuz. Haber etmek neden ?
Her kavga anne babaya söylenmez ve anladığım kadarıyla sizler evliliği çok basitleştirmişsiniz.

Boşanma gerçeklestirilene kadar bile ailelere söylememe taraftarıyım.. Bu konuda bu kadar katı düşünüyorum dünyalar iyisi ailem olmasına rağmen.
Çünkü siz artık ayrı bir ailesiniz.
evet ben hep bu hatayı yapıyorum genelde ailelere yansıtan hep benim çünkü yanlızım gibi geliyor destek istiyorum gibi birşey yani.. ama hata yaptım biliyorum kesin karar vermeden yapmamalıydım..

evet bu evlilik sebep kesinlikle haklı da olsam haksız da olsam hep kendimi suçlu gördüm hep..
o hep ayrılalım bitsin o zaman kafasındaydı bense hep aman bitmesin tamam ben düzelirim kafasındaydım..
artık ne olacak bilmiyorum ona yalvarmak istemiyorum boşanmak konusunda kararsızım bilmiyorum..

o zaman yalvarma dik dur biraz. senin zayıf yerini biliyor terapi aldığını biliyor buna göre davranmalı yanında olmalıydı. ilk adımı o atsın bırak yıpratma kendini. lütfen terapilerine düzenli git

1 yil olmadan ne kadar cabuk tuketmissiniz birseyleri. Alt yapisi eminim vardir bu son damla olmustur. Eve gidip son kez konusun kacarak olmaz. Ortak karara varmak en dogrusu. Belki duzeltilebilecek durumdadir..

Evet bende boşanıyorum.. Buraya yazsam mı yazmasam mı diye çok düşündüm. Ama tüm eleştirilere de açık olup yazacağım.

Eşimle anlaşamıyorduk ama iyiyken de çok iyidik genel olarak hep sıkıntılarımız vardı.
Dün akşam da sinemaya gidecektik tartıştık konu o kadar basit bir konu ki telefonda konuşurken bir kadın ismi söyledi zannettim toplantı için onun iş yerine gidecek sonra ben yanlış anlamışım. Koluna girdim aşkım yanlış anladım ya filan dedim tatlı bir şekilde. Sonra bana salak dedi bende tartışırken seviyeli tartış biraz ağzını bozma dedim. Sonra el kol yapıyordu elini indir insanlar bakıyor dedim. Elimi suratına indiricem şimdi filan dedi bende çok sinirlendim yürü gidiyoruz dedim. Otoparka indik ben çantamı aldım o da bastı gitti. Sonra ben ailemin yanına gittim onlara anlattım durumu ailem ailesiyle konuştu onun ailesi zaten hep böyleler biz o kadar güzelce konuştuk ikisi de anlamıyor filan demiş boşansınlar yol yakınken filan demiş. Ailesi çok iyidir ve çok üzülmüşler. Babamla 1 saate yakın konuşmuş onun babası.

Dün annem onu aradı telefonları açmadı. Sonra kapattı. Bugün de beni whatsuptan engellemiş resmini değiştirmiş (farklı bir telden baktım) Facesini dondurmuş filan.

Kesin avukata bildirimde de bulunmuştur. Ben nasıl atlatacağım bu süreci bilmiyorum..

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir yanım hiç istemiyor boşanmayı bir yanım durma diyor. Bilmiyorum nasıl yapacağım kalbimde büyük bir acı var. Bu sefer kesin bitti sanırım.. Ağlayasım geliyor ama iş yerindeyim ve kimseye belli etmemeye çalışıyorum... Çok fenayım..

Psikoloğa gidiyorum bu 3. seansım olacaktı hep eşimle giderdik güzel geçerdi ben terapi olurken kapıda beklerdi. Şimdi pazartesi gideceğim. Tek gideceğim çok iyidik son dönemde basit bir olay nerelere geldi.

