bu işi bir haftadır yapıyorum.ne kazandıysam aynı şekilde kaybettim.yani 0 kazancım var :) ya da şöyle anlatayım 4 hisseden kazandım 1 hisseden kaybettim.en son aldığım 2 hisse de yükselmedi ama onlar uzun vadeli kar getireceği için satmıyorum elimde tutuyorum.yani kısa vade istesem de bi şekilde uzun vadeye girdim :)) bi de küçük bi meblağ ile oynadığım için pek bişey kazanamıyorum.deneme aşamasındayım.kendimi başarılı bulursam 1 ay kadar sonra yüksek meblağ ile girmeyi düşünüyorum.bakalım:) aslında ben de gördüm uzun vadede daha iyi getiriyor kesinlikle.çok sağlam hisseler de var ama ne bileyim 1 yıl 2 yıl beklemek de bana zor geliyor.insanın bi köşede kullanmadığı bi parası varsa bence sağlam bir senet almalı, bankada durmasından daha iyi gözüküyor bana.hem faiz oranları da düşük zaten.haksız mıyım böyle düşünen arkadaşlar var mı?
bendeniz bir borsa acemisiyim.ve hızlı kazancın peşinde olduğum için günlük oynuyorum.bazen 2-3 gün de olabiliyor hisseden beklentime göre.zararına satmaktansa biraz bekleyip uygun fiyata satmayı tercih ediyorum.akşam kapanış rakamlarını alıyorum, teknik sinyal veren sitelere bakıyorum, o sinyal verilmiş hisseleri inceliyorum.daha sonra forumlarda dolaşıp o hisseler hakkında neler söylendiğini inceliyorum.ertesi gün de 11 gibi hissenin açılış ve gidişatına bakıp tahminde bulunup bir miktar alıyorum.gün içinde de takip ediyorum.ve tahmin ettiğim yere gelirse satyorum.yok gelmezse biraz daha inceleyip gelebilir mi diye tahminde bulunuyorum.gelebileceğini tahmin edersem bekliyorum 2-3 gün.yine de gelmezse kanser oluyorum ve zararına elden çıkarıyorum.uzun vadeli beklemeye tahammülüm yok napim!
Acemi biri bir iki kazansa da çoğunlukla kaybı çok olur,bence sabırsızlanmayı bırakmalısınız,amacınız Borsa'da kazanç sağlamaksa eğer,mutlaka teknik ve temel analizi öğrenmeye çalışmalısınız,sinyal veren siteleri gezmeniz güzel ama analiz konusunda hiçbir fikriniz yoksa gezdiğiniz siteler gerçekten prim yapacak hisselerimi yazıyor,yoksa yeterince şişmiş artık satılması gereken hisseyi mi yazıyor ayırt edemezsiniz ve malesef paranızı kaybedersiniz.
Bakın konu Borsa olunca her kafadan bir ses çıkar ama doğru tektir,sizin yapmanız gereken o tek doğruyu bulabilmek,işiniz gerçekten zor buna emin olun,bugün sitelerde al veren hisse yarın bir bakarsınız sat vermiş,amacım sizin aklınızı bulandırmak değil,tecrübelerime dayanarak şahsi fikrimi söylüyoruma.s
Bunlar benim kişisel kanaatimdir.Mutlaka analizi öğrenin,birden tüm paranızı hisselere yatırmayın ve hisse alımlarında temkinli olun.
Kendimden bir örnek vereyim size ki işin boyutlarını anlayın,Temmuz ayında hatta gününü saatini bile kenara yazdım ki ben böyle sınamalar yaparım,müşteri temsilcim beni arıyarak xxx hissesini almamı,primleneceğini söyledi,tam yarım saat sonra temsilcimin çalıştığı kurum o kağıda 1. sırada binlerce lot satış verdi,yani beni kolay lokma sanarak satış yapacakları kağıdı alacak saf sandı,siteleri,yorumları,yapılan analizleri inceleyin,xxx hissesini tavsiye edenlerin söyledikleri kağıtları takibe alın ama mutlaka bilgilenin,sağlıklı bir yatırım yapabilmek ve mümkün olan en az zararı görmek için donanımlı olun,yoksa o site bu site,falanca tavsiyeyle malesef olmuyora.s
Acemi biri bir iki kazansa da çoğunlukla kaybı çok olur,bence sabırsızlanmayı bırakmalısınız,amacınız Borsa'da kazanç sağlamaksa eğer,mutlaka teknik ve temel analizi öğrenmeye çalışmalısınız,sinyal veren siteleri gezmeniz güzel ama analiz konusunda hiçbir fikriniz yoksa gezdiğiniz siteler gerçekten prim yapacak hisselerimi yazıyor,yoksa yeterince şişmiş artık satılması gereken hisseyi mi yazıyor ayırt edemezsiniz ve malesef paranızı kaybedersiniz.
