Boşanamiyorum yardim

Burada kimse seni yargılamıyor ki, senin yaşamın kimseyi ilgilendirmiyor ama üç yıl çok uzun bir süre, yani senin içinde bulunduğun durum, başkasıyla beraber olman ve hamile olman vs boşanma davası sürecinde davaya olumsuz etki yaratabilecek şeyler. Dava gerçekten açıldıysa ve bu kadar uzadıysa acaba ne oldu da uzadı yani? Yakın zamanda bir yasa çıktı, artık boşanma davası açıldığı tarihten itibaren çiftlerin dava sürecinde kiminle beraber olduğu, hayat tarzı vs artık davaya olumsuz etki etme durumu ortadan kalktı ama 2012'de bu yasa geçerli değildi, belki de siz yaşadığınız bu hayat nedeniyle boşanamamışsınızdır. Bilmiyorum yani cidden takip etmemeniz çok ilginç, kusura bakmayın da bu kadar sorumsuz olamaz bir insan. Kime ne diyorsun da öyle olmuyor o işler. Adamdan boşanacaksın da, bununla evleneceksin de, çocuğun durumu ne olur o çok başka bir konu zaten, yani bilmiyorum bence çocuğunu dahi düşünmeden hareket ediyorsun en azından çocuğun temiz ve net bir durumun içine doğsaydı.

o da başkasıyla yaşıyor siz de nasıl boşanamıyorsunuz? biri boşanmamaya inat etse anlarımda her iki tarafında hayatında başka kişiler var. öncelikle şunu söyleyeyim keşke boşanmadan başkasıyla olmasaydınız,eşiniz başkasıyla yaşadığını mahkemeye sunup hemen boşansaydınız sonra hayatınıza başkasını alsaydınız.

Hayatına baksın, yeniden sevsin eyvallah. Buna itirazım yok ki. Ben de boşandıktan sonra yas mas tutmadım, hiçte kendimi kapamadım. Ama çocuk yapmasın bari.
Burası Türkiye, dedim ya. Boşandıktan sonra kadın 300 gün beklemek zorunda, ki es-kaza hamile kalmışsa cocugun nesebi soyu sopu belli olsun. Üstün cinsiyet ; erkek!?!' lerin hakkı korunsun, kadın zaten bir tarla, sürülsün kullanılsın hukuk gözünde. Hukuk ataerkil çünkü, kadını düşünen yok !
Boşanma sonrası erkek tarafı ertesi gün hemen evlenebilir, doğan çocuktan o sorumlu değilmiş gibi ona hemen evlenme izni çıkar ! Kadına, yok dur bekle!

Benim de bir arkadaşım kocasının pislik yapması yüzünden toplamda tam 10 yılda boşanmış.
Sonrasında kocası buna " onun yüzünde psikolojim bozuldu, çalışamadım,ilaç kullanmak zorunda kaldım" diye de dava açmış. Maddi tazminat kazanan arkadaşım üstüne bu herife 10 bin TL tutarında manevi tazminat ödemiş. Birde bu herif kadını aldatmış !
Kızın tek suçu mahkemede aleyhine tanıklık eden kocasının sevgilisine mahkeme koridorlarında haddini bildirmek olmuş. Üstüne bir kez daha cezalandırılmış !
Adalet mi ? Hukuk mu ? Kadına işlemiyor bu adaletler, hukuklar !

Sallamak istemiyorum ama çocuk Alman vatandaşı doğacak. Bu durumda baba piyasada olmadığına göre , çocuğu kendi üstünüze veya sevgilinize kaydettirebilirsiniz diye biliyorum. En kötü baba DNA davası açar, çocuğu üstüne alır. Türk pasaportunu da boşandıktan sonra çıkartırsınız.

Lakin bunlara gerek yok bence. Babanızı polis baskınıyla, kocayı davayla tehdit edin. Koca çocuk üstünde hak iddia etmezse bu iş uzamaz.

boşanmak için karşı taraf yanaşmadıysa boşanamazsınız zaten.
anca geçerli sebepler olur öle boşanabilirsiniz. keşke baktın olmadı sen kovalasaydın bu işin peşini

ICimi birazda olsa ferahlattiniz

Elinizin altinda internet var arastirin okuyun. Cahildim bilmiyordumdan cok onemsemis gibi duruyorsuniz. Nasil olsa ayri yasiyoruz kagit ustunde evli olsak ne olmasak ne gibi dusunmus olabilirsiniz ama bakin isler sarpa sarmis. Simdi karsi taraf beni aldatti baska adamla diyip tazminat davasi acsa hakime ama ayri yasiyorduk bende insanim duygularim var sevdim yasadim size ne hakim bey mi diyeceksiniz?

Soyadi konusunda turkiyede olsa otamatik olarak kagit uzerinde evli oldugunuz adamin uzerine kayitli olur ama almanyada isler nasil olur bilmem. Almanya sizin evliliginizi tanimiyorsa isler degisir.