Onun hiçbir şey umrunda değil çok gözü kara. Birden bitirir herşeyi ne ailesi ne ben hiç bişey umrunda değil herkes üzülüyor babam annem ben onun annesi babası bir tek o üzülmüyor.

Bu akşam eve gidip orda dursam mı yoksa kıyafetimi değiştirip ailemin yanına mı gitsem yine...

Ne yapacağım bilmiyorum çok kötüyüm... Çok.. Daha 1 yılımız bile dolmadı..
asıl sebep nedır bılmem sızı bu duruma getıren ama ılk kavgada ana evıne gıde ıkı yetıskın degılde cocuk gıbı davrananlara sınır oluyorum sızde bun abır orneksınız.
evınıze gıdıp esınızle muhattap olmayacaktınız.
aıleler konussa ne degısecek kendınız konusup problemlerınızı cozemedıkten sonra hem bosanma kararı alınacaksa da bırlıkte alınır, gerekırse gıdıp adlıyeye basvuru yapılır, sonrasında ev dagıtılır..
boyle bır durumda bıle ben kadınların evı terk etmes taraftarı degılım erkek gıtsın kendıne yenı bır duzen kursun gerekırse ortak alınan esyalar paylasılır bu da sorun degıl.

Bu kadar basit sebeplerden boşanılmaz.
Bide üstelik daha yılınız dolmamış. Hatırlıyorum da biz de ilk senemizde hatta 2 senemizde böyle saçma sapan şeyler yapıyorduk. Eminim ikinizin de hatası var. Sadece o hatalı diye süşünme. Olur böyle şeyler ve her tartışmada boşanma derecesine gelme. Git evine evini sürekli de terk etme. İlk zamanlar bardağı ben fazla sert koydum diye bile tartışma çıkıyordu,eşim kıyafetlerini dağınık bırakır diye çorapları her yerde diye bile tartışma çıkıyordu. El kol hareketleri doğru değil ama erkekler biraz beyinsizler. Kavga etmeyi bitek güç göstergesi sanıyorlar. Benim de avm de ayağıma basmıştı sinirlendi diye :KK70:
Bende boşanıyordum.. ama şimdi o kadar saçma geliyor ki bunlar..
bizde de aynı şekilde gerçekten ama çok yıprandık ve aileleri de yıprattık. aileye yansıtma konusu benim hatam..
ben boşanmak istemiyorum galiba ama karşımda bu derece umursamaz boşanmak isteyen bir adam görünce de ne yapacağımı bilemiyorum..

Eşinizin de boşanacağını sanmam, bir sinirle olayı ne durumlara getirmişsiniz. İkinizde hatalısınız, evinize gidin, eşinizle konuşun, bundan sonrada her tartışmanıza aileleri dahil etmeyin. Siz unutursunuz ama onlar unutmazlar. Böyle nedenlerle boşanılmaz. Yazık evliliğinize.

Benim eşim hala tartıştığımızda beni engelliyor:)
Gece uyurken de sarılıyor :KK70::KK70:
Gecer hepsi çok duygusal bakma. Ama tabi ki tepkini koy. Adımı sen atma. Ailesi de karar veremez sonucta boşanmanıza.
İyi filan diyorsun ama iyi olan arayı bulmaya çalışır boşansınlar demez.

haklısınız. o sinirle baba evine gidere hata yaptım. şimdiki aklım olsa kesinlikle gitmezdim dün gece.. olaylar iyice büyüdü.. onun ailesi benim ailem de işim içine girince..

Sizce annemi yada babamı çağırsam mı?

Hayır kesinlikle cağırmayın. Gidin evinize , umursamaz ama sakin olun.
Neden geldin derse , " burası bizim evimiz , kullandığın sözlerden dolayı çok öfkeliyim ve karşılığını sana söylememek için bir geceliğine sakinleşmeye gittim " dersiniz ve susarsınız.

Bırakın sahneyi ona ne yapacak izleyin.

