• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanacağım, 8 aylık oğlum ve ailesizlik..

Evin araban varmış zaten maaş da bağlanırsa geçinirsin canım nafakayı ikna et yazdır bir şekilde onun da çocuğu sonuçta sorumluluğu var çocuğun üzerinde

Evet emekli sandığında sizin dediğiniz gibidir hatta şöyle birşeyde var özel de çalışırsanız maaşınız kesilmez.

Ayrıca nafaka arttırım için Tüfe maddesi ekleyin her sene otomatikmen artar.

Nafakayı mecbur öder çünkü ödemezse hapis cezası var hapise giriyor nafaka cezası diğerlerinden farklı oluyor cezaevine giriyor odenmeyince.
Evet ben bekarken özelde çalıştığımda kesilmemişti bu büyük bir lütuf aslında, çocuk 3 yaşına girer girmez kreşe verip çalışmaya bakacağım eğer memur olamamışsam o zamana kadar tabii

siz bunları düşünerek istemezlik etmeyin. siz talebinizi yüksekten tutun. hakimin takdiri olarak uygun bir nafaka bağlanır ama lütfen hem kendinize hem de çocuğa talep edin.
bildiğim kadarıyla ilk davada nafaka talebinde bulunmazsanız daha sonraları nafaka bağlanmasını talep edemiyorsunuz. buradaki hukukçu hanımlar lütfen doğrusunu söylesin. ben yanlış olabilirim ama bilgim bu yönde idi.

bu arada boşanana kadar adamın banka hesap hareketlerinin dökümlerini toparlayın. bu dava çekişmeliye gidebilir ve giderse sizin işinizi bu banka hesap hareketleri çok kolay şekilde çözer.
Tam olarak anlayamadım nasıl çekişmeliye gidenilir mesela bugün tekrar konuştuk çocuğa nafaka verecek bana vermeyecek, onun banka hesap dökümlerine ulaşmam çok zor artık baya konuşmuyoruz yanyana gelmiyoruz aynı evdeyiz ama

Nafakayı mutlaka arttrımlı isteyin. Bak şeymanın aldığı nafaka bile 1 yıla memur maaşı olacak. Mutlaka arttırımlı alın. Eşya durumunuz ne dediğiniz evde eşya mı var.böyle kötü örnek varlığı yokluğu bir babadansa babasız daha iyi büyür.elimizdeki maldan bile olabilirsiniz.ne şanslınız o size boşanalım demiş.hiç durmayın.ama tavsiyem kıt kanaat de olsa 4-5 yaşına kadar kendiniz bakın çocuğunuza başkasına emanet etmeyin.zaten baba faktörü yok iş hayatı kadını yıpratıyor.bütün sevginizi ilginizi çocuğunuza verin.
Teşekkür ederim cevabınız için evet çocuğum benim her şeyim elimden geldiğince onunla olucam sadece bütün mutluluğum artık o umarım babasının yokluğunu hissetmez üzülmez tek istediğim bu.

Size bu cuma gününde Rabbim hayirlj kapilar acsin. Bir bebege gece gunduz desteksiz bakmak cok yipratici ustune birde bu olaylar hic kiyamadim. Bu sekilde olmuyorsa elbetteki yaparsin. 1.5 yasina gelene kdr az sz idare edersiniz sonra sende ise girersin cocuk krese. Sana tek ama tek tavsiyem tum haklarini al
Çocuğa 5 bin yazacağız kağıda ama kendim için nafaka isteyemeceğim çok uyanık maalesef kabul etmiyor. 1 sene geçim konusunda idare edicem falan diyor sadece .

