Borsa oynayanlar burayaa

valla kızlar ben biraz teknik analiz biliyorum ve endeks omuz baş omuz formasyonu oluşturmuş.bu demektir ki haftaya da düşmeye devam ederse, destekten yukarı dönmezse önü alınamaz bir şekilde 41000 li seviyelere düşebilir.hele 43500 ü aşağı kırarsa gitti yani.ben bu hafta hiçbir hisseye girmicem.nakitde kalıcam.taş, kum konusunda çimentaşa italyan ortak haberi geldi.diğer hisseler de bundan etkilendi bana göre.şekerleme evet yapmalıydı ama benim anladığım bu endeks bizim milletimizin bir ürünü.bizim milletimiz de koyun eğilimin de.birileri satınca tamam gitti deyip hepsi satıyor.bana göre düşecek bu endeks, herkes düşmesini bekliyor.düşecek diye ufacık bir harekette herkes satışa geçiyor.kimse rahat değil.bu kırılganlıkla daha ne kadar devam edebilir ki?

yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
Ya tuhaf bişey bu borsa, ve saçma sapan birşey. Uzmanı olunabilecek birşey olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Strateji de yalan analiz de. Tek mantık var, çok ucuzladığını düşündükçe acil ihtiyacın olmayan bi miktar parayla alıp kenara atıcaksın. Adamlar nasıl isterse öyle manipüle ediyorlar her bir hisseyi. Mesela bayram geldiği halde neden şekerleme hisseleri yükselmiyor,endeksin düşmesiyle bu kadar da alakası olmaması lazım o hisselerin. Banka değil ki bi kent ya da ülker. bugun neden çimento taş kum sektörü yükseldi, var mı bunların mantıklı açıklamasını yapacak birisi? Ben de öğrenirim memnun olurum valla yapacak birisi varsa.

valla kızlar ben biraz teknik analiz biliyorum ve endeks omuz baş omuz formasyonu oluşturmuş.bu demektir ki haftaya da düşmeye devam ederse, destekten yukarı dönmezse önü alınamaz bir şekilde 41000 li seviyelere düşebilir.hele 43500 ü aşağı kırarsa gitti yani.ben bu hafta hiçbir hisseye girmicem.nakitde kalıcam.taş, kum konusunda çimentaşa italyan ortak haberi geldi.diğer hisseler de bundan etkilendi bana göre.şekerleme evet yapmalıydı ama benim anladığım bu endeks bizim milletimizin bir ürünü.bizim milletimiz de koyun eğilimin de.birileri satınca tamam gitti deyip hepsi satıyor.bana göre düşecek bu endeks, herkes düşmesini bekliyor.düşecek diye ufacık bir harekette herkes satışa geçiyor.kimse rahat değil.bu kırılganlıkla daha ne kadar devam edebilir ki?

yatırım tavsiyesi değildir.

Arkadaşlar borsada hiç bir şey garanti değildir, bu aralar insanlar biraz panik havasında ve hisselerde yapilacak haraket varsa bile tedirgin oluyolar, önümüzdeki hafta mesela bi bedelli olayi var bu tedirginlikle o hisseye talep nasıl olucak bakıcaz görücez, endeks normal olsaydı hersene seker firması bir haraket yapardı 2 hafta ama bu sefer olmadı malesef, ortalığın biraz durulması lazım

kızlar bir şey sorucam.bu resmi müzayede satışı nedir bilen var mı?araştırdım ama bulamadım.

Arkadaşlar bende önümüzdeki hafta hisse almayı düşünmüyorum, 40000 seviyelerine ineceği konuşuluyor, ondan sonra hızlı bir biçimde toparlanacağı öngörülüyor.Önümüzdeki yıl bankaların karı düşeceği için banka hisselerinden uzak durulması öneriliyor, gelecek enerji sektörlerininde deniliyor.Yatırım tavsiyesi değildir.

bu tahminleri yapan herkes %100 doğru diye birşey yok, daha 3 hafta önce herşey normalken 55 bine gidecek diye basbas bağiriyolardı ama olmadi böyle bir şanssız 2 hafta geçti şimdide 40 bine değicek diyolar, :eek:klava:

Piyasalar iyice belirsizleşti, borsa yükseliyor ama aynı zamanda altın ve dövizdede yükseliş var hiç hayra alamet değil walla.

bayram geliyor diye şeker fiyatlarımı yükselecek :) böyle mantıkmı olur..

böyle yatırım yaparsanız kaybedersiniz. Şöyle diyeyim size şirketler bayram geliyor o oluyor bu oluyor diye üretimini arttırmıyor, zaten üretilen ürünler mevcut stokta duruyor, ve çoktan perakende zincirlerine dağıtılmış oluyor, şirketler kazanacaklarını kazanmış oluyor, bayramda vs kar edebilecek olan esnaftır.