Ve lütfen bundan sonra ne olursa olsun asla söylemeyin kimseye.

Illa evden uzaklaşmak istiyorsanız eşinize , " bu günlük ayrı kalalım deyin, ailenize de sizi özledim deyin "

Son düzenleme:
o zaman yalvarma dik dur biraz. senin zayıf yerini biliyor terapi aldığını biliyor buna göre davranmalı yanında olmalıydı. ilk adımı o atsın bırak yıpratma kendini. lütfen terapilerine düzenli git
düzenli gideceğim canım.. kendimi üzmekten hep yalvaran olmaktan bıktım artık. akışına bırakacağım. mahkemeye verirse de versin artık umrumda değil. boşanacağız ama belli artık..

1 yil olmadan ne kadar cabuk tuketmissiniz birseyleri. Alt yapisi eminim vardir bu son damla olmustur. Eve gidip son kez konusun kacarak olmaz. Ortak karara varmak en dogrusu. Belki duzeltilebilecek durumdadir..
o konuşmaz eminim konuşmaya kalksam artık yeterince konuştuk bu zamana kadar bitti artık der biliyorum.
Eve gideceğim ama.

bizde de aynı şekilde gerçekten ama çok yıprandık ve aileleri de yıprattık. aileye yansıtma konusu benim hatam..
ben boşanmak istemiyorum galiba ama karşımda bu derece umursamaz boşanmak isteyen bir adam görünce de ne yapacağımı bilemiyorum..

Canım benim ilk zamanlar da aynı şekilde boşanalım diye her şeyde söyleniyordu. Ama sonuç yine barışıyorduk. Bende evi çok terk ettim aileme yansıttım ama bu çok büyük hata. Aileleri de yıpratıyorsunuz yapma bunu.
Kendi aranızda halledin. Tartıştığımızda evi terk etme orası senin evin boşanmak istiyorsa bile kendi gitsin. Dava açacak olursa (misal veriyorum) ki zannetmiyorum :)
Suçlu taraf sen olursun evini terk etti diye. Git evinde dur ve gerekirse sen git burası benim de evim eğer ayrılacaksak da ayrılana kadar ben burda yaşicam de. Ama düzelecek bak sen boşanmak istemiyorsun o da istemiyordur. Belki sadece verdiğin gereksiz bir tepkiye sinirlenmiştir.

evet ben hep bu hatayı yapıyorum genelde ailelere yansıtan hep benim çünkü yanlızım gibi geliyor destek istiyorum gibi birşey yani.. ama hata yaptım biliyorum kesin karar vermeden yapmamalıydım..

Yalnız değilsiniz işte , eşiniz var. Kavga tek kişiyle olmaz :) ve yandaşlar bulunmamalı.

Bakın diğer kavgalariniza , söylediniz , barıştınız. Yıprandınız , aileler üzüldü. Adınız çıktı.

düzenli gideceğim canım.. kendimi üzmekten hep yalvaran olmaktan bıktım artık. akışına bırakacağım. mahkemeye verirse de versin artık umrumda değil. boşanacağız ama belli artık..

boşanır ya da boşanmazsınız bilemem ama sen iyi ol kendine güven şöyle. yalvarma sakın. o bunları bildiğinden böyle araya set çekip seni çıldırtacak güya! sakın gelme bu oyuna. siz ergen misiniz de ordan burdan engelliyor. anneyi babayı arıyor aratıyor. sakın ödün verme kendinden.

o konuşmaz eminim konuşmaya kalksam artık yeterince konuştuk bu zamana kadar bitti artık der biliyorum.
Eve gideceğim ama.

Hayır sakın konuşmaya kalkmayın.
Hatta o geldiğinde yemeğinizi yemiş olun ya da yemiş gibi görünün.
Kahve olsun elinizde kitap okuyun :)

Sakın olun. Ne derde desin asla oyuna gelmeyin lütfen.

Back