- 7 Nisan 2015
- 948
- 425
- 34
-
- Konu Sahibi miniksercem000
Kimseye silah zoruyla yorum yaptirmiyorumBen senin yerinde olsam kendime baska konular hakkinda kizardim ama cok sukur ki yerinde degilim.
Uslubuna dikkat et seni ciddiye alip yorum yapiyoruz burada.
Fetva vermek nedir bilmem de imam nikahı hakkaten de geçerliliği olan bişey değil yani resmi nikah neden var sanıyorsun? İmam nikahım var demek, gönül bağım var demekten farksız bişey benim gözümde. Birlikte yaşamak isteyenlerin, adı birlikte yaşamak olmasın diye kendi kendilerine güya meşrulaştırdığı bişey bu. Farkı yok birlikte yaşamaktan. Hayat senin hayatın tamam da içinde bulunduğun durumu kabul et, nikah denen şey resmi olandır, resmi geçerliliği olandır. Başka şeylerin adına sığınmamak lazım, yıl olmuş 2015.Imam nikahim guya gecerli degilmis resmiyette evli oldugum icin zinaya giriomus millet fetva vermeyi iyi biliyo basima hoca kesildiler
Kim diyo kabul etmiyorum diye kabul ediyorum her insan hata yapar. Ama sevmekle asik olmakla hata yapmadim bana kimse neden asik oldun diyemez demedide. Tamam imama nikahim yok farzedelim beraber yasiyorum deseydim gene tasa tutcaklardi gene o... diceklerdi burdaki bi cok kisi. Herkesin inanci farklidir ben imam nikahina inaniyorum ve benim icin onemli yaptim ve bu durumdan sikayetci degilim. Hayatta ne olursa olsun her iliskide tartismalar tatsizliklar olabilir ve ben ne olursa olsun suanda beraber oldugum insani seviyorum karnimdaki cocugumuda iyikide yapmisim iyikide hamileyimFetva vermek nedir bilmem de imam nikahı hakkaten de geçerliliği olan bişey değil yani resmi nikah neden var sanıyorsun? İmam nikahım var demek, gönül bağım var demekten farksız bişey benim gözümde. Birlikte yaşamak isteyenlerin, adı birlikte yaşamak olmasın diye kendi kendilerine güya meşrulaştırdığı bişey bu. Farkı yok birlikte yaşamaktan. Hayat senin hayatın tamam da içinde bulunduğun durumu kabul et, nikah denen şey resmi olandır, resmi geçerliliği olandır. Başka şeylerin adına sığınmamak lazım, yıl olmuş 2015.
E tabi taşa tutulursun çünkü boşanmamışsın, boşanmamış olmaktan ziyade senin tepki almanın sebebi boşanma davanı takip etmemişsin, boşanma durumun belli değilken, davanın ne olduğundan haberin bile yokken çocuk yapmışsın ve iş, dava peşine düşmek olunca cahilim, bilgim yok falan diyorsun. Yani ne olursa olsun başka biriyle evliyken yeni bir hayat kurmuşsun başka biriyle, hadi hiçbiri bizi ilgilendirmez ama sorumsuzsun, boşanma davandan haberin yok, insanların sinir olduğu şey bu yani. Bu senin kendi hayatın, yok babam ilgilenecekti, yok avukat babamın akrabası vs diyorsun böyle bir rahatlık ben görmedim kusura bakma. İnsanlar senin rahatlığına kızıyorlar. İmam nikahı bilmem ne demen de ayrı ironik.Kim diyo kabul etmiyorum diye kabul ediyorum her insan hata yapar. Ama sevmekle asik olmakla hata yapmadim bana kimse neden asik oldun diyemez demedide. Tamam imama nikahim yok farzedelim beraber yasiyorum deseydim gene tasa tutcaklardi gene o... diceklerdi burdaki bi cok kisi. Herkesin inanci farklidir ben imam nikahina inaniyorum ve benim icin onemli yaptim ve bu durumdan sikayetci degilim. Hayatta ne olursa olsun her iliskide tartismalar tatsizliklar olabilir ve ben ne olursa olsun suanda beraber oldugum insani seviyorum karnimdaki cocugumuda iyikide yapmisim iyikide hamileyim
Tepki almamin sebebi keske sadece dedigin gibi bosanma sebebi olsa millet zina diye tutturdu sanki millete onu sordumE tabi taşa tutulursun çünkü boşanmamışsın, boşanmamış olmaktan ziyade senin tepki almanın sebebi boşanma davanı takip etmemişsin, boşanma durumun belli değilken, davanın ne olduğundan haberin bile yokken çocuk yapmışsın ve iş, dava peşine düşmek olunca cahilim, bilgim yok falan diyorsun. Yani ne olursa olsun başka biriyle evliyken yeni bir hayat kurmuşsun başka biriyle, hadi hiçbiri bizi ilgilendirmez ama sorumsuzsun, boşanma davandan haberin yok, insanların sinir olduğu şey bu yani. Bu senin kendi hayatın, yok babam ilgilenecekti, yok avukat babamın akrabası vs diyorsun böyle bir rahatlık ben görmedim kusura bakma. İnsanlar senin rahatlığına kızıyorlar. İmam nikahı bilmem ne demen de ayrı ironik.
