• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığım eşim 19 aylık oğlumu aylar sonra görmek istedi

Bence telefonlarınız birbirinizde olmalı. İki düşman olmamalısınız artık.
En azından çocuğunuz için medeni davranmaya çalışın.
İşiniz gerçekten çok zor. Çocuğunla görüş demezsiniz diyemezsiniz. Dememelisiniz de. Talep ondan gelmeli.
Ama telefon numaranız onda olmalı.
Eğer yeni ilişkiniz nedeniyle bunu yapmıyorsanız, şu anda birlikte olduğunuz kişinin bir çocuğunuzun olmasını kabil ettiği gibi, onun da bir babasının olduğunu ve çocuğunuz için görüşmeniz gerektiğini de kabul etmesi gerekiyor.
kesinlikle düşman olmayın o adamla. Ama çocuğunuzu da asla bir daha yanında güveneceği biri ya da bir uzman olmadan vermeyin.

hayır o sebebten degıl
ayrıldıgımız gunden bı sure sonra numaralarını degıstırdı ve babasından haber gonderdı ogluma bısey oldugunda babasına haber vereyımd ıye
ondan sonra oglum hastalıklar gecırdı emra cekıldı spina bifida suphesınden ve asla kendı numarasından ne aradı ne verdı nede gerı aradı nasıl oldu dıye ben ıse 3 ay evvvel numaramı degıstırdım .. onun bende o donem ıcınde olmalıydı ben 3.şahıslarla muhattap olmamalıydım
kin var tabiki işin içinde..
düşmanlıktanda değil inan ebru arkadaşım ona ıyı davranmak ıcımden zerre kadar gelmıyor

hayır o sebebten degıl
ayrıldıgımız gunden bı sure sonra numaralarını degıstırdı ve babasından haber gonderdı ogluma bısey oldugunda babasına haber vereyımd ıye
ondan sonra oglum hastalıklar gecırdı emra cekıldı spina bifida suphesınden ve asla kendı numarasından ne aradı ne verdı nede gerı aradı nasıl oldu dıye ben ıse 3 ay evvvel numaramı degıstırdım .. onun bende o donem ıcınde olmalıydı ben 3.şahıslarla muhattap olmamalıydım
kin var tabiki işin içinde..
düşmanlıktanda değil inan ebru arkadaşım ona ıyı davranmak ıcımden zerre kadar gelmıyor

Sizi çok iyi anladığımdan emin olabilirsiniz. İnsan aynıları yaşayınca daha iyi anlıyor çünkü.
Bende kin bile yok. Ne kötü di mi. Hiçbirşey. Hiçbir duygu.
Ben çocukların böyle babalarla hiç görüşmemeleri taraftarıyım. Daha çok zarar görmemeleri için.
Ne faydası var ki çocuğunuzun babasıyla görüşmesinin. O çocuk büyüdükçe hissetmeyecek mi babasının aslında onu sevmediğini.
Yanılıyor olabilirim ama belki de baba size zarar vermek için çocuğuyla görüşme kararı aldı. Bunca olanlara, hastalıklara rağmen çocuğuyla görüşmeyen bir baba neden bu kadar ay sonra çocuğuyla görüşmek ister ki.
Üstelik görüşmenin kalitesizliğine bakın. Çocuk ağlayarak eve geliyor. Bezi değiştirilmiyor. Ve çocuğu mutu etmek adına hiçbir şey yapılmıyor. İhtiyacı olabilir düşüncesiyle hiçbirşey alınmıyor.
Bu sevgi ve özlem görüşmesi değil..

belkıde benım ılıskımı duydu..
Ben güzel biriyim.. beraber oldugum kişi oglumu cok seviyor. oglumun bıyolojık babasının maddı durumu ıyı yanı ısterse kreşe gıder bakılır herseyı yapılır ama hıc ılgılenmedı ılgılenmıyorda
nafakada almıyoruz bız
peşinede düşmüyorum
bazen bendede o sonsuz hissizlik oluyor bütün duygularım alınmış gibi..
beraber olduğum kişi bazen iş çıkışı oglumu parka goturdu yanı yazın oyle yaptı bende gıttım yanlarında tabı pahalı degıl bır çikolata 0.50 kuruşluk oglum agzını ballandıra ballandıra yedı cıkolataları bır kerede araba aldı bırde bayramlık onun dısında hep daha cok ılgılendı manevı olarak bılmıyrum o ıyı degıl bu ıyı dıyemıyorum ınanın ınsan korkuyor zaten guven kalmıyor artık..
yanı butun bunları bırı goruyor olabılır nereden dersenız facebook fotograflarımız var ondanda oalbilir..
sizinkiler görüşüyormu ?

