• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıcam biliyorum ama yapamıyorum...

Zaten bütün evin yükü senin üzerinde. . Bu adamın bir de aldatması çekilirmi . .Durduğun kabahat . .

Merhabalar kızlar,

Hep başkalarının başına gelmezmiş... Kızlar benim derdim kendimle. 2 yıla yakındır evliyim. Evlilik nasılmış anlayamadım bile. Evlenmeden 2-3 ay nce eşim 5 yıldır çalıştığı yerden atıldı. Ben de memletimde iyi bi maaşla iş bulduğum için ve düğün zaten orda yapılacağı için taşınalım dedik - ortak kararımızdı. Düğünümden 1 gün nce bile akşam 9a kadar çalıştım. İşyerimdeki patronum eşimin işsiz olduğunu bu yüzden işi bırakamayacağımı bildiği için beni çok ezdi ve nihayetinde işten attı. Ama atma sebebi kocamın külhanbeyi tavırları oldu. İşyerinde cep telefonuyla görüşmek yasak olmasına rağmen hadi çıkmıyomusun artık diye aramaları, iş yerine gelip özellikle erkek çalışanlara o benim karım ona göre havaları vs... Bu esnada iş miş bulamadı ama aldığım oldukça iyi olan maaşla da ay sonunu getiremiyor. Ben işten atılınca da onun memleketine gittik.

Bu arada anne ve babası vefat edeli çok olmuş. Bi ablası ve abisi var ama düğünümüze bile gelmediler o kadar yakınlar. Zaten akraba vs.. de yok kısacası düğünde 1 tane akrabası bile yoktu. Annem bu kararımız üzerine babamdan miras kalan bir evi satıp bi kısmını maya olsun diye bize verdi. Zaten ev eşyalarının çoğu benim eski bekar evimden kalanlar ve annemin desteği.. Memleketinde de bi arkadaşının aklına uyup dükkan devraldık. Hava parası diye dolandırıldık, iş de yapamadık, mecbur dükkan kapandı. Elde avuçtaki ve düğün takıları da eridi. Tabi ben anneme ağzımı açıp tek laf edemiyorum. Annem de o kadar iyi okullarda okudun iyi bir iş tecrüben var o kasabada harap oluyosun alışamamışındır diyo. Paralar suyunu çekince ben çalışmaya başladım evden çok uzakta bir yerde hergün gidip geliyorum. İlk maaşımla da birikmiş 3 aylık ev kirası ödedim, çok koydu. Kendi annesinden miras evi var az bi kira geliri olan ama onu da har vurup harman savuruyor. Fatura ödeyeceğine keyfine harcıyor. Tam 1 sene oturduk memleketinde ve o hiç çalışmadı. Aksine çalışan arkadaşlarının yanında mesai yapıp laklakla geçirdi günlerini. Dedim araba kullanmayı öğreteyim ehliyetini al (40 yaşında kendisi) ittire kaktıra bi yere kadar. Nasolsa şöförü var. 1sene dolunca dedim İzmir'e taşınıyoruz ben hergün dünyanın yolunu gidip gelemem yolda uyukluyorum bazen o kadar. Anne yadigarı evi de sattı bu arada annemin bize verdiği kadar bi paraydı, kendi hesabıma yatırttım.

Bulduk bi ev taşındık evsahibi eksikleri giderin kiradan düşün demesine rağmen ben yırtınıyorum kendimiz yapalım diye bizimki hala adam tutalım diyo. Benim emek emek kazandığım maaşım heba oluyo. Patronumdan istedim eşim için iş adam gelsin 2 ay öderim maaş bi yere atlayana kadar dedi kaldırıp totosunu gelmedi. En sonunda da benim patron bana hallendi bak kocan çalışmıyo ben de evde mutsuzum gel beraber gezelim tozalım... Şoka girdim, basıp çıkamadım ordan sonuçta evin tek geliri benim. Dayanamadım söyledim eşime yok asarım keserim bi kükredi, dedim ben çalışmazsam nasıl geçinicez. O zaman sustu. Allah'tan patron benden yüz bulamadığını görünce rezil olucam korkusuna 2 gün sonra işten çıkardı beni.

