• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanacağım, 8 aylık oğlum ve ailesizlik..

Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu

Kendine ait evin araban var. Sal ipini gitsin kurtul. Sen oğluna odaklan misler gibi geçinirsin hiç üzme kendini. Az biraz büyüsün iş de bulursun ama uzun süre kafanı dinle.

Annenizden kalan maaş asgari ücret kadar olur mu ondan eminseniz nafakayida 10bin yazdırıp bı şekilde gecinrbilirsiniz. Belki eve ek iş çıkar, ne bileyim ev yemeği, yada çocuk bakıcılığı falan, ilk etapta bunlar evden calismaniz için bebeginizle beraber, güzel olur diye düşünüyorum. Mesleğiniz varsa bebek kreş yaşına gelince çalışırsınız. Gerçekten kumar zor ya, evle alakası olmayan koca diye evde ayı (kusura bakmayın hala kocanız ama kadınların çaresizliğine dayanamiyorum)beslemek gibi bişey. Siz kendinize yettitrirsiniz kadın ekonomisi başka bişey ya, belki birikim bile yaparsiniz inanıyorum.

Boşanma kararı aldık biz bugün, olduramadık bir türlü. İlk başta tamam evliliğin ilk senesi kavga dövüş olur dedik, sonra zaten hemen bebeğimiz oldu ben yemin ederim ki.. tek başıma ama gerçekten tek başıma bebeğime bakıyorum 8 aydır. Asla 1 saat yalnız kalamadım.
Annem 6 yıl önce vefat etti, babam zaten yok görüşmüyoruz. Yani demek istediğim çok yalnızım çok zorlanıyorum. Oğlum emen memeye bağımlı bir bebek hala yenidoğan gibi 2 saatte bir meme arar, gece beraber yatıyoruz. Onunla ilgilenirken kendimi unuttum.. çok seviyorum pimpirikli bir anneyim panik atak da var.. ama işte yoruldum.
Bir de üstüne boşanma durumum var eşim evle alakası olmayan, eve veya bana bize para harcamak istemeyen, kumar alışkanlığı olan, bir kez bile sırtımı sıvazlamamış hastayken 1 saat uyu cocuga ben bakarım dememiş bizden kendini soyutlamış bir insan. Ama bosanalım diyemiyordu( ben de diyemiyordum) sadece evladım benim gibi babasız büyümesin düşüncesiyle devam ediyordum susuyordum. Sonuçta aldatmıyor belki düzeliriz diye bekledim fakat olmuyor artık kendini odaya kapatmalar uyumalar, pazarları hep yalnızız, eline para geçse bize harcamak yerine kumar oynaması vs. bugün o kararı aldık öyle veya böyle olacak. Çocuğa nafaka yazmak istemiyor onu ben öderim orda bişey yazmasın vs . diyor ben de istemiyorum en az 5 bin yaz dedim bu konuyu bir yere bağlamadık ama bunu yazdırmadan kesinlikle bosanmak istemiyorum.
Ben dayanamıyorum son noktaya geldim vs.diyor kendi istiyorken ilk kendi konuyu açmışken yazmak zorunda diye düşünüyorum. Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu
Nafaka 5 bin az. Sen oraya 8 yazdır. Sakın yazmadan da boşanma. Evi maası olmayanlar boşanıyor yat kalk dua et. Gecınırsın tabıkı. Ama nafaka yazmamazlık yapma.

Anneden kalan maaşın asgari ücret düzeyinde olduğuna emin misiniz?
Emekli sandığından emekliymis daha öncede almış bekarken asgari ücret duzenyinde almış emekli sandığı diğer kurumlara göre farklı oluyor,mesela konu sahibi özel sirkette ise başlasa maaşı kesilmez.

Yokki bu adam zaten evdede yok duygusallık da da yok ekonomide yok babalikta yok zaten destek yok yani yok yok ki bu adam .Zaten parayı harcadığı yerler belli hayatı alışkanlıklari üzerine kurulu.Durumunuz şu andan iyi olur daha kötü olmaz . Teleskopla baksam göremem bu evliliği sizde zaten biliyorsunuz bitse gitse hicbirsey degismez Afedersiniz Koca adam olmayınca ha kadının yanında elalem için durmuş ha başka gezegende hepsi bir degilmi.Hicde kötü olmazsınız en azından ruhunuz çiçek açar

Ev olduktan sonra herşey yoluna girer inşallah..bebek büyüyene kadar çalışmanız zor,bakıcı masrafı malüm..Yetim aylığı asgari ücret düzeyinde mi?rahmetli anneniz memur emeklisi miydi?