ben 1 ay annemlerde kalmistim tatil nedeniyle.kizim babasini 1 ay gormedi.
ve eve dondugumde babasina karsi soguktu ve huysuzdu.
ki sizin evladiniz babasini hic tanimiyor.
huysuz olmasi aglamasi cok normal.korkmustur yavrucak.
niyetim asla ve asla kafanizi karistirmak degil.
kendi durumunuzu ancak siz bilebilirsiniz ama eger ben bu durumda olsaydim cocugumu asla ve asla "18 yasina gelince bizi arar bulur" diyen bu aileye gostermezdim.

Bizim henüz resmi boşanmamız olmadı. Ama çocuklarına düşkün bir baba değil. Küçük anlamıyor ama büyük varlığını yokluğunu farketmişor. Gördüğü zaman önce bir boynuna atlasa da sevinci 10 dakika sürüyor.
Ama beni görmemeye tahammülü yok. Kreşte sürekli benim annemle başlayan cümleler kuruyormuş. Size çok düşkün ve hayran diyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. En büyük çabam iyi bir anne olmak ve iyi evlatlar yetiştirmek.
Babalık çok başka birşey. İlla ki çocuğun biyolojik babası olmak gerekmiyor. İnsanla alakalı o.
dilerim oğlunuza layık bir baba olur görüştüğünüz kişi.

tam olarak neye hakkım var neye yok bılemıyorum
oglumun benden alınmasından cok korktugum ıcın altan almak zorunda kalıyorum
yasalardan pek haberım yok danısacak bır avukatımda
benım aracım onların evıne gıtmezdı zaten ama orada gorselerdı keske sımdı bır daha aradıklarında ne olacak
bugun avukatlarını arıyayım dıyorum
acaba oglum ne hıssettı hıc bılmıyorum

bebeğin daha çok küçük avukattan velayet ile ilgili bilgiler almıştır 12 yaşına kadar coçuklar genelde annede kalıyor bu konuda hiç korkma demişti bana avukat.

senin avukatla konuşman ve karar veya tedbir aldırman lazım hiç görmediği tanımadığı bir cocuğu görmesi o cocuğun piskolojisini nasıl etkiler bir düşün muhakkak bir avukatla görüş boşandıktan sonra velayet sende kaldı peki babaya nasıl haklar verildi.

Canım neden nafaka almıyorsun onu hiç anlamadım ben ödül verir gibi sanki. Böyle adama gurur yapılır mı gururdan anlar mı o evladının hakkını söke söke almalısın hem de birikmiş nafakalarla birlikte iste hem de.

Son düzenleme:
Sonuçta o parayı kendin için istemiyorsun evladının hakkı o. Evladının hakkını korumak ta sana düşüyor o çocuk nasıl korusun hakkını.

ben 1 ay annemlerde kalmistim tatil nedeniyle.kizim babasini 1 ay gormedi.
ve eve dondugumde babasina karsi soguktu ve huysuzdu.
ki sizin evladiniz babasini hic tanimiyor.
huysuz olmasi aglamasi cok normal.korkmustur yavrucak.
niyetim asla ve asla kafanizi karistirmak degil.
kendi durumunuzu ancak siz bilebilirsiniz ama eger ben bu durumda olsaydim cocugumu asla ve asla "18 yasina gelince bizi arar bulur" diyen bu aileye gostermezdim.
üç kere ihtar çekip velayeti kötüye kullanmaktan oglumu kaybedebilriim.. Yoksa bu kadar direnmezdim.. ben anne baba sevgisi alarak büyümüş bir cocugumun kı ona ragmen baska babaların cocuklarına cıkolata almalarından dolayıda agladıgımı anımsarım ılkokuldayken.. ınsanı yonu yok, oda babasını bılsın yok , bıyolojık baba oglunu gorsun yok. sadece mecburıyet benımkısı
Bizim henüz resmi boşanmamız olmadı. Ama çocuklarına düşkün bir baba değil. Küçük anlamıyor ama büyük varlığını yokluğunu farketmişor. Gördüğü zaman önce bir boynuna atlasa da sevinci 10 dakika sürüyor.
Ama beni görmemeye tahammülü yok. Kreşte sürekli benim annemle başlayan cümleler kuruyormuş. Size çok düşkün ve hayran diyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. En büyük çabam iyi bir anne olmak ve iyi evlatlar yetiştirmek.
Babalık çok başka birşey. İlla ki çocuğun biyolojik babası olmak gerekmiyor. İnsanla alakalı o.
dilerim oğlunuza layık bir baba olur görüştüğünüz kişi.
Allah sizede kolaylık versin.. mahkeme süreci sancılı bısey.. helede çekişmeli dava ise Allah bol bol sabır versin size diyorum
cunku bu yolda en cok sabır gerekli

