• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Merhabalar
7+4 hamileyim ama en son ultrasonda dahi kese 15 mm olmasına rağmen boş göründü. Doktor çok düşük ihtimal hamilelik artık dedi. Bir hafta daha bekleyelim dedi. Böyle bir durum yaşayıp sonra mucizevi bir şekilde olumluya dönen var mı?
Merhaba bana da 7+6 da boş dediler, 8+2 de yolk sac ve embriyo göründü ama kalp atışı yoktu. 9. Haftada kürtaj oldum

Boş gebelik
Merhaba bana da 7+6 da boş dediler, 8+2 de yolk sac ve embriyo göründü ama kalp atışı yoktu. 9. Haftada kürtaj oldum
Üzüldüm adınıza. Geçmiş olsun.
Benim doktorum bir hafta daha bekletiyor. Eğer bir hafta sonra hala boş ise ilaçları bırak diyecek. Sonra da kendi kendime atılmasını bekleyecekmişim. Eğer atamazsam kürtaj olacakmış. Siz hiç beklediniz mi direk kürtaj mı oldunuz? Kürtaj sonrası bir problem oldu mu? Kürtajdan çok korkuyorum yapısıklık olur mu? Rahmim bozulur mu diye bu tekrar denememe engel olur mu falan bir sürü soru var kafamda. Yaşımda genç değil artık. Bir de onun toparlanmasını beklemek istemiyorum. Direk tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum.
Sağlıksız bir gebelik ise direk atsın vücudum istiyorum. Böyle gri alanda kalmak beni stresten öldürecek.

Boş gebelik

Benim doktorum bir hafta daha bekletiyor. Eğer bir hafta sonra hala boş ise ilaçları bırak diyecek. Sonra da kendi kendime atılmasını bekleyecekmişim. Eğer atamazsam kürtaj olacakmış. Siz hiç beklediniz mi direk kürtaj mı oldunuz? Kürtaj sonrası bir problem oldu mu? Kürtajdan çok korkuyorum yapısıklık olur mu? Rahmim bozulur mu diye bu tekrar denememe engel olur mu falan bir sürü soru var kafamda. Yaşımda genç değil artık. Bir de onun toparlanmasını beklemek istemiyorum. Direk tüp bebek tedavisine başlamak istiyorum.
Sağlıksız bir gebelik ise direk atsın vücudum istiyorum. Böyle gri alanda kalmak beni stresten öldürecek.
Bekleyin bence de, her gün çok ağladım ben de zor olmuştur zaten. Kürtaj çok kolaydı, rahim zarar görmemiştir inşallah bu hafta başka bir doktora görüneceğim. Kendiliğinden düşmesi daha iyi sanırım ama benim ailem ve eşim korktu ondan kürtajı kabul ettik

Bekleyin bence de, her gün çok ağladım ben de zor olmuştur zaten. Kürtaj çok kolaydı, rahim zarar görmemiştir inşallah bu hafta başka bir doktora görüneceğim. Kendiliğinden düşmesi daha iyi sanırım ama benim ailem ve eşim korktu ondan kürtajı kabul ettik
Zaten sanırım ilaçları bıraktıktan sonra 1 hafta kadar bir bekleme süresi atmak için. Sonra zaten atmıyorsa vücut müdahale etmek lazım çok da beklememek gerekir dedi. Çok da vücudum atacak gibi durmuyor hiç ağrım yok kese güzel bozulma yok. Yerleşimi yukarıda. Ama işte içinde birşey yok.

Boş gebelik

Geçmiş olsun öncelikle. Benimde 7+3 te usg de boş gebelik dendi. O muayeneye gitmeden önce bütün belirtilerim hafiflemişti. Mide bulantılarım ağrılarım falan. Herhangi bir ilaç kullanmadığım halde hiç kananam olmadı. 7+5 te kürtaj oldum. İlk önce ilaçla düşük yaptırdılar. Sonra kürtaja aldılar. İlaçla düşürürken biraz zordu ama kürtaj kısmı kolay geçti benim. Şehir Hastanesi'nde olmuştum.
İlk reglden hemen sonra doktora muayene oldum. Tekrar bebek düşünebilirsiniz şuan sıkıntı yok dedi. İnşallah sıkıntısız bu süreci atlatırsınız

Bende iki gün arayla kan veriyordum kızlar bu gün son kez vereyim dedim.
1.70
2.188
3.350
Sonuncu düşük geldi biraz ya içime kurt düşüyor kızlar nasıl sizce? Tam iki katı bile değil. İlkinde hep iki katından bile fazla geliyordu hep 😔
Her gebelik aynı değil ki canım benim içini ferah tut bol dua et zikir çek özellikle El Halık çek bol bol. Şu an için anormal diyecek kadar düşük değil bence herkesinki aşırı yüksek çıkmıyor

Boş gebelik

Merhaba çok geçmiş olsun. Kürtaj eskisi gibi değil artık rahim kazıma yapılmıyor genelde vakumlu yapılıyor artık o nedenle de rahmin zarar görme riski daha az oluyormuş. Vakumlu olunca rahim de daha çabuk toparlayıp bekleme süreci de uzun olmuyor yine eskisine nazaran. Dr umdan duyduğum ve internetten araştırdıgim bilgiler bunlar. 8+0 kalbi durduğu icin kürtaj oldum ben de Kasım ayında ve Dr korunmami hiç istemedi. Hem Vakumlu yapıldığı için hem gebelik haftam az olduğu için gerekli olmadığını söyledi. Kanaman bittikten sonra korunmana gerek yok demişti yani. Zaten kanama varken ilişki yasak. Bu arada ben de çok korkmuştum hayatımda ilk kez bi operasyon geçirdim o gün. Uyuttular sonra uyandım hicbirseyden haberim olmadı hissetmedim yani. 10-15 dk sürmüş eşim öyle söyledi. Psikolojik olarak yıpratıcı süreç o ayrı. Siz kürtaj denirse vakumlu mu olacak nasıl olacak diye sorun bence

