Boş Gebelik Geçirenler.. Ya Sonrası?

ayyyyyyyyyyyyy ne güzel haberler ay ay ayyyy , maşallahhhhhhhhhhhhh tu tu tu tu 41 kere maşallah :) kaşıyın bakim totoşları kızlaaaarrrr, elem tere fişşşşş kem gözlere şişşşşş..
Veeeeee bende dayanamıcam söliceemmmm kızlarrrrrrrr, %100 emin olmamakla beraberr, beeeeeen , beeeeeeennn kem küm.. 5 gün gecikti reglim D sevinmek çokkkkkkkkk istiyorum amma velakin,olmayadabilirim?Günü gününe olduğumdan şüphelerim ve ön sezilerim hamişsin diyo... öncesi gibi mi olacak acaba yine diye sevinemiyorumda bi yandan..?? Eşime bile demedim daha bilio musunz? :) geciktiğini filan.. Heyecandan kalbim pır pır, kelebek gibi.. Beni sizlerden iyi kimse anlayamaz, kader ortağıyız biz ama mutlu sonla bitecek bi masal kahramanları olucaz inşlh şimdi.. Rabbim hamdolsun sana,senden gelene.. 3gündür ev yerleştr et, zaten öncesinde yumurtlama dönemime denk gelen zamanda öğrendik filan evden çıkmamız gerektiğini, kafa bi dünya oldu bizde..Ve o ara 1-2 hf süresince ya 1 yada 2 kez birliktelik olmuştur, eğer ben hamiş isem :) tezimiz doğrulanacak arkidişler kafamızı bebişten uzaklaştırdığmzda, o düşünceden yani, demekki stresle çooook alakası varmış bu işin diyeceğim ben kendi adıma..

bak ozaman hemen evde iş yapmayı ve eşinle ilişkiyi bırak.. eczaneden bi test alsan 5 gün geçmiş , sonuc çıkar büyük ihtimalle :) Senden de duyalım güzel haber noooollluuuurrrr :)

canım çok teşekkür ederim. eee ne duruyosun yapsana bi test nasıl sabrediyosun
bak bu topikde de güzel haberler ardı sıra gelmeye başladı, allahım sağ sağlim tamamına erdirsin inşallahhh...

bak ozaman hemen evde iş yapmayı ve eşinle ilişkiyi bırak.. eczaneden bi test alsan 5 gün geçmiş , sonuc çıkar büyük ihtimalle :) Senden de duyalım güzel haber noooollluuuurrrr :)

geçen ay almıştım öylesine eczaneden test için ama şuan sevinemiyrm bile arkaşalar tamam hamiş olablrm ama kalp atış sesini duyana dek, hatta sağasağlim kucağıma alana dek %100 sevinemeyeceğim gibi geliooo.. İlişkiyi bırakma olayını dr.da demişti, kalp atışını duyana dek yasak demişti, öyle midir? Kalp atışına dek dimi bu yasaklık?

canım çok teşekkür ederim. eee ne duruyosun yapsana bi test nasıl sabrediyosun
bak bu topikde de güzel haberler ardı sıra gelmeye başladı, allahım sağ sağlim tamamına erdirsin inşallahhh...

bana kal gelio bazen, o durumlardan birini yaşıorum şuan :) sevinemiyrm bile doya doyaaa.. Haftasonu dr.uma giderim herhalde, tamam kızmayın tamam tamam :) kesin giderim ozman, test yaptırırım, kanda kesin sonuç alayım, hemde kaç hf.lık onu öğrenmiş oluruz.. Çok değişik duygulardayım kızlar hüzünlü bi sevinçteyim, nası anlatsam...?Zaten memişlerimde acayip acıo 1 hf.dır..O da bi belirti..Çünkü regl döneminde bile acımazdı benm..Kızlarrrrrrrrrrrrr içim içime sığmıoooo.. İlk size söyledim heee, ilk :))) Eşim bile bilmiyo, çünkü öğrenirse eli ayağına dolaşacak, onu da bilyrm :) Ona, annemlere, kayınvalideme bu sevnli haberi verip, onların yüzündeki gülücükleri görmek istyrm ..

açıkcası her gebelikte kalp atışını duyana dek yasakmıdır bilemiyorum, benim söyleme sebebim en az bir düşüğümüz olduğu için risk grubundayız.. dolayısıyla azami dikkat göstermek gerek diye düşündüğümden öyle dedim.. hemen kötüsünü düşünme bak bana, dedim ya öyle bir kanamam olduki ben artık çocuktan vazgeçip organlarımdan birini de düşürdüm falan sandım.. ama o hala benimle rabbime şükür :) sevincinide yaşa ama dikkat etmen gereken herşeye de dikkat et.. artık gerisi kaderimiz..

seni çok iyi anlıyorum ilk gebeliği kayıpla sonuçlanan bi çok anne adayı aynı şeyleri hissediyo seninle.. umarım umutların boş çıkmaz canım ya.. nasıl bekliceksin haftasonuna kadar :))))) zaman geçmeezzzzzzz..