Herkese teşekkür ederim nafakayı kabul etti cocuk için 5 bin yazıcak.. sigortası olmadığı bir yerde çalışır görünmediği için bunu kabul etmesi benim icin iyi bişey. Kendim icin nafaka talep etmiycem zaten kabul etmez. 1 sene kadar maddi olarak yardımcı olucak anladıgım kadarıyla ona güvenmiyorum ama böyle söylüyor.
Bir de hic iletişimimiz yok evde kalıyor ama whatsapptan konuşuyoruz bu konularla ilgili. Bosanma konusunu bugun o tekrar açtı ve bu hafta bu iş bitsin istiyorum diyor.
Başka bi durum var mı neden bu kadar hadi hadi der gibi aceleye getiriyor bilmiyorum peşine de düşmemeye karar verdim akıl sağlığım için.

işte bu yüzden çekişmeli boşanmanız gerekiyor çünkü sizin hayatınızda yaratmış olduğu maddi ve manevi zarar karşılık size nafaka ödüyor olması gerekir.
Çekişmeli boşanırsam eğer annemin maaşını alamam.. yani e devlette bekar olana kadar alamıyorum maalesef ve dolayısıyla çocuğumla perişan olacağım ..

Çekişmeli boşanırsam eğer annemin maaşını alamam.. yani e devlette bekar olana kadar alamıyorum maalesef ve dolayısıyla çocuğumla perişan olacağım ..

boşanma aşamasında size verilen ve adı "yoksulluk nafakası" olan nafakanızı talep etmezseniz maalesef daha sonra hiçbir şekilde talep edemiyorsunuz. maalesef bu hakkınızdan mahrum kalıyorsunuz. o yüzden 1 lira da olsa bu nafakayı talep etmeniz lazım ki en azından sonra sonra uyarlama yapılabilsin.
lütfen ömür boyu bu hakkınızdan olmamak için bunu anlaşmanıza koyun.

boşanma aşamasında size verilen ve adı "yoksulluk nafakası" olan nafakanızı talep etmezseniz maalesef daha sonra hiçbir şekilde talep edemiyorsunuz. maalesef bu hakkınızdan mahrum kalıyorsunuz. o yüzden 1 lira da olsa bu nafakayı talep etmeniz lazım ki en azından sonra sonra uyarlama yapılabilsin.
lütfen ömür boyu bu hakkınızdan olmamak için bunu anlaşmanıza koyun.
Tamam konuşacağım o zaman bunu duymuştum oraya bin lira bile yazılsa sonradan arttırılabiliyor yazılmazsa hic alınmıyor sanırım doğrudur değil mi

Tamam konuşacağım o zaman bunu duymuştum oraya bin lira bile yazılsa sonradan arttırılabiliyor yazılmazsa hic alınmıyor sanırım doğrudur değil mi

doğru maalesef ama siz yine de bu şekilde dile getirmeyin. siz biraz uçuk bir talepte bulunun ki makul bir orta noktada anlaşın.
ayrıca lütfen bu protokolü hazırlarken bir avukattan yardım alın

Bi noktadan sonra calisman gerekecek cocuk büyüyünce masraflari da buyuyecegi icin. Ama 2 sene idare edebilirsin. Ondan sonra da calisirsin? Veya aileden kalan ev buyukse daha ufak bi eve kiraya gecip kendi evini kiraya verirsin?

Boşanma kararı aldık biz bugün, olduramadık bir türlü. İlk başta tamam evliliğin ilk senesi kavga dövüş olur dedik, sonra zaten hemen bebeğimiz oldu ben yemin ederim ki.. tek başıma ama gerçekten tek başıma bebeğime bakıyorum 8 aydır. Asla 1 saat yalnız kalamadım.
Annem 6 yıl önce vefat etti, babam zaten yok görüşmüyoruz. Yani demek istediğim çok yalnızım çok zorlanıyorum. Oğlum emen memeye bağımlı bir bebek hala yenidoğan gibi 2 saatte bir meme arar, gece beraber yatıyoruz. Onunla ilgilenirken kendimi unuttum.. çok seviyorum pimpirikli bir anneyim panik atak da var.. ama işte yoruldum.
Bir de üstüne boşanma durumum var eşim evle alakası olmayan, eve veya bana bize para harcamak istemeyen, kumar alışkanlığı olan, bir kez bile sırtımı sıvazlamamış hastayken 1 saat uyu cocuga ben bakarım dememiş bizden kendini soyutlamış bir insan. Ama bosanalım diyemiyordu( ben de diyemiyordum) sadece evladım benim gibi babasız büyümesin düşüncesiyle devam ediyordum susuyordum. Sonuçta aldatmıyor belki düzeliriz diye bekledim fakat olmuyor artık kendini odaya kapatmalar uyumalar, pazarları hep yalnızız, eline para geçse bize harcamak yerine kumar oynaması vs. bugün o kararı aldık öyle veya böyle olacak. Çocuğa nafaka yazmak istemiyor onu ben öderim orda bişey yazmasın vs . diyor ben de istemiyorum en az 5 bin yaz dedim bu konuyu bir yere bağlamadık ama bunu yazdırmadan kesinlikle bosanmak istemiyorum.
Ben dayanamıyorum son noktaya geldim vs.diyor kendi istiyorken ilk kendi konuyu açmışken yazmak zorunda diye düşünüyorum. Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu
Merhaba konu sahibi
Bebişin Cok küçük
İkı saatte bir aranması Cok normal
Gece emmesini kesince Cok rahatlarsın bence artık geceyi kesebilirsin bende on aylıkken kestim rahatladık. Benımki saat başı emerdi cunku
Gunduz yıne sık sık emsin annesi tabi.
Tadını Cıkar bu anların 2 yasına ne kaldı emmeyi bırakacak 😞

