• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa sevenler😁 hisse biriktiyoruzzz

Ya annemler oğlana 10bin para verecekler.Annem diyor döviz al.Ben hisse alıp ona hiç dokunmak istemiyorum unutacağım onun için aldığım hisseyi.Doas ve Tüpraş var aklımda 1 tanesini seçeceğim ama sizce ne yapayım uzun vade siz olsanız ne yaparsınız.Fiyatlanmamıs birsey alayım istiyorum ytd
Ben de kızım ıcın tüpras topluyorım, ama kendı portfoyumde doas da var,doasın temettusu cok daha verımlı..

Benim annemde bana hisse al kizim diye para vermisti. Dustukten sonra vermeyi de ogrenmeli🙈
Screenshot_20231025_223718_X.jpg

Mis gibi bilançolar yalan oldu .
Aynen ben de ona üzüldüm, Koç grubunun mükemmel şekilde yönetilen ona göre de bilançolar getiren Froto, Toaso, Aygaz gibi hisseleri bile düştü gitti. Şimdi şöyle bir sıkıntı oluştu zaten savaş yüzünden endeks etkilendi, tam yavaş yavaş toparlanıyordu ki son demeçle birlikte yine tabana gitti. Biz uzun vadeciyiz diye kendimizi teselli ediyoruz ancak borsamız düşüş trendine girip de ayı piyasasına dönerse, bizim yatırımlar enflasyonun altında pul olur gider. Zararına çeksen o beni çok rahatsız eder, çekmesen az yükselmiş mevduat faizinden de olursun yani işimiz zor Allah büyük...

Ben de dün yükselen bir aracı kurum hissemi satmış, bugün sabahtan odas, sahol ve kontrolmatik arasında böldüm geleni. Sonra baktım ki ortalık dağılmış...

Bu arada kripto yatırımcıları arasında çok sayıda borsadan gelen olduğunu yeni farkettim. Bende tam tersi oldu mesela 😁
Yıllar önce borsada çok az bir miktarla şansımı denemiş ama sıfır bilgimle day traderlık yapınca birkaç kez üstüste zarar edip kısa sürede de çıkmıştım. Sonra çalıştığım bir şirket bana kripto ödemesi yapmayı teklif etti ki zaten Binance borsası için bir projeydi ve kendi para birimleri olan BNB ödemesi önermişlerdi. Ben de kabul edip bunu ilerleyen zamanda Bitcoin'e çevirip beklemiştim. 2 yıllık boğa piyasasına denk geldiğinden çok da iyi kazanç sağladı. Yani aslen kripto borsasından bizim hisse senetlerine dönmüş biri olarak, borsamızdaki harika yönetilen çok değerli nadide şirketlerimizin hem cidden çok ucuza gittiğini düşünüyorum hem de böyle spekülatif söylemlere karşı kırılganlığından ötürü çok üzülüyorum. Bizdeki Tüpraş gibi bir dev neden Amazonla Tesla ile boy ölçüşemesin ki? İnşallah bu güzide şirketlerimiz de insanımız da hep hak ettikleri yerleri bulurlar... 🙏🙏🙏

Yarin faiz aciklamasi var.bazi seyler arasinda baglanti kurmak yada kurmaya calismak beynimi yoruyor.yaklasik uc hafta once takip ettigim biri altina gecin diye bir tavsiyede bukunmustu bukadar karmasik degildi hersey.bugun yine aciklama yapmis zarariniz cok yoksa altina gecin diye.yatirim sirketlerinden biriyle alakali bir seyde okudum az once. Onceden tedbirlerini almislar...bazi seyler biliniyor ve planli ilerleniyor gibilerinden.faiz aciklamasindan hemen once paramin 1/3 ile biseyler alasim var ama bu cumartesi gunki yuruyus savas ihtimalleri vs git geller yasatiyor.ortalik savas alani para derdindemisin diye dusunmeyin bu benim emegim ilmek ilmek isledigim birikimim.onumuzdeki hafta neler getirecek kestiremiyoruz. Ahhhh bofa.

