Borsa oynayanlar burayaa

Doğru anlamışsın.ıngilizce olarak adı üstünde: Kaybı durdur (stop loss) . Ama bu bi uygulama stratejisi.Yani aracı kurumlarda öyle bir buton ya da emir uygulama şekli değil.Bu kafanızda kaybı azaltmak için verilmesi gereken kararın adı. Diğer anlattığına çare yok, borsa zaten o oluyo :) Sen düşmekte olan bi hisseyi satış emri verdiğinde sonra da o hisse yükseldiğinde zaten bunun adı küçük yatırımcının çuvallaması oluyor :)

hıı anlıyorum bu kafamda kurduğum bi olay yani.düşerse şu fiyat stop noktam deyip oraya gelince satış emrini veriyorum.tşk ler marjinalfayda

hıı anlıyorum bu kafamda kurduğum bi olay yani.düşerse şu fiyat stop noktam deyip oraya gelince satış emrini veriyorum.tşk ler marjinalfayda

Ricalar. Ben de yeni yeni öğrenyorum. Sana bi ste tavsiye ediyim, çok güzel bilgiler var.
w.ww.hisse.net

Kızlarr ne olacak bu thy :KK43:
Ne zaman düşer sizce???????? Yardım lütfen. Çok çok çok acemiyim gelecek vadeden hisse sizce nedir??? Anlayan ablalarım özeldende mesaj atabilirsiniz fikir vermek amacıyla. Şimdiden sağ olun. Topicin her mesajını tek yek okumadım gerçi ama yalnız burada borsa üzerinde ezber cümleler geçmiş sanırım özel isimler verilmemiş patdadanak daldıysam kusura bakmayın.kaydirigubbakcemile

Ben de borsada tamahkar olmanın en önemli kurallardan olduğunu düşünüyorum.Dipten alıp en yüksekten satmak kimlere nasip olur? Spekülasyon ve manipulasyon gücü olan büyükbaşlara. Bizim gibi küçük yatırımcılar ( ben 500.000 TL'ye kadar tutara küçük yatırımcı diyorum :) küçük karlarla yetinmezse büyük balıklar biz küçük balıkları ham yapar . cokacimcoook

500.000 mi nee ben o zaman değil küçük, çeyrek yatırımcıyım sizin gözünüzde hatta çeyreğin çeyreğikafamçokkarıştı Sayın ablacım var mı benim gibi cebinde minik kuruşu olan bir vatandaşa öneriniz ama sakın çıkın başka yerde değerlendirin demeyin çünkü o benim çeyiz param olacak 8 ay gibi bir müddet için :hulya:a.s.a.s.

arkadaşlarrr

iş bankasının yatırım hesabını kullanan arkadaşlar! şimdi ben stop loss diye bir şey öğrendim.doğru mu anlamışım?hisseyi alıyorum.fakat hisse düşüşe geçti.ben de daha fazla kaybetmemek için önceden belirlediğim bir fiyatım var.o fiyata gelince satılıyor.böylelikle daha fazla düşse de ben etkilenmiyorum.zararımı en aza indirgemiş oluyorum.fakat iş bankası yatırım hesabımda bunu bulamadım.yani sadece hisse senedimi alırım.sonra stop loss fiyatımla satış emri girerim aynı kapıya çıkar tamam ama o emri girdikten sonra yani ben olur ya düşer daha fazla düşmeden satsın diye satış emri girerim.ama bu emri girersem hisse tam tersi yükselişe geçerse ve hisselerimi gerçekten satmak istersem ne olacak?emriniz imkb ye iletildi diyor değiştirmeme izin vermiyor?o zaman ne yapacağım?şimdiden çok tşkler

arkadaş güzel açıklamış stop olayını ama bu terim daha çok vob için kullanılır ve uygulanır.
,
Ne zaman düşer sizce???????? Yardım lütfen. Çok çok çok acemiyim gelecek vadeden hisse sizce nedir??? Anlayan ablalarım özeldende mesaj atabilirsiniz fikir vermek amacıyla. Şimdiden sağ olun. Topicin her mesajını tek yek okumadım gerçi ama yalnız burada borsa üzerinde ezber cümleler geçmiş sanırım özel isimler verilmemiş patdadanak daldıysam kusura bakmayın.kaydirigubbakcemile

sen bir arkadaş onu yazmış diye ona niye takılmış kalmışsınki, onun gibi bir sürü hisseler var bence diğer hisseleride araştırmanı öneririm,