Ayrıca bir çok değişken bir çok methodoloji var teknik analiz için. Bunun yanında istatistiksel methodlar var regresyon analizi gibi.. Ve en önemlisi dünya piyasalarındaki gelişmeler.

Borsadan anlamıyorsanız, teknik ve temel analizden bilginiz yoksa, geçmişte borsa hareketlerini takip etmediyseniz uzak durun çok para kaybedersiniz.

Bir şirket çok köklü demek senedi değer kazanacak demek değil, adamlar trilyonlarca zarar açıklıyor,senet tavan üstüne tavan yapıyor, demek ki farklı kriterler göz önünde bulunduruluyor.

böyle yatırım yaparsanız kaybedersiniz. Şöyle diyeyim size şirketler bayram geliyor o oluyor bu oluyor diye üretimini arttırmıyor, zaten üretilen ürünler mevcut stokta duruyor, ve çoktan perakende zincirlerine dağıtılmış oluyor, şirketler kazanacaklarını kazanmış oluyor, bayramda vs kar edebilecek olan esnaftır.

Ayrıca bir çok değişken bir çok methodoloji var teknik analiz için. Bunun yanında istatistiksel methodlar var regresyon analizi gibi.. Ve en önemlisi dünya piyasalarındaki gelişmeler.

Borsadan anlamıyorsanız, teknik ve temel analizden bilginiz yoksa, geçmişte borsa hareketlerini takip etmediyseniz uzak durun çok para kaybedersiniz.

Bir şirket çok köklü demek senedi değer kazanacak demek değil, adamlar trilyonlarca zarar açıklıyor,senet tavan üstüne tavan yapıyor, demek ki farklı kriterler göz önünde bulunduruluyor.

Selam, konumuza hoş geldin, ya da en azından okumanın yanında yorum yapmaya da hoş geldin diyelim kaydirigubbakcemile5 Mantığın doğru, ama ben bayram gelirken şekerleme fiyatları yükselmesi gerekirken derken çok kısa dönemden bahsetmedim zaten. Yani senin bahsettiğin perakendecinin kazandığı dönem son 1 hafta 10 günlük dönemdir, bir çok tüketici şekerini o dönemde alır. Ama bayramdan 3-4 hafta öncesine kadar da perakendeci toptancıdan alır. Yani perakendeci market aylar öncesinden stoklamaz. Üretici ürettiği malı aylar öncesinden üretmiştir ve stoklamıştır ama, satışı yapılmamış bir stok mal, kar edilmiş ve esilecek demek değildir ve stok yer maliyeti yaratır. Bu aylar öncesinden üreticinin yaptığı stoklar, perakendeci market tarafından bayramdan yaklaşık 3-4 hafta önce satın alınarak üreticinin karı realize olduğu için, üretici firmaların o dönemde kar ettiği düşünülür. Yani üreticinin hisselerinin değerinin artması için bayramdan 3-4 hafta öncesi uygun bir zamandır. Kısa dönemli yatırımcının da aylar öncesinden üretici hisselerine para bağlamayacagıjnı hesaba katarsak demek istediğim "bayram-şekerleme üretici hisse değerlemesi ilişkisi" daha iyi anlaşılacaktır. :kahve:

Son düzenleme:
Piyasalar iyice belirsizleşti, borsa yükseliyor ama aynı zamanda altın ve dövizdede yükseliş var hiç hayra alamet değil walla.
bi şekilde düzeltme yapicaklar mutlaka, cumaya işaret ediyolar kara cuma diye ama bakıcaz görücez

borsada illa olucak diye birşey yok hiç birşey kesinde değil ama olmadımı bugün oldu, piyasa biraz tepki verince haraket yaptı,

Kozaanın halka arzı gerçekleşti bu ne demek kızlar?Biri açıklayabilir mi?

Kozaa senedi var ya halka arz kararını duyurdu bugün, senet fiyatları yükseldi, hisse senedi çıkarmak zaten bir halka arz değil midir?

Kozaa senedi var ya halka arz kararını duyurdu bugün, senet fiyatları yükseldi, hisse senedi çıkarmak zaten bir halka arz değil midir?

borsa ile ilgili çok az şey bildiğini sanıyorum. Öğrenmeden de oynama kaybedersin çünkü.

borsa ile ilgili çok az şey bildiğini sanıyorum. Öğrenmeden de oynama kaybedersin çünkü.

