• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa oynayanlar burayaa

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
goldaş hakkında bir bir bilginiz varmı arkadaşlar eşim çıkacağını söylüyor ...
Beklentisi olan hisseleri tercih etmesini öneririrm.

kızlar bende parsan hakkındakı yorumlarınızı cok merak ediyorum ...aldıgım yerin cok cok altında =(

parsanı alırken hangi düşünce ile aldın fiyatı düşük diyemi ve alırken hisse ile bir araştırma yaptınmı? bunlar önemlidir, eğer hiç bir bilgin olmadan ve tanımadan sırf fiyatı düşük diye aldınsa bu bir kumardır yani ya batarsın ya cikarsın bu sadece bu hisse ilgili değil bütün hisseler için böyledir, bir hisse alırken beklentisi varmı daha önceki haraketlerini ve hisse ile ilgili kısa bir araştırma yaparak alınması herzaman daha iyidir kazanmak açısından

tabi arastırma yaparak aldım parsan bir zamanlar iyi giden hisse senetlerinden birisiydi ...parsan'ın bendekı maliyet 2.750 civari uzun bir zamandır aldıgım yere gelmesini bekliyorum

Bence imkb 30'dan şaşmamak lazım. Belki imkb 50 de olabilir. Ama diğerleri kocaaa koca şirketler de olsalar, o kelli felli yöneticiler ne dalkavukluklar yapabiliyor. Adam kendi şirketiyle ilgili güzel bi haber yayıyor piyasaya, zaten hissenin derinliği yok, yani 3-5 kişinin elinde hisselerin çoğu, güzel haberle hisse fırlayınca o 3-5 kişiden biriyle anlaşıp karı bölüşüyorlar. Mesela en son idaş'la ilgili böyle bir haber çıktı.Balon haberin aslı olmadığı anlaşılınca bugun %15 düştü hisse değeri.Noldu peki? Yükselişe geçti umuduyla hisseye atlayan küçük yatırımcının kucagında yüksek yüksek maliyetli hisse kalakaldı. O yüzden böyle işlere bulaşmıcak, gerçekten iyi yönetilien belli başlı hisselere giriyorum ben. Varsın %1 kazandırsın ama biliyim ki sağlam şirket, uykularım kaçmasın.

Bence imkb 30'dan şaşmamak lazım. Belki imkb 50 de olabilir. Ama diğerleri kocaaa koca şirketler de olsalar, o kelli felli yöneticiler ne dalkavukluklar yapabiliyor. Adam kendi şirketiyle ilgili güzel bi haber yayıyor piyasaya, zaten hissenin derinliği yok, yani 3-5 kişinin elinde hisselerin çoğu, güzel haberle hisse fırlayınca o 3-5 kişiden biriyle anlaşıp karı bölüşüyorlar. Mesela en son idaş'la ilgili böyle bir haber çıktı.Balon haberin aslı olmadığı anlaşılınca bugun %15 düştü hisse değeri.Noldu peki? Yükselişe geçti umuduyla hisseye atlayan küçük yatırımcının kucagında yüksek yüksek maliyetli hisse kalakaldı. O yüzden böyle işlere bulaşmıcak, gerçekten iyi yönetilien belli başlı hisselere giriyorum ben. Varsın %1 kazandırsın ama biliyim ki sağlam şirket, uykularım kaçmasın.

bunlar hangi hisseler endekse bagli hisselermi ?

bunlar hangi hisseler endekse bagli hisselermi ?

imkb 30 en çok endekse bağlı hisseler. Varsın endeksten dolayı düşsün hissenin değeri diyorum ben, genel bi düşüş varsa, ekonomide düzelme olunca hissede de düzelme olur. Ama diğerleri daha çok spekülastif sebebplerle düşüp yükseliyor. Küçük yatırımcı olarak ne spekülasyona ne de içeriden gelecek tüyoları almaya gücüm yetmeyecegine göre diğerlerinden kar etmem biraz şans işi. İstediğiniz kadar hisseyi takip edin, analizini yapın, birşeyler gösterilmek istendiği gibi gösterilebilecegi için gözümüz boyanacaktır. Bu yüzden bence en akıllıcası tamahkar olup imkb 30 hisseleri almak.

bence sadece bır endekse kendını kısıtlamak ne kadar dogru bılmıyorum bence daha genıs kapsamlı bakmak grekır olaya ( bence )

bence sadece bır endekse kendını kısıtlamak ne kadar dogru bılmıyorum bence daha genıs kapsamlı bakmak grekır olaya ( bence )

