• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borsa oynayanlar burayaa

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tşk ederim canım.dediğin şekillerde de bakıcam.ama hepsinde beklemem gerekiyor.benim sorunum bu sabırsızlık işte.buna çözüm bulmam gerekiyor.bekleyemiyorum.yoksa beklesem çok güzel beklentili hisseler de var.al yat tarzında.ben hayatta yatamam da.alıp yatan var demek ki:))) yabancı kısmı çok ilgimi çekti.bu yabancılardan bize kurtuluş yok mu herşeyimize niye onlar yön veriyor sinir oluyorum ya!!!! neden onların önce haberi oluyor gelişmelerden, nasıl oluyor anlamadım ben bunu.kendi ülkemde 2.sınıf vatandaş muamelesi görüyorum.anlamadım ben bu ülkeyi de endeksini dekafamçokkarıştı

1 ay daha borsaya bakarsam yüzümün alacağı şekil bu -tatlicadiarzu- delikafadulden

borsa budur, gerekirse beklemeyi bilicek gerektiğinde günlük al sat yapicaksın bunu endeks genelde belirler, boğa ve ayı piyasası denilen şey

artık kendime yeni strateji belirliyorum.bundan sonra imkb 30 şirketlerine bakmaya karar verdim.ben yine size bi şey sorucam.ben şimdi iş bankasının yatırım hesabını kullanıyorum.sayfayı açana, emir girene, emir iletilene kadar fiyat değişiyor vs.internet üzerinden zor oluyor.şimdi hem derinlikli ekran hem de anında alım-satım yapabileceğim bir sistem olmalı.bunu da anladığım kadarıyla aracı kurumlar veriyorlar.bunun maliyeti ne oluyor arkadaşlar.aylık bir ücret mi ödüyorum aracı kuruma?öyleyse bu ücret ne kadar acaba?

hayir sadece araci kurum degil bankalarda sagliyor fiyati konusunda matriks sayfasindan ibs sayfasindan bakabilirsin. Kolaylik olmasi acisindan ebroker programi var takip ettigin ekran uzerinden aninda al sat yapabilirsin

tşk ederim canım.dediğin şekillerde de bakıcam.ama hepsinde beklemem gerekiyor.benim sorunum bu sabırsızlık işte.buna çözüm bulmam gerekiyor.bekleyemiyorum.yoksa beklesem çok güzel beklentili hisseler de var.al yat tarzında.ben hayatta yatamam da.alıp yatan var demek ki:))) yabancı kısmı çok ilgimi çekti.bu yabancılardan bize kurtuluş yok mu herşeyimize niye onlar yön veriyor sinir oluyorum ya!!!! neden onların önce haberi oluyor gelişmelerden, nasıl oluyor anlamadım ben bunu.kendi ülkemde 2.sınıf vatandaş muamelesi görüyorum.anlamadım ben bu ülkeyi de endeksini dekafamçokkarıştı

1 ay daha borsaya bakarsam yüzümün alacağı şekil bu -tatlicadiarzu- delikafadulden

selam kızlar
ben çok meraklı ve gayretli bi insanım borsada işlem yapmayı öğrenmeyi çok isterdik ama pem mümkün olduğunu sanmıyorum etrafımdada hiç böyle insanlar olmadığından öğrenme imkanımda yok :(( ama bu al yat diye şeyleri bende duydum işte 5 yatır hiç dokunma 5 yıl sonra 15 al gibi.... ama ne kadarı doğru onuda bilmiyorum bilenlere danışmak istedim burda hakkaten aynen böylemi hiç ilgilenmeden olurmu böyle vede kar oranı ne kadardır yatırırken kesin bi bilgi alabilirmiyiz bilen varsa kaça kaç kar getirir merak ettim yardımlarınız için şimdiden teşekkkürler....

selam kızlar
ben çok meraklı ve gayretli bi insanım borsada işlem yapmayı öğrenmeyi çok isterdik ama pem mümkün olduğunu sanmıyorum etrafımdada hiç böyle insanlar olmadığından öğrenme imkanımda yok :(( ama bu al yat diye şeyleri bende duydum işte 5 yatır hiç dokunma 5 yıl sonra 15 al gibi.... ama ne kadarı doğru onuda bilmiyorum bilenlere danışmak istedim burda hakkaten aynen böylemi hiç ilgilenmeden olurmu böyle vede kar oranı ne kadardır yatırırken kesin bi bilgi alabilirmiyiz bilen varsa kaça kaç kar getirir merak ettim yardımlarınız için şimdiden teşekkkürler....

