• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanan arkadaşlar kk hatunları banada bir akıl verir misiniz?

eşinle tekrardan konuşsan bir evlilik terapistine gitseniz birlikte eğer ailen arkanda olsa çocuğun olmasa ve çalışıyor olsaydın boşanman daha kolay olurdu ama tek değilsin evladın var ve ailem de destek değil diyorsun

evet canım a çocuk olunca kıpırdamak bile çok ozr oluyor üstelik daha çok küçük..:( önerini diikate alıcam teşekkür ederim

çocuğunuzunn arkadasları annen bu mu diye neden gülecekmiş size?

neden gülücekmiş, ben biraz korumacı bir ailede yetişince dünya kaç bucak bilmiyorum, herkes önce iyidir kötü olmayı kimse isteemz vs diyorum, yani saf aklımla herkes dalga geçermiş çocuhumun yüzü yere eğilirmiş annesi böyle iyi niyetli olunca.

arkadaşa katılıyorum bir evlilik terapistine gidin eşinizle güzel bir konuşma yapın bence son bir şansı verin kendinize.En azından çocuğunuz için sonradan ben elimden gelen herşeyi yaptım diyebilmek adına ..aşkım bi tanem kelimelerini bnde kullanamam eşimden bazen bana sitem eder ama napıyım yapım böyle eşimi çok seviyorum değer veriyorum ama kullanamıyorum o kelimeleri öfke kontörlüne gelince işi iş ortamı nasıl eşinizin mesela bn önceki iş yerimde o kadar stresli bir işe sahiptim ki biri gık dese ben çıldırmaya başlamıştım en sonunda dedim bu işyeri beni sinir sahibi yaptı aslında o kadar mülayim sevecen bir insanımdır ki ama iş stresi beni bambaşka bir insana dönüştürmüştü neyseki ayrıldımda rahatladım hani böyle bi stres altında falan olabilirmi yani sürekli mi böyleydi eşiniz yoksa belli bir dönemdir mi böyle

eşim serbest meslek canım,işi rahat ama paramız yok bu ara hiç, evlenmediğimzden beri sürekli patlamaya hazır bomba gibi, her an bir kaplana dönüceilcek potansiyelde, son derece karamsar bir yapısı var herkes haksız o haklı, ne yapayım kişiliğim bu diyor, 4 yıldırda benim gördüğüm bu, hiç değişmedi, agzı küfüre kötü konuşmaya müsait ki ben buna hala alışaamdım, benim kişiliğe terse geliyor, daralmaya başlıyorum yanında

Canım kesinlikle yardım edemez ailem diyosun ama sırf annenin kafası kaldırmıyor diye bir başına kalmana gönülleri razı olacak mı? Sonuçta bir hafta gidip kalma meselesi değil ki bu bir zorda kalma durumu. Kim ister yuvasını dağıtsın baba evine geri dönsün. Bence eşin sana karşı biraz da bu nedenle rahat davranıyor olabilir. Nasıl olsa gidecek yeri yok ailesi kabul etmez diye düşünüyorsa erkek milleti daha da cozutuyor eşine karşı eleştirilerinde.

canım zaten aile içine gtsem onlarında huzurları olmayacak, aile içi sıkıntılar var, dertleri var, ben gitsem benimde huzurum kalmıuor mecburum tek başına ayakta durmaya, yanız korkum kadın başına ayakta durabilir miyim

evliyken çalışmaya kalksan eşin izin verecek mi? hani biraz iş hayatına alış kendine güvenin tamamen yerine gelsin yavaş yavaşta kenara para atarsın, biraz daha dişini sıkman gerekecek bu durumda,
sonrasında eşinin durumuna tekrar bakarsın halen aynı şekilde devam ediyorsa boşanma sürecine geçersin ki o zamanda sen evden gitmezsin giden eşin olur sen kalırsın düzenini bozmazsın..
işine devam edersin, eşin çocuğun için nafaka verecek istesede istemesede nafakanı alacaksın...
nafaka ve birazcıkta sen eklersen üzerine bakıcı tutabilir yada kreşe verebilirsin yavrunu,
zamanla herşey yoluna giriyor...