Yarinki stratejileriniz neler.fikir alis verisi yapalim.tabiki yatirim tavsiyesi seklinde degil ama ortak akil iyidir

Ya annemler oğlana 10bin para verecekler.Annem diyor döviz al.Ben hisse alıp ona hiç dokunmak istemiyorum unutacağım onun için aldığım hisseyi.Doas ve Tüpraş var aklımda 1 tanesini seçeceğim ama sizce ne yapayım uzun vade siz olsanız ne yaparsınız.Fiyatlanmamıs birsey alayım istiyorum ytd
Su donemde toplu alim yapmazdim ama bir kismini degerlendirirdim.doas da tuprasda sevdigim sirketler.temettusunun yuksekliginden dolayi bi tik doas onde benim icin.

Yarin faiz aciklamasi var.bazi seyler arasinda baglanti kurmak yada kurmaya calismak beynimi yoruyor.yaklasik uc hafta once takip ettigim biri altina gecin diye bir tavsiyede bukunmustu bukadar karmasik degildi hersey.bugun yine aciklama yapmis zarariniz cok yoksa altina gecin diye.yatirim sirketlerinden biriyle alakali bir seyde okudum az once. Onceden tedbirlerini almislar...bazi seyler biliniyor ve planli ilerleniyor gibilerinden.faiz aciklamasindan hemen once paramin 1/3 ile biseyler alasim var ama bu cumartesi gunki yuruyus savas ihtimalleri vs git geller yasatiyor.ortalik savas alani para derdindemisin diye dusunmeyin bu benim emegim ilmek ilmek isledigim birikimim.onumuzdeki hafta neler getirecek kestiremiyoruz. Ahhhh bofa.

Yarinki stratejileriniz neler.fikir alis verisi yapalim.tabiki yatirim tavsiyesi seklinde degil ama ortak akil iyidir
Çok büyük bı param yok borsada ama benim için büyük açıkçası şuan borsada olan herkes bende dahil uzun vadeciyiz diyerek acaba kendimizi mi teselli ediyoruz diyorum yani grafikler bilançolar analizler falan sanki çöpe gitmiş hiç birşeye yaramamış gbi hissettim bugün.Bende planlı olduğunu dusunuyorum sizin gibi peki ya gerçekten bu planliysa ve yurusyus savaş enflasyon vs herşeyde tepe taklak olacaksak neyin uzun vadesi bu beklemek hâlâ yatırmak mantıklı mi die düşünmeden edemiyorum.cok uzun zmandir altın da alıyorum online işlemlerden güzelde kâr yaptım ama galiba borsa dan nefret geldi bugün bana bütün hevesim kaçtı düşüş olduğu için değil saçma bir düşüs olduğunu düşündüğüm için 😔

Çok büyük bı param yok borsada ama benim için büyük açıkçası şuan borsada olan herkes bende dahil uzun vadeciyiz diyerek acaba kendimizi mi teselli ediyoruz diyorum yani grafikler bilançolar analizler falan sanki çöpe gitmiş hiç birşeye yaramamış gbi hissettim bugün.Bende planlı olduğunu dusunuyorum sizin gibi peki ya gerçekten bu planliysa ve yurusyus savaş enflasyon vs herşeyde tepe taklak olacaksak neyin uzun vadesi bu beklemek hâlâ yatırmak mantıklı mi die düşünmeden edemiyorum.cok uzun zmandir altın da alıyorum online işlemlerden güzelde kâr yaptım ama galiba borsa dan nefret geldi bugün bana bütün hevesim kaçtı düşüş olduğu için değil saçma bir düşüs olduğunu düşündüğüm için 😔
ELbetteki olacak dusus iste devre kesecek cakilacak vs vs ama savas olma ihtimali ve bizim bu savasa dahil olabilecek olmamiz soru isareti.yoksa gercekten dusus benim icin firsattir.alacak paramda yoksa beklemek en iyi seydir.ama olabilecek senaryolar ?vatanimizin bekasi herseyden once gelir.parasida bos puluda. Biz kucuk yatirimcilar saniyorumki hep bu dusuncedeyiz.ama katil balinalar?