1-2 ay önce ilk defa kalmaya gelmişti bize 1 haftalığına. O zaman herşeyi anlatmıştım anneme. O da dayanamayıp eşim ve beni aldı karşısına ne yapmayı düşünüyosunuz bak böyle çalışmadan olmaz dedi. Eşimin verdiği cevap: zaten böyle giderse 3-5 aya boşanırız oldu. Çalışma konusu açıldıkça susuyordu. İşten atılınca dedim ben bi hafta annemin yanına gidicem. Annem diyo boşa gitsin noolcak çoluk çocuk yok sadece 2 köpeğimiz var. Benim mantığımda oşanmak taraftarı. Psikoloğa gittim boşanacağını biliyosun bana niye geliyosun yürümediğini görüyosun diyor.

En fenası da annemin yanından döndüğümde oldu. Bilgisayarı kurcalayım dedim şeytan dürttü normalde hiç huyum diil e kadar eşim cep telefonumdan çantama kurcalasa da. Bi baktım bi saçma arkadaşlık sitesine girip duruyormuş meğer. Bikaç kadına da mesaj atmış az buçuk yazışmış. Hem de 1 aydır olan bişey. Ben eşşek gibi çalışırken, üstüne patron tacizi yaşarken o keyfteymiş. Aldım karşıma gayet sakin dedim bu ne. Saçmaladım da, önemli bişey diil, gerçek diil zaten o kadınlar, çıkış yolu arıyodum vs... ağlanmalar. Dedim çıkış yolu internette fingirdemen değil iş bulman. Boşanırız dedikçe yok ben seni bırakmam sensiz yaşayamamlar... Sanki bişey olmamış gibi konu kapandı. Bu olay 2 hafta önce oluyo. Bugün baktım banka hesabımdan 550TL para çekmiş ve bana söylemiyor hatta daha bugün 100TL para istedi. Ne için o çektiği para bilmiyorum.

Ve kızlar çok uzun yazdım daha ne detaylar var da dertlenmişim. içimi dökeceğim kimse yokmuş gibi hissediyorum. Şimdi durum bu mantığım diyo boşan gitsin aslında olacağı da o. 40'ına gelmiş adam daha 2 yıllık bile evli değiliz bunları yapıyorsa vay halime. Çoluk çocuk yokken yol yakınken hatadan dönmek lazım. Ama bana bi kal geldi. Mutlu ev hanımı triplerindeyim, arada laf sokuyorum o kadar. Boşanma koşuşturmacası, tek başına yeni hayat kurma düşüncesi o kadar yorucu geliyor ki. Beynim diyo kalk gidelim kalbim diyo salla otur yerinde. Napıcağımı bilemiyorum. Böyle bi kocayla evlilik devam ettirmeyi kendime yakıştıramıyorum diğer taraftan yeni adım atmak için hiiiiç mecalim yok. Kısacası desteğinize ihtiyacım var.
arkadaşım sen zaten yapayalnızsın neyden korkuyosun neye mecalin yok
eve bakan sensin kazık kadar herife harçlık verende sensin üstüne seni aldatıyor batırıyor sen hala tereddüttesin..
aklın varsa tek celsede kurtul bu adamdan,sonra çok ah vah edersin
çocukta yokmuş işte
kocası çalışmayıp kendi çalışan kadınlarada hayret ediyorum çocukta yok ki çocuğun için çalışasın..
sen rahata bindirmişsin zaten herifi

Böyle bir insanla birlikte bir ömür geçmez...
Sen herşeyin de farkındasın bir an önce çıkar bu insanı hayatından ...
Çocuk falan olursa herşey çok daha zor olur...

