Borsa oynayanlar burayaa

vallahi mune o zaman bu bölüm çok tehlikelikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
danışmanlar konusuysa, danışmanlar sadece konuyla ilgili riski şudur, kanunu budur, falanı filanı küçük harflerle yazılan yerleri anlatmalı, açıklamalı zaten, şunu al diye tavsiye vermemeli diye düşünüyorum. Danışmanın Ali Perşembe değilse tabiikaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
.............................................................

Son düzenleme:
Ah yavyummm makus talihini yenersin birgün üzülme:teselli:
sana abla tavsiyesi her gördüğün kağıda yapışma bence,uzun vadeye sabrederim,maksadım hallice bir para doğrultup mülk almak diyorsan bankalara bak,gördüğüm kadarıyla üzmüyorlar insanı,borsanın düştüğüne kanaat getirdiğinde yapış bir bankaya bekle birkaç ay evvel bir banka vardı ki pehhhh 3000 küsürlerden 6000 küsürlere çıktı gerisini sen düşün:nazar:

Not:burda yer alan yazı sadece bilgi amaçlıdır,yatırım tavsiyesi değildir,borsayla ilgilenenler bu tür topiklerden tavsiye ve yorum beklememelidir,en doğru bilgileri yatırım danışmanlarından almalıdırlar...
yok anam 2 katı kurtarmaz beni şöle 10 katı olcak kazandım diyebileyim-tatlicadiarzu-
ah canim ya ev parasini tek karta mi bagladin :gitme: danismanlara da inanmayin biri vardi 500 milyar fln kazanmisti diyordu asla danismanlara guvenmedim kendi yaptigim analiz ve yorumlarla kazandim diye

benimkine al dediler benim herif almadı
yani bizimki yatırımcı bir arkadaşın dosthane tavsiyesini dinlemedi
yatırmadığımıza 6 ay sonra yandık
neden dersen bana yeni itiraf etti :mymeka:
açıkcası brokerlara falan bende güvenmiyom

bişiy bilselerde çoktan zengin olmuşlardı :roflol:

arkadaslar hisse senedi ismini belirtmeden nasıl bir paylasım yapabiliriz ?

kızlar biz eşimle yeni yeni başladık hisse alıp satmaya hang bankayı kullanıyorsunuz borsa için sorunlarınız neler? bizim elimizde şu an gsdho hissesi var bakaılm pazartesi ne olacak 63 ten aldık şu an 61 sizce borsa yükselecek mi düşecekmi?

valla bu topice büyük bi heyecanla girdim tüyo alırım diye:KK43:( mune haklısın ama işte ev kadını olunca acukda paran varsa kenarda nasıl çoğaltırım kendi çapımda diye araştırıyorum... ama en azında isim verilmese bile genel anlamda nasıl kağıtlar alınmalıdır, hangi sektör çıkışta, nelerden uzak durulmalıdır bu konuda paylaşımlar olabilir... belkide bu topicin amacı budur ama direk son sayfayı açtığım için ilk okuduğum yazı mune nin oldu:KK43: bendekide saflık yanii direk isim beklemek:)))
Gülüm benim,hisse ismi verilir verilmesine de verilen hisse isimlerine direk bel bağlamayın anlamında diyorum ben,çünkü o zaman ister istemez umutlanıyor insan ve kaybedince bak görüyor musun kaybettim,zarar ettim bu zararı mı kim tanzim edecek diye hayıflanabiliyor,bu yüzden uyarmak istedim,bizler profesyonel değiliz,maksat yaptığımız yatırımları paylaşmak,falanca arkadaş şu hisseyi almış bende alayım deyip sonrasında hüsrana uğranması durumunda suçlanılmamaktır niyetim:KK43:(
Nasıl kağıtlar alınmalı soruna gelince banka kağıtları,yatırım ortaklıkları gibi kağıtlara girebilirsin,nasıl kağıtlardan uzak durmalısın valla mümkün olduğunca ulusal 30 haricinde kalan kağıtlardan uzak durmalı bence,yani ben öyle yapıyorum,sektörel çıkışlar mevsimsel değişkenlik gösterir,şu sektör iyidir bu sektörden uzak dur denilmez,şimdilerde şöyle bir göz gezdirdim de benim takıntılı olduğum bankalar,holdingler,gıda sektörü,demir çelik,petrol,matbaa,sigorta sektörlerinde hareketlilik var.

arkadaslar hisse senedi ismini belirtmeden nasıl bir paylasım yapabiliriz ?