bu arada sen istemedikten sonra boşanan kadının kapısına inan kimse gelip dayanmıyor...

verir verir tabii, para sorunu yaşıyoruz zaten, bu evdede kalamam buranın insanları pek hoş karşılmazsaz bu mahjallede yalnız kalmyı hemde yalnız yaşıyan bekar bi kadına uygun olmaz:(

neden gülücekmiş, ben biraz korumacı bir ailede yetişince dünya kaç bucak bilmiyorum, herkes önce iyidir kötü olmayı kimse isteemz vs diyorum, yani saf aklımla herkes dalga geçermiş çocuhumun yüzü yere eğilirmiş annesi böyle iyi niyetli olunca.

keşke elinizde bir mesleğiniz olsaydı, hiç düşünmezdiniz o zaman.
Bence annenizle bu durumu konuşun ciddi ciddi..bir süre çocuğunuza bakmayı kabul eder belki..siz de o arada bir iş bulabilirsiniz
ayrıca gülünecek bir durumunuz yok, eşiniz çok bencil ve saygısız bir adammış..hiç yüz vermeyin bir süre daha..belki aklı başına gelir..

Allah yardımcın olsun ya.işin biraz zor ama imkansız değil.her yapacağını planla yapmalısın.eşin ne yardan geçiyor ne serden.ne beklediğin ilgiyi gösteriyor ne de sana izin veriyor.
ne olursa olsun dikkat et ve mutsuz olduğun bir yerde hayatını devam ettirme.
aileni hiç anlamadım torun değil mi bu çok değerli olması gerekmiyor mu?annem daha doğmadan yoluna ölecek nerdeyse.

Allah yardımcın olsun ya.işin biraz zor ama imkansız değil.her yapacağını planla yapmalısın.eşin ne yardan geçiyor ne serden.ne beklediğin ilgiyi gösteriyor ne de sana izin veriyor.
aileni hiç anlamadım torun değil mi bu çok değerli olması gerekmiyor mu?annem daha doğmadan yoluna ölecek nerdeyse.

canım öncelikle Rabbim bi avazda kurtarsın, eve bende böyle düşünüyorum hayatımın bir nokytasından sonra yeni bi hayat başlamayı, Alah yar ve yardımcımız olsun

herkes git işe gir ayrıl demiş sanırım eşinde bu maddi sıkıntıdan dolayı bunalıyor canım şiddet yok bildiğim sabret en ufak bi sıkıntıda gitmek olmaz bence eşin kendini ezik hissediyor size karşı ve bunuda psikolojik olarak sözlü baskıyla yenmeye çalışıyor eğer çalışabilirsen evine katkıda bulunmak için çalış ayrılmayı şimdilik düşünme bence ayrılmak kolay değil ailenin durumu iyi değil ayrılıp sekreterlikmi yapacaksın üç kuruşla nasıl ev kurup geçineceksin benim sana tavsiyem biraz sabır benim gördüğüm eşin maddi sıkıntılardan dolayı bunalımda

herkes git işe gir ayrıl demiş sanırım eşinde bu maddi sıkıntıdan dolayı bunalıyor canım şiddet yok bildiğim sabret en ufak bi sıkıntıda gitmek olmaz bence eşin kendini ezik hissediyor size karşı ve bunuda psikolojik olarak sözlü baskıyla yenmeye çalışıyor eğer çalışabilirsen evine katkıda bulunmak için çalış ayrılmayı şimdilik düşünme bence ayrılmak kolay değil ailenin durumu iyi değil ayrılıp sekreterlikmi yapacaksın üç kuruşla nasıl ev kurup geçineceksin benim sana tavsiyem biraz sabır benim gördüğüm eşin maddi sıkıntılardan dolayı bunalımda

eskiden dyakda vardı, amaşimdi kalmadı, ezik hissetiğin bende farkındayım.. ama bende böyle yaşaya yaşaya artık içimdeki heyecanı sevgiyi kaybettim:(