500.000 mi nee ben o zaman değil küçük, çeyrek yatırımcıyım sizin gözünüzde hatta çeyreğin çeyreğikafamçokkarıştı Sayın ablacım var mı benim gibi cebinde minik kuruşu olan bir vatandaşa öneriniz ama sakın çıkın başka yerde değerlendirin demeyin çünkü o benim çeyiz param olacak 8 ay gibi bir müddet için :hulya:a.s.a.s.

para meblağsi önemli değil canım kimse aa sen küçük yada sen büyüksün denmez o kişinin yatırımına bağli istersen 1tl olsun, ama çeyiz paran için birde bilgin olmadan borsa değerlendiriyor olman riskli geldi bana bir bilgin olmadan o parayı ben ikiye katlarım 8 ayda diye düşünme ( az çok bilgi olması gerekir yada acemi şansı tutarsa anca )

[sen bir arkadaş onu yazmış diye ona niye takılmış kalmışsınki, onun gibi bir sürü hisseler var bence diğer hisseleride araştırmanı öneririm,
O arkadaşın thy ile ilgili fikrini bilmiyorum thy olan garezim ise tam bozdurduk ertesi günü çıkmaya bi başladı tutana aşk olsun. Israrla dönmek istiyorum ama fiyatı yüksek. Ayrıca yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim.

[sen bir arkadaş onu yazmış diye ona niye takılmış kalmışsınki, onun gibi bir sürü hisseler var bence diğer hisseleride araştırmanı öneririm,
O arkadaşın thy ile ilgili fikrini bilmiyorum thy olan garezim ise tam bozdurduk ertesi günü çıkmaya bi başladı tutana aşk olsun. Israrla dönmek istiyorum ama fiyatı yüksek. Ayrıca yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim.

rica ederim yerimseniben

:roflol: mafoldumben :mymeka:

Borsada olan arkadaşlar, genelde nasıl bir yol çiziyorsunuz, yani uzun vadelimi, kısa vadelimi yoksa günlük alsat yaparakmı ?

Borsada olan arkadaşlar, genelde nasıl bir yol çiziyorsunuz, yani uzun vadelimi, kısa vadelimi yoksa günlük alsat yaparakmı ?

bendeniz bir borsa acemisiyim.ve hızlı kazancın peşinde olduğum için günlük oynuyorum.bazen 2-3 gün de olabiliyor hisseden beklentime göre.zararına satmaktansa biraz bekleyip uygun fiyata satmayı tercih ediyorum.akşam kapanış rakamlarını alıyorum, teknik sinyal veren sitelere bakıyorum, o sinyal verilmiş hisseleri inceliyorum.daha sonra forumlarda dolaşıp o hisseler hakkında neler söylendiğini inceliyorum.ertesi gün de 11 gibi hissenin açılış ve gidişatına bakıp tahminde bulunup bir miktar alıyorum.gün içinde de takip ediyorum.ve tahmin ettiğim yere gelirse satyorum.yok gelmezse biraz daha inceleyip gelebilir mi diye tahminde bulunuyorum.gelebileceğini tahmin edersem bekliyorum 2-3 gün.yine de gelmezse kanser oluyorum ve zararına elden çıkarıyorum.uzun vadeli beklemeye tahammülüm yok napim!

acemi olan birisi için güzel takipler ve güzel bir strateji yerimseniben

arkadaşlar

ben yine bişey sorcam size.ben şimdi iş bankasındaki yatırım hesabımdan alıyorum hisseyi.satıyorum.2 gün sonra hesabıma geçiyor.ama hesaba geçmeden önce ben tekrar emir verip başka bir hisse alabiliyorum.böyle bir şeye izin veriyolar.bunun bir komisyonu vardır herhalde değil mi?beni aydınlatır mısınız? tşk ler herkese

Yalnız kısa vadeli oynamak, aracı firmaya kazandırır en çok, çünkü her yapılan işlemden komisyon alırlar, bir de tüm gününüzü ekrana kilitili geçirmenize sebebp olur.Ayrıca derinlik ekranınız vs. yoksa, günlük al satlar biraz rus ruleti gibi olur.