Hisse ismi verin ama yukarıda maeves arkadaşıma yazdığım gerekçeleri de göz önünde bulundurarak,topu temeli yatırım yapan ev kadınlarıyız:))
Borsa yapıyoruz kendi halimizde ya tutarsa misali:))

kızlar biz eşimle yeni yeni başladık hisse alıp satmaya hang bankayı kullanıyorsunuz borsa için sorunlarınız neler? bizim elimizde şu an gsdho hissesi var bakaılm pazartesi ne olacak 63 ten aldık şu an 61 sizce borsa yükselecek mi düşecekmi?

Merhaba,
hangi bankayı kullanıyorsunuz derken siz aracı kurum yerine bankayla mı çalışıyorsunuz,ben aracı kurumla çalışıyorum,memnunum,zaten hisse alım satımlarını internet üzerinden yapıyorum,borsa p.tesi yükselebilir çünkü yurtdışı piyasası çıkış trendinde hala ama sabah açılışıyla ne kadar çıkar sonrasında aşağı döner mi bilemem,elinizdeki kağıt 1aydır 0,60 lı seviyelerde geziniyor, kağıt destek seviyelerine yakın yerlerde geziniyor,0,60'ı aşağı doğru kırarsa daha da aşağı inebilir,tekniğine bakmadım ama bilemiyorum tabi,sabredip bekleyen türden yatırımcıysanız bilemem şimdilik yataya takılıp kalacak gibi gözüküyor,diğer holding kağıtları primlenmiş ama gsdho'da hala hareket yok,yatırımcıyı bıktırma politikası da olabilir,yataydan kurtulduğunda olumlu bir hava olur,güzel haberler çıkarsa bu kağıtta çıkar mı belki çıkar belki çıkmaz,çünkü holdingler haberlerle beslenen türden kağıtlardır.Endeks aşağı kırdığında da baş aşağı çakılmaya müsait oluyorlar nedensekafamçokkarıştı

Bende borsaya bu sene girdim. Fazla bir para ile iştirak etmedim. Ama Yüksek meblağlı girişlerde daha fazla kazanma şansı ve bunun yanında daha fazla kaybetme riski oluyor. Benim gözlemlerime göre banka hisseleri daha fazla getirisi oluyor. Şimdiye kadar sadece banka hisseleri aldım.

Mrb arkadaşlar bende borsayla ilgileniyorum. hisse senedi almak istiyorum ama hiç bir tecrübem ve bilgim yok. O kadar bilgisizim ki bu konularda..Şimdi sorum şu: borsa düştüğü zaman mı satın alınmalı hisse? sonra yükseldiğinde satılmalı? Borsayı nerden öğrenebilirim? Bide bizim tanıdık 10milyar yatırıp 4 milyar kazanmıştı. O bonodan kazanmıştı. Sorduk bankacı tanıdığa o 2 sene önceydi. Şimdi zamanı değil diyor. Siz ne dyosunuz bu konuda? Bu aralar acaba gerçekten zamanı değil mi? Hangi zaman daha uygun olur?

arkadaslar işbankası c ve parsan hakkında ne dusunuyorsunuz ?

Mrb arkadaşlar bende borsayla ilgileniyorum. hisse senedi almak istiyorum ama hiç bir tecrübem ve bilgim yok. O kadar bilgisizim ki bu konularda..Şimdi sorum şu: borsa düştüğü zaman mı satın alınmalı hisse? sonra yükseldiğinde satılmalı? Borsayı nerden öğrenebilirim? Bide bizim tanıdık 10milyar yatırıp 4 milyar kazanmıştı. O bonodan kazanmıştı. Sorduk bankacı tanıdığa o 2 sene önceydi. Şimdi zamanı değil diyor. Siz ne dyosunuz bu konuda? Bu aralar acaba gerçekten zamanı değil mi? Hangi zaman daha uygun olur?

canım borsa ile birçok site var. cnbc-e gündüz full finans haberleri veriyor. bir süre onları takip edebilirsin. hisse senedi almadan önce bu işi araştırıp az çok bilgi sahibi olman lazım.
ilk kural " şu hisse çıkacakmış alın" diyenlere inanmayacaksın. çünkü bu sayede alım yaptırarak senedin fiyatını arttırrıp ellerindeki kağıtları satıp kar ediyorlar zarar eden sen oluyorsun. borsaya elimdeki parayı arttırayım diye girmemek gerekiyor. borsadaki bütün paranı kaybetsen bile seni etkilemeyecek bir miktar ile girmeli günlük al-satlardan uzak durmalısın. ben ilk borsaya girmeden araştırdım bir iki ay sanal kağıtlar aldım gerçek para yatırmadan doğru kararlar verebiliyormuyum diye :)
bence en iyi getiri her zaman için orta ve uzun vadeli hazine bonolarıdır. ben kısa vadede a tipi fonlara yada altına yatırıyorum. zaten bütün birikimi tek biryer de tutmamak gerekiyor biraz döviz biraz fon biri zarar ederse diğeri dengelesin :)

borsa ya sakın girmeyin :) özellikle şuan.. ve sakın uzmnların tavsiyelerini dinlemeyin..

yok xyz kuruluşu X senedi için al tavsiyesinde bulundu diyor, gel gör ki aynı xyz kuruluşu x senedini portföyünden çıkarıyor!

