Bak şimdi sevgili konu sahibi, ayrılık acısı, aşk, geçmişte yaşanılanlar vs her şeyi bir kenara bırak. Yıllardır bu duygu durumunda olduğun için böyle kendince düşüncelerle düzelmeyecek bir sorun var demektir ortada.
Bak yapacağın şeyi sana söylüyorum, annene veya gerçekten çok güvendiğin birine çektiğin acılardan ve boşanmanın yükünden bahsetmek yerine karşına al, eski yazılarını okut, duygu durumunda gerçekleşen değişimleri, kararsızlıklarını, yeri geldiğinde çocukları bile istemediğini, kendi başına bunu yenemediğini, hatta doktora gittiğini ama hala düzelme olmadığını aksine daha değişik durumlara kendini soktuğunu anlat ve yardım iste.
Senin tek derdin eski eşin, onun hayatı, onu arayıp aramamak, yeni eşinin sana söylediği. Tek isteğim ölene kadar onu sessizce beklemek diyecek kadar kendinden vazgeçmişsin. durup düşün şimdi bu adam ölseydi ne olacaktı? Ya da aşık olduğu adam tarafından aldatılıp terk edilen her kadın senin gibi olsaydı insanlığın gittiği yol nereye giderdi?
Yargılandığını düşünmeden, kendine yine kendin yardım edebileceğin için adım atmalısın. Biz sana ciddi anlamda sorunların var derken sen hala yanıma telefonu almayacağım, alsam mı gibi hala eski eşe odaklı fikirlerle boğuluyorsun. Tek derdin bu olmuş, o adam ne yaparsa yapsın sen sadece onu istiyorsun. Normal mı sence bu? Kendine bir iyilik yap ve güvendiğin birinden yardım iste.