Boşanamiyorum yardim

Imam nikahim guya gecerli degilmis resmiyette evli oldugum icin zinaya giriomus millet fetva vermeyi iyi biliyo basima hoca kesildiler
Fetva vermek nedir bilmem de imam nikahı hakkaten de geçerliliği olan bişey değil yani resmi nikah neden var sanıyorsun? İmam nikahım var demek, gönül bağım var demekten farksız bişey benim gözümde. Birlikte yaşamak isteyenlerin, adı birlikte yaşamak olmasın diye kendi kendilerine güya meşrulaştırdığı bişey bu. Farkı yok birlikte yaşamaktan. Hayat senin hayatın tamam da içinde bulunduğun durumu kabul et, nikah denen şey resmi olandır, resmi geçerliliği olandır. Başka şeylerin adına sığınmamak lazım, yıl olmuş 2015.

Fetva vermek nedir bilmem de imam nikahı hakkaten de geçerliliği olan bişey değil yani resmi nikah neden var sanıyorsun? İmam nikahım var demek, gönül bağım var demekten farksız bişey benim gözümde. Birlikte yaşamak isteyenlerin, adı birlikte yaşamak olmasın diye kendi kendilerine güya meşrulaştırdığı bişey bu. Farkı yok birlikte yaşamaktan. Hayat senin hayatın tamam da içinde bulunduğun durumu kabul et, nikah denen şey resmi olandır, resmi geçerliliği olandır. Başka şeylerin adına sığınmamak lazım, yıl olmuş 2015.
Kim diyo kabul etmiyorum diye kabul ediyorum her insan hata yapar. Ama sevmekle asik olmakla hata yapmadim bana kimse neden asik oldun diyemez demedide. Tamam imama nikahim yok farzedelim beraber yasiyorum deseydim gene tasa tutcaklardi gene o... diceklerdi burdaki bi cok kisi. Herkesin inanci farklidir ben imam nikahina inaniyorum ve benim icin onemli yaptim ve bu durumdan sikayetci degilim. Hayatta ne olursa olsun her iliskide tartismalar tatsizliklar olabilir ve ben ne olursa olsun suanda beraber oldugum insani seviyorum karnimdaki cocugumuda iyikide yapmisim iyikide hamileyim

Kim diyo kabul etmiyorum diye kabul ediyorum her insan hata yapar. Ama sevmekle asik olmakla hata yapmadim bana kimse neden asik oldun diyemez demedide. Tamam imama nikahim yok farzedelim beraber yasiyorum deseydim gene tasa tutcaklardi gene o... diceklerdi burdaki bi cok kisi. Herkesin inanci farklidir ben imam nikahina inaniyorum ve benim icin onemli yaptim ve bu durumdan sikayetci degilim. Hayatta ne olursa olsun her iliskide tartismalar tatsizliklar olabilir ve ben ne olursa olsun suanda beraber oldugum insani seviyorum karnimdaki cocugumuda iyikide yapmisim iyikide hamileyim
E tabi taşa tutulursun çünkü boşanmamışsın, boşanmamış olmaktan ziyade senin tepki almanın sebebi boşanma davanı takip etmemişsin, boşanma durumun belli değilken, davanın ne olduğundan haberin bile yokken çocuk yapmışsın ve iş, dava peşine düşmek olunca cahilim, bilgim yok falan diyorsun. Yani ne olursa olsun başka biriyle evliyken yeni bir hayat kurmuşsun başka biriyle, hadi hiçbiri bizi ilgilendirmez ama sorumsuzsun, boşanma davandan haberin yok, insanların sinir olduğu şey bu yani. Bu senin kendi hayatın, yok babam ilgilenecekti, yok avukat babamın akrabası vs diyorsun böyle bir rahatlık ben görmedim kusura bakma. İnsanlar senin rahatlığına kızıyorlar. İmam nikahı bilmem ne demen de ayrı ironik.

E tabi taşa tutulursun çünkü boşanmamışsın, boşanmamış olmaktan ziyade senin tepki almanın sebebi boşanma davanı takip etmemişsin, boşanma durumun belli değilken, davanın ne olduğundan haberin bile yokken çocuk yapmışsın ve iş, dava peşine düşmek olunca cahilim, bilgim yok falan diyorsun. Yani ne olursa olsun başka biriyle evliyken yeni bir hayat kurmuşsun başka biriyle, hadi hiçbiri bizi ilgilendirmez ama sorumsuzsun, boşanma davandan haberin yok, insanların sinir olduğu şey bu yani. Bu senin kendi hayatın, yok babam ilgilenecekti, yok avukat babamın akrabası vs diyorsun böyle bir rahatlık ben görmedim kusura bakma. İnsanlar senin rahatlığına kızıyorlar. İmam nikahı bilmem ne demen de ayrı ironik.
Tepki almamin sebebi keske sadece dedigin gibi bosanma sebebi olsa millet zina diye tutturdu sanki millete onu sordum

ben konunuza ilk yorum yapanlardan biriyim ki yazdıklarımı yanlış anlamıştınız.. yazmıycaktım ama dayanamadım..
zina olduğunu düşünen arkadaşlar hali hazırda evli olduğunuz için böyle söylüyorlar.. ha bana göre zina mı değil zira sizin eşinizle imam nikahınızın düşmüş olması gerekir şimdiye.. zaten o da başkasıyla imam nikahıyla birlikteymiş.

