• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıcam biliyorum ama yapamıyorum...

Arkadaşım maşallah adamlardan daha adamsın, geriye bir tek karıyı boşamak kalmış. Allah kimseye vermesin, böyle adamlarla yaşamak çok zor. Kanını emerler insanın. Sen gençsin sanırım, kendine o düzeni kurar çokta mutlu olursun. Senin yerinde olsam onkere evden atıydım onu :) Allah yardımcın olsun, dualarım seninle

siz çalışmam lazım dedikçe o keyfine bakıyor ise evin erkeği kim ben anlamadım deyip oturun evde..
çalışmadan cebinde para ohh ne ala..niye çalışsınki..
çalışmıyorum bundan sonra deyin iş bulana kadar annemde kalacağım deyin bakalım..

Neden biz kadınlar bu kadar kendimizi hice sayiyoruz.ortada evlilikte yok bence para isteyen erkek olmaz olsun. Arkana bakmadan kac derimm.hayat o kadarda kisadegil

Kony sahibi arkadasim, bir dusun bakalim -Dunyaya ikinci kez gelmek sansin var mi ? Neden hayatini hic degmeyecek, islemek yerine bosanmayi secen bir rezile harciyorsun ? Yazik degil mi sana ?!

Canim bir kere esinin yaptigi en kotu sey internette kadinlarla fingirdesmesi degil. Calismamasi, senin sirtindan gecirmesi ve sirf para icin kendi calismayip seni o patronun yaninda calismaya mecbur birakmasi. Bu ne demek biliyor musun? Cok cok ozur dilerim ama bu adam zor durumda kalsa kadin satar! Zaten yaptigi onun bir demosu.
Kendine gel arkadasim, bir an once kac kurtul. Evlilik mutlu olmak icin bir aractir. Amacimiz mutlu olmak, bu adamla olmaz. Mutlu olmadigin yerde durma. Annen arkanda, durumun musait. 40 yasinda calismayan adam sana hicbir sey veremez. Cok sey alir goturur senden.

nekadarda yontsam odun kalıtesızse şekıl almaz istedıgın gibi. Emeklerıne tahsiline yazık canım. İtekaka nereye kadar. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla eşinin gram emeği yok. Sal gitsin o bankadaki anasının evının oarasınıda verme yediklerine daysın. Annecogının yanına git işine gucune bak bacım. Allah yardımcın olsun çok zor yasadıkların.

Tek basina hayat kurma! Siz zaten herseyi tek basina yapiyorsunuz, yani sizin icin degisen bisey olmiycak, hatta daha rahatliycaksiniz sadece kendinizden sorumlu olacaksiniz, bosanmaylada biraz kosusturma olur ama suanki cabalarinizdan daha rahat olursunuz emin olun...:ssz:

Merhabalar kızlar,

Hep başkalarının başına gelmezmiş... Kızlar benim derdim kendimle. 2 yıla yakındır evliyim. Evlilik nasılmış anlayamadım bile. Evlenmeden 2-3 ay nce eşim 5 yıldır çalıştığı yerden atıldı. Ben de memletimde iyi bi maaşla iş bulduğum için ve düğün zaten orda yapılacağı için taşınalım dedik - ortak kararımızdı. Düğünümden 1 gün nce bile akşam 9a kadar çalıştım. İşyerimdeki patronum eşimin işsiz olduğunu bu yüzden işi bırakamayacağımı bildiği için beni çok ezdi ve nihayetinde işten attı. Ama atma sebebi kocamın külhanbeyi tavırları oldu. İşyerinde cep telefonuyla görüşmek yasak olmasına rağmen hadi çıkmıyomusun artık diye aramaları, iş yerine gelip özellikle erkek çalışanlara o benim karım ona göre havaları vs... Bu esnada iş miş bulamadı ama aldığım oldukça iyi olan maaşla da ay sonunu getiremiyor. Ben işten atılınca da onun memleketine gittik.

