yok üzülme arkadaşım, herşeyde vardır bi hayır.. İçini ferah tut, o bebiş oluşsaydı bile anomali olma riski yüksek bi bebiş olacaktı mazallah.. Bu tarafından bak, inşallah ilerideki ilk denemelerinde olumlu sonuçlar alırsın..Kaç ay ara verin dedi dr.?Bizlere bak, bizimde başımızdan geçti, çoooook şükür sonrakilerde Allahım sevindirdi bizleri..
bu yaşadıkların o kadar normalki..İlk çünkü.. Bizlerde böyle idik, emin ol bak. Çok hayal kırıklığı, çok üzüntüler yaşadık daha yolun başında olmamıza rağmen ama sabretmek gerekliymiş onu gördük sonuçta..Bizler, demekki Allahın sevdiği kullarız ki, yarabbim sınıyo bizleri.. Kolaydan olmadı bişeyler, hamdolsun tabiki.. Bu 2,3 aylık dönemi düşünerek, üzülerek geçirme, çık dolaş, kafanı dağıtmaya çabala, "neden böyle oldu?" diye yorma beynini, kaderin önüne geçemeyiz, olacağı vardı oldu de.. Olmuşla, ölmüşe çare yok demiş atalarımız..O misal.. İleriye bak ve İNŞALLAH bi kaç ay sonra mutlu haberlerle yaz bize..Haa sıkıldığında da yaz, içini dök, rahatla.. Stres yapma.. Olacağı varsada engellersin stresle..Allaha teslim ol ve, senden gelen herşeye razıyım de ki, mükafatlandırsın inşllh yarabbim senide..
tsk ederim, walla bana cok iyi destek oluyorsunuz, böyle icimi döke bilmek ible bana cok iyi geliyor, dün aksam agladim, durmadan, esim kendini sucladi, cünkü onda sorun (kalitesiz ve hizdüsük spermler) anlicaginiz, onuda üzmek istemiyorum, ama icimden hep aglamak geldi, susmak bilmedim, aklma geldikcene gözyasima engel olamadim (aglamazdim ben yani böyle duygusal degilim, ama bu konu benim piskolojimi baya bozdu) bir sene sonra kaldim hamile.
sen ne zaman hamile kaldin, korundunmu?
doktorum korunma üzerine birsey demedi bana
canım öncelikle Allah sabır versin bu bekleyişte çok zor hepimiz yaşadık aynı duyguları
yazdıklarını okumadan önce unuttum sanıyodum meğer hala tazeymiş yaşadıklarım..
( benimde ilk gebeliğim boş gebelikti, eşimden başka kimse yoktu yanımda yurtdışındaydım, yarım yamalak ingilizce bilen bi doktorun ağzından bebek olmadığını öğrendim
2 gün sonrada 6 haftalıkken düşük yaptım, kürtaja gerek kalmamasına şükreder olmuştum
(( beterin de beteri var sonuçta.. Rabbim inşallah böyle sınamaz kimseyi.. umut var tabi senin durumunda değerlerin yüksekmiş, ama olur da boş gebelikse çok harap etme kendini bak hepimiz yeniden hamile kaldık.. umarım en güzel şekilde sonuçlanır bu süreç..
evet canım benimde ilk gebeliğim boş gebelikti, 6-7 haftalıkken düştü.. ama çok zor bi düşük yaptım
( manyak doktor beni eve gönderdi, kendi kendime düşürdüm ve acıdan bayılmışım
( sabah kalktığımda herşey geçmişti ama.. ve hemen ertesi ay normal adet düzenime geri döndüm.. tekrar hamile kalmaktan korktum 7 ay bekledim ama bu süreçte yapılması bakılması gereken herşeyi yaptırdım.. tüm testler falan filan.. sonra planlı bi gebelikle hamile kaldım.. ama bu seferde düşük riskim vardı 4 ay boyunca yattım sadece tuvalet için kalktım.. derken derken bak 7,5 aylık oldu bebiş karnımda.. zaman geçiyo.. bugünlere geleceğimi, bu satırları yazacağımı hayal bile edemezdim, korkardım.. en güzel ilaç zaman.. sen de zamana bırak..
kendi kendine düşmesi daha iyi olabilir aslında, kürtajla rahim bi miltarda olsa zedeleniyor ve normal regl döngüne girmen zaman alabiliyo.. ama tabiki en önemlisi senin sağlığın, kürtajda olsan sana bişey olmasın inşallah.. yeniden hamile kalırsın Allah'ın izniyle.. hep söylerim bu da bi çeşit imtihandır belki ve Rabbim evlat imtihanımızı bu kadarcıkla sınırlasın.. başka imtihanlar vermesin inşallah.. düşük veya kürtajdan sonra bi güzel tahlillerini testlerini yaptır, folik asit almaya başla 3 ay önceden ve de doğurgan olduğuna şükret :)) bizim yerimizde olmak isteyen bi çok kadın vadır eminim, bu kadarcık umutları bile olmayanlar.. Allah her isteyene nasip etsin..
cok sagol. kendimi daha iyi hissediyorum.
allahim isteyen herkese versin. cok zor bir durum....
senin evlendikten sonra kac ay sonra bos gebelik gecirdin?
evet haklisin, hamile kalabileceyime ögrendim, buda iyi bir haber yani, haklisin..
folik asit bir senedir kulaniyorum..testler yapildi canim, hersey normal cikti, (hormonlarima bile baktirdim, bir vitamin D ve demir eksik) doktorun tavisiyesine göre onu aliyorum.
insallah hemen hamile kala bilirim, hic böyle birseyi duymamistim, iste basina gelmedimi anlayamiyor insan hic birsyi...
evet bende dedim bu bir imtihan, allahima isyan etmiyorum...(agladim tek dün aksam)
esiin spermleri iyi degil canim o yüzdende olmadi, tutu dedik simdide böyle oldu, biz zaten tedavi aliyoruz.
asilama yapilacak insallah.....