Dediğin doğru, acil paraya ihtiyacın olacak bi döneme giriyorsan, sadece endekse bağlı kağıtlar biraz sakat olabilir . Şöyle ki; endeks bi düşer, toplayana kadar beklemen gerekir. Ama benim gibi kısa vadeci olmayanlar için, dip de yapsa tavan da yapsa kısa vadede önemsemeyenler için en huzurlusu imkb 30'dur :)

ya arkadaşlar

bu insanlar akşam ne yapıyorlar da herkes sabah aynı hisseyi alıp hisseyi uçuruyolar.o uçurdukları hisseyi bulmak istiyorum.ama bulamıyorum.....

ben de günlük oynamak istiyorum.nasıl bir yol haritası nasıl bir sistem kurmalıyım kızlar?ne önerirsiniz?
sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor.hisseleri alıyorum 5-10-20-30 ort.larını buluyorum.son 5 günlük en yüksek fiyatlarını buluyorum.son gün ort.ları aşmış diye bakıyorum.azıcık teknik analiz öğrendim.desteğe dirence formasyona ıvıra zıvıra ne varsa bakıyorum.bir türlü ertesi sabah yükselir dediğim hissenin yüzüne kimse bakmıyor.bambaşka bir hisse tavan tavan....

günlükçü arkadaşlar sizin nasıl bir sisteminiz var????

biraz da bu işlerin içinde olmak lazım herhalde.bir aracı kuruma çaycı olarak falan alırlar mı acaba beni arada tüyo muyo alamaz mıyım :)))))

Son düzenleme:
tşk ler zuzu.kimse de önermiyor günlük oynamayı.peki o zaman koskoca gün o kadar işlem hacmini günlükçüler değil de kim yapıyor?ben de bunu anlamıyorum.

ya arkadaşlar

bu insanlar akşam ne yapıyorlar da herkes sabah aynı hisseyi alıp hisseyi uçuruyolar.o uçurdukları hisseyi bulmak istiyorum.ama bulamıyorum.....

ben de günlük oynamak istiyorum.nasıl bir yol haritası nasıl bir sistem kurmalıyım kızlar?ne önerirsiniz?
sürekli bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor.hisseleri alıyorum 5-10-20-30 ort.larını buluyorum.son 5 günlük en yüksek fiyatlarını buluyorum.son gün ort.ları aşmış diye bakıyorum.azıcık teknik analiz öğrendim.desteğe dirence formasyona ıvıra zıvıra ne varsa bakıyorum.bir türlü ertesi sabah yükselir dediğim hissenin yüzüne kimse bakmıyor.bambaşka bir hisse tavan tavan....

günlükçü arkadaşlar sizin nasıl bir sisteminiz var????

biraz da bu işlerin içinde olmak lazım herhalde.bir aracı kuruma çaycı olarak falan alırlar mı acaba beni arada tüyo muyo alamaz mıyım :)))))

evet normalde kimse önermez riskli olduğu için heleki bilgi yoksa bu dahada risklidir günlük için, teknik öğrenmişsin teknik iyidir ama bi derece yani teknikler %100 tutsa yada doğru gösterse herkes zengin olurdu yani demem o ki teknik kısmına fazla takılma ve kimsenin etkisinde kalma, kendin araştır hisselerin beklentisi nedir, grafiklerine bak geçmiş haraketlerine ona göre gir en başta yükselmiş hisseye sakın bulaşma bence

Zuzu kim? bi de zuzu ne demek? :)

:1rolleyes: ay kötü bişey değil canım ya ağzıma takıldı bu laf.bir forumda gezerken biri demişti zuzuların sessizliği diye kuzular yani.kuzunun değiştirilmiş hali.çok hoşuma gitti benim de herkese zuzu diyip duruyorum.kusuruma bakma canım.

evet normalde kimse önermez riskli olduğu için heleki bilgi yoksa bu dahada risklidir günlük için, teknik öğrenmişsin teknik iyidir ama bi derece yani teknikler %100 tutsa yada doğru gösterse herkes zengin olurdu yani demem o ki teknik kısmına fazla takılma ve kimsenin etkisinde kalma, kendin araştır hisselerin beklentisi nedir, grafiklerine bak geçmiş haraketlerine ona göre gir en başta yükselmiş hisseye sakın bulaşma bence

evet yükselmiş hisseye bulaşmak gibi bir hata yaparak bizzat yaşayarak tecrübe kazandım bu konuda.bakıyorum her şeyine bakıyorum.nerdeyse imkb 100 ü komple grafiklerini inceledim.teknik olarak yorumladım.desteklerini dirençlerini ıvırını zıvırını koydum.haberleri araştırdım.notlar aldım.excelim iyi. üşenmedim ortalama fiyatlarını aldım hepsinin.3 gündür yükselenleri işaretledim falan.manyak bir dosya oluşturdum kendime.neyse şimdi diyorum ki şu hisse gider şu fiyata, dediğim de oluyor %50 ama 3 gün 5 gün belk i 10 gün sonra.bense hemen olmasını istiyorum.elimde hisse öyle bekleyemiyorum, daralıyorum.her gün alayım, kapanmadan satayım diyorum.onu da yapamıyorum.akşam o kadar inceliyorum irdeliyorum.şu şu hisseler hareket yapabilir diyorum.bakıyorum yarın hiç o hisseler öyle kalmış.bambaşka yükselmemesi gerek bir hisse gidiyor....

tşk ler zuzu.kimse de önermiyor günlük oynamayı.peki o zaman koskoca gün o kadar işlem hacmini günlükçüler değil de kim yapıyor?ben de bunu anlamıyorum.

evet yükselmiş hisseye bulaşmak gibi bir hata yaparak bizzat yaşayarak tecrübe kazandım bu konuda.bakıyorum her şeyine bakıyorum.nerdeyse imkb 100 ü komple grafiklerini inceledim.teknik olarak yorumladım.desteklerini dirençlerini ıvırını zıvırını koydum.haberleri araştırdım.notlar aldım.excelim iyi. üşenmedim ortalama fiyatlarını aldım hepsinin.3 gündür yükselenleri işaretledim falan.manyak bir dosya oluşturdum kendime.neyse şimdi diyorum ki şu hisse gider şu fiyata, dediğim de oluyor %50 ama 3 gün 5 gün belk i 10 gün sonra.bense hemen olmasını istiyorum.elimde hisse öyle bekleyemiyorum, daralıyorum.her gün alayım, kapanmadan satayım diyorum.onu da yapamıyorum.akşam o kadar inceliyorum irdeliyorum.şu şu hisseler hareket yapabilir diyorum.bakıyorum yarın hiç o hisseler öyle kalmış.bambaşka yükselmemesi gerek bir hisse gidiyor....

:))))
siz epey bir uğraşı veriyorsunuz,borsayı ciddiye almanız gerçekten çok iyi.
Günlükleri yakalamanız zor hatta epey zor çünkü günlük hisselerin alıcıları yabancılardır,hangi gün hangi hisseyi kafaya takıp yukarı yaptıracakları belli olmaz,onlar tekniğe analize bakmıyorlar,yabancılar birlikte ve yüklü meblağlarla hareket ettikleri için hisseyi ne zaman kaçtan aldılar hangi seviyeden çıkarlar kestirmesi zor.

Bence bu kadar inceleme yapmışsınız,çaba sarfediyorsunuz ve strateji geliştirmek için uğraşıyorsunuz madem,bir hisseyi alıp sabretmeye azmedin derim,madem bulduğunuz hisseler 3 aşağı 5 yukarı tahmin ettiğiniz seviyelere geliyor,varsın 10 gün sonra gelsin,günlük yakalıyacağım diye zarara uğramaktansa 10-15 gün beklemek daha iyidir.

10 yıl öncesinin borsası olsa günlük hisseler süperdi ama şimdi malesef :1no2:borsanın kriterleri son yıllarda epey bir değişim gösterdi :delphin:

:))))
siz epey bir uğraşı veriyorsunuz,borsayı ciddiye almanız gerçekten çok iyi.
Günlükleri yakalamanız zor hatta epey zor çünkü günlük hisselerin alıcıları yabancılardır,hangi gün hangi hisseyi kafaya takıp yukarı yaptıracakları belli olmaz,onlar tekniğe analize bakmıyorlar,yabancılar birlikte ve yüklü meblağlarla hareket ettikleri için hisseyi ne zaman kaçtan aldılar hangi seviyeden çıkarlar kestirmesi zor.

Bence bu kadar inceleme yapmışsınız,çaba sarfediyorsunuz ve strateji geliştirmek için uğraşıyorsunuz madem,bir hisseyi alıp sabretmeye azmedin derim,madem bulduğunuz hisseler 3 aşağı 5 yukarı tahmin ettiğiniz seviyelere geliyor,varsın 10 gün sonra gelsin,günlük yakalıyacağım diye zarara uğramaktansa 10-15 gün beklemek daha iyidir.

10 yıl öncesinin borsası olsa günlük hisseler süperdi ama şimdi malesef :1no2:borsanın kriterleri son yıllarda epey bir değişim gösterdi :delphin:

yani hiçbir şeye bakmadan herhangi bir x hissesine tutup yükleniyorlar.akşam viskilerini yudumlarken mi karar veriyorlar buna?biri öyle demişti bir forumda da inanmamıştım:)

çok uğraş veriyorum ya bildiğin gibi değil.böyle bir azim.ekrana bakmaktan, yazıp çizmekten gözlerim kayıyo artık.hani bir şey kazansam gam yemicem daha beter çalışıcam.ama bu şekilde çalışmalarımın da karşılığını alamıyorum.günlük değer kazanmış hisselerin değerlerine baktıkça içim eriyor.o hissede ben de olmalıydım diyorum.bunun formülünü mantığını neyse bu bulmalıyım diyorum.ama yok demek ki.kafalarına göre alıyorlar.

Son düzenleme:
Ümitsizliğe kapılma azmine hayran kaldım,bence borsada kar elde edebilirsin çünkü epey emek veriyorsun,tek şanssızlığın 1999 daki borsayla 2009daki borsa arasında dağlar kadar fark olması,99da neye elini atsan uçup gidiyordu ama şimdi öyle değil,günlük bazında diyorum.

Şimdi borsa dediğimiz piyasadaki hisselerin dönemsel hareketleri vardır,hiç bu yönde inceleme yaptın mı mesela atıyorum bayram zamanlarında şekerlemeleri olan hisseler gider, ....gıda gibi veya ne bileyim mortgage falan dillendiğinde gyo,inşaat sektörü gibi sektörler gider,bazı hisseler bütün yıl yatay veya hafif düşüş yapar birtek yılsonunda çıkış yapar veya yılbaşında,hisseleri bu yönlü inceledin mi hiç?
şirketlerin bilançoları da bir nebze işe yarar belki ama şirketle ilgili haberler daha çok etki eder,bu haberleri yabancılar bizden önce haber alır,nasıl deme cevap veremem.
He bir de halka arzlar vardır,halka arz edilen x kağıdı piyasaya duyurulur,diyelim ki 2,50 tl nominal değerden halka arz edilecek denir,yabancılar bu halka arzı 2,00 liradan çoktan almıştır,onlar böyle bir hakları var,buna :uhm: aklıma gelse adını söylicem ama neyse işte,bizse 2,50tlden alırız ee noldu arada 50 kuruşluk bir farkla bizden 1-0 önde oldular dime,sen kağıt 3-3,50 seviyelerine gelsinde kar edeyim diye beklerken onlar yüklü bir şekilde 2 tlden aldıkları kağıdın kaymağını yemeye başlarlar bile,
bu sebeple her hissede son 3 günün veya 5 günün ortalaması seni sağlıklı bir sonuca ulaştırmayabilir.
Birde imkb-30 hisselerine de bak istersen,100lerin çıkışları daha sancılıdır,ilk göz atılanlar 30lardır.
Sektör bazında da incelemeler yapabilirsin hangi sektörler hangi zaman dilimlerinde hareket yapmış,işlem hacimlerini incele,bir kağıt günde 100 lot yaparken birden 10.000 lot işlem varsa bir hareket vardır aşağı veya yukarı trenddedir gibi.

Ümitsizliğe kapılma azmine hayran kaldım,bence borsada kar elde edebilirsin çünkü epey emek veriyorsun,tek şanssızlığın 1999 daki borsayla 2009daki borsa arasında dağlar kadar fark olması,.......................................hangi zaman dilimlerinde hareket yapmış,işlem hacimlerini incele,bir kağıt günde 100 lot yaparken birden 10.000 lot işlem varsa bir hareket vardır aşağı veya yukarı trenddedir gibi.

tşk ederim canım.dediğin şekillerde de bakıcam.ama hepsinde beklemem gerekiyor.benim sorunum bu sabırsızlık işte.buna çözüm bulmam gerekiyor.bekleyemiyorum.yoksa beklesem çok güzel beklentili hisseler de var.al yat tarzında.ben hayatta yatamam da.alıp yatan var demek ki:))) yabancı kısmı çok ilgimi çekti.bu yabancılardan bize kurtuluş yok mu herşeyimize niye onlar yön veriyor sinir oluyorum ya!!!! neden onların önce haberi oluyor gelişmelerden, nasıl oluyor anlamadım ben bunu.kendi ülkemde 2.sınıf vatandaş muamelesi görüyorum.anlamadım ben bu ülkeyi de endeksini dekafamçokkarıştı

1 ay daha borsaya bakarsam yüzümün alacağı şekil bu -tatlicadiarzu- delikafadulden

Back
X