Bakın konu Borsa olunca her kafadan bir ses çıkar ama doğru tektir,sizin yapmanız gereken o tek doğruyu bulabilmek,işiniz gerçekten zor buna emin olun,bugün sitelerde al veren hisse yarın bir bakarsınız sat vermiş,amacım sizin aklınızı bulandırmak değil,tecrübelerime dayanarak şahsi fikrimi söylüyoruma.s
Bunlar benim kişisel kanaatimdir.Mutlaka analizi öğrenin,birden tüm paranızı hisselere yatırmayın ve hisse alımlarında temkinli olun.
Kendimden bir örnek vereyim size ki işin boyutlarını anlayın,Temmuz ayında hatta gününü saatini bile kenara yazdım ki ben böyle sınamalar yaparım,müşteri temsilcim beni arıyarak xxx hissesini almamı,primleneceğini söyledi,tam yarım saat sonra temsilcimin çalıştığı kurum o kağıda 1. sırada binlerce lot satış verdi,yani beni kolay lokma sanarak satış yapacakları kağıdı alacak saf sandı,siteleri,yorumları,yapılan analizleri inceleyin,xxx hissesini tavsiye edenlerin söyledikleri kağıtları takibe alın ama mutlaka bilgilenin,sağlıklı bir yatırım yapabilmek ve mümkün olan en az zararı görmek için donanımlı olun,yoksa o site bu site,falanca tavsiyeyle malesef olmuyora.s
püff evet yaa kimbilir daha neler dönüyo -ki sizin gibi bu işin içinde donanımlı birini bile punduna getirmeye çalışıyolar... acemilerin sonu pek parlak olmuyo sanırım borsada.. bi heves ediyorum sonra vazgeçiyorum sanırım biraz uzmanlaşmam gerek bu konuda...
canım küçük meblağ dediğin ne kadar mesela... bende bunun için bi bütce ayırmayı düşünüyorum ama ne kadar ayırmalıyım daha karar veremedim. biraz korkuyorum açıkçası...
püff evet yaa kimbilir daha neler dönüyo -ki sizin gibi bu işin içinde donanımlı birini bile punduna getirmeye çalışıyolar... acemilerin sonu pek parlak olmuyo sanırım borsada.. bi heves ediyorum sonra vazgeçiyorum sanırım biraz uzmanlaşmam gerek bu konuda...
Haklısınız bu tür sitelere bağli kalarak haraket etmek yada bu tür siteleri okuyarak insanın daha çok kafasını bulandırmaktan başka birşey olmadığını düşünüyorum, ayrıca teknik bilgi bilmedende hisseyi tanıyarak haraket edilebileceğini düşünüyorum... sizinde dediğiniz gibi kendi analiz ederik kendi doğrularında haraket etmek daha mantıklı geliyor banada
küçük bir meblag ile başlayabilir borsayı endeksi ve hisse haraketlerini bu meblağ üzerinde oynayarak kendini deneyebilir . tamam artık dediğin zamanda ciddi anlamda giriş yapabilirsin bence
kesinlikle katılıyorum mune sana.ben de öğrenmeye çalışıyorum.temel analizi özellikli.paramı verdiğim şti i araştırıyorum, bilançosuna, beklentilerini de araştırıyorum yani hoop diye almıyorum.teknik sinyal veren site mum çubuk analizine göre sinyal veren bir site...tek başına onun sinyalleri ile de hareket etmiyorum.kendimi geliştirmeye çalışıyorum.ama öğreneccek o kadar çok şey var ki.işte yavaş yavaş öğreniyorum.içeriden bir şeyler döndüğünü, bazılarının isterse hisseyi fırlatacaklarını isterlerse yerin dibine sokacaklarını da öğrendim.artı her şeyden haberin olması gerekiyor.yabancı borsalar da bizi etkiliyormuş geçen cuma da bunu öğrendim.çok çalışmak lazım çoook.teknik analizi ben de çok öğrenmek istiyorum ama öğrenebileceğim bi kaynak bulamadım.varsa bildiğiniz link atarsanız çok memnun olurum.
