- 12 Nisan 2012
- 4.575
- 6.865
- 358
- Konu Sahibi Fistiklicikileta
-
Ben de aynı düşüncedeyim inş sıkıntı yokPanik yok. Christmas sebebiyle yabancı yatırımcı çekiliyor, yeni yılla birlikte geri dönerler. Borsa da senlenir. Şahsen seçimlere kadar borsanın alternatifsiz bir yatırım aracı olduğunu düşünüyorum. Sonrası Allah kerim...
Ben yarısını satmıştım yanilmiyorsam 800 lira civarı bir paraydi ona başka bir hisse aldım bugünde pltye baktım hesapta 740 TL gösteriyorPltur u satan var mibor kısmını satmistim . Eygyo için. Şimdi tabanda kalani satamiyorum. Tam da bugün satacaktim
İnş yarım bir tepki gelir
Az önce tweterde birisi 11 lot düşer yazmış 350 civarı bir paraya.Millet uyandı yine çok katılım olur.Gecen 900 bine yakın katılım olmuştu Kimi 850.000 yazdı kimi 880.000.Bu sefer bakalım o rekor kirilacakmiÇok katilim olur bence . 384 lira yazmıştı, birisi. Belki daha az verir
En az 400 TL koyun yazmışlarGeçen cuma sattım.
Yarınki halka arza kaç TL yeter acaba
Ben de 1000 koymayı düşünüyorum...Ben yine 1000_2000 arası bir para koymayı düşünüyorum
Ben de 1000 koymayı düşünüyorum..
Garanti olmasi için 1000-2000 iyi bence ne olur ne olmaz.400 gözüme az geldi.Ben de 1000 koymayı düşünüyorum...
Konuyu yeni gördüm açtığınız iyi olmuş. Ev hanımları özellikle zamanınız varsa takip edip geliştirin kendinizi.Selamlar herkeseborsaya yaklaşık iki sene once girdik . Tabi acemilik , bilmeden al sat yaptik . Fazla bir şey kazanamadık.
Vazgeçmek yerine öğrenmeye karar verdim . Elimden geldiğince video falan izliyorum. Twiterdan birilerini takip ediyorum.
Az çok fikrim oldu. Ama öğrenmeye devam ediyorum. Öyle kolay değil.
Ben küçükken ailem ve komşularımız her ay dolar veya altin biriktirirlerdi. Altin kolay alınmıyor, dolar almiyoruz biz ( hem yatırım aracı gormedigimizden ,hem de malum doları düşürme cabalari) .Biz de hisse biriktiriyoruz
Hisse kucuk paralarla alınabiliyor. Bir nevi kumbara olarak kullanıyorum şimdilik.
Özellikle çocuklarıma biriktiriyorum .kızlarım harçlıklarını bana verip, bana hisse al anne diyor
Neden bilmiyorum,borsa yatirimini cok sevdim.hem sirketlere ve ulkemize destek ,hem yatirim.
Sadece borsa demiyorum . Yanimda altinda almak lazim. Yani sepet.
Çevrem cogunlukla altin aliyor.onlara da anlatıyorum. Yani sırf altin olmaz ,yanında hisse de almak mantikli. Bana da daha önce anlatsalardi, çok sevinirdim.
Suan borsa düşüşte. Malum savaşları ekonomi borsayı çok etkiliyor. Ama düşük olması, az miktarda biriktirenler için sevindirici.
Hisse biriktirenler, borsayı öğrenmeye çalışanlar hepinizi bekliyorum
Hangi şirketten bassediyor sunuz ?Arkadaşlar başvursam ne kadar düşer gibi konuları twitterdan okumanıza gerek yok
Kendiniz hesaplayın
Bireysele 6.000.000 lot dağıtılacak son halka arza 800 binden fazla kişi katildi
Ancak bu arza bazı bankalar yok (iş bankası gibi akbank gibi) o yüzden sayı biraz düşecektir
Hesaplama yapınca 450 tl 500 tl uygun görünüyor hadi 600 lük başvurun ama 1000 tl 2000 tl aşırı fazla
Burda bahsettiğiniz blokaj mı, açığa satış olmasın diye. E yatırımcı yı indirin ordan elinizdeki hisselere koyabilirsiniz blokaj .Geçen bir YouTube videosunda izledim örnek Info yatırıma üye olursan bist30 hisseni teminat gösterebiliyormussun.Diyelim 100 bin liralık hissen var o bloke oluyor .Sana o halka arzdan hisse düşerse o miktar kadar ya hesabına nakit yatiriyormussun ya da onlar o miktarda hisseden bozup para alıyorlarmış. Bankalarin çoğu bu bloke işine yanasmiyormus. Daha çok özel aracı yatırım kurumları girebiliyor diye duydum.Bankalarda fon hesabı bloke edilebiliyor mu onu arastiriyorum.Birsuru halka arz var .Hangi birine nakit yatiracaksin.Bu işin sonu yok.Haftada iki tane üç tane oransal arz oldugunda hangi birine yatiracaksin.İsadami fabrikatör olmadığımıza göre yüksek miktarda nakit bulundurmak problem .Onun için bazıları hisselerini bozduruyor diye duydum hazırlık .Hisse satmaktan ziyade bloke koydurabilenleri avantajlı görüyorum
Hangi şirketten bassediyor sunuz ?
Hisselerin bloke edilmesi .Halka arz için gerekli paraya karşılık teminat gibi.Burda bahsettiğiniz blokaj mı, açığa satış olmasın diye. E yatırımcı yı indirin ordan elinizdeki hisselere koyabilirsiniz blokaj .
GunaydinBen yarısını satmıştım yanilmiyorsam 800 lira civarı bir paraydi ona başka bir hisse aldım bugünde pltye baktım hesapta 740 TL gösteriyor
Teşekkür ederim. Fırsat buldukça yazın lütfenKonuyu yeni gördüm açtığınız iyi olmuş. Ev hanımları özellikle zamanınız varsa takip edip geliştirin kendinizi.
Borsada en önemlisi telaş yapmamak. Stop belirlemek. Aç gözlü olmamak.
Çocuklarınız için Türkiye'nin bilinen sağlam holdinglerine şirketlerine her ay belirli lot alarak yatırım yapın.
Kâr amaçlı hisse alımlarında nakitinizi komple girmeyin, düşme ihtimaline karşı elinizde nakit tutun. Hisse düştüğünde takip edip dip belirleyin ve lot alıp ortalamayı düşürün.
Gündemi takip edin . Hissede alış satış yapan yatırım şirketlerini bankaları iyi bilin.
Ben sdttr ye 10 lot basvurdum . Diğerinde hesabım yok bilmiyorumOnscm ve sdttr halka arzları var ikisinde girecek olan varmı?ikisinede 500tl yetermi acaba?
Tebrik ediyorum sizi gerçekten. Zaten asgari ücretle geçim imkansız,ek gelir olmadan imkansız yaşamak.Gunaydinpencere. Ben de yarısını satmistim. Tabanda emir 4 milyon varmis. Bakalim bugün satılacak mi?
Teşekkür ederim. Fırsat buldukça yazın lütfen
Sadece bizim icin degil ,bence ülkemiz için de faydalı hisse yatirimi. Herkes faydalansın istiyorum
Ben de ev hanimiyim. İmkanım olduğu için öğrenmeye çalışıyorum.
Yok sadece sdtty ye girdim.Onscm için sadece info yatırım kullananalar girebiliyormuş o yüzden hiç bakmadım.Onscm ve sdttr halka arzları var ikisinde girecek olan varmı?ikisinede 500tl yetermi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?