ben sana şaşırıyorum aşk bu kadar mı kör etti seni??
zaten karşında aşık olacak şahsiyette göremedim. bu kadar erkekleşmeyin hanımlar sonra kadın gibi kocalar meydanda türüyor??
sen bir asalak besliyorsun evde ve seni sevmeyen. seven adam boşanmayı düşünür mü hem de sen bu kadar fedakarken.
bırak önüne bak. seni seven değer veren hayatı sırtına yükleyen değil yükünü paylaşan biri karşına çıkar.
hem çocuk yaparsın annelik gibi güzel duyguyu yaşarsın. bu adam sana yaşatmaz zira burnundan getirir.
yazık anneciğinde üzülüyor senin bu anlamsız inadın yüzünden.
adam ne midesizmiş patron asılıyor daha seni işe yolluyor. sen ne kadar ısrar etsen de yollamamalıydı. yuh yani.
kaç kurtul.

40 yaşına gelmiş, hala bir baltaya sap olamamış, sap olmak gibi bir amacı da olmayan bir adam..
siz bu evliliğin her karısı hem kocası olmuşsunuz..
maddi olarak çok büyük zarara girdiğiniz gibi, manevi olarak da bir o kadar yıpranmışsınız.
bu şekilde gittiği sürece de hem madden hem manen daha büyük yıpranma bekliyor sizi gibi..
Allah yardımcınız olsun ama ömür bu şekilde geçmez.
yazık değil mi size? neden sırtınızda bir kamburla yaşıyorsunuz..
belli ki ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz, anneniz size destek...
bir de bu adamı taşımak niye..
çocuk olmaması da çok büyük bir artı.
bırakın gitsin.
mutlu ev kadını havasından da sıyrılın.. siz mutlu falan değilsiniz.

bi sıyrılıp kendinize tepeden bakabilseniz, nasıl bir girdabın içinde savrulduğunuzu görürdünüz.
:(

Merhabalar kızlar,

Hep başkalarının başına gelmezmiş... Kızlar benim derdim kendimle. 2 yıla yakındır evliyim. Evlilik nasılmış anlayamadım bile. Evlenmeden 2-3 ay nce eşim 5 yıldır çalıştığı yerden atıldı. Ben de memletimde iyi bi maaşla iş bulduğum için ve düğün zaten orda yapılacağı için taşınalım dedik - ortak kararımızdı. Düğünümden 1 gün nce bile akşam 9a kadar çalıştım. İşyerimdeki patronum eşimin işsiz olduğunu bu yüzden işi bırakamayacağımı bildiği için beni çok ezdi ve nihayetinde işten attı. Ama atma sebebi kocamın külhanbeyi tavırları oldu. İşyerinde cep telefonuyla görüşmek yasak olmasına rağmen hadi çıkmıyomusun artık diye aramaları, iş yerine gelip özellikle erkek çalışanlara o benim karım ona göre havaları vs... Bu esnada iş miş bulamadı ama aldığım oldukça iyi olan maaşla da ay sonunu getiremiyor. Ben işten atılınca da onun memleketine gittik.

Bu arada anne ve babası vefat edeli çok olmuş. Bi ablası ve abisi var ama düğünümüze bile gelmediler o kadar yakınlar. Zaten akraba vs.. de yok kısacası düğünde 1 tane akrabası bile yoktu. Annem bu kararımız üzerine babamdan miras kalan bir evi satıp bi kısmını maya olsun diye bize verdi. Zaten ev eşyalarının çoğu benim eski bekar evimden kalanlar ve annemin desteği.. Memleketinde de bi arkadaşının aklına uyup dükkan devraldık. Hava parası diye dolandırıldık, iş de yapamadık, mecbur dükkan kapandı. Elde avuçtaki ve düğün takıları da eridi. Tabi ben anneme ağzımı açıp tek laf edemiyorum. Annem de o kadar iyi okullarda okudun iyi bir iş tecrüben var o kasabada harap oluyosun alışamamışındır diyo. Paralar suyunu çekince ben çalışmaya başladım evden çok uzakta bir yerde hergün gidip geliyorum. İlk maaşımla da birikmiş 3 aylık ev kirası ödedim, çok koydu. Kendi annesinden miras evi var az bi kira geliri olan ama onu da har vurup harman savuruyor. Fatura ödeyeceğine keyfine harcıyor. Tam 1 sene oturduk memleketinde ve o hiç çalışmadı. Aksine çalışan arkadaşlarının yanında mesai yapıp laklakla geçirdi günlerini. Dedim araba kullanmayı öğreteyim ehliyetini al (40 yaşında kendisi) ittire kaktıra bi yere kadar. Nasolsa şöförü var. 1sene dolunca dedim İzmir'e taşınıyoruz ben hergün dünyanın yolunu gidip gelemem yolda uyukluyorum bazen o kadar. Anne yadigarı evi de sattı bu arada annemin bize verdiği kadar bi paraydı, kendi hesabıma yatırttım.