Allah yardimcin olsun canim ailenden fayda gelmez bunu bilesin ayni durmu iki cocukla ben yasadim cok zorr cokkkk bir destekcin olmasi sart cunku kucuk cocugun var..uygun kresler var hatta sosyal hizmetlerin ucretsiz kresleri var sakin oyle bir insana yanlislikla ikinci cocugu yapma

,
Allah yardimcin olsun canim ailenden fayda gelmez bunu bilesin ayni durmu iki cocukla ben yasadim cok zorr cokkkk bir destekcin olmasi sart cunku kucuk cocugun var..uygun kresler var hatta sosyal hizmetlerin ucretsiz kresleri var sakin oyle bir insana yanlislikla ikinci cocugu yapma

boşanmayı düşündüğüm için asla ikinci çocugu bende düşünmüyorum, Allah korusun. Sakıncası yoksa siz nasıl ayaklarınızın üstünde durmayı başarabildiniz? teşekkür ederim

yorumumu beğenen arkadaşlara teşekürler ama bi çok kişi ayrıl ev kur diyor kolaymı bi ev kurmak ayrılmış bi bayan olarak kime güveneceksin bu toplumda ben nelerle karşılaştım gerçekten bekara hanım boşaması kolay derler öyle değil ben çok şanslıydım aile yönünden destek oldular okudum işe girdim bide çocuğum yoktu mecbur evleneceksin bigün üvey babadansa kendi babası daha iyi eşinin çok büyük bi sorunu yok bence üstüne gitmemeni tavsiye ederim sende kendini biraz ondan çek yani üstüne düşme her kelimesine takılma bi kedinin üstüne gittikçe üzerine atlar tırmalar aynı hesap ilgi alanlarını değşitir elinde bi uğraş olsun

yanlış anlaşılmasında kadınlar kulübündeki kimi tuzu kuru arkadaşlar yok ayrıl yok gurursuzluk bilmem ne bazen allah öyle sınav ederki mükafatı büyük olur sen son noktaya gelmemişsin yani düzelme durumunuz var ben herşeye boyun eğ demem ama biraz sabırlı ol bence en azından bebeğin için annelerimiz neler çekmiş ama şimdi çok şükür rahatlar mutlular

herkes senin kadar şanslı değil malesef anne konusunda :50: evlat torun falan filan bunlar çokta önemli olmuyor bazı anneler için..

herkes senin kadar şanslı değil malesef anne konusunda :50: evlat torun falan filan bunlar çokta önemli olmuyor bazı anneler için..

gerçekten çok üzüldüm.Allah kimseyi anası babası varken yokmuş hale getirmesin.bence ölmelerinden daha zor...

,

boşanmayı düşündüğüm için asla ikinci çocugu bende düşünmüyorum, Allah korusun. Sakıncası yoksa siz nasıl ayaklarınızın üstünde durmayı başarabildiniz? teşekkür ederim

Zor oldu ..calismak ve kimseden bir sey beklememk ilk kural ..kres sartti benim icin ucretlerde cok dolgundu kres sahibine durumdan bahsedince her ay ucretin yarisini aldi ... hersey yavas yavas duzeliyor onemli olan karar verip bu gucu kendinde bulmak.. Keske esin kendini duzeltebilse

eskiden dyakda vardı, amaşimdi kalmadı, ezik hissetiğin bende farkındayım.. ama bende böyle yaşaya yaşaya artık içimdeki heyecanı sevgiyi kaybettim:(