ben hala şu birlikte olduğunuz adama takıldım.. kötü zamanlar geçirmişsiniz şiddet görmüşsünüzburda kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez..
yalnız bana kalırsa siz yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksınız.. hala beraber yaşadığınız adamın neden çocuk olunca fıttırdığını açıklamadınız. benim sizin anlatımlarınızdan ççıkardığım sonuç sizin gözünde bir değerinizin olmadığıdır..
sizi değerli yapan şey o karnınızdaki bebe sadece..
elbette boşanın bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapın ama evlenmek için acele etmeyin..ve kendi işinizi kendiniz takip edin bu kadar rahat olmayın bundan sonraki hayatınızda zira artık anne olacaksınız sorumluluğunuz artacak..

Bosanmadan cocuk yapmayi beceriyosunuz ama bosanmaya akliniz ermiyo. Net kullanacak duzeyde bi insanin sanmiyorum aklinin ermemesini. Isinize gelmemis.
Ayrica artik şu imam nikahini rahat birakin. Eskiden imam nikahi varmis ve o devlet nikahiymis ayni zamanda. Cunku seyhulislam imamlar her neyse devletin zaten hukuk gorevlileriydi haliyle kilinan nikah devlet nikahi da olmus oluyo. Ve nikahtaki amac insanlara evliligi duyurmak yanlis anlasilmalara mahal vermemektir. Simdi gunumuz insani imam nikahina siginip yaptiklari yine kendilerince uygunsuz olan seylere kilif uyduruveriyor. Asiri muhafazakar tanidigim kisilerde dahi bunlara sahit oluyorum ve cok uzuluyorum. Ne halt yerseniz yiyin ama imam nikahini rahat birakin!!!!

ben konunuza ilk yorum yapanlardan biriyim ki yazdıklarımı yanlış anlamıştınız.. yazmıycaktım ama dayanamadım..
zina olduğunu düşünen arkadaşlar hali hazırda evli olduğunuz için böyle söylüyorlar.. ha bana göre zina mı değil zira sizin eşinizle imam nikahınızın düşmüş olması gerekir şimdiye.. zaten o da başkasıyla imam nikahıyla birlikteymiş.

ben hala şu birlikte olduğunuz adama takıldım.. kötü zamanlar geçirmişsiniz şiddet görmüşsünüzburda kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez..
yalnız bana kalırsa siz yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksınız.. hala beraber yaşadığınız adamın neden çocuk olunca fıttırdığını açıklamadınız. benim sizin anlatımlarınızdan ççıkardığım sonuç sizin gözünde bir değerinizin olmadığıdır..
sizi değerli yapan şey o karnınızdaki bebe sadece..
elbette boşanın bir an önce ne yapılması gerekiyorsa yapın ama evlenmek için acele etmeyin..ve kendi işinizi kendiniz takip edin bu kadar rahat olmayın bundan sonraki hayatınızda zira artık anne olacaksınız sorumluluğunuz artacak..
Cocuk olunca fittiricam demedi cocugumuz o adamin soyismini tasirsa fittirrim dedi cunku cektiklerimi biliyor. Benden daha cok uzuldu yasadiklarima cunku hayatinda ilk defa boyle bisey duymustu. Benim nefret ettigimden daha cok nefret ediyor babamdan beni o adama zorla vermeleri fln. Bu yuzden istemiyor sadece o degil bende istemiyorum cocugumun soyisminin o adaminkinin olmasini.

Nikahim gecerli olsa ne olur olmasa ne olur sizler icin nede olsa herkes diceni dedi. Iyi bir dille veya kotu bir dille dile getirdiler Taslamanin kibarcasi olmaz. Beraber oldugum kisi beni seviyor hamilelik piskolojisiyle bi cok seyi kafamda cok buyuttum banada bebegimizede deger veriyor. Arada tartismalarda sinirle ne dedigimizi bilmeyip kalp kirdigimiz zamanlar cok oldu her iliskide oldugu gibi. Suanda bunu dusunemem benim sorum bu degil

Cocuk olunca fittiricam demedi cocugumuz o adamin soyismini tasirsa fittirrim dedi cunku cektiklerimi biliyor. Benden daha cok uzuldu yasadiklarima cunku hayatinda ilk defa boyle bisey duymustu. Benim nefret ettigimden daha cok nefret ediyor babamdan beni o adama zorla vermeleri fln. Bu yuzden istemiyor sadece o degil bende istemiyorum cocugumun soyisminin o adaminkinin olmasini.