Kozanın halka arz için başvuru yapması dün açıklandı bu yeni bir haberdir.Ayrıca borsa için şu anda takipteyim ufak ufak oynuyorum, öğrenmeye çalışıyorum.

koza ile ilgili bu haber zaten daha önceden kulaktan kulağa yayılmıştı başvurusu yapıldı sadece, borsa için öğrenmeden girme olayı yanlış olur bir insan bile yürümeyi düşe kalka öğrenir buda buna benzer kazanı kaybederek tecrube kazanıcaktır. ( tabi büyük meblağ ile değil )

Kozanın halka arz için başvuru yapması dün açıklandı bu yeni bir haberdir.Ayrıca borsa için şu anda takipteyim ufak ufak oynuyorum, öğrenmeye çalışıyorum.

peki tatlım senin dediğin gibi olsun,ben beş senedir ikizlerdeyim,
ama sen öyle diyosan öyledir.
şansın bol olsun.
öğrenmeden oynama derken kendi tecrübelerime dayanarak söylemiştim, ama insanlar nedense hemen terse geçiyolar.

oynamadan öğrenilmez bence. Sanal portföyler filan da insana gerçekten takip ettirme dürtüsü vermez. O yüzden, kaybetse de önemsenmeyecek bir parayla , ama gerçek parayla oynanarak öğrenilmesi taraftarıyım.

peki tatlım senin dediğin gibi olsun,ben beş senedir ikizlerdeyim,
ama sen öyle diyosan öyledir.
şansın bol olsun.
öğrenmeden oynama derken kendi tecrübelerime dayanarak söylemiştim, ama insanlar nedense hemen terse geçiyolar.

Yok tersleme anlamı içermiyor söylediklerim, sadece öğrenmek istediğim birşeyi kendimden daha tecrübeli arkadaşlara sorayaım dedim.Yılların vermiş olduğu tecrübe başkadır tabi, 4,05 maliyetle koza almıştım şu anda iyi seviyelerde ama ufak ufak kaybettiğimde oluyor, burda paylaşalım istiyorum ama herkes çok ürkek yaklaşıyor.Hisse senedini direk öenerelim demiyorum ama endex hakkında yada kazandıracak sektörler hakkında konuşalım en azından.

Yok tersleme anlamı içermiyor söylediklerim, sadece öğrenmek istediğim birşeyi kendimden daha tecrübeli arkadaşlara sorayaım dedim.Yılların vermiş olduğu tecrübe başkadır tabi, 4,05 maliyetle koza almıştım şu anda iyi seviyelerde ama ufak ufak kaybettiğimde oluyor, burda paylaşalım istiyorum ama herkes çok ürkek yaklaşıyor.Hisse senedini direk öenerelim demiyorum ama endex hakkında yada kazandıracak sektörler hakkında konuşalım en azından.

:)
Piyasada bizim gibi ürkek ve kırılgan,kazandıracak sektör bu aralar yok gibi çünkü iç ve dış piyasalarda dalgalanma var,yön yukarı mı olacak aşağı mı olacak belli değil,aslında olması gereken bence borsa düşmeli,beklentim 30 bin küsürlere kadar düşmesi yönünde,çünkü hisseler çok şişti,yukarı yapmak için doğru dürüst bahane bulamıyorlar.
Piyasa öyle bir hal aldı ki,olması gerekenler yerine balon haberlerle piyasa belli bir seviyede tutulma çabasında,asıl soru bu gidişat nereye kadar?
Bu sorunun cevabını bilipte borsa düşerken mal toplayan iyi bir karla çıkar borsadan.

Birde küçük bir bilgi Avrupa borsaları ve bizim borsamız düşer mi çıkar mı,piyasa ne yönde işleme müsait diye fikir edinmek isteyenler,piyasaların profesyonlerince izlenen VIX (Volatility Index) endeksini takip edebilir,VIX endeksi,korku risk endeksi olarak bilinir,S&P 500 endeksinin üzerine olan opsiyonların volatilitesinden hesaplanır. Piyasanın 30 günlük beklenen volatilitesini gösterir,yani stres ölçer,VIX yukarı yaptığında borsalar düşer,VIX düşerse borsalar yükselir.Nedir diye araştırmak isteyenler VIX endex,vix endeksi,Volatility Index yazarak araştırıp bakabilir,grafiklerini bulmanızda mümkün,vix endeksiyle ilgili yorumları daa.s
Bazen vix ve piyasa ters düşebilir,spekülatif hareketler yüzünden vix in öngördüğü gibi gelişmeyebilir,bu yüzden alım satımlarda direk vix'i baz almak yerine vix ne diyor diye bakıp olabilirlilikleri ölçüp tartmak yerinde olur kanaatindeyim a.s

X