canım küçük meblağ 700 lira.29/9 dan bugüne kadar 23 lira kazanabildim :)
arkadaşlar
ben yine bişey sorcam size.ben şimdi iş bankasındaki yatırım hesabımdan alıyorum hisseyi.satıyorum.2 gün sonra hesabıma geçiyor.ama hesaba geçmeden önce ben tekrar emir verip başka bir hisse alabiliyorum.böyle bir şeye izin veriyolar.bunun bir komisyonu vardır herhalde değil mi?beni aydınlatır mısınız? tşk ler herkese
13 ekım tarıhı onemlıdır 13 ekım kapanıs gongu caldıgındakı rakamı ıle 14 ekım kapanısı arasındakı fark son derece farklı olacak dıye dusunmekteyım..bugün ilk seans sonuna kadar karları cebe indirip bi süre borsadan uzak kalmalı...
yatırım tavsiyesi değildir.
bu nedir biraz açarmısın ? kuyuya bir taş attın kaçtın
pzts den itibaren imkb ve dünya piyasaların da bi aşağı doğru düzeltmeler görülebilir....en iyisi borsa işine yılbaşından sonra başlıca hisselere girilebilir..mesela garnti , iş bankası c, akbank
yatırım tavsiyesi değildir.beni bağlamaz ilgilendirmez...
Arkadaşlar benim de bir sorum var.Bir şirket başka bir şirketle birleştiğinde hisselerinin değeri neden düşüyor ?Mesela KENT hisselerine baktığımızda, 15 eylül 2009da birleşme için spk'ya başvurmuşlar ve ondan sonraki bir hafta boyunca hisse çok hızlı düşüşe girmiş.Bu durumun sebebi nedir acaba, normalde bir şirket başkasıyla birleşiyorsa daha da güçlenecegi varsayılmaz mı, yoksa birleşmeye ihtiyaç duyacak kadar güçsüz olduğu ve para etmediği mi varsayılır?
arkadaşlar benim bazı sorularım olacak yine müsaadenizle;
1-bazı haberlerde bir şirketin hissesini şiketin asıl ortağının satmaya başladığını ve bu satışın da hissenin değerini düşürdüğü görülüyor.neden asıl ortak elindeki hisseleri satar bunu anlamadım?bir de neden onun elinde hisse var.şti halka arz edildiğinde o da mı satın almıştır hisse?
2-Bir hisse farzedelim ki 1,00 liradan halka arz edildi.zamanla taleple vb ile fiyatı 3,00 liraya çıktı.bu fiyat artışının o şirkete gerçekte ne gibi bir katkısı olur?
3-en çok da anlayamadığım bu ABD borsalarında satış baskısı olunca bizim borsamız neden etkileniyor?psikolojik mi bu?
beni aydınlatırsınız çok sevinirim arkadaşlar.şimdiden çoook tşk ediyorum.bol kazançlar herkese
Sitede 1 haftadır sorun olduğu için giremedim bir türlü anca yazabiliyorum.
1- Genelde kendi hissesini satan kimse bunu daha aşağilardan almak için satıyordur. senelerdir vanetin sahibi galip öztürkün yaptığı gibi, düşükten toplayıp yüksekten satmak
2- hissenin fiyatının yükselmesi o şirketin piyasa değerinin yükselmesini getirir, ama sonuçta herşey kağit üzerindedir.
3- psikolojik değildir. çünkü organik olarak amerika piyasasında işlem yapan kişiler bizim borsamızdada işlem yaparlar. yani bir kısım hisseleri amerika dow jonesttan bir kısmı imkbdedir. imkbnin yüzde 70'ine yakını yabancıların elindedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?