Bulduk bi ev taşındık evsahibi eksikleri giderin kiradan düşün demesine rağmen ben yırtınıyorum kendimiz yapalım diye bizimki hala adam tutalım diyo. Benim emek emek kazandığım maaşım heba oluyo. Patronumdan istedim eşim için iş adam gelsin 2 ay öderim maaş bi yere atlayana kadar dedi kaldırıp totosunu gelmedi. En sonunda da benim patron bana hallendi bak kocan çalışmıyo ben de evde mutsuzum gel beraber gezelim tozalım... Şoka girdim, basıp çıkamadım ordan sonuçta evin tek geliri benim. Dayanamadım söyledim eşime yok asarım keserim bi kükredi, dedim ben çalışmazsam nasıl geçinicez. O zaman sustu. Allah'tan patron benden yüz bulamadığını görünce rezil olucam korkusuna 2 gün sonra işten çıkardı beni.

1-2 ay önce ilk defa kalmaya gelmişti bize 1 haftalığına. O zaman herşeyi anlatmıştım anneme. O da dayanamayıp eşim ve beni aldı karşısına ne yapmayı düşünüyosunuz bak böyle çalışmadan olmaz dedi. Eşimin verdiği cevap: zaten böyle giderse 3-5 aya boşanırız oldu. Çalışma konusu açıldıkça susuyordu. İşten atılınca dedim ben bi hafta annemin yanına gidicem. Annem diyo boşa gitsin noolcak çoluk çocuk yok sadece 2 köpeğimiz var. Benim mantığımda oşanmak taraftarı. Psikoloğa gittim boşanacağını biliyosun bana niye geliyosun yürümediğini görüyosun diyor.

En fenası da annemin yanından döndüğümde oldu. Bilgisayarı kurcalayım dedim şeytan dürttü normalde hiç huyum diil e kadar eşim cep telefonumdan çantama kurcalasa da. Bi baktım bi saçma arkadaşlık sitesine girip duruyormuş meğer. Bikaç kadına da mesaj atmış az buçuk yazışmış. Hem de 1 aydır olan bişey. Ben eşşek gibi çalışırken, üstüne patron tacizi yaşarken o keyfteymiş. Aldım karşıma gayet sakin dedim bu ne. Saçmaladım da, önemli bişey diil, gerçek diil zaten o kadınlar, çıkış yolu arıyodum vs... ağlanmalar. Dedim çıkış yolu internette fingirdemen değil iş bulman. Boşanırız dedikçe yok ben seni bırakmam sensiz yaşayamamlar... Sanki bişey olmamış gibi konu kapandı. Bu olay 2 hafta önce oluyo. Bugün baktım banka hesabımdan 550TL para çekmiş ve bana söylemiyor hatta daha bugün 100TL para istedi. Ne için o çektiği para bilmiyorum.