Canım, benm dr.um (ilk gebeliğimde gittiğimde yani) keseyi ekranda görmüştü ama "ben kalp atışını duymadan hayırlı olsun demem kusura bakmayın, ümitlendirmek istemem" demişti, "çok sık karşılaştığmz bi durum çünkü, düşük veya boş gebelik" demişti. Şuan rabbime şükrediorum,az da olsa içime ümit filizleri verdiği için.. Eşime söyledim kızlar akşam :) pazara uğramıştık iş çıkışı,elimdeki poşetleri ona verdim ,gerçi ağır değildi, çoğu onda idi ama nolur nolmaz diye.. O sıra söyledim :)) böyle bi güldü,aniden ciddileşti, bi daha güldü filan..Oyy oyyyy, bu mutluluğun gerçeğini rabbim yaşatsın hepimize kucağımzda severkene minnaklarımızı
Evet yaaaa, senin durum ilginç ve "Öldürmeyen Allah öldürmez" lafı geldi aklıma..Rabbim sana bağışlamışsa bi kere yavrunu, ne olursa olsun kucağına alacaksındır zaten..Kaderden kaçamayız ki..
Doğru diyosun,hf.sonunu beklemicem..Bugün yada yarın gideyim bi..

kızlar merhaba nasılsınız.
valla topik sahibesini ben de merak ettim ne yaptı, test yaptımııı
bu arada ben doktora gittim kızlar. keseyi gördük. 25 nisana tekrar randevum var kalp atışı için. dua edin bana kışlar.
tabi önlem için bi sürü ilaç verdi bana. hepsini sıraya koydum içiyorum. içim almıyor ama mecburen...
gözüme çooookkk uzun gözüken, zorlu bi 2 hafta başlamış oldu benim için

canım bizim ilk gebeliklerimizde sıkıntı olduğu için temkinli davranmakta fayda var.
benim de şu an bel ağrım var doktor düşük riski olabilir dedi. bhatta progestan yüklemesi yapıyo bana şu an. o yüzden ben ilişki mevzuunu ilk 3 ay için düşünmüyorum. 3 ay dükkan kapalı yani. tadilat var içerde

selam canım, herşey güzel olacak inşallah.. mesajından anladığım kadarıyla alttan ultrasona izin vermedin sanırsam :) ben 5. haftamda alttan ultrasonda görmüştüm kalp atışını...
olsun 2 hafta sonra gümbür gümbür bi ses duyarsın umarım :)
bende bugün tekrar başka bir doktora gittim.. iyiki gitmişim benimle o kadar açıklayıcı konuştu ki
anlatamam.. kanama ve lekelenmelerimin sebebi plasentamın önde oluşuymuş.. hani şu plasenta previa olayı.. istirahat ederek beklicekmişiz yukarı çıkmasını.. ve kan pıhtısı olan bölgemi gösterdi lekelenmelerle atacakmışım o pıhtıları belki doğuma kadar bile sürebilirmiş lekelenmelerim ama sebebini öğrendim ya çok huzurluyum belirsizlikmiş benim psikolojimi bozan.. :) bu arada bebişin hareket edişini gördim hatta ultrasona dönüp tam yüzünü gösterdi bize.. gözleri burnu ağzı hepsi belliydi :) 2 hafta sonra tekrar çağırdı bakalım ne olacak.. bu arada 2li testimde normal çıktı çok şükür.. herşey yoluna girecek gibi sanki... stresliden çok mutluyum artık :)

oy maşallah kuzucuğa bi de selam çakmış annesine ekrandan canım çok sevindim senin adına. ikili testin de güzel çıkmış gözün aydın. lekelenme konusunda içinin rahatlaması iyi olmuş, yoksa için içini yerdi. bak çaresz bi durum deilmiş. lekelenmen gelse bile artık çok panik olmazsın.
benim doktorum hamişlikte hiç alttan bakmıyor canım. ben de tercih etmiyorum zaten hamile kalma sürecinde o aletten tiksindim. istemiyorum yani. öle olunca da mecburen sabırla beklemek düşüyo bana.
hep telkin ediyom kendimi bu sefer her şey güzel olacak diye. çünkü bebişte daha ilk baştan etkileniyomuş olumsuz düşüncelerde. tutunmasını bile etkiliyomuş. o yüzden iyi şeyler düşünüyorum hep