Cocuk olunca fittiricam demedi cocugumuz o adamin soyismini tasirsa fittirrim dedi cunku cektiklerimi biliyor. Benden daha cok uzuldu yasadiklarima cunku hayatinda ilk defa boyle bisey duymustu. Benim nefret ettigimden daha cok nefret ediyor babamdan beni o adama zorla vermeleri fln. Bu yuzden istemiyor sadece o degil bende istemiyorum cocugumun soyisminin o adaminkinin olmasini.ben konunuza ilk yorum yapanlardan biriyim ki yazdıklarımı yanlış anlamıştınız.. yazmıycaktım ama dayanamadım..
zina olduğunu düşünen arkadaşlar hali hazırda evli olduğunuz için böyle söylüyorlar.. ha bana göre zina mı değil zira sizin eşinizle imam nikahınızın düşmüş olması gerekir şimdiye.. zaten o da başkasıyla imam nikahıyla birlikteymiş.
ben hala şu birlikte olduğunuz adama takıldım.. kötü zamanlar geçirmişsiniz şiddet görmüşsünüzburda kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez..
yalnız bana kalırsa siz yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksınız.. hala beraber yaşadığınız adamın neden çocuk olunca fıttırdığını açıklamadınız. benim sizin anlatımlarınızdan ççıkardığım sonuç sizin gözünde bir değerinizin olmadığıdır..
sizi değerli yapan şey o karnınızdaki bebe sadece..
elbette boşanın bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapın ama evlenmek için acele etmeyin..ve kendi işinizi kendiniz takip edin bu kadar rahat olmayın bundan sonraki hayatınızda zira artık anne olacaksınız sorumluluğunuz artacak..
Cocuk olunca fittiricam demedi cocugumuz o adamin soyismini tasirsa fittirrim dedi cunku cektiklerimi biliyor. Benden daha cok uzuldu yasadiklarima cunku hayatinda ilk defa boyle bisey duymustu. Benim nefret ettigimden daha cok nefret ediyor babamdan beni o adama zorla vermeleri fln. Bu yuzden istemiyor sadece o degil bende istemiyorum cocugumun soyisminin o adaminkinin olmasini.
Nikahim gecerli olsa ne olur olmasa ne olur sizler icin nede olsa herkes diceni dedi. Iyi bir dille veya kotu bir dille dile getirdiler Taslamanin kibarcasi olmaz. Beraber oldugum kisi beni seviyor hamilelik piskolojisiyle bi cok seyi kafamda cok buyuttum banada bebegimizede deger veriyor. Arada tartismalarda sinirle ne dedigimizi bilmeyip kalp kirdigimiz zamanlar cok oldu her iliskide oldugu gibi. Suanda bunu dusunemem benim sorum bu degil
Bide böyle ukalalık yapmazlarmı;;& tövbe yarabbim.E
Evet aynen oyle :) neoldu rahatsizmi oldun gel beraber yanalim öbür tarafta