Emekli sandığından emekliymis daha öncede almış bekarken asgari ücret duzenyinde almış emekli sandığı diğer kurumlara göre farklı oluyor,mesela konu sahibi özel sirkette ise başlasa maaşı kesilmez.
Benim babamda emekli sandığından emekli. Kendisi asgari ücret tutarında almıyor maalesef. (Hayatta)
Ölmüş annesinden kalan emekli maaşı da o kadar olmuyordur diye düşündüm ben. Tabi birçok statü vardır ama yine de emin olmasını isterim.

Benim babamda emekli sandığından emekli. Kendisi asgari ücret tutarında almıyor maalesef. (Hayatta)
Ölmüş annesinden kalan emekli maaşı da o kadar olmuyordur diye düşündüm ben. Tabi birçok statü vardır ama yine de emin olmasını isterim.
Bu işine göre değişir sanırım babam öğretmendi emekli sandığından asgari ücretten fazla alıyor

Hem o maaş aile uyesıne kesilerek veriliyor dıye duymuştum.
Babam emekli sandığından emeklı asgari gıbı bırsey alıyordu en son.
Diyelim 17bın bunun bır kısmı veriliyor gerıde kalana dıye biliyorum.

Hem o maaş aile uyesıne kesilerek veriliyor dıye duymuştum.
Babam emekli sandığından emeklı asgari gıbı bırsey alıyordu en son.
Diyelim 17bın bunun bır kısmı veriliyor gerıde kalana dıye biliyorum.
Konu sahibi daha önce alıyormuş 6 yıl boyunca almış asgari ücret duzenyinde almış yani annesi belki yüksek maaşla çalışıyordur üst düzey yönetici filan olabilir.

Uyanığa bak hele! Evin var aracın da var bunlar sakın sakin sakin boşanma. Nafakayı yaz. Altınlar için de şu tarihe kadar ödenecek diye yaz. Hatta nafakaya her yıl üfe oranında artacak diye eklemeyi sakın unutma.

Sgkdan anneden maaş kalıyor mu ne kadar mutlaka öğrenin. Ev araba varmış, bebek büyüyene kadar geçinirsiniz. Büyüyünce de maaş olayını öğrenip çalışırsınız. Nafakaya yazdırın mutlaka

Boşanma kararı aldık biz bugün, olduramadık bir türlü. İlk başta tamam evliliğin ilk senesi kavga dövüş olur dedik, sonra zaten hemen bebeğimiz oldu ben yemin ederim ki.. tek başıma ama gerçekten tek başıma bebeğime bakıyorum 8 aydır. Asla 1 saat yalnız kalamadım.
Annem 6 yıl önce vefat etti, babam zaten yok görüşmüyoruz. Yani demek istediğim çok yalnızım çok zorlanıyorum. Oğlum emen memeye bağımlı bir bebek hala yenidoğan gibi 2 saatte bir meme arar, gece beraber yatıyoruz. Onunla ilgilenirken kendimi unuttum.. çok seviyorum pimpirikli bir anneyim panik atak da var.. ama işte yoruldum.
Bir de üstüne boşanma durumum var eşim evle alakası olmayan, eve veya bana bize para harcamak istemeyen, kumar alışkanlığı olan, bir kez bile sırtımı sıvazlamamış hastayken 1 saat uyu cocuga ben bakarım dememiş bizden kendini soyutlamış bir insan. Ama bosanalım diyemiyordu( ben de diyemiyordum) sadece evladım benim gibi babasız büyümesin düşüncesiyle devam ediyordum susuyordum. Sonuçta aldatmıyor belki düzeliriz diye bekledim fakat olmuyor artık kendini odaya kapatmalar uyumalar, pazarları hep yalnızız, eline para geçse bize harcamak yerine kumar oynaması vs. bugün o kararı aldık öyle veya böyle olacak. Çocuğa nafaka yazmak istemiyor onu ben öderim orda bişey yazmasın vs . diyor ben de istemiyorum en az 5 bin yaz dedim bu konuyu bir yere bağlamadık ama bunu yazdırmadan kesinlikle bosanmak istemiyorum.
Ben dayanamıyorum son noktaya geldim vs.diyor kendi istiyorken ilk kendi konuyu açmışken yazmak zorunda diye düşünüyorum. Kendime ait evim ve arabam var evime geçicem vefat eden annemden de maaş bağlanır ama max. Asgari ücret tutarında olacak o maaş. Sizce geçinebilir miyim? lütfen biraz cesaret arıyorum bu gece yorumlarınızı bekliyorum kusura bakmayın uzun oldu
Boşan geç ev araba var birkaç seneye de kreşe verir ise girersin. Olur gider. Çocuk yapmanız hata olmuş ama yapacak birşey yok

Sizin şartlara sahip olmak için can atanlar var. Evi kalan maaşı araba zaten onlar için lüks olmayanlar var. Tek çocuğunuzla kafa kulak rahat geçirirsiniz. Millet asgari ücrete çalıp çocuğun kreş parasını kirasını verip bir şekilde ayakta durmayı başarıyor. Dert etmeyin direk boşanın .

Back
X