Borsa oynayanlar burayaa

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım küçük meblağ dediğin ne kadar mesela... bende bunun için bi bütce ayırmayı düşünüyorum ama ne kadar ayırmalıyım daha karar veremedim. biraz korkuyorum açıkçası...

Acemi biri bir iki kazansa da çoğunlukla kaybı çok olur,bence sabırsızlanmayı bırakmalısınız,amacınız Borsa'da kazanç sağlamaksa eğer,mutlaka teknik ve temel analizi öğrenmeye çalışmalısınız,sinyal veren siteleri gezmeniz güzel ama analiz konusunda hiçbir fikriniz yoksa gezdiğiniz siteler gerçekten prim yapacak hisselerimi yazıyor,yoksa yeterince şişmiş artık satılması gereken hisseyi mi yazıyor ayırt edemezsiniz ve malesef paranızı kaybedersiniz.
Bakın konu Borsa olunca her kafadan bir ses çıkar ama doğru tektir,sizin yapmanız gereken o tek doğruyu bulabilmek,işiniz gerçekten zor buna emin olun,bugün sitelerde al veren hisse yarın bir bakarsınız sat vermiş,amacım sizin aklınızı bulandırmak değil,tecrübelerime dayanarak şahsi fikrimi söylüyoruma.s
Bunlar benim kişisel kanaatimdir.Mutlaka analizi öğrenin,birden tüm paranızı hisselere yatırmayın ve hisse alımlarında temkinli olun.
Kendimden bir örnek vereyim size ki işin boyutlarını anlayın,Temmuz ayında hatta gününü saatini bile kenara yazdım ki ben böyle sınamalar yaparım,müşteri temsilcim beni arıyarak xxx hissesini almamı,primleneceğini söyledi,tam yarım saat sonra temsilcimin çalıştığı kurum o kağıda 1. sırada binlerce lot satış verdi,yani beni kolay lokma sanarak satış yapacakları kağıdı alacak saf sandı,siteleri,yorumları,yapılan analizleri inceleyin,xxx hissesini tavsiye edenlerin söyledikleri kağıtları takibe alın ama mutlaka bilgilenin,sağlıklı bir yatırım yapabilmek ve mümkün olan en az zararı görmek için donanımlı olun,yoksa o site bu site,falanca tavsiyeyle malesef olmuyora.s

püff evet yaa kimbilir daha neler dönüyo -ki sizin gibi bu işin içinde donanımlı birini bile punduna getirmeye çalışıyolar... acemilerin sonu pek parlak olmuyo sanırım borsada.. bi heves ediyorum sonra vazgeçiyorum sanırım biraz uzmanlaşmam gerek bu konuda...

Haklısınız bu tür sitelere bağli kalarak haraket etmek yada bu tür siteleri okuyarak insanın daha çok kafasını bulandırmaktan başka birşey olmadığını düşünüyorum, ayrıca teknik bilgi bilmedende hisseyi tanıyarak haraket edilebileceğini düşünüyorum... sizinde dediğiniz gibi kendi analiz ederik kendi doğrularında haraket etmek daha mantıklı geliyor banada

küçük bir meblag ile başlayabilir borsayı endeksi ve hisse haraketlerini bu meblağ üzerinde oynayarak kendini deneyebilir . tamam artık dediğin zamanda ciddi anlamda giriş yapabilirsin bence

kesinlikle katılıyorum mune sana.ben de öğrenmeye çalışıyorum.temel analizi özellikli.paramı verdiğim şti i araştırıyorum, bilançosuna, beklentilerini de araştırıyorum yani hoop diye almıyorum.teknik sinyal veren site mum çubuk analizine göre sinyal veren bir site...tek başına onun sinyalleri ile de hareket etmiyorum.kendimi geliştirmeye çalışıyorum.ama öğreneccek o kadar çok şey var ki.işte yavaş yavaş öğreniyorum.içeriden bir şeyler döndüğünü, bazılarının isterse hisseyi fırlatacaklarını isterlerse yerin dibine sokacaklarını da öğrendim.artı her şeyden haberin olması gerekiyor.yabancı borsalar da bizi etkiliyormuş geçen cuma da bunu öğrendim.çok çalışmak lazım çoook.teknik analizi ben de çok öğrenmek istiyorum ama öğrenebileceğim bi kaynak bulamadım.varsa bildiğiniz link atarsanız çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım küçük meblağ dediğin ne kadar mesela... bende bunun için bi bütce ayırmayı düşünüyorum ama ne kadar ayırmalıyım daha karar veremedim. biraz korkuyorum açıkçası...

canım küçük meblağ 700 lira.29/9 dan bugüne kadar 23 lira kazanabildim :)

canım küçük meblağ 700 lira.29/9 dan bugüne kadar 23 lira kazanabildim :)

