Borsa oynayanlar burayaa

Bak şimdi;

LOT ALIŞ SATIŞ LOT
1000 3,38 3,40 1000
1000 3,36 3,42 1000
1000 3,34 3,44 1000
1000 3,32 3,46 1000

Buradaki lot dediğim şeyler almak o hisseden pasiften almak istenen miktar,hepsini ben özellikle 1000 lot olarak yazdım gerçek hayatta hiçbirzaman aynı olmaz tamamen kademeler.Sen eğer hemen almak istersen ,mesela 100 lot alacaksın 3,40 fiyattan hemen alabilirsin,eğer 3,38 veya 3,36 tan almak istersen 3,38 e veya 3,36 ya alış yazdırırsın senin emrine beraber orası 1100 olur,yani sana sıra gelmesi için ilk önce o 1000 lot un gelmesi sonra sana sıra gelmesi gerekir,ama şu olmaz bana sıra gelene kadar senin yazdığın fiyattan başka bir fiyattan gerçekleşmez,3,36 ya yazdıysan 3,36 dan gerçeklşir sana sıra geldiyse eğer,eğer borsa düşmeye devam ederse 3,36 ya verildikçe alıştaki kademe satışa gelir ,borsa yükseldikçe de tam tersi yani satış kademeleri talep geldikçe alınır ve satış kademeleri alışa gelmeye başlar.

Şöyle örnek vereyim,sen mesela hemen 2000 lot almak istedin ama yukarda olduğu gibi 1000 lot varsa 3,40 ta 1000 lotunu alırsın,diğer 1000 lotun 3,40 a pasif yazılır ve 3,40 alışa gelir yani artık fiyat 3,40-3,42 olmuştur,borsada emirleri çift seans veya tek seans yazabilrisn,tek seans olan öğlen iptal olur,çift seans yazdığını tek seansa çekip iptal edebilirsin dilersen,emri tamamen silmek ise yani pasif yazdığın emri senin arkana başka bir emir yazılmadığı sürece olur.

Uzun anlatmaya çalıştım umarım yardımcı olmuştur
a.s.

arkadaşlar ne kadar ilgilisiniz ya gözlerimi yaşarttınız valla canlar:) canım ben iş bankasınıın yatırım hesabını kullanıyorum.bana hiç lot yazmıyor o.ayrı bir kısım var lot altı alış satış diye demek ki o senin dediğinmiş.ben de merak ediyordum nedir bu diye:roflol: lot sayısını göstermiyor.ya da gösteriyor da ben mi görmüyorum anlamadım.

arkadaşlar ne kadar ilgilisiniz ya gözlerimi yaşarttınız valla canlar:) canım ben iş bankasınıın yatırım hesabını kullanıyorum.bana hiç lot yazmıyor o.ayrı bir kısım var lot altı alış satış diye demek ki o senin dediğinmiş.ben de merak ediyordum nedir bu diye:roflol: lot sayısını göstermiyor.ya da gösteriyor da ben mi görmüyorum anlamadım.[/QUOTE

Evet sen benim orda yazdığım gibi görmezsin iş bankasının yatırım hesabından ve internetten yapıyosun sanırım,sen orada alış satış diye hisselere ilişkin benim yazdığım gibi birşey görmezsin, işlem yaparken lot sayısını görmezsin ,onlar sana mantığı anlatmak için yazdığım şeylerdi.

Senin yapacağın (IMKB)-Alış ve (IMKB)-Satış butonlarını kullanarak almak istediğin miktarı yani lotu ve almak istediğin fiyatı girerek emri göndermek.

Lot altı diye birşey kastetmiyorum ben lot altı işlemler kalmadı zaten artık yapılmıyor,ış bankasının sitesinde öyle bir opsiyon var ama kullanma,1 lot yani 1 adedin de altı demek lot altı.Lot altını unut
.kaydirigubbakcemile

Merhaba arkadaşlar.
Borsadan anlayan arkadaşlara sormak istiyorum. Eşim ilgileniyor borsayla genelde Erdemir ve Garantiye yatırıyor parasını. Kısa zamanda kar getiren başka kağıtlar var mı? Ve bu ikisi nasıl sizce

Merhaba arkadaşlar.
Borsadan anlayan arkadaşlara sormak istiyorum. Eşim ilgileniyor borsayla genelde Erdemir ve Garantiye yatırıyor parasını. Kısa zamanda kar getiren başka kağıtlar var mı? Ve bu ikisi nasıl sizce

burdan hisse onermenin dogru oldugunu düşünmüyorum fikir verilebilir ama verilen fikirler kişisel fikirlerdir, erdemiri bilmiyorum ama garanti endekse bagli bir hissesidr yani endeks düşer oda düşer endeks yükselir o kağitta yükselir, başka alternatifler var tabi ama eşinin orta vademi uzun vademi nasıl bir yol çizdiğini bilmek gerekiyor benim sana tavsiyem kendisinin araştırmasıdır.

Merhaba arkadaşlar.