Bu arada anne ve babası vefat edeli çok olmuş. Bi ablası ve abisi var ama düğünümüze bile gelmediler o kadar yakınlar. Zaten akraba vs.. de yok kısacası düğünde 1 tane akrabası bile yoktu. Annem bu kararımız üzerine babamdan miras kalan bir evi satıp bi kısmını maya olsun diye bize verdi. Zaten ev eşyalarının çoğu benim eski bekar evimden kalanlar ve annemin desteği.. Memleketinde de bi arkadaşının aklına uyup dükkan devraldık. Hava parası diye dolandırıldık, iş de yapamadık, mecbur dükkan kapandı. Elde avuçtaki ve düğün takıları da eridi. Tabi ben anneme ağzımı açıp tek laf edemiyorum. Annem de o kadar iyi okullarda okudun iyi bir iş tecrüben var o kasabada harap oluyosun alışamamışındır diyo. Paralar suyunu çekince ben çalışmaya başladım evden çok uzakta bir yerde hergün gidip geliyorum. İlk maaşımla da birikmiş 3 aylık ev kirası ödedim, çok koydu. Kendi annesinden miras evi var az bi kira geliri olan ama onu da har vurup harman savuruyor. Fatura ödeyeceğine keyfine harcıyor. Tam 1 sene oturduk memleketinde ve o hiç çalışmadı. Aksine çalışan arkadaşlarının yanında mesai yapıp laklakla geçirdi günlerini. Dedim araba kullanmayı öğreteyim ehliyetini al (40 yaşında kendisi) ittire kaktıra bi yere kadar. Nasolsa şöförü var. 1sene dolunca dedim İzmir'e taşınıyoruz ben hergün dünyanın yolunu gidip gelemem yolda uyukluyorum bazen o kadar. Anne yadigarı evi de sattı bu arada annemin bize verdiği kadar bi paraydı, kendi hesabıma yatırttım.

Bulduk bi ev taşındık evsahibi eksikleri giderin kiradan düşün demesine rağmen ben yırtınıyorum kendimiz yapalım diye bizimki hala adam tutalım diyo. Benim emek emek kazandığım maaşım heba oluyo. Patronumdan istedim eşim için iş adam gelsin 2 ay öderim maaş bi yere atlayana kadar dedi kaldırıp totosunu gelmedi. En sonunda da benim patron bana hallendi bak kocan çalışmıyo ben de evde mutsuzum gel beraber gezelim tozalım... Şoka girdim, basıp çıkamadım ordan sonuçta evin tek geliri benim. Dayanamadım söyledim eşime yok asarım keserim bi kükredi, dedim ben çalışmazsam nasıl geçinicez. O zaman sustu. Allah'tan patron benden yüz bulamadığını görünce rezil olucam korkusuna 2 gün sonra işten çıkardı beni.

1-2 ay önce ilk defa kalmaya gelmişti bize 1 haftalığına. O zaman herşeyi anlatmıştım anneme. O da dayanamayıp eşim ve beni aldı karşısına ne yapmayı düşünüyosunuz bak böyle çalışmadan olmaz dedi. Eşimin verdiği cevap: zaten böyle giderse 3-5 aya boşanırız oldu. Çalışma konusu açıldıkça susuyordu. İşten atılınca dedim ben bi hafta annemin yanına gidicem. Annem diyo boşa gitsin noolcak çoluk çocuk yok sadece 2 köpeğimiz var. Benim mantığımda oşanmak taraftarı. Psikoloğa gittim boşanacağını biliyosun bana niye geliyosun yürümediğini görüyosun diyor.

En fenası da annemin yanından döndüğümde oldu. Bilgisayarı kurcalayım dedim şeytan dürttü normalde hiç huyum diil e kadar eşim cep telefonumdan çantama kurcalasa da. Bi baktım bi saçma arkadaşlık sitesine girip duruyormuş meğer. Bikaç kadına da mesaj atmış az buçuk yazışmış. Hem de 1 aydır olan bişey. Ben eşşek gibi çalışırken, üstüne patron tacizi yaşarken o keyfteymiş. Aldım karşıma gayet sakin dedim bu ne. Saçmaladım da, önemli bişey diil, gerçek diil zaten o kadınlar, çıkış yolu arıyodum vs... ağlanmalar. Dedim çıkış yolu internette fingirdemen değil iş bulman. Boşanırız dedikçe yok ben seni bırakmam sensiz yaşayamamlar... Sanki bişey olmamış gibi konu kapandı. Bu olay 2 hafta önce oluyo. Bugün baktım banka hesabımdan 550TL para çekmiş ve bana söylemiyor hatta daha bugün 100TL para istedi. Ne için o çektiği para bilmiyorum.