Küçük yatırımcıların çok uyanık olması gerekiyor,dişinden tırnağından arttırdığıyla yatırım yapmak istiyor ama malesef cebi epeyce yüklü yatırımcı büyük oynadığı için ki sizin 5-10 lot aldığınız kağıdı onlar 20bin 50bin lot alıyorlar,siz hisse %10 kar etsinde komisyonu karşıladıktan sonra elime bir kar kalsın diye beklerken binlerce lot alan kişiye %2-3 lük prim yetiyorda artıyor bile.
Örnek veriyorum aradaki farkı anlatabilmek adına,küçük yatırımcının kaybettiğinde üzüleceği meblağları kaybetmek büyük yatırımcıya dokunmuyor,birde onlar işin kurdu,sizi terletecek hatta sinirden tırnaklarınızı yedirtecek kadar yüksek paralarla oynuyorlar,bu arada olan tüm parasını kağıda bağlayıp kar etsin diye dua edenlere oluyor.

Borsa'yı yurtdışı borsaları,haftalık veriler,ki özellikle Amerika'dan gelecek veriler,kurlar,IMF haberleri,SP (Standard & Poor's)haberleri,Avrupa Merkez Bankası haberleri gibi pekçok şey etkiler,analizi öğrenmek için link veremeyiz yasak ama googleda yaz,öğreten yerlerin linkleri çıkar,birde tavsiyem,bir kağıdı alacağınız zaman borsanın genel durumunda bakın,yani o hafta veri var mı ki nerdeyse her hafta veri vardır,alacağınız hissnin bağlı olduğu sektör,misal otomobil sektöründe veya banka veya yatırım ortaklığı sektöründeyse,o sektörle ilgili haberler ne yönde olumluysa alacağınız hisseye pozitif yansıma ihtimali vardır,negatifse olumsuz etkileyebilir.
Borsa üzerine yorum yapan,ekonomistlerin görüş bildiridiği ve veri akışını takip eden tv kanalları var oraları seyredin seans saatlerinde ve ileride Borsa'yı ciddi ciddi düşünüp benim işim bu dediğinizde de hisselerin hareketleri,verileri,derinlikleri ,işlem hacimleri,bilanço analizlerini takip edeceğiniz bir program kurun pcnize,bu tip programlarda analiz yapma şansınızda var.

evet munecim çok haklısın.. ciddi bir mesai harcamak lazım bu işlere.. öyle gözümüzü karartıp ya allah diyerek dalınıcak bi iş değil... bekarken belki olabilirdi ama evliyim bebeğim var tüm bu analizlere vakit ayırmak bi tarafa rutin işleri bile zor yetiştiriyorum... ben başka alanlara el atayım.. paraları yastık altı yapmak en uygunu sanırım benim için:)) gerçi ciddi bi param yok öle tipik evkadının sağdan soldan artırması işte...

tşk ler mune bu öğütlerini kulağıma küpe olarak taktım canım.olabildiğince her şeyi takip etmeye çalışıyorum.evet haklısın yatırılan para büyük olunca ufak bir yükselişle bile iyi para kazanabiliyorlar ama bizler için hele benim gibi mikron yatırımcı için :))) zor oluyor tabi.

selam arkadaşlar. ben ev hanımıyım iki de çocuğum var. çocuklardan önce eşim hep derdi bana pc başındasın işte, borsayı takip etsen azıcık diye. olur dedim :) şimdi oturduğum yerde, hem çocuklarımla, hem evimle ilgileniyorum hem de para kazanıyorum. yalnız son 1 yıldır çoğu analiz, çoğu tahmin tutmuyor. neredeyse kimse yarın borsada neler olacağını kestiremiyor ve bu yüzden artık kumara dönüştü diye düşünüyorum. neyse.. ben yeri geliyor kocamın maaşını 3 günde kazanıyorum, yeri geliyor 500 lira için 1-2 ay bekliyorum. kim ne derse desin, borsa için TAKİP şart. oo piti piti deyip bir hisse alıp ya kısmet demekle olmuyor zira böyle olursa kumar oluyor. önce almayı düşündüğüm hisseyi tahtama alıyorum, 1-2 hafta izliyorum. hacim ne, kimler alıyor, kimler satıyor, en son ne zaman yükselmiş, ne zaman düşmüş, neden yükselmiş, ne olmuş da düşmüş, aylık,6 aylık vs. bilanço açıklamaları... bunların mutlaka iyice incelenmesi lazım. eğer kafama yatarsa ve fiyatı da alınabilecek bir yerdeyse alırım. geçmiş sayfaları okumadım valla öyle pat diye daldım konuya. görüşmek üzere :)