Nikahim gecerli olsa ne olur olmasa ne olur sizler icin nede olsa herkes diceni dedi. Iyi bir dille veya kotu bir dille dile getirdiler Taslamanin kibarcasi olmaz. Beraber oldugum kisi beni seviyor hamilelik piskolojisiyle bi cok seyi kafamda cok buyuttum banada bebegimizede deger veriyor. Arada tartismalarda sinirle ne dedigimizi bilmeyip kalp kirdigimiz zamanlar cok oldu her iliskide oldugu gibi. Suanda bunu dusunemem benim sorum bu degil

neyse siz hassas bir dönemdesiniz ve yorumlar sinirinizi bozmuş sanırım ne demek istediğimi anlamadınız..yada ben anlatamadım..

umarım herşey gönlünüze göre olur ve biran önce boşanırsınız..

son olarak ahkam kesen arkadaşlara ithafen : sınanmadığın günahın masumu olmak kolay diyorum..

Simdiye kadar cahildiniz de cocugun baba ismi farkli olma ihtimali ortaya cikinca mi birden akillandiniz. Ne tuhaf hayatiniz var ya.

Alman vatandaşıysanız birlikte yaşadığınız arkadaşınızla neden alman yasalarıyla evlenmediniz direkt imam nikahı kolaylığını seçtiniz..bence Almanya'da evleniverin..çocuk doğunca arayın Türkiye'deki eski herifi..beraber yaşadığı kadında çıldırıyordur zaten...hemen anlaşmalı boşanın onlarda evleniversin.

Boşanamayınca neden suçlu avukatlar oluyor ?
Siz anlaşarak boşanmaya yanaşmayınca avukatlar ne yapsın, sizin haklarınızı korumak adına talep ettiklerinizde ısrar ediyorlar, her iki taraf da ortak noktada buluşamayınca hakim duruşmayı sürekli erteliyor, çekişmeli boşanmalarda 3 yıl sürebileceğini peşinen söylüyoruz, bir de artık kural haline gelen temyiz ile birlikte 1 yıl daha ekleniyor.

Çekişmeli boşanma davası açıyorsunuz, suçlu avukatlar oluyor, adli tatilden bu yana adliyeye uğramıyorum, artık duruşma günlerini hakimler değil de biz avukatlar mı belirliyoruz.

Avukatta suç bulmadan önce karşı taraf ile ortak bir noktada buluşmaya bakın, avukat milyarlar da alsa davadan siz ortak noktada buluşmadığınız yahut talepleriniz için hakimi inandırabilecek yeterli delil vermediğiniz sürece yapacağı birşey yok hepsini geçtim beğenmiyorsanız bir azilname ile avukatı azledin, sadece Ankara ' da bile 30 bin avukat var, memlekette avukat mı kalmadı.

Tek dert çocuğun soybağı olsun, boşandıktan sonra soybağının kurulması ve nufüs kaydının tespiti ile nufüs kaydının düzeltilmesi davası açılır.

Cnm benim bi ark. Vardı evlenip gitti oğlan sohradan gönülsüz çıktı kız inat etti dönmedi akrabasnda kaldı fln sonra biriyle tanısmış hamileymiş filan dediler faceden aratır bakardım bazen.. buarada yazın kp ve kv si gelmişti kp veryansın ediyo araba istiyor para istiyor bosanmak için bulamıyoruz diyormuş.. oğlanda nisanlanmıs evlenemiyor bosanamadığı için.. o musun bilmyorum ama annesini de çok severdim tlnum değisti irtibatım gitti... ha bu arada resmi olarak evli iken bi baskasyla yasamanın cezasi varmış..

Canım ben hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Öncelikle çocuk senin resmi olarak var olan evliliğinden doğduğu için şu an evli olduğu adamın soyadını alacak. Sen kimlik çıkmadan boşansan bile, bebek siz boşandıktan 180 gün sonra doğmadığı için yine resmi olarak baba şu an evli olduğun adam görünecek. Yani bebeği boşanmadan itibaren 180 gün sonra doğurmuş olman lazım. Ya da öyle kaydettirmen lazım.

Bunu yapamazsan babalık karinelerinin çakışması durumu ortaya çıkacak. Senin şu an evli olduğun eşin çocuğun kendinden olmadığını söyleyip babalık hakkından vazgeçecek ve babalık karinesini reddedecek, ve sevgilin babalık davası açıp cocuğu kendi nüfusuna alacak. Ama ne yazık ki evli olduğun adam babalık karinesini reddetmeyip çocuğun kendinden olmadığını söylemediği sürece onun soyadını almak zorunda.

X