Ve kızlar çok uzun yazdım daha ne detaylar var da dertlenmişim. içimi dökeceğim kimse yokmuş gibi hissediyorum. Şimdi durum bu mantığım diyo boşan gitsin aslında olacağı da o. 40'ına gelmiş adam daha 2 yıllık bile evli değiliz bunları yapıyorsa vay halime. Çoluk çocuk yokken yol yakınken hatadan dönmek lazım. Ama bana bi kal geldi. Mutlu ev hanımı triplerindeyim, arada laf sokuyorum o kadar. Boşanma koşuşturmacası, tek başına yeni hayat kurma düşüncesi o kadar yorucu geliyor ki. Beynim diyo kalk gidelim kalbim diyo salla otur yerinde. Napıcağımı bilemiyorum. Böyle bi kocayla evlilik devam ettirmeyi kendime yakıştıramıyorum diğer taraftan yeni adım atmak için hiiiiç mecalim yok. Kısacası desteğinize ihtiyacım var.
Yeni adım atmaya mecalin yoksa,önünde biriken ve çığ gibi büyüyecek daha büyük dertlerle uğraşmaya mecalin var demek ki.Farkındamısın,işsiz güçsüz tembel sorumsuz ve evliliğe saygısı olmayan,sna saygısı olmayan bir koca boş çuvalı sırtında taşıyorsun.Değil mantığın kalbin bile reddetmeli bu adı evlilik oln saçma birlikteliği.Adam 40 yaşına kadar bi baltaya sap olmamış,birikim yapmamış,gururu yok.Ne sanıyorsun sana aşık olduğu için mi ağlandığını.Ohhh bulmuş bir dayanak yaslamış sırtını.Evi barkıda satmış.Ancak boş insan öyle külhan beyliği yapar.Sen de o külhan beyine hangi akla hizmetle patronunun sana olan teklifini anlatabiliyorsun.Bir de hangi akla hizmet hala o işyerinde çalışıyorsun da,adam seni kovunca çıkıyorsun.Kurtul bu eziklikten.Biraz güçlü ol.Ve iş yerinde dahil olmak üzere elin adamına veya çevrene evliliğinle ilgili problemleri neden anlatıyorsun.Yapacağın şey ortada.Ama sen mecalin yok diye çekmeye devam et canım.

Şuanda böyle bir kişinin, sorumsuz kocanın yükünü, sorumluluğunu taşımak zor gelmiyor da, boşanınca kafan rahat o yükten kurtulmuş şekilde devam etmek mi zor gelecek arkadaşım? kolay kolay kimseye boşan diyemeyiz ama sen tüm yükü kendi üzerine almışsın. Adam adam olsa gider her türlü işi yapar evine bakar. Bu yükü omzundan at gitsin! Bak ne kadar rahat edeceksin, göreceksin bunu. Üstelik sen ona resmen "bakarken", başka kadınlarla yazışmak da neymiş? Hem aldatıyor hem nankör hem yüzsüz daha ne diyebilirim ki...
Bir an önce kurtulun bakın çok ferahlayacaksınız...

eşinize evde oturmak eş parası yemek rahat gelmiş.afedersiniz ama karakteride bozukmuş zaten.erkek adam evde oturacak karısı çalışacak ben öyle adamı kapımın önünde yatırmam siz kala koynunuza sokuyorsunuz.

kendinizi harap etmeyin.insanlar değişmez.ben ikinci evliliğimi yaptım.benim ilk eşim çalışıyordu ama aklı fikri atlardaydı at yarışı iddaaa ıvır zıvır elimize geçen paranın bereketi de olmuyordu artı alkol tabii.hiç düşünme yol yakınken salla gitsin.

ben boşanmak için 40 bin + araba verdim.bu tür insanların derdi para parasını ver kurtul.zengin işadamları gibi hissettim kendimi şim id :)

kusura bakma ya acayip güldüm :) zengin iş adamları :P demek ki bu tür adamlar gerçekten kadınlaşıyorlar zamanla.

kusura bakma ya acayip güldüm :) zengin iş adamları :p demek ki bu tür adamlar gerçekten kadınlaşıyorlar zamanla.

bende çok gülüyorum kendime :) avukat yanımda aradı konuştu onunla beş dk sonra aradı avukata mı verdin dedi evet dedim,ee parasını kim vercek dedi :) böyle işte.

kurtulmuşsun demekki. ne utanmaz adamlar var utanmadan kadından para alıyor oha yani. zaten yemekte kısmet olmaz o ahlı parayı.

arkadaşım oku az bunları ve aklını başına devşir.