sevgili arkadasım aslında bana özelden yazdgn cok daha farklı bır konu için cevap yazmaya girmştim siteye,baktım bu sorununu okuyunca ilgimi çekti.bişeyler yazma ihtiyacı hissettım.öncelikle eşinin sana sen tecrübesizsin,safsınibeceriksizsin gibi söylediği sözleri kesinlikle üstünae alınma.çünkü bu sözler sadece senın kendıne olan güvenını azalatıp kendine bağımlı hale getirmek için söyelenen sözlerdir.malesef bizim ulkemızde erkekler çok pohpohlanıp kadınlar cok eziliyor.biz bile eşlerimizi en küçük bi olaydan onore etmeye çalışırken onlar en küçük hatamızda laf sokuyorlar.toplum yapısı çok yanlış çünkü.
öncelikle sana nacizane fıkırlerımı belrtmek isterim.eşinden boşanırsan eğer iştirak nafakası,ayrıca cocugun için ayrı bır nafaka daha alırsın.eşin bunu 2defadan fazla kez ödemezse onu tazyık hapsıne bıle attırabılırsın.çogu kadın bunu bılmez.bılmedıklerınden ödenmeyınce magdur olur.durumun yoksa adli yardım kurumu sana avukat tutabılır.
boşanmak tabıkı guzel birşey degıl ama evlilik çok çekılmez hale gelırse yapacak birşey kalmayabılır.ama yaşayacagın yenı durum daha mı iyi olur çokm zor mu olur bılemem.dul kadın için hayat 10kat daha zor oluyor sanırım.
bir arkadas forumda annelerımız bizim için katlandı şimdi mutlular diyor.katlanıp da 60yaşında hala baskı gören kadınlarımız yokmu.mutlularmı.
bence cocugun için degıl de kendın için bir muddet daha düşün.eşinin dedıklerını takmamaya calış,duymazdan gel.kendını uzmen hiçbişey degiştirmez.sen umursamadıkca o sana laf sokmayı azaltır zamanla.inşallah en kısa zamanda herşey düzelır senın için.sen duanı et,kocanı da takma.Allah yardımcın olsun.