Bende iki gün arayla kan veriyordum kızlar bu gün son kez vereyim dedim.
1.70
2.188
3.350
Sonuncu düşük geldi biraz ya içime kurt düşüyor kızlar nasıl sizce? Tam iki katı bile değil. İlkinde hep iki katından bile fazla geliyordu hep 😔
Canım korkma düşük değil. En az %66 artış beklenir. 188 i çarp 312 yapıyor. Alt sınırın ustundesin şu an

Merhaba çok geçmiş olsun. Kürtaj eskisi gibi değil artık rahim kazıma yapılmıyor genelde vakumlu yapılıyor artık o nedenle de rahmin zarar görme riski daha az oluyormuş. Vakumlu olunca rahim de daha çabuk toparlayıp bekleme süreci de uzun olmuyor yine eskisine nazaran. Dr umdan duyduğum ve internetten araştırdıgim bilgiler bunlar. 8+0 kalbi durduğu icin kürtaj oldum ben de Kasım ayında ve Dr korunmami hiç istemedi. Hem Vakumlu yapıldığı için hem gebelik haftam az olduğu için gerekli olmadığını söyledi. Kanaman bittikten sonra korunmana gerek yok demişti yani. Zaten kanama varken ilişki yasak. Bu arada ben de çok korkmuştum hayatımda ilk kez bi operasyon geçirdim o gün. Uyuttular sonra uyandım hicbirseyden haberim olmadı hissetmedim yani. 10-15 dk sürmüş eşim öyle söyledi. Psikolojik olarak yıpratıcı süreç o ayrı. Siz kürtaj denirse vakumlu mu olacak nasıl olacak diye sorun bence
Doktorum direk vakumlu olacak diye söyledi teşekkür ederim. Vakumlu da peki risk ne kadar acaba? Birde yapan elden ele değişir mi durum?

Doktorum direk vakumlu olacak diye söyledi teşekkür ederim. Vakumlu da peki risk ne kadar acaba? Birde yapan elden ele değişir mi durum?
Risk çok düşük diye biliyorum canım. Bir zararı yok gebeliğe bir engeli yok. Bazılarının kanaması bile az oluyor. Arkadaşlarımızda kısa sürede hamile kaldı bu grupta içinizi ferah tutun. İnsan bilmediği bir şeyden korkuyor. Anestezi bile çok korkutmuştu beni daha önce yaşamadığım için. İnşallah sağlıkla atlatırsın geçmiş olsun

Yüzdesel olarak bilmiyorum ama eski yöntemlere nazaran riskin çok daha düşük olduğunu biliyorum. Tecrübeli Dr olsun çünkü sonuçta ufak gibi gözükse de cerrahi bir işlem yapılıyor. Güvendiğiniz Bi yerde yaptırın özellikle steril Bi ortam olması önemli çünkü enfeksiyon riski açısından. Zaten antibiyotik ve ağrı kesici de reçete edecektir kürtaj yaparsa.
Bir de çok önemli birsey de kendinizi sıcak tutun. Kürtaj da olsa ilaçla da olsa. Ayaklarınız ve karnınızı sıcak tutun yani özellikle de. Yoksa şişkinlik ve sancı oluyor. Dr bana söylemedi ben kontrole gidince söyledi geç olmuştu yani bu konuda uyardığında

Kızlar gebelik olunca coraspin-ecopirin içecek misiniz doktor ne zaman başlanacağını söyledi mi?

Kızlar erken gebelik testi yaptım bugün. Silik çizgi bile çıkmadı… tek diyeceğim Allah bu artımedin yayınında yapımında imalatında katkısı olan herkesi bildiği gibi yapsın 😖 hepiniz de dediniz ama yine de ufaktan inandım hülyalara daldım of of 🥹 çok üzüldüm…

Kızlar erken gebelik testi yaptım bugün. Silik çizgi bile çıkmadı… tek diyeceğim Allah bu artımedin yayınında yapımında imalatında katkısı olan herkesi bildiği gibi yapsın 😖 hepiniz de dediniz ama yine de ufaktan inandım hülyalara daldım of of 🥹 çok üzüldüm…
Genel olarak bu artimed herkesin umutlandırıyor yaa. Bedava gibi bütün eczanelerde de var.
Bence sen canını sıkma. Daha günümüze var. Hayırlısı bakalım

Genel olarak bu artimed herkesin umutlandırıyor yaa. Bedava gibi bütün eczanelerde de var.
Bence sen canını sıkma. Daha günümüze var. Hayırlısı bakalım
Bilmiyorum ben bir anda bütün inancımı kaybetim sanki üzüldüm de niye olmuyor anlamıyorum asla kafayı yiyebilirim

Rabbim en hayırlı zamanda sağlıcakla nasip etsin canım 🥹 evet insan ne kadar yalancı pozitif çıkarıyor falan bilse de ümitleniyor işte ..

Back