boş yere mi üzülüyorum ?

kayınvalıdenıze hıcbırsey sormanıza gerek yok.tasının maasınız o kadar da kotu degıl allah bereket versın.1 sene sık dısını cocugunu krese verırsın.sende bır ıse gırersın.daha cok gencsın.hersey duzene gırer.

burada bana göre sorun kaynana değil eş.eşin diyemiyormu o kadar saat yol parası verip gidip geleceğime,işe yakın otururum diye.

Hayat öyle ekmek elden su gölden yaşanmıyor.

Madem daha iyi hayat standartları istiyorsunuz,bir işe girin çalışın.Sonrada kimseye muhtaç olmadan kiraya çıkarsınız.

Eşinizin ailesi size ev vermiş daha ne istiyorsunuz?

siz ayrı bir ev kurmuşşunuz aile olmuşşunuz. fakat sanırım bunun hala farkında değilsiniz eşinizle. kayınvalidenizden izin almak da nedir. size yıkık dökük ev verdi diye hakimiyeti onda mı ? madem memnun değilsiniz eşiniz de o kadar git gel yapıyor yolda ev araştırın çıkın.

azıcık aşım kaygısız başım dersiniz. siz de iş bulur çalısırsınız. kira da olsa istediğiniz gibi eşyalar alır hayatınıza bakarsınız. 3 .kişileri bu kadar aile icinde merkez yaparsanız sadece bu konuda değil hiçbir seyde rahat edemezsiniz.

eşiniz annesine fikrini beyan edemiyor mu ,? o kısım da aklıma çok takıldı benim.

arkadaşlar eşim ailesiyle konuşuyor konuşmazmı ama her seferinde bişey olmaz servisin var herkes zor kazanıyor siz giderseniz biz çocuğu özleriz diyorlar eşim çok söyledi ama çok benciller sırf kendilerini düşünüyorlar

ben diyorum ki siz esin sen ve cocugun ailesiniz. hane ayrı para ayrı. kayınvalidenize ne yahuu..

bulun ev cıkın gidin.. cocugu özleyen de arada gelir. yada siz gidersiniz.

terazinin bir kefesinde kira ödememek, erkek tarafının ailesinin oğullarını ve torunlarını istediği zaman görebilmesi var.

diğer kefede ise, eşinizin yolda zaman kaybetmemesi, daha az yorulması, ailecek daha temiz ve huzurlu bir evde yaşamanız, sizin hayalini kurduğunuz yuvaya kavuşmanız var.

buna göre siz ve eşiniz bir değerlendirme yapın. yetişkin, kendine göre maddi imkanları olan insanlarsınız. hayatınızı neden anne babalarınız yönetsin ki hala?

kayınvalideden izin almak zorunda değilsiniz, ama önce eşinizin buna ikna olması gerek, sizde bir işe girerseniz, daha iyi bi eve çıkabilirsiniz.

1400 lira maaş az diyorsun ama kardeşlerine para gönderiyormuş.
Siz kiraya çıkarsınız,eski evi kiraya verip kardeşlerine gönderirler.Aynı hesaba gelir.

Torunlarını o kadar düşünüyorlarsa,daha iyi şartlarda yaşamasını istemeleri lazım.

Veya en kötü ihtimalle,çocuğunu kayınvalidene bırakıp,2-3 sene öyle çalışırsın.
Senin kazandığın parayı biriktirirsiniz.
O arada çocuk,kreş veya okul çağına gelir.
O zaman rahatça taşınırsınız.

Tabii bu arada 2. çocuk için çok iyi korunmanı tavsiye ederim.

oturduğum evi görsen emin ol böyle demezdin karanlık buz gibi sürekli böcekler çıkan bir ev banyomun tavanındaki sıvalar düştü ordan böcekler çıkıyor kolay değil böyle bir evde yaşamak, bebeğim var kime bırakıp işe gideyim ? hiç tanımadığım bir şehirde kime emanet edeyim ?

Az maaşlı da olsa bir işe gir.
İstediğin evde istediğin eşyaları al. Maaşınla borçlarını öde. (Çocuğun var mı bilmiyorum ama)
Bizim de ev eşyalarını alırken, düğünü yaparken yardımcı olunmadı . Kendimiz yavaş yavaş ödüyoruz.

Sıkıntı yapmaya gerek yok. Herkesin paşa babası yok malesef

boş yere kendini yıpratıosun bence.. zamanla herşey halledilir emin ol... üzülüorum, öfkeleniorum, imreniorum dediğin zaman evin veya evindeki eşyalar yenilenio mu? Hayır... ben, eşim, evladım sağlıklıyız, ve sağlık, şu dünyada görüp görebileceğimiz en büyük hazine..azımsanmıyacak kadar çok insanın, yerimizde olmak için herşeyini feda edebileceği en değerli şey diye düşündüğüm zaman, şükredip mutlu olabilio muyum, bence kesinlikle evet....

1400 maaş Türkiye şartlarına göre her ne kadar düşük gibi görünsede bir çok aileye göre iyi bi para 800 liraya ev geçindiren insanlar tanıyorum.Her kadının evinin güzel olmasını ister bakımlı olmasını ister ama en başta huzur ister.Eğer eşinle aranda sorun yoksa biraz sabır et.Ama sakın başkasına bağlı yaşamayın.Kendi doğrularınızla yürüyün...Tatlı canınıda sıkma bi evi güzelleştiren KADINDIR eminim sen güleryüzünle sevginle o evi sıcacık bir ev yaparsın ve en kısa süredede daha iyi bir eve yerleşirsiniz inş.

tuzlada ev kiraları uygun al eşini çocugunu temiz pak bir evde otur...Çocuguna da yazık size de o evre cigerleriniz çürüyor bu duruma daha fazla musaade etme ..bağcılar ve tuzla çok uzak..Tuzla'da otursa hem evine erken gelecek hem de temiz bir evde oturmuş olacaksınız..Ev alabilmeniz için sizin sittin sene daha birikim yapmanız lazım yaşlanınca mı ayrılmayı düşünüyorsunuz oradan ?

400 lira kiraya verseniz 200 tl faturalar gelse birikim yapabildiğinize göre borcunuz yok demektir..hayli hayli geçinirsiniz..Çocugunuz büyüdü mü işe girersiniz..Sıkmayın canınızı..

Ben de çocugum ufakken çalışamadım ve suan işe girdim çalışıyorum çünkü senin gibi çocuguma bakacak hiçkimsemiz yoktu ailem kendi memleketinde kayınvalidem ise yaşlıydı...Üzme kendini birşeyler yapmaya çalış

ay canım aynı benim eski hayatımı yazmışsın.ben de kvlidemin oturun dediği eve gelin geldim kira vermiyeceğim diye seviniyordum.ama bir girdim ev dökülüyor,küçük mü küçük (senin yine konsol gümüşülük varmış,benim sığamayacağı için onlar da yoktu)bunların yannda komşular da iğrençti.bir yandan da eşimin,babam ev verdi triplerini çekiyordum.yani kira olsa ya da biz almış olsak ortak ama babası verdi ya ev tamamen onundu onun gözünde.bu beni çok incitiyordu.bir arkadaşım gelmek isteyecek diye ödüm kopuyordu.aynı senin gibi kiraya çıksak bize o evin kirasını vermezlerdi,yaptırsak (babası bir tuhaf)elimizden alır,çıkın der diye korktuk.ay nasıl bir arada sıkışmışlık seni en iyi ben anlarım.senden tek avantajım eşim tatili gezmeyi sever.bol bol gezdim de o evde pek barınmadım.

şimdi ne oldu peki 4 yıl çektim o eziyeti.sonra evi satmak zorunda kaldılar ,biz de krediyle ev aldık.üstelik senin gibi onlar da düğünde bize yardım etmediler (koskoca ev verdiler ya sonuçta) ama Allahın işi oldu bize vermedikleri parayı istemeyerek de olsa vermek zorunda kaldılar.şimdi kocaman ferah evimdeyim salonumu full baştan döşedim,bembeyaz (hatta resmi vardı)miss gibi ohh içim soğudu hem yapılmayanları aldım hem o evden kurtuldum.Allahım inşallah sen de kurtulursun.hayat mucizelerle dolu.inan biri taşınamayacak olsa o kişi ben olurdum .ama Allah öyle bir çekip aldı ki beni.içtenlikle dua et canım ve bence kiraya çıkmak için adım at.eşinle aynı fikirdesin kimseye danışmanıza gerek yok.

canım resmen dikdatörlük kurmuş bu kadın üstünüzde.onlardan izin almanıza gerek yok.siz yetişkin insanlarsınız.böyle bir karar aldık dersiniz oldu bitti.önce sen yen bu zihniyeti sonra eşine aşıla.sonrası zaten mutluluk,huzur.

cnmm Allah sabır versin anlattığın evde biz 5 kişilik aile yaşadık hemde 12 yıl
babam hep ailesine para yedirdi ne zamanki para yedirmeyi yok denecek kadar azalttı, 1,5 sende ev borcuna girdik. Allah ım inşallah sanada nasip eylesin ...

cnm peki eşin ailesine hep veriyor mu para

cnmm ayrıca siz yine de bir bakınsanız

olmuyor böyle anne napalım deyin yani evlisiniz artık çocuk değilsiniz çocuk yapacak kapasitesindesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…