mamasini 4 0lcek yerine bazen 3 0lcek koyuyordum :) bu cumlenizde agladim...
hiç param yokken bu şekeilde yapmamdan birinin gelip mama getirmesini bekliyebiliyordum bi kaç biberon kar tabiki doymamasıda çabası.. mecbur kalıyor ınsan
bebeğin daha çok küçük avukattan velayet ile ilgili bilgiler almıştır 12 yaşına kadar coçuklar genelde annede kalıyor bu konuda hiç korkma demişti bana avukat.

senin avukatla konuşman ve karar veya tedbir aldırman lazım hiç görmediği tanımadığı bir cocuğu görmesi o cocuğun piskolojisini nasıl etkiler bir düşün muhakkak bir avukatla görüş boşandıktan sonra velayet sende kaldı peki babaya nasıl haklar verildi.

avukatım bırı ıcın boyle bır dava acmıs 2 yasındakı cocuk sabah 10 dan aksam 8 kadar engellı babasıdna kalıyormus cocugun bakımından dolayı dava acılmıs ve hakım reddetmıs baba sorumlulugu yerıne getırecek bırılerını yanında bulunduruyordur dıye..
yanı kanunı olarak yanında bırıyle gorsun emrı verılemıyor.. insani bişey tabıkı oda ona yanasmıyor bende dırenmedım gercı korktum..
tamam dedım
velayet bana verıldı babayada soruldu ozel gunlerde ıstıyormusun dını bayramlar dogum gunlerı yılbası vs oda hayır dedı.. ayda bır dedım.. hakım dırettı anlasmayı yaparken yanımızda ıdı bı kac sene evvel tekrar dava acılmasın dıye 15 gunde bır yazıldı ama oglum kucuk ve tanımadıgından dolayı o adam ayda bır alacagım demıstı.. bır bılsenız bu benı kacncı kandırısı
henuz 7-8 gunluk ayrıyken arayıp bır kutu mama ıstemıstım o donemde oldugum yerde mama alabılecegım buyuk marketler vardı ama 2 numara aptamilller vardı baska bı yerede gıdemezdım.. getırıcem dıye dıye getırmedı..
aylar evvel ogluma bakacak kımse olmadıgı ıcın bakıcı baktı.. 700 tl o donemde numaram onda vardı avukatlardan haber gıttı tamam dedı yatırıcam yarı parasını ben cıldırdım cunku babalık etmıyorsun ama bu cocugun butun yuku bana kaldı yetısemıyorum ben delı paralar almıyorum hıc demedıde bız bakalım hoş desede asla vermem yada param yok aytıramıyorum deseya.. ben ıs cıkısı oglumuda yanıma katıp avm alısverıs magazsında epey sıra bekledıkten sonra hesabımda para olmadıgını gordum..
ınanın acıtasyon etmek ıstemem oglumun ayagında markalı ayakkabısı vardır.. ben kendıme artık dusmuyorum bu kadar marka nedır kı.. ama cıdden cok parasız kaldık cıddı manada .. neyse yanı ılk kandırısı olamayacak bu benı eger 15'te bır gormeye dıretırsede..
baska hakkı yok ..
cocukla alakalı tum kararları ebn alıp verırım..
meydan okuyorum gıbı oldu ama hıc degıl

Çocuğu vermezsem velayeti kötü kullanmaktan çocuğu alabilir diye korkuyorsun yahu adam sana şimdiye kadar 1 kuruş nafaka vermemiş ne velayeti kötü kullanması sen sonuna kadar haklısın burda anlaşmaya aylardır uymayan biri varsa o da eşindir.Bunun farkında değil misin de hala suçlu durumuna düşmekten korkuyorum diyorsun.Ayrıca nafakanın peşine düşmek yerine çocuğunun mamasından mı kıstın neden böyle garip birşey yaptın?