canım merhaba ben de borsada yeniyim.sana bildiğim kadarını anlatayım.al yat tarzı şöyle oluyor çok sağlam, önü açık, gelecek vaadeden, sürekli yatırımlar yaparak büyümeyi hedefleyen şirketlere parasını yatırıyor insanlar.misal 2 sene sonra satıyorlar.ama borsa bu. hiçbir garantisi yok sonuçta.hangi hisseye 2 yıl sonra ne kadar kar getirir diye bir şeyi borsada soramazsın çünkü o karın garantisi yok, zarar da olabilir, daha az ya da daha çok da kar olabilir.borsada iyi tahmin vardır kesin yükselcek diye bir şey yoktur.ama neredeyse herkesin önerdiği tarz, orta ve böyle uzun vadeli yatırımlar.

hmmm sağol canım anladım yani al yat derken 10 senede yatsan garanti diye bişey yok yani o zaman biraz daha takipçi olup bi karar verip dokunmuycan bi miktar yatırmak daha doğru....zaten büyük düşünmeler bizi aşar ama insan merak sarmıyo değil bugün 300 lira kazandım diyen insanları görünce hoş bazende 200 lira gitti bugün de diyolar ama... deli gönül işte:)) gelde anlat çabuk para tatlı geliyo sanırım

zaten canım verilen öğütler; borsaya, halihazırda kullanmadığınız ve ihtiyaç duymayacağınız ve kaybetmeyi göze alabileceğiniz bir parayla girin tarzında.ahhh o günlük 200 300 ü nasıl kazanıyolar bi anlasam zaten :) günlük çok zor.topici okuduysan ben kendimi tabiri caizse parçaladım da başaramadım günlük kazanç sağlamayı.her seferinde kaybettim.şimdi imkb 30 şti lerine ve temettü, bedelsizlere falan odaklancam.

zaten canım verilen öğütler; borsaya, halihazırda kullanmadığınız ve ihtiyaç duymayacağınız ve kaybetmeyi göze alabileceğiniz bir parayla girin tarzında.ahhh o günlük 200 300 ü nasıl kazanıyolar bi anlasam zaten :) günlük çok zor.topici okuduysan ben kendimi tabiri caizse parçaladım da başaramadım günlük kazanç sağlamayı.her seferinde kaybettim.şimdi imkb 30 şti lerine ve temettü, bedelsizlere falan odaklancam.

aynen beklentisi olan hisseler cazip olabiliyor garanti gibi görünüyor ama her beklentisi olan hisse tepki vericek yükselicek diye bir durumda söz konusu değil bazen beklenti gerçekleşiyor ama hisse yerinde sayabiliyor, kısacası tamamen adamların elinde olan bişey onların keyiflerine kalmış

Ben de bu yüzden en başından beri günlükçülüğe karşıyım . Büyük yatırımcı değilsek, tüyo alma şansımız yoksa, o kadar kar hedefleyip eldekini de kaybetmemek için imkb 30 hisseleri diyorum ben. Mesele bi afmas aldım bundan 2 ay önce, sinema sezonu açılıyor mantığıyla aldım, ama kaç tane yeni film girdi vizyona,hissede tık yok. Borsa düşünce 3er 5er düşüyotr ama borsa çıkınca çıkmıyor. Şimdi de en son zarar açıkladı firma,çık işin içinden çıkabilirsen. Belki de normaldir bu gibi bir durum da, ama ben zarar ediyor olduğumu görünce moralim bozuluyor, o yüzden imkb 30 olsun, az olsun, benim olsun :))

Ben de bu yüzden en başından beri günlükçülüğe karşıyım . Büyük yatırımcı değilsek, tüyo alma şansımız yoksa, o kadar kar hedefleyip eldekini de kaybetmemek için imkb 30 hisseleri diyorum ben. Mesele bi afmas aldım bundan 2 ay önce, sinema sezonu açılıyor mantığıyla aldım, ama kaç tane yeni film girdi vizyona,hissede tık yok. Borsa düşünce 3er 5er düşüyotr ama borsa çıkınca çıkmıyor. Şimdi de en son zarar açıkladı firma,çık işin içinden çıkabilirsen. Belki de normaldir bu gibi bir durum da, ama ben zarar ediyor olduğumu görünce moralim bozuluyor, o yüzden imkb 30 olsun, az olsun, benim olsun :))

bazı hisseler reel yaşama bağli değildir bu hisselerin bilonçoları bellidir öz sermayesi önemlidir bir hissede, bir hisse alırken önceden bir kaç gün takibe almak ve araştırmak çok önemli, bazı hisselerde varki onlarda endeksin tersi hisselerdir mesela endeks düşer çoğu hisse geri gelir bazı hisseler için yükseliştir yani hisseleri tanımak çok önemli onun içinde takipte 5-6 hisse belirlemeli herzaman insan fazla dağilmamalıdır.

bi güvensizlik havası var sanırım özellikle de akp ye kapatma davası açılabilir de endeks düşebilir diye insanlar fazla rahat değiller.çok kırılgan bizim endeks ya her şeyden etkileniyor.bazen düşmesi için bir neden bile olmuyor ama düşüyor.

akp olayından etkilendiğini düşünmüyorum fazla, ama yurt dışında bazı karışık durumlar var onun etkisi olabilir, yukarı bