boş yere mi üzülüyorum ?

merwisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
264
4
46
İstanbul
arkadaşlarım evleniyor veya oturmaya gidiyoruz burda görüyorum herkesin ne kadar güzel evi eşyaları var benim ise evimi görmek bile istemezsiniz öyle çok üzülüyorum ki evime misafir bile alamıyorum ne istediğim eşyaları alabildim gidip ucuz diye teşhir ürünlerinden koltuk takımı modası geçmiş gümüşlük konsol,çekmecesi bile olmayan yatak odası eski yıkık bir ev...eşimin ailesi biz evlenirken borcumuz var diye çeyrek altın bile takmadı eşim kendi imkanlarıyla yaptı düğünümüzü yeni ev aldılar kendileri oturdu bu yıkık kötü evi bana verdiler 4 tarafı duvara bakan yağmur yağdığında içeri su giren yerleri beton duvar kenarları yarık sürekli ne kadar temzilesemde böcekler çıkan banyosunun tavanı sürekli üst dairelerden akan sularla ıslanan kışın ısınmayan eski bir ev tadilat yapalım dedik kesinlikle olmaz dediler, burayı kiraya verin başka eve gidelim dedik onada olmaz dediler, bize biraz para verin borç olarak (10bin tl) onada olmaz dediler burda oturacakmışız eşim hergün bağcılardan tuzlaya gidiyor işe kayınvalideme söylüyoruz çok zor diyoruz bişey olmaz servis var herkes çalışıyor diyor kadında resmen vicdan yok şu yaşımda ne tatile gidiyorum ne adam gibi gezmeye tek yaptığımız para biriktirmek eşim 1400 lira maaş alıyor ve kardeşleri para istiyor birisi üniversitede burslu okuyor eşimin ailesinin durumu kötü olsa içim yanmıycak öyle yoruldum ki anlatamam güzel evleri gördükçe özeniyorum hergün dua ediyorum Rabbim biz ve bizim durumumuzda olan herkese yardım etsin diye, Allah kimseye muhtaç etmesin diyorum. arkadaşıma anlattım bu yaşadıklarımı ev eşya mutluluk getirmiyor diyor ama istediğimde çok birşey değil ki iki göz oda temiz bir ev az sade eşyalı bir ev ama benim olan

Son düzenleyen: Moderatör:
neden kayınvalideye soruyorsunuz ki gidin tutun evinizi
otaraflardada uygun guzel evler var sizde calısırsınız rahat rahat yasarsınız

benımde cok arkadasım var evlerı mukemmel esyaları super ama gıt bı sor bakalım mutlumu?esya ev bos seyler allah herseyden once huzur versın huzur olmassa sarayda yasasan ne yazar?cok guzel bır evde yasıyorsun ama kocan tam bır okuz!sureklı senı assalıyor hergun kavga hakaret dayak bırde ustune ıhanet sence mutlu olurmuydun?
evlı ınsanların evı guzel yapan tek sey HUZURDUR...

Siz evlisiniz ! Bazı şeylerde kararı sadece eşiniz ve siz verirsiniz. Pardon ama kayınvalideniz kim oluyor da sizin başka bi eve taşınmanıza izin vermiyor. İlla ona söyleyeceksiniz diye bir şey yok. Gizli gizli araştırp, size uygun bi evi bulunca taşının. Sorarlarsa da şimdiki evin durumunu söylersiniz. Ay çok sinir oluyorum böyle kaynanalara yaa.. İnsanın saygı duyası kalmıyor valla.

Son düzenleme:
Ortak iş bile yapmıyorsunuz neden bu kadar bağımlısınız onun ailesine
İstediğiniz bi eve çıkın tuzla taraflarında hemde daha uygun fiyatlar
Bunun için huzurunuzu bozmayın
Ve bana kalırsa bi zorunluluğunuz yoksa siz de çalışın aile ekonomisine katkıda bulunun

senı anlıyorum ınsan ozenır guzel bır ev gordugunde vs vs ama o guzel evde bakalım mutlu ınsanlar mı yasıyacak?RABBIM herkezın yuvasına huzur versın.
sabret canım umarım en kısa zamnada gonlunce bır evın olur.sabreden sukreden ınsanın dılegı bıgun mutlaka kabul oluyo

Bence o evi tamamen boşverin.
Farzedin ki öyle bir ev yok.
Mobilya vs almadıkları gibi,ev de vermediler diye düşünün.

Bağcılar nere Tuzla nere...Yazık günah eşine de.
Tuzla veya Pendik'ten,uygun fiyata gül gibi bir ev bulursunuz.
Ev yakın olunca,eşin akşam yorgun argın asık suratla gelmez.
Sen de eve yakın bir iş bulursun.Kendi yağınızla kavrulursunuz.

Başta varsın hiçbirşeyiniz olmasın.Sorun etme.
Zamanla hepsini teker teker yaparsınız.Birinin taksidini bitirip diğerine geçersiniz.

canım benm, bence de sen de kendine uygun bi işe gir ve kiraya çıkn. dediğin gibi küçük temiz bir eve. eşya dersen çok kafaya takma. inan bana evlenmeden önce 1 sene eşyalarımısı en güzelinden alıp eşimle ödedik kendimiz. sonra kiradan kiraya giderken yarısı mahvoldu, şimdi de minicik bir eve taşındım ve yemek odamı eski evdeki komuşma bıraktım geldim. anlıyorum seni, insan özeniyor bunlara, ben de özeendim zamanında ama inan eşya yı hiç takma kafana. ev konusunda haklsın çünkü eski ve kötü ev çok zor, ben de 1 sene böle biyerde oturmuştum, kışın ısınmaz, banyodan böcek çıkar, mutfak dolapları kafamıza düştü düşecek...zor oluyor, temizlemek bile istemiyosun evi. allah yardımcın olsun

Niye kayinvalidene soruyorsunki tasinabilirmiyiz diye ??
Hemde o kim oluyorda olmaz molmaz diyor ??
Tadilata bile izin vermiyor ??
E bu nasil is allah askina ? gelsin kendi otursun ozaman cok seviyorsa

ben senin yerinde olsam ev arastirip tasinirdim
ama kocan eger cok ana kuzusuysa,
anasini cok dinliyorsa
ikna etmek biraz zor olabilir :S

Kocan mutlu mu o evde yaşamaktan merak ettim?
Niye her şeyi ailesine soruyor? Sonuçta o evde ikiniz yaşıyorsunuz, hayat sizin hayatınız kayınvalidene ne ki?
Biraz para biriktirin çıkın kiralı bi eve.. eşyalarıda zamanla alırsınız.. kayınvalidene de alın evi napıyosanız yapın biz burda yaşamak istemiyoruz diyin!
Kıyamam ya canım benim o evde yaşamak zorunda değilsiniz unutmayın.
Tamam eşya huzur getirmez ama olsun gönlünüzü ferah tutan bir yerde oturmak her şeyden güzel bence.

canım seni o kadar iyi anlıyorum kı bende boyle bir konu açmayı düşünmüştüm bugün kısmet olmadı.
yağmur yağdığında evimin heryeri aktı üstüne bıde kocam benı ve çocukları akan yerde bırakıp dışarı gitti
sinirimden çok ağladım bugun, çocuk odamız akmıyo dıye kızlarımıza oda takımı aldık yerleri falan yapılı
değil ama halılarla kapadım heryerı,çatı katında oturuyorum eternıt kalkmış herhalde su olduğu gibi
kızlarımın odasına gırdı dıger odalarda akıyo mutfakta oyle.

Biz 3.5sene oldu yarım yamalak yapıyoruz
işte eşimin ailesi pek yardımcı olmadı şimdide evleri yandı ve onlar herşeyıyle tam bı ev yaptırdılar
ve eşim her ay bır mıktar yolluyo şimdi hastada oldu kp bişey diyemiyorum sonuçta ailesi
keşke bize zamanın da yardım etseydı de biz bu kadar sıkılmazdık.

eşimin ailesine burayı kiraya verin buranın kirasıyla başka evde oturalım dedim eksik yazmışım kusura bakmayın. burdan taşınsam kiraya gitsem nasıl geçiniriz eşimin aldığı maaş belli 1400 lira bebeğimiz var 1 yaşında onu bırakıp işe gidemiyorum ailem başka şehirde, hamileydim bu yaptıkları zoruma gittiği için fazla konuşmuyordum benim yüzüm asıkmış terbiyesizlikmiş yaptığım diye bu evden atmaya kalktılar bizi şimdi evime gelip yiyip içip torunlarını seviyorlar, eşimlede ilk zamanlar problemlerimiz vardı çok şükür çözdük ama ailesinin böyle olduğunu bilseydim onunla evlenmezdim 24 yaşındayım şu yaşadıklarıma bakın keşke zengin eşim olsaydı diyorum pişman oluyorum biliyorum yanlış bir düşünce belki çok kızacaksınız ama düşünüyorum işte yalan değil

su hikayeleri okudukça parayı umursamayan ben acaba doktorlamı evlensem falan diye düşünüyorum..para amaç olmasada hayatta büyük bi araç oldğu kesin.. sana cok üzüldüm canım ya.. elinden birsey gelmez ama işe girmek için bile çocuğunun biraz daha büyümesini beklemen lazım.. ama şu kayınvalidenin herseye karısmasına izin verme derim ben o ne ya evinizin yöneticisi gbi.. en azndan eşini seviyorsun.. aldatılmıyorsun.. bak burda daha ne hikayeler okuyoruz şükretmek lazım..

Tuzlada ev kiralari cogu semte gore coook uygun . Ayrica madem sen bundan cok sikayetcisin sende gir bir ise calis. Hic olmassa kirayi sen verirsin kimseyede muhtac olmassin.

1400 tl çokta kötü bir para değil..BAZILARI asgari ücretle geçiniyor birde çocuk okutuyor..
Bence kirası uygun olan 2 odalı bir eve taşının.netten bak o civarlarda kiralık dairelere..400 tl kira versen 1000 tl ile idare edersiniz ..çocuk biraz büyüyüncede işe girersin..bu günlerde geçer hiç merak etme canım..yaşadığımız herşey sınav.

Son düzenleme:
Kayınvalide vicdansızmış. Bağcılar neree Tuzla nere servislede gidilse en az 2 saat git, 2 saat dön. Valla evinin eşyası hiç önemli değil, önemli olan temiz pak olması ve ağız tadın. Sana gelende eşyana değil sana gelecek.

Ancak Tuzla'da çok uygun fiyatlara 1+1 bile olsa ev bulursunuz, sonrada önemli olan huzurumuz der idare edersiniz. Allah yeter ki sağlık versin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…