Bizzat kendiniz takip edin davayi ve davalara katilin. Tamamen baginizi koparin resmi olarak. Sonra istediginizi yapin.

başta madem eşinizin inadı yüzünden boşanamadınız neden Türkiye'deki avukatlar neden böyle diye bir genelleme yapıyorsunuz? Bütün avukatlar öyle falan değil efendim, iki taraf da anlaşmış biz boşanmak istiyoruz demişlerse hakim bunları boşar avukatla bir alakası yok. He belki bu avukat sizin akrabanız olduğu için bazı hileli durumlar katmış olabilir işin içine, ama geçip de tüm avukatlar böyle falan diye konuşmaya hakkınız yok.
ben cahilim bu konuda diyerek konunun içinden de çıkamazsınız çünkü bu şahsı bir dava babanız siz evlenmiş barklanmışsınız nasıl böyle bir baskı kuruyor anlamadım. Zaten en başta sizin kendi başınıza bir avukat tutup bu işi yürütmeniz gerekirdi.
Siz en iyisi yeni bir avukatla anlaşın olayı anlatın şu an davanız devam ediyorsa da eğer duruşma gününü öğrenin yeni avukatınız vasıtasıyla davayı takip ederek taleplerinizi belirtin. Her iki taraf da anlaşmalı boşanmayı kabul etmişlerse hakim boşar zaten.

doğuma 3 ay var çıldıracağım falan diyeceğinize,türk hukukunu bilen bir avukatla görüşseydiniz bu 3 yıl içinde,şimdiye kadar boşanmış ve tekrar evlenmiş olurdunuz..
burda konu açan yurtdışında yaşayan türk kızlarını anlamkta güçlük çekiyorum,avrupada yaşıyorsunuz,orda doup büyüdü çoğunuz ama ,ya görücü usulu evleniyor ya da çaresizmiş gibi konular açıyorsunuz..oysa çözümünüz o kadar basit ki..sanki almanyada değil de türkiye doğunun elektrik olmayan köyünde yaşıyorsunuz..cidden anlamıyorum..

Bizi babam daha sonradan getirdi almanyaya insanin gozu sonradan aciliyor inan. Bisey bilmiodk geldigimizde annemde babama hep destek cikti ne dese yapti bizede yaptirdi salak saf yetistirelimde gozleri acilmasin diye ellerinden geleni yaptilar. Basimdan gecen olaylardan sonra benim gozum siginma evinde acilmaya basladi Allah razi olsun bi ablam sayesinde siginma evine kactim. Insallah simdi hersey daha guzel olcak niyetim bosanip hemen evlenmek degil yeterki bi bosanayim su adamdan yaptigim salakliklara sorumsuzluklara yaniyorum

anladım sanırım..babanız gözünüz açılmasın diye türkiyeden biriyle evlendirdi sizi,koca da çok süründürdü...sonrasında boşanma işlerine de bakmadınız pek..ama babanız bence sizi kandırmış,dava bile olmayabilir ortada..mutlaka avukatla görüşüp araştırın durumu..
yaşınız da 24 henüz çok gençsiniz..önünüzde inşallah uzun güzel bir hayat var.bundan sonrası iyi olsun umarım..yeni eşiniz iyi biri olsun..evladınız sağlıkla gelsin..
edit:yazdığım aslında genellemeydi,anlamadığım durumlardı,içtenlikle cevabınıza teşekkür:)

Zaten ne geliyorsa basimiza ailelerimiz yuzunden geliyor. Kiz cocugu olmak cok zor

Cnm evlenip mi gittin? Eğer bişeyler talep ediyorsan uzlasamıyorsanız bosanamazsınız. Tl aracılığıyla bi avk. Tut.fiili olarak ayrı olduğunuzu söyle ayrıl. Nekadar evli kaldınki bu arada

Ortada yanlış bir bilgi yok aynı şey benim başıma geldi ordan biliyorum. Ayrıca boşanma davasının ne zaman hangi gün olacağını hakim belirlemiyor herhalde.9 ay sonraya verilen boşanma davasını 1 ay sonraya çekti avukatımız.Hakimle mi konuştu şimdi o ?

İki yıldır aynı evde yaşamadığınızı belirtirseniz zaten evliliğiniz biter ki siz başkasından hamilesiniz. Boşanmış olmanız gerekirdi çoktan diyebiliyorum.

Ögrensin kime ne benim hayatimdan belkide suan onunda sevdigi kadin hamile belkide coktan dogurdu. Neler olacakmis canimimi alicaklar hayatimla ilgili kararlari vermek icin bide esimimi arayip sorucam
Peki bu cocuk benim ve bu kadin benden cocugumu kaciriyor diye cingar cikarirsa sizden kaçırmak isterse ne yapmayi dusunuyorsunuz

Benim en cok korktugum seylerdendir biraralar cok yaygindi adam bebegi kaciriyor birine veriyor evlatlik gibi ya da gocebe gibi oradan oraya polisrde bulamiyor. Sabah programlarina cikip cocugumu 5 yildir gormuyorum diyen analar pek revactaydi bir ara.

8 ay evli kaldik basta talep vardi biseyler istedi 10 bin euro kadar ama alamadi. Simdo bisey talep etceni sanmiyorum bende bisey talep etmem
Cnm evlenip mi gittin? Eğer bişeyler talep ediyorsan uzlasamıyorsanız bosanamazsınız. Tl aracılığıyla bi avk. Tut.fiili olarak ayrı olduğunuzu söyle ayrıl. Nekadar evli kaldınki bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…