13 ekım tarıhı onemlıdır 13 ekım kapanıs gongu caldıgındakı rakamı ıle 14 ekım kapanısı arasındakı fark son derece farklı olacak dıye dusunmekteyım..bugün ilk seans sonuna kadar karları cebe indirip bi süre borsadan uzak kalmalı...
yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:

mrb bakiyeni iki gün boyunca hisse alıp satabilir.bakiyenden kalan paran iki gün sonra hesabına geçer.her hisse alım satımında miktarın yüzde 0.020 max komisyon alınır.kuruma veya bankaya göre değişir..aylık belirli limitleri aştığın da yüzdesel olarak azalmaya başlar her ay boyunca.bu yenilenir...bol şanslar

bu nedir biraz açarmısın ? kuyuya bir taş attın kaçtın

bu nedir biraz açarmısın ? kuyuya bir taş attın kaçtın

pzts den itibaren imkb ve dünya piyasaların da bi aşağı doğru düzeltmeler görülebilir....en iyisi borsa işine yılbaşından sonra başlıca hisselere girilebilir..mesela garnti , iş bankası c, akbank
yatırım tavsiyesi değildir.beni bağlamaz ilgilendirmez...

garanticiler için geçerli, o sizin öngörüleriniz tabiki, bana görede fırsatlar olduğu sürece değerlendirilmesidir ( günlükte veya orta vadede )

Arkadaşlar benim de bir sorum var.Bir şirket başka bir şirketle birleştiğinde hisselerinin değeri neden düşüyor ?Mesela KENT hisselerine baktığımızda, 15 eylül 2009da birleşme için spk'ya başvurmuşlar ve ondan sonraki bir hafta boyunca hisse çok hızlı düşüşe girmiş.Bu durumun sebebi nedir acaba, normalde bir şirket başkasıyla birleşiyorsa daha da güçlenecegi varsayılmaz mı, yoksa birleşmeye ihtiyaç duyacak kadar güçsüz olduğu ve para etmediği mi varsayılır?

böyle bi haber sizi aydınlatabilirmi bilmem, buna bağlı olarak ağustos ayında açıklanan bilançonun düşük çıkmasıda etkili olmuş olabilir..sermaye arttırımı spk ya başvuru yapılmış spk onay verir sermaye arttırmı kesinleşince belki yukarı hareket başlayabilir...
Cadbury Schweppes bünyesinde faaliyet gösteren Kent Gıda, grubun 2007 yılında satın aldığı Intergum Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşmek için sermayesini artırıyor. Kent Gıda tarafından ıstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda yapılan açıklamada, Intergum'un devir alınması suretiyle birleşilmesine ilişkin olarak uzman kuruluşlardan gerekli raporlarıns alındığı ve birleşme katsayısı, değiştirme oranları ve birleşme nedeniyle yapılması gereken sermaye artırım miktarının belirlendiği bildirildi. Açıklamada Kent Gıda'nın birleşme için sermayesinin 4 milyon 468 bin lira artıracağı ve artırılan sermayenin payları oranında Intergum'un ortaklarına tahsis edileceği kaydedildi. Birleşme için 15 Eylül 2009'da Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğu vurgulandı.
++
:teselli:
bgundem 17/09/09

yatırım tavsiyesi değildir...

arkadaşlar benim bazı sorularım olacak yine müsaadenizle;

1-bazı haberlerde bir şirketin hissesini şiketin asıl ortağının satmaya başladığını ve bu satışın da hissenin değerini düşürdüğü görülüyor.neden asıl ortak elindeki hisseleri satar bunu anlamadım?bir de neden onun elinde hisse var.şti halka arz edildiğinde o da mı satın almıştır hisse?

2-Bir hisse farzedelim ki 1,00 liradan halka arz edildi.zamanla taleple vb ile fiyatı 3,00 liraya çıktı.bu fiyat artışının o şirkete gerçekte ne gibi bir katkısı olur?

3-en çok da anlayamadığım bu ABD borsalarında satış baskısı olunca bizim borsamız neden etkileniyor?psikolojik mi bu?

beni aydınlatırsınız çok sevinirim arkadaşlar.şimdiden çoook tşk ediyorum.bol kazançlar herkese

Sitede 1 haftadır sorun olduğu için giremedim bir türlü anca yazabiliyorum.

1- Genelde kendi hissesini satan kimse bunu daha aşağilardan almak için satıyordur. senelerdir vanetin sahibi galip öztürkün yaptığı gibi, düşükten toplayıp yüksekten satmak

2- hissenin fiyatının yükselmesi o şirketin piyasa değerinin yükselmesini getirir, ama sonuçta herşey kağit üzerindedir.

3- psikolojik değildir. çünkü organik olarak amerika piyasasında işlem yapan kişiler bizim borsamızdada işlem yaparlar. yani bir kısım hisseleri amerika dow jonesttan bir kısmı imkbdedir. imkbnin yüzde 70'ine yakını yabancıların elindedir.

çok teşekkürler berfinciğim.çok aydınlatıcı cvp lar vermişsina.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…