Eşine gelınce boşanmanız kesin olur ınsallah, olsun lutfen

Araban ve evın olması da muthıs bu artı

Nafakayı da yazdırın söz uçar yazı kalır tüfe maddesi koydurun bu arada nafaka ıcın.
Perişan olursunuz sonra

Benim babamda emekli sandığından emekli. Kendisi asgari ücret tutarında almıyor maalesef. (Hayatta)
Ölmüş annesinden kalan emekli maaşı da o kadar olmuyordur diye düşündüm ben. Tabi birçok statü vardır ama yine de emin olmasını isterim.
Derece kıdem çok fark eder. Benim kuzenimin babası üst düzey bir memurdu, müşavirdi. Birinci dereceden emekli oldu. Kızı 20 bin alıyor babasından. Hatta annesi de vefat etti, annesi sgk ondan da 5 bin alıyor. Toplam emekli maaşı 25 bin

Boşanma kararı aldık biz bugün, olduramadık bir türlü. İlk başta tamam evliliğin ilk senesi kavga dövüş olur dedik, sonra zaten hemen bebeğimiz oldu ben yemin ederim ki.. tek başıma ama gerçekten tek başıma bebeğime bakıyorum 8 aydır. Asla 1 saat yalnız kalamadım.
Annem 6 yıl önce vefat etti, babam zaten yok görüşmüyoruz. Yani demek istediğim çok yalnızım çok zorlanıyorum. Oğlum emen memeye bağımlı bir bebek hala yenidoğan gibi 2 saatte bir meme arar, gece beraber yatıyoruz. Onunla ilgilenirken kendimi unuttum.. çok seviyorum pimpirikli bir anneyim panik atak da var.. ama işte yoruldum.
Bir de üstüne boşanma durumum var eşim evle alakası olmayan, eve veya bana bize para harcamak istemeyen, kumar alışkanlığı olan, bir kez bile sırtımı sıvazlamamış hastayken 1 saat uyu cocuga ben bakarım dememiş bizden kendini soyutlamış bir insan. Ama bosanalım diyemiyordu( ben de diyemiyordum) sadece evladım benim gibi babasız büyümesin düşüncesiyle devam ediyordum susuyordum. Sonuçta aldatmıyor belki düzeliriz diye bekledim fakat olmuyor artık kendini odaya kapatmalar uyumalar, pazarları hep yalnızız, eline para geçse bize harcamak yerine kumar oynaması vs. bugün o kararı aldık öyle veya böyle olacak. Çocuğa nafaka yazmak istemiyor onu ben öderim orda bişey yazmasın vs . diyor ben de istemiyorum en az 5 bin yaz dedim bu konuyu bir yere bağlamadık ama bunu yazdırmadan kesinlikle bosanmak istemiyorum.
Ben dayanamıyorum son noktaya geldim vs.diyor kendi istiyorken ilk kendi konuyu açmışken yazmak zorunda diye düşünüyorum. Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu
Allah evladınızla yolunuzu açık etsin size kolaylıklar versin.
Siz zaten boşanmış gibi yaşıyormuşsunuz.

Back
X