bendeniz bir borsa acemisiyim.ve hızlı kazancın peşinde olduğum için günlük oynuyorum.bazen 2-3 gün de olabiliyor hisseden beklentime göre.zararına satmaktansa biraz bekleyip uygun fiyata satmayı tercih ediyorum.akşam kapanış rakamlarını alıyorum, teknik sinyal veren sitelere bakıyorum, o sinyal verilmiş hisseleri inceliyorum.daha sonra forumlarda dolaşıp o hisseler hakkında neler söylendiğini inceliyorum.ertesi gün de 11 gibi hissenin açılış ve gidişatına bakıp tahminde bulunup bir miktar alıyorum.gün içinde de takip ediyorum.ve tahmin ettiğim yere gelirse satyorum.yok gelmezse biraz daha inceleyip gelebilir mi diye tahminde bulunuyorum.gelebileceğini tahmin edersem bekliyorum 2-3 gün.yine de gelmezse kanser oluyorum ve zararına elden çıkarıyorum.uzun vadeli beklemeye tahammülüm yok napim!

canım ortalama kazancın ne oldu şuana kadar bu yöntemle?

Yalnız kısa vadeli oynamak, aracı firmaya kazandırır en çok, çünkü her yapılan işlemden komisyon alırlar, bir de tüm gününüzü ekrana kilitili geçirmenize sebebp olur.Ayrıca derinlik ekranınız vs. yoksa, günlük al satlar biraz rus ruleti gibi olur.

Sana katılıyorum ama dönem dönem piyasanın gidişatina göre haraket etmek gerekiyor o zaman alsat yapılması gereken zamanlarda olabiliyor,

canım ortalama kazancın ne oldu şuana kadar bu yöntemle?

aynen bende merak ediyorum ?

bu işi bir haftadır yapıyorum.ne kazandıysam aynı şekilde kaybettim.yani 0 kazancım var :) ya da şöyle anlatayım 4 hisseden kazandım 1 hisseden kaybettim.en son aldığım 2 hisse de yükselmedi ama onlar uzun vadeli kar getireceği için satmıyorum elimde tutuyorum.yani kısa vade istesem de bi şekilde uzun vadeye girdim :)) bi de küçük bi meblağ ile oynadığım için pek bişey kazanamıyorum.deneme aşamasındayım.kendimi başarılı bulursam 1 ay kadar sonra yüksek meblağ ile girmeyi düşünüyorum.bakalım:) aslında ben de gördüm uzun vadede daha iyi getiriyor kesinlikle.çok sağlam hisseler de var ama ne bileyim 1 yıl 2 yıl beklemek de bana zor geliyor.insanın bi köşede kullanmadığı bi parası varsa bence sağlam bir senet almalı, bankada durmasından daha iyi gözüküyor bana.hem faiz oranları da düşük zaten.haksız mıyım böyle düşünen arkadaşlar var mı?

Son düzenleme:
bu işi bir haftadır yapıyorum.ne kazandıysam aynı şekilde kaybettim.yani 0 kazancım var :) ya da şöyle anlatayım 4 hisseden kazandım 1 hisseden kaybettim.en son aldığım 2 hisse de yükselmedi ama onlar uzun vadeli kar getireceği için satmıyorum elimde tutuyorum.yani kısa vade istesem de bi şekilde uzun vadeye girdim :)) bi de küçük bi meblağ ile oynadığım için pek bişey kazanamıyorum.deneme aşamasındayım.kendimi başarılı bulursam 1 ay kadar sonra yüksek meblağ ile girmeyi düşünüyorum.bakalım:) aslında ben de gördüm uzun vadede daha iyi getiriyor kesinlikle.çok sağlam hisseler de var ama ne bileyim 1 yıl 2 yıl beklemek de bana zor geliyor.insanın bi köşede kullanmadığı bi parası varsa bence sağlam bir senet almalı, bankada durmasından daha iyi gözüküyor bana.hem faiz oranları da düşük zaten.haksız mıyım böyle düşünen arkadaşlar var mı?

sENİN gibi şu açıdan düşünüyorum, şu an banka mevduata %8 filan veriyor neredeyse. Ama doğru düzgün bi hisse bulursan %15 civarında kazandırıyor. Zaten mevduat faizi düşünce borsanın taliplisi artar. 1 2 yıl beklemek bana da zor geliyor ama asıl karlar orada, en azından bi kaç ay beklmekte. Mesela marrta alan birisi şu an accayip kazandı. Ama işte martta da neyin ne olacagı belirsizdi, hisse senedi biraz riskli bir alıştı, riski alan kazandı.Kısacası, ucuzken alıp pahalanınca satmak en mantılısı.

X