Yarınki stratejim kendimi işle ve çeşitli şeylerle komple meşgul edip sadece gündemden düşmemek için haberleri takip etmek yani yarın daha da düşse (bu daha olası gibi gelse de) biraz toparlansa da hiçbir şey yapmamak :KK70: Ana mottom "sakin kal" olacak.

Yarınki faiz açıklamasının dışında, bir taraftan da asıl olay savaşın Rusya'ya ve İran'a sıçrayıp sıçramayacağı. Bu halde hem ülkemiz hem de yatırımlar için nasıl davranacağımızın planını yapmalıyız. O zaman borsa kesinlikle çakılıp gidecektir. Bekleyip malda mı kalacağız, yoksa zararına satıp kaçacak mıyız...

Bir yandan borsa yükselmeye başlamışken (savaş haberinden sonra) ben de bir miktarla altın mı alsam diye düşünüyordum fakat eşzamanlı olarak SEC'ten beklenen ETF onayının 2024 Ocak'tan önce bile çıkabilmesi haberinin ve seneye olacak Bitcoin halving olayı beklentisinin etkisiyle Bitcoin fiyatında ciddi yükselme başladı. Az buz da değil, 27-28.000 dolardan 35.000 dolara fırladı. Eğer ki gerçekten boğa koşusuna başlandıysa, bu halde altının aynı sürede vereceği en çok 2-3 kat yükseliş de zayıf kalacaktır.

Bugun, yarın borsayı bosverelim. Borsadan, paradan çok daha önemli şeyler olmuş, oluyor. 29 Ekim günü hayır mı, şer mi olacak gorecegiz. İkinci 100 yıllık defter açılıyor gibi. Devletimiz baki olsun. İzleyelim...
Amin

Ben herşeyin pamuk ipliğine bağlı olduğunu düşünerek geçen hafta halka arzlar hariç hisselerimi sattım bir kismi ile altın sertifikasına eklemeler yaptım belki ortam düzelir diye de bir kısmını nakitte bekletiyorum hatta dün olanları görünce iyi ki demedim değil
Şu cumartesi bı geçsin herşey biraz daha netleşir.

Ben bir sey yapmayacagim gibi.sirketlerime guveniyorum .

Ben borsada yatırım yapsam su an yeni ekleme yapmazdım ya üst direnci kirmali yada dibin dibin dibi ne biraz beklenmeli
İnsan önce temel analiz diye düşünüyor oysa önce teknik ve o haber o an gelmesi gerektiği için geliyor şimdi eski grafiklere baktığımda o kdr net görüyorum ki
Bizim borsa karışık ztn, halka arz adı altında toplanan krediler, balinalarin bakış açısı
Birde her yerde genel geçer kural beklenti alınır gerçekler satılır

İnşallah simitçi endeksine kanıp gaza gelen çok kaybı olan yoktur zamanla toparlar ama bizde enflasyon çok yüksek o yüzden bedelsiz bölünme yapan koklu şirketler en iyisi

Bence parasi olmayan ekrana bakmasin.
Ihtiyac olmayan ,aylik para ile ekleme yapiliyorsa yapilabilir. Bir sure zikzak gidicez gibi duruyor.
sirketler iyiyse problem yok

Ben kendi adıma sakin kalıp beklemek kararındayım. Eğer şirketleriniz köklü şirketlerse bi şekilde toparlanacaktır. İnsan üzülmüyor değil tabi. Bunca emek bi anda çöp

Back