Öyle bir sormuşsunuz ki,kimse size şunu alın demez sanırım burda,denmez de zaten yatırım uzamanları bile sadece tavsiye edilebilir,ama borsadan herkes hemen kar ediyim biri bir kağıt söylesin vuralım çıkalım hemen çok paramız olsun ister,böyle bakmayın bence borsaya,bu kadar basit değil ,he olmaz mı olur,ama hızla para da kaybedebilirsiniz,araştırarak,okuyarak izleyerek karar verin,

Eşinizin seçtiği 2 kağıtta ,özellikle garan berfinbilgenin dediği gibi endeske bağlı ,endeksin en önemli hisselerinden biri,endeksle beraber hareket eden yatırımcılar için çok mantıklı,eregl bende çok beğeniyorum,2 gündür ciddi para girişi var,bide not artırımlar var onun ortak olduğu şirketle ilgili,direçlerini de kırdı.Ama dediğim gibi yatırım stratejinizi bilmeden kimse şunu alın,iyidir v.s demek zor,uzun vadeli mi bakıyosunuz kısa mı günlük mü,orta mı nedir bunlara göre karar verirsiniz eşinizle araştırarak okuyarak izleyerek.

anladım narcoleptik.dün akşam talimat vermiştim 3,42 olursa sat diye.satmış ya.senet de 3,46 olmuş :1no2: zarar etmedim ama eksik kar ettim deneme modunda :)

anladım narcoleptik.dün akşam talimat vermiştim 3,42 olursa sat diye.satmış ya.senet de 3,46 olmuş :1no2: zarar etmedim ama eksik kar ettim deneme modunda :)

Tamam bak ne güzel işte.. :hooray: Bide ona eksik kar etme mantığıyla bakma bence,herzaman en dipten alıp en yüksekten satamazsın,çok çok zordur,sen kendine hedef belirle oralardan alım satım yapmaya çalış.

Ayrıca bide şu tarafından bak,sen sattıktan sonra yada satamadan sonra 3,34 te olabilirdi aynı mantıkla.yerimseniben

Tamam bak ne güzel işte.. :hooray: Bide ona eksik kar etme mantığıyla bakma bence,herzaman en dipten alıp en yüksekten satamazsın,çok çok zordur,sen kendine hedef belirle oralardan alım satım yapmaya çalış.

Ayrıca bide şu tarafından bak,sen sattıktan sonra yada satamadan sonra 3,34 te olabilirdi aynı mantıkla.yerimseniben

aynen katılıyorum, daha çok kar mantığı ile yaklaşmak kar yerine çoğu zaman zarar getirebilir insana hırs her zaman olumlu olmayabilir borsada,

Ben de borsada tamahkar olmanın en önemli kurallardan olduğunu düşünüyorum.Dipten alıp en yüksekten satmak kimlere nasip olur? Spekülasyon ve manipulasyon gücü olan büyükbaşlara. Bizim gibi küçük yatırımcılar ( ben 500.000 TL'ye kadar tutara küçük yatırımcı diyorum :) küçük karlarla yetinmezse büyük balıklar biz küçük balıkları ham yapar . cokacimcoook

Ben de borsada tamahkar olmanın en önemli kurallardan olduğunu düşünüyorum.Dipten alıp en yüksekten satmak kimlere nasip olur? Spekülasyon ve manipulasyon gücü olan büyükbaşlara. Bizim gibi küçük yatırımcılar ( ben 500.000 TL'ye kadar tutara küçük yatırımcı diyorum :) küçük karlarla yetinmezse büyük balıklar biz küçük balıkları ham yapar . cokacimcoook

küçük yatırımcı rakkamında çok iyimser davranmıssın, benim küçük yatırımcı kriterim seninkine göre biraz daha acimasız anlaşılan yerimseniben

heytt senet 3,56 olmuş tutmayın beni atacağım kendimi delikafadulden şaka ya 2 adet senetle deneme maksatlı iş yaptığım için sorun yok.

Ya bu aracı kurumlar devasa komisyonlar mı kesiyorlar bana mı öyle bi "kıyak" yaptı acaba iş bankası ? :bbo: 20 liralık Senet alma emiri için 20 kuruş, 20 liralık satma emri için de 40 kuruş mu kesilir ya ? Ettiğimiz kardan kesmiyor herhalde komisyonunu değil mi, yapılan her işlem başına kesiyor sanırım? Ya da işlemin büyüklüğüne bağlı olarak mı değişiyor? Küçük paralarla oynamak çok anlamsız oluyor böyle olunca.%5 bile kazandırsa hisse, 1000 lirada 50 lira kazanılıyor, onun da epeyi komisyon + bsmv'ye gidiyor. Doğru mudur? Bilen biri onaylasın ya da yalanlasın beni :))

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar

bu türk hava yollarındaki yükseliş anormal mi yoksa borsa da böyle yükselişler ve düşüşler normal mi? daha yeni hisseyi 3,28 den aldım bugün de 3,80 olmuş.şimdi 100.000 lira ile alsaydı 16.000 lira kar mı edecekti bir insan bu kadar kısa zaman içinde?:kahve:

evet doğru kağıt yakaladınmı böyle tatlı para kazanılıyo,

arkadaşlarrr

iş bankasının yatırım hesabını kullanan arkadaşlar! şimdi ben stop loss diye bir şey öğrendim.doğru mu anlamışım?hisseyi alıyorum.fakat hisse düşüşe geçti.ben de daha fazla kaybetmemek için önceden belirlediğim bir fiyatım var.o fiyata gelince satılıyor.böylelikle daha fazla düşse de ben etkilenmiyorum.zararımı en aza indirgemiş oluyorum.fakat iş bankası yatırım hesabımda bunu bulamadım.yani sadece hisse senedimi alırım.sonra stop loss fiyatımla satış emri girerim aynı kapıya çıkar tamam ama o emri girdikten sonra yani ben olur ya düşer daha fazla düşmeden satsın diye satış emri girerim.ama bu emri girersem hisse tam tersi yükselişe geçerse ve hisselerimi gerçekten satmak istersem ne olacak?emriniz imkb ye iletildi diyor değiştirmeme izin vermiyor?o zaman ne yapacağım?şimdiden çok tşkler

X