Ve kızlar çok uzun yazdım daha ne detaylar var da dertlenmişim. içimi dökeceğim kimse yokmuş gibi hissediyorum. Şimdi durum bu mantığım diyo boşan gitsin aslında olacağı da o. 40'ına gelmiş adam daha 2 yıllık bile evli değiliz bunları yapıyorsa vay halime. Çoluk çocuk yokken yol yakınken hatadan dönmek lazım. Ama bana bi kal geldi. Mutlu ev hanımı triplerindeyim, arada laf sokuyorum o kadar. Boşanma koşuşturmacası, tek başına yeni hayat kurma düşüncesi o kadar yorucu geliyor ki. Beynim diyo kalk gidelim kalbim diyo salla otur yerinde. Napıcağımı bilemiyorum. Böyle bi kocayla evlilik devam ettirmeyi kendime yakıştıramıyorum diğer taraftan yeni adım atmak için hiiiiç mecalim yok. Kısacası desteğinize ihtiyacım var.

eşiniz bunalımda acil ruhi yardım almalı...

valla allah sabır ıhsan versın sıze
ne dıyebılırım kaldım yanı

Erkek rolünü üstlenen siz olmuşsunuz bu evlilikte ama şu varki artık çoğu evli insanlar karı koca çalıştığı halde eşiniz sizin paranızı yiyip gayet güzel bir hayat sürdüyo bu gidişle çocuğunuza eşiniz hamile kalır. Eşim çalışıyo ben evde pinekliyorum gibi bir gocunmasıda yok sanırım ama bu gidişle siz tükeniceksiniz boşanmak için mecalim yok demişsiniz o gücü bir an önc toplamaya çalışın ya iş bulup çalışıp kendine gelsin yada ayrılın kendi kendinize bakın

En sonunda da benim patron bana hallendi bak kocan çalışmıyo ben de evde mutsuzum gel beraber gezelim tozalım... Şoka girdim, basıp çıkamadım ordan sonuçta evin tek geliri benim. Dayanamadım söyledim eşime yok asarım keserim bi kükredi, dedim ben çalışmazsam nasıl geçinicez. O zaman sustu.

Burayı okuduktan sonra devam etmedim okumaya..
Eşinin genişliğine mi midem bulansın.Senin rahatlığına mı bilemedim.Yahu insan aç kalır yine kendine bu saygısızlığı yapmaz..

Sakın çocuk yapma bu adamdan. Yanlışlıkla olur filan aman dikkat.
40 yaşına kadar sorumluluk sahibi olmayı öğrenemediyse bundan sonra asla öğrenemez. Ömür boyu sen çalışır bakarsın. Ayrıca tabi sensiz yaşayamam der, baksana ne güzel evi geçindiren hatun var.
Bir de abuk sitelere giriyormuş. Elle tutulur yanı hiç yok yani.
Yeni hayat kurmak zor diyorsun da, zaten çalışıp sen yapıyorsun herşeyi. Şehir, ev değiştirmeler, çalışıp borç ödeme hep sende! Zaten tek başına yapıyorsun bunları gibi geldi bana. Dolayısıyla yeni hayat kurmak senin için zor olmamalı.

Benim tanıdığım bir çift var, kızın ailesi zengin, damat üni mezunu, evlendiğinden beri çalışmıyor. Ev, araba, yazlık hepsini verdi kızın ailesi. Yurtdışı gezileri filan hep kızın ailesinden. Dükkan açtılar çocuğa yeri belli olsun diye oraya bile gitmiyor bütün yaz yazlıkta. Boy pos yakışıklılık on numara ama. Birileri zamanında çalışıp zengin olmuş ona mis gibi hayat yaşatıyor niye çalışsın!! İş başa düşmemiş çünkü henüz. Düşse de beceremez zaten bu saatten sonra.
Mirasyedi olsa bile erkek adamın çalışmaması utanç sebebi bence.

Sen de hep destek hep destek derken adamı rahata fazla alıştırmışsın bence. Erkeklere fazla maddi destek vermeye de gelmiyor. İyi demişler iki tabağı varsa birini kıracaksın diye.

Bu devirde çalışmayan kadınlara bile kızıyorlar artık. Erkeğinki aslaaaa kabul edilemez!
Bu lafı ilk defa duyuyorum :) İki tabağı varsa birini kır... Bundan sonra mutlaka uygulıycam. Zaten hayatıma girecek gelecekteki yeni adama zırnık koklatmak yok! Ağzım yandı fena halde.