boşanan arkadaşlar ve kk hatunları bir akılda bana verir misiniz
arkadaslar günaydın geceden beri düşün düşün doğru düzgün uyku yüzü görmedim, artık size bir şey danışmak istiyorum.
eşim sürekli olarak beni küçük görüyor, ve sözlü olarak şiddet uyguladığını düşünüyorum, yaklaşık dört yıllık evliyim evlendiğim günden beri bereciksiz, cahil, tecrübesiz, bu yaşa kadar bunu ögrenemedin mi şeklinde bir sürü söz işittim, aile yapılarımız farklı ben korumacı tipli bir ailede yetiştim, o ise kendi başına tabiri caiz değilse burnu sürtte sürtte büyümüş ve haliyle hayat tecrübesi bilgiisi çok fazla.. beden olarak diri ve genç bir kadın akıl olarak 40 yaşında olgunlukda bir eş istiyor, bu nasıl olabilir ya:!! ve eşimin dediği gibi benim gibi korumacı ailede yetişen biri olarak oldukça başarılı ve becerikli olduğumu düşünüyorum.. ama bunu anlamam epey vaktimi aldı, çok oldu ölmek istedim.. canıma kaç kere tak etti ve babama konuyu açtım babam eşimle konuştu durum birz olsun düzeldi söz verdi vs..
ben beraber uyuyacağım sarılabilceğim bir eş olsun hayaliye evlendim, ama ilk geceden itibaren ayrı örtülerde yatıyoruz, aynı yatakda ayrı örtü sarılma masum öpücekler hiç bişey yok.. aramızda hep bi mesafe var. rüyalarımda bile başıma her türlü sıkıntı gelse eşimi göremiyorum yanımda, bu bile psikolojik oarak bana yansıması bu durumun var da yok aslında.. üsteklik tam 2,5 yıl evliyken ağlaya ağlaya ben senden hakettiğim sevgiyi bir güzel sözü duyamıyorum bi sarılma bi dokunuş, yalnız malum olay için yanıma geliyorsun, ve ozaman öpüşmek istiyorsun, bende kendimi ruhum beslenmediği için mutsuz hissediyorum dedim. haklısın seni ihmal ettim BİRAZ dedi
ve en önemli sorumlardan bi tanesi öfke kontrolü yok.. anahtarı apartman kapısına sıkıştırırım utana sıkıla eşimden yardım istedim o arada başka erkek komşular geçti dedim yok eşimden yardım istemeliyim bu komşuları tanımıyorum çünkü görüntü olarak hiç evli barklı bi kadına benzemem o insanlarıda tanımadığım için güvenemedim in mi cin mi diye, eşim geldi söylene söylene bu ne beceriksizlik ne bu hal falan felan bıdı bıdı.. o anahtar oraya sıkıştırdığım için kendimden nefret ettim, kendisi eve gelir kapıyı kitler gözümün önünde, zil çalar yarım saat sonra, kim kilitledi bu kadar kapıyı yaa diye bağırır oysa gözümün onunda o kilitlemişti.. en son ki olay ise şu şekilde cereyan etti, bir yerden dönüyoduk malum havalr sogudu yavrum arabasında içinde kat kat montu şapkası bu aralar çok parasızlık yaşıyoruz, ben o gün mikrop almışım hafif grip başlangıcı, evde yemek yok çok acız, çocuk uyumak yemek yemek istiyor, dedim bari pizza kampanyalrını bi soralım, girdik pizzacının içine epey bi bekldik hemen sorcaz diye üstünü başını çıkaramadım çocugun dedimki - aşkım hadi sorsana - birden bağırmaya başladı nasıl sorayım herkesin elinde tlf sen bi sus ne diyosun beee. o kadar utandım ki pizza yiyen herkes çalışanlar kafasını kaldırıp bize baktı.. orda onu bozmadım. tmm ne istiyorsan yap dedim ve kavga çıkmasın diye çocugun arabasıyla dışarı çıktım.. arkamdan bu kampanyayı gördün mü vs diye geldi.. sorular soruyor.. sonra dedim artık yeter hep düzene girmeye çalışıyorum ama sen sürekli bi öfke nöbeti yaşıyorsun, ben görmedim ve sana aşkım diye güzl bi uslupla sordum sen bağırarak cevap verdin, kaç kere beni insanların önünde lütfen küçük düşürme diye uyarıyorum dedim.. tavrım değişti 2 gündür.. ayrılmayı düşünüyorum, çünkü evladım sürekli annesini mutsuz görüyor, dünde babasına kahvaltı sorfrasında annem üzülmüş baba yapma.. dedi, 2 yaşında çocuk bile farkında:((( birde bana diyorki boşanırsan görürsün dünya kaç bucak.. daha evveldende eğer boşanırsan çocugumuzun arkadasları annen bu mu diye çocukla gülecek dalga geçicek dedi.. bu lafı atlatmam uzun süre aldı çünkü en hassas nokta evladım:(( bana bi akıl verin, bu arada ailem bana destek olamaz gdip yanlarında kalamam çünkü kendi düzenleri var şimdi bile gitmemi istemiyorlar hep bir sebep çıkıyor, tamam onlarda haklı ama gidecek bi yerim yok, kendi başıma ayaklarımın üstünde durmalıyım, boşanan arkadaslar, kk hatunları bana bir fikir verebilir misiniz? SİZ OLSAYDINIZ BOŞANMAK İSTER MİYDİNİZ? teşekkür ederim çok uzun oldu hakkınızı helal edin.
Bunlar bana babamin gencligini animsatti:( Bence once kendinize guvenmeli kendinizi ezdirmemelisiniz. Siz kendinize guvendikce onun size saygisinin artacagini dusunuyorum. Ve bu konuyu kocanizla detayli bi sekilde konusmalisiniz. Eger konusarak tam olarak ifade edemeyeceginizi dusunuyorsanizda bi kagida yazadabilirsiniz. Mesela artik bunlara katlanamadiginizi hayatinizi bu sekilde gecirmek istemediginizi. Tavirlarinin sizi ve cocugunuzu nasil etkiledigini. En azindan evliliginize bir sans daha vermis olursunuz. Karsilikli beklentilerinizi konusursunuz. Ama yine de duzelmezse artik nasil cekilir bilmiyorum. Keske kresi olan bi is bulsaniz.
Ins her sey gonlunuzce olur

Back