çok doğru bi felsefen var canım.. lekelenmen yoksa bi aksilik yoksa neden kötü düşünesin.. hem Allah korusun lekelenmede olsa kötü düşünme beni düşün :) hadi bakalm mercimek nohut olcak 2 hafta sonra.. :)))

temmuz55 nasılsın? ses çıkmadı senden, gittinmi doktora?

merhb kızlaaaaaaaaaaaaarrr :) evet, bugün saat 14:00 itibariyle, beta-hcg sonucum 4-5 hf.lık gebe olduğum yönünde.. İş artık kalp sesini duymaya kaldı..Allahımmm inşallah..Şoktayım biraz, ne sevinebiliyorum ne de.. :S karmaşığım yaaa...

AYY yok ayol, keşke yavrumuz sağlıkla büyüse de boşver 9 ay yapmasak nolcek? :) desemde inanama ilk aylar çok önemli dediğin gibi, bebeğin tutunması vs.. Benim asıl önemli sorum şu kızlar, yerleşme kanamanız ne zaman olmuştu? ve renk-yoğunluğu nasıldı? Benm bugün pembe bi tuvalet kağıdına sürülür gibi bişey geldi (afedersnz açıkça yazdım ama) yerleşme kanaması mı acaba? Dr.umu aradım açmadı, msj attım taa öğlen dönmedi? kafam karıştı

Son düzenleme:

oyy maşallah yaa, çok güzel haberler bunlar.. Bende pembe bi akıntı geldi bugün azıcık diye suratım düşmüştü, demek kanama bile olsa lekelenme filan, duruma göre farklı sebebi olabiliyo, hmmm.. 2'li test önemli tabi, yakında ense kalınlığınıda ölçecektr dr.un canım, 2li testle bakılıyodu aslında, bakıldı mı? oyy yaaa, bu topik uğurlu geldin hepimize can cağızlarım şaka gibi yaa, bi kaç ay önce sızlanırken, mevlam yaaaa, kurban olduğum...

nasıl sevindim anlatamam:)) tanıdığım birine de en az bu kadar sevinirdim.. Rabbim hayırlara vesile etsin, sağlıkla kucapımıza almak da nasip olsun..
bende kırmızı ya da pembe kanama hiç olmadı hep lekelenme oldu..sadece fışkırma diye tabir ettiğim kırmızı kanama olmuştu o kadar.. ama sen çok dikkatli ol.. pek kalkma derim yatar pozisyondan doktora gidene kadar ve de sakın görmemezlikten gelme mutlaka git doktora.. hatta bi devlet hastanesine acile bile gitsen olur, sadece ultrasonla kesene bakcaklar..

tabi ikili testte bakılıo ense kalınlığına ve kan değerlerine ama iyi çıktı sonuçlar çok şükür.. artık bebişin büyümesini beklicez yuksrı çıkması lazım plasentamın yoksa devam etcek kanamalarım

teşekkürler arkidişim ,Allah razı olsun, Allahım bebişini seninde sağa sağlim kucağına alıp büyütmeni nasip etsin..Ya bu devlet hast.acil olayını bizzat aradım sordum ama gebelik testi yaptırmk için gelsem bakılıo mu diye sormuştum, yok dediler, poliklkte muayene olmnız gerek filan demşlerdi, gerçi ben acile gitsem , yalandan ah of vay desem,ancak gebelk şüphmde var desem, el mecbur bakmak zorundalar öncesinde..Neyse, bende özele gitti dün işte, böyle değişik duygulardayım canlar..
Dediğin doğru dikkat etmek gerek..

herkesin günü aydın olsun öncelikle :)
canım senin gebeliğin zaten kesinleşti artık, sen acile şu şekilde gideceksin 5 haftalık gebeyim lekelenmem oldu o kadar.. seni hemen nöbetçi kadın doğum uzmanına yönlendircekler o da kesene bakacak, işte sorular soracak kalp atışını gördünüzmü falan filan.. ama sonuçta özele de gitsen yapılacak şey aynı, ultrasonla keseni kontrol edecekler.. erken gebeliklerde fazla birşey yapamıolar çünkü.. progestana başlatabilir korkma o ilaçtan bebeğe bir zararı yok kullanırsın yine kendi doktoruna gittiğinde kontrol eder devam ya da bırak artık ilacı der.. tekrar oldumu lekelenmen yoksa oldu bitti mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…