Burayı okuduktan sonra devam etmedim okumaya..
Eşinin genişliğine mi midem bulansın.Senin rahatlığına mı bilemedim.Yahu insan aç kalır yine kendine bu saygısızlığı yapmaz..
Doğru diyorsunuz. Ama yavaşça kaynayan sudaki kurbağa gibi uyuşuyor insan. İşte tam da bu sebeple yazdım buraya. Sizlerden gelen mesajlar beni kendime getiriyor. Ablamın kocası da çalışmadı üstüne defalarca aldattı ama o bırakmadı 2 de çocuk yaptı taa o zaman demiştim aynısı başıma gelirse saniye düşünmeden boşarım diye. Sanırım bütün bu sorumluluk yüklenme ve değer görememe girdabı yordu beni o yüzden dinlenmedeyim. Yeni sorunlar başlamadan başımdan atıcam!

Erkek rolünü üstlenen siz olmuşsunuz bu evlilikte ama şu varki artık çoğu evli insanlar karı koca çalıştığı halde eşiniz sizin paranızı yiyip gayet güzel bir hayat sürdüyo bu gidişle çocuğunuza eşiniz hamile kalır. Eşim çalışıyo ben evde pinekliyorum gibi bir gocunmasıda yok sanırım ama bu gidişle siz tükeniceksiniz boşanmak için mecalim yok demişsiniz o gücü bir an önc toplamaya çalışın ya iş bulup çalışıp kendine gelsin yada ayrılın kendi kendinize bakın
İş bulsada evliliğin temelleri sarsıldı. Gerçi ortada bi temel varmıydı ayrı konu. Psikoloğa da gittik beraber yüzümüze dedi erkek sen kadın o olmuş diye ve tespitiniz doğru kesinlikle gocunmuyor!

Hiç düşünmeden ve asla vakit kaybetmeden boşan gitsin.Ayıp yahu !!! Ya erkek mücadeleci olur kadında iş olmaz , ya kadın mücadeleci olur erkekte iş olmaz.Hiç acıma ve sakın düşünme ve de ASLA KORKMA.Şu andakinden daha mutlu huzurlu ve onurlu olacaksın emin ol

Hiç arkana bile bakma.Üzülme bile.Aynaya bak ve kendi haline üzül.Bitirmiş adam seni.
Onurlu olacaksın lafı silkeledi. Aynen aynaya baktığımda yaşlandığımı görüyorum, yaş 36. Bu hafta sonu 37 olucam. Zaten eşimi benden genç zannediyolar. Rahatlıktan yaşlanırmı hiç!

boşnınca daha az yorulacaksın sırtında bı kufe tasıyosun ınecek sırtından
Kesinlikle bugün doğru olduğuna son kanaatimi getirdim. . Bankadan çektiği 550TL'yle gitmiş pasaport başvurusu yapmış. Benim vardı onun yoktu. Halbuki arabanın muayene zamanı geldi trafik cezaları var onlar nasıl ödenecek, önem öncelik hiç yok.

Haha süperdi bu! Ama mesele piyango parası değil ona yedirtmiş olmanın acısı ve geri alma çabası.
Geri almak mı :-)

Sen geri almayı felan unut, sen bence biran evvel tekmeyi bas bu adama,
Çalıştığın parayıda kendin tıkır tıkır harca..

ben sana şaşırıyorum aşk bu kadar mı kör etti seni??
zaten karşında aşık olacak şahsiyette göremedim. bu kadar erkekleşmeyin hanımlar sonra kadın gibi kocalar meydanda türüyor??
sen bir asalak besliyorsun evde ve seni sevmeyen. seven adam boşanmayı düşünür mü hem de sen bu kadar fedakarken.
bırak önüne bak. seni seven değer veren hayatı sırtına yükleyen değil yükünü paylaşan biri karşına çıkar.
hem çocuk yaparsın annelik gibi güzel duyguyu yaşarsın. bu adam sana yaşatmaz zira burnundan getirir.
yazık anneciğinde üzülüyor senin bu anlamsız inadın yüzünden.
adam ne midesizmiş patron asılıyor daha seni işe yolluyor. sen ne kadar ısrar etsen de yollamamalıydı. yuh yani.
kaç kurtul.
Aşk değil bunun adı. Kendime inancım zayıf bunu gördüm tüm mesaj atanlar sayesinde. O kadar şeyi aslında tek başıma yaptım ama sanki tek başıma olunca yapamıycakmışım gibi geliyor. Bu düşünceyi en kısa zamanda aşmam gerek.

Back