Borsada birisi kazanmış şu senetle bende kazanayım derseniz kaybedersiniz. Biraz teknik analiz, bir temel analize hakim olursanız, ve bir kaç yıl kazana kaybede deneyim kazanırsanız, yurt dışı piyasalarda ve dünya eonomisindeki gelişmelerin Türkiye'ye nasıl yansıdığını anlarsanız 3 aşağı 5 yukarı hangi senedin ne zaman artacağını ne zaman düşeceğini bilebilirisiniz.

Eğer borsaya gireceğim risk alıyorum bilgim yok diyorsanız. Onun yerine A tipi fon alın borsaya endeksli kazanaın yada kaybedin :) en azından portföyünüz bilinçli kişilerce yönetilmiş olur..

en çok dikkat etmen gerekenler

hacim indikatörleri, fiyat indikatörleri ve ortalamalar olarak 3 farklı grupta ele alabilirsin teknik analiz indikatörlerini ve oskilatörlerini.

M.A.C.D. = Moving Average Convergence Divergence
RSI = Relativ Strength Index
Momentum
Moving Average: Hareketli Ortalama
STO = Stochostic Oscilator
VHF: Vertical Horizental Filter
Bollinger Bantları
Envelope
...

1000 tane indikatör var :) ama yukarıda saydıklarım en keskin sınucu verenler. Tabi birde teknik analiz programına ihtiyaç duyacaksın. Ya ücretsiz web tabanlıları kullanıcaksın ki, bunu ancakaracı kurmun sağlıyorsa yapabilirsin (İş Bankası Sağlıyor) ... Tabi birde derinlik verisine ihtiyacın var. Bunuda parayla alıyorsun, aylık 25 tl gibi iş bankasında. Bekleyen işlemleri kademe kademe görebilmen gerek.. Bilgi güçtür :)

Ben ramazan dolayısıyla gıda sektörüne yöneldim:ecrin_bebek:
son 2 gündür piyasa iyi gidiyor

canım borsa dusuncemı dıye bırsey yok eger bır bılgın yoksa beklentısı olan hısselere yada uzun vadelı hısselere gırebılırsın, mesela garantı hısseler var endekse baglı onlarla baslıyabılırsın ılk, bunlar nelerdır bankalardır endekse baglı hısseelerdır

arkadaslar bu teknik analizleri nasıl ogrenebiliriz ?

canım bence hiç analiz işine girme cnbc-e de goruyoruz uzmanları analizcileri ne söylüyolarsa tersi çikiyor yada tutmuyor bence kendinize bir strateji belirleyip o doğrultuda alim ve satişlarinizi gerçekleştirmenizi öneririm.

Ben ramazan dolayısıyla gıda sektörüne yöneldim:ecrin_bebek:
son 2 gündür piyasa iyi gidiyor

canım sen borsa ile reel hayatta ciddi ilgileniyormusun?

GSD a.s

herkese slm lar

ben bu borsa işine ciddi ciddi merak sardım.2 gündür araştırıyorum ve öğreniyorum.bu konuda kendimi çok geliştirmeyi istiyorum.bu yola baş koydum anlıcanız :))
fakat anlayamadığım bazı şeyler var bilen arkadaşlar sorularıma cvp verirlerse çok memnun olucam..
1-deneme olsun diye iş bankasındaki yatırım hesabımdan thyao senedi aldım küçük bir miktar.
3,28 den aldı.şimdi kapalı borsa.ben şimdi internet hesabıma girip bu senedi satmak istediğimde bana 2,94 fiyat çıkartıyor.kapanış fiyatı da 3,30 idi.neden böyle yapıyor?3,30 dan satması gerekmiyor mu?2,94 de ne oluyor?yarın borsa açıldığında bu fiyat diyelim ki 3,31 oldu.bu senedi yine 2,94 den mi satabileceğim ben anlamadım bu olayı yani?bunu bana biri açıklarsa çok memnun olucam.

2-bir de ben buna merak sarmadan önce bu işlerin anında olduğunu sanıyordum.yani al diyosun tak diye alıyor.sat diyosun tak diye satıyor sanıyordum.öyle değil mi.2 gündür senetlerin fiyatlarını online göreceğim bir yer arıyorum bulamıyorum.yani alış satış işlemleri nasıl olacak ve online görebileceğim bir yer var mı?

şimdiden yardımcı olmayı düşünen, olan ya da olmak istediği halde olamayan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.hepinizi öpüyorm:enbuyukkk:

X