Seviyoruz emek harcadigimiz adamlari,yollarinda pas pas olmaya bayiliyoruz.yapma.bi adim atsan arkasi corap sokugu gibi gelecek ve nasil rahatladigina inanamayacaksin.40 yasinda uslanmaz bi cocugun var senin,esin degil.kac kurtar kendini.cocugun yok,maddi bi bagimliligin yok,ortada kalmicaksin cok sukur.kac,kac,kac

En çok da babamdan kalan miras evin satılması ve parasının savrulması koyuyor. Büyük ihtimal onu geri alabilicem mahkeme de şu an gidişat belli değil muhtemelen bir dava daha açılacak, ama salak gibi düükanı işletmeyi hep onun adına yaptığım için ben hak iddia edemem şimdi boşanırsam. Sanırım içten içe onu bekliyorum. Onun anne yadigarı evinin parası ben de olsa bile boşanma durumunda onu dımdızlak bırakıcak kadar vicdansız diilim. Annemin haberi var boşver parayı pulu elin adamının çirkefliklerini bu yılların geri gelmiycek salla gitsin diyor. Doğru da diyor iyi ki de arkamda destek. 2 tane köpeğimiz var onları bırakamıyorum, annem de kabul etmiyor. Komik gelebilir ama çocuğum gibi onlar, kıyamam. arkamda bırakıp vicdan azabı çekmek istemiyorum. Yavaş yavaş kendi yolumu çizip devam ediyim istiyorum. İnanıyorum Allah bi kapıyı kapatıyosa başka kapı açmak içindir.
Simdi de bi evi tek basiniza idare ediyosunuz.yalniz yasayin.kopeklerinizi zaten sakin birakmayin.sarila sarila koyun koyuna uyursunuz.oh ilac olur onlar size.

usengecliği bırak,sırtında bu adamı taşımaktan kamburun çıkınca mı def edeceksin..

neden bu güzel yıllarını onun bataklığında heba edıyorsun ki,1 sanıyene yazık..

kım bılır nasıl güzel Bi hayat seni bekliyor..

Siz de bosanamam diyorsaniz biz ne diyelim..

Tabi ağlar yapisir bacaginiza bosanmam der.. Ben olsam ben de bosanmam cunku kim bundan sonra adam yerine koyar da es diye alir? Kim evde oturup aldatmasina müsaade edip üstüne parar verir ki?

İşten çıkarıldığında düğünü erteleseydiniz keşke iş bulana kadar. Biraz bu durumun rahatlığından çalışmıyor bence. Şu anda sana zor bir karar olarak geliyor ama anlaşılan çalışmaya niyeti yok . Neden kendi hayatını kurmak yerine boş beleş bir adamı besliyorsun ?

çalışmayan koca ile yşama psikolojisi diye bişey var galiba.
benim cok yakın bir arkadaşımın eşi de çalışmıyor ve adam bulduğumuz iş görüşmelerine dahi gitmiyor.
nasıl olsa kadın çalışıyor
o adamın da yaşı var bıraz.
hep annesinden almış eşinden almış.
gerekirse kredi çektirmiş yaşayıp gitmiş.
arkadaşım da boşanmak istiyor çocukları yok.
sizin durumunuza çok benzettim ama o da sizin gibi harekete geçemiyor.

o insan hayatınızdan çıkınca yuku gidecek
ruhunuz dinlenecek
sizi internette kadınlarla çetleşerek bekleyen bırı olmayacak
siniriniz bozulmayacak

tabi sizden ayrılmak istemez
afedersiniz ama böyle adamlar sızı enayı yerine koyuyor.
tabı yalvaracak enayım benım gitme
ben senın asalağın oldum
sana tutunmadan yaşayamam diyecek.

Back