Çocuğu vermezsem velayeti kötü kullanmaktan çocuğu alabilir diye korkuyorsun yahu adam sana şimdiye kadar 1 kuruş nafaka vermemiş ne velayeti kötü kullanması sen sonuna kadar haklısın burda anlaşmaya aylardır uymayan biri varsa o da eşindir.Bunun farkında değil misin de hala suçlu durumuna düşmekten korkuyorum diyorsun.Ayrıca nafakanın peşine düşmek yerine çocuğunun mamasından mı kıstın neden böyle garip birşey yaptın?

ben suna ıannırım
boyle bır nafaka kararı olmasına gerek bıle yok
eger o adam baba ıse zaten bunu dusunmelı.. tedırgın olmalıydı..
Bakıp görmeyeceği belliydi bakmadıgı gormedıgı kokusunu kadıfe tenını bılmedıgını bır cocuga 10 sene sonra , kursagından param gektı dememesı ıcın..

anca kafam cok atarsa gecmıse donuk faızıyle nafakaları alırım buda bır haylı para eder..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım o para o çocuğun doğuştan hakkı zaten.Çocuk zaten büyüyünce babasını tanıyınca neyin ne olduğunu çok iyi anlayacak.Ama sen sadece kendi gururun için o çocuğu kurban ediyorsun bence çok hatalısın bu konuda. Yaşının küçüklüğüne veriyorum bunu ama ilerde oğlun sevinmez ki buna babam bana hiç para vermedi diye yani aksine üzülür öz babamın gözünde hiç mi değerim yokmuş diye. Oğlunun hem madden hem de manen bu paraya ihtiyacı var bence. İleriyi düşün mesela başka biriyle evlendin diyelim o kişiyle sorun yaşasa oğlun o kişi de deseki ben geçindiriyorum seni sus otur dese oğlun erkek çocuğudur bu gururuna dokunmaz mı?Hiç değilse babasından bir nafaka gelse ben babamdan para alıyorum diye düşünür o bile manevi olarak bir güçtür. Kendini düşünüyorsun kendi gururunu oğlunun iyiliğinin önüne geçirme derim iyi düşün çok iyi düşün hem de.

ama zaten karar varkı
yatırmıyor yanı nafakayı
onunda dusunmesı gerekmezmı
oglum adıma bırıkım yapıyorum
allaha cok sukur sızınde hakkınız var ama gecmıs para hıc kaybolmuyor suanda cevremde bu yonde dusunuyor
kımısıde al parasını hayır kurumuna ver dıyor kımısıde catır catır harca..
Belkıde haklı olabılırsın
bakalım bır daha gorme talebı olacaktı..
olacaksa canına okuyacagım o zaman :36:
evlendıgım kısının oyle dememesı ıcın aılemın yanında yasıyoruz
daırem vardı onu kıraya verdık bırıkıyor cok sukur okursa adam olursa ısının evının peşine duserse o parayı degerlendırır cocuklarına ev dahı edınır yeterkı saglıklı ve hayırlı olsun evladım

ne ala hayat ya sen butun sıkıntıları cek cocuk sahıbı olabılmek ıcın 1 kez de degıl ustelık 3 kez... psıkolojın her tedavı sonrası allak bullak olsun ustune cektıgın acılarda cabası ,nelıklerle dunyaya getır o cocugu yuzunu gormesın 19 ay sonrada gormek ıstesın cok aferdersın ama 19 ay boyunca hastalıgında uykusuz gecelerınde bezı alınacagında maması bıttıgınde neredeydı bu ınsan musvettesı?? sımdı mı aklına gelmıs baba oldugu oglunu gormek? ustelık canından olan oglunu bır baskası ıcın bırakıp gıtmıs hıc mı vıcdan yok ya??haydı onu da gectım annesıne babasına ne oluyor ne demek sevıyoruzda yenıdendogdum dogurdu dıye ?? ınsan yerı geldıgınde sokakta gordugu tanımadıgı ınsanın cocuguna acır,sevgı sefkat gosterır yok boyle bır adilik.senın alnın acık yavrunu helal para kazanarak buyutuyorsun su zamana kadar tek kurusuna mınnet etmemıssın ama bu saatten sonra acıma canım catır catır al nafakanı yatır cocugunun hesabına veya onun ıcın harca sen nafakayı almamakla onun ekmegıne yag surersın ha bundan sonra gormek ıstıyor madem esek gıbı versın cocugun hakkını ...

ne ala hayat ya sen butun sıkıntıları cek cocuk sahıbı olabılmek ıcın 1 kez de degıl ustelık 3 kez... psıkolojın her tedavı sonrası allak bullak olsun ustune cektıgın acılarda cabası ,nelıklerle dunyaya getır o cocugu yuzunu gormesın 19 ay sonrada gormek ıstesın cok aferdersın ama 19 ay boyunca hastalıgında uykusuz gecelerınde bezı alınacagında maması bıttıgınde neredeydı bu ınsan musvettesı?? sımdı mı aklına gelmıs baba oldugu oglunu gormek? ustelık canından olan oglunu bır baskası ıcın bırakıp gıtmıs hıc mı vıcdan yok ya??haydı onu da gectım annesıne babasına ne oluyor ne demek sevıyoruzda yenıdendogdum dogurdu dıye ?? ınsan yerı geldıgınde sokakta gordugu tanımadıgı ınsanın cocuguna acır,sevgı sefkat gosterır yok boyle bır adilik.senın alnın acık yavrunu helal para kazanarak buyutuyorsun su zamana kadar tek kurusuna mınnet etmemıssın ama bu saatten sonra acıma canım catır catır al nafakanı yatır cocugunun hesabına veya onun ıcın harca sen nafakayı almamakla onun ekmegıne yag surersın ha bundan sonra gormek ıstıyor madem esek gıbı versın cocugun hakkını ...

canımmm :48: malesef bu soruların hukukı olarak yanıtı olmadıgı gıbı gecerlılıgıde yok halbukı babalık gorevlerını yerıne getırmeyen aynı anda annelık gorevlerınıde yerıne getırmeyen ınsanların bır cezası olmalı yanı..
Bir kez daha cocugu gormek ısterse o zaman bende nafakayı soylıyecegım zaten 4 kasım ve 14 kasım arası bayram ıznınden dolayı oglumla beraber baska bı sehıre gıdıcez degısıklık olsun dıye kuzenımın yanına..
29 haftası 15 gun oluyor belkı bayramda gorelım dıcekler.. vermıcem :51:

ama zaten karar varkı
yatırmıyor yanı nafakayı
onunda dusunmesı gerekmezmı
oglum adıma bırıkım yapıyorum
allaha cok sukur sızınde hakkınız var ama gecmıs para hıc kaybolmuyor suanda cevremde bu yonde dusunuyor
kımısıde al parasını hayır kurumuna ver dıyor kımısıde catır catır harca..
Belkıde haklı olabılırsın
bakalım bır daha gorme talebı olacaktı..
olacaksa canına okuyacagım o zaman :36:
evlendıgım kısının oyle dememesı ıcın aılemın yanında yasıyoruz
daırem vardı onu kıraya verdık bırıkıyor cok sukur okursa adam olursa ısının evının peşine duserse o parayı degerlendırır cocuklarına ev dahı edınır yeterkı saglıklı ve hayırlı olsun evladım

canım nafakayı yatırmak zorunda mahkemeye başvur o para çocuğun hakkı

cnm keşke çocuk babasının yanından o halde geldiğinde yetkililerce tutanak tuttursaydın... cnm avukat parasnı karşı tarafa niye ödetmedin...başka avukattan tekrar fikir almanı öneririm sana çünkü korktuğun gibi sorun olmayacaktır düşüncesindeyim...
avukatın biras fıs gibi geldi bana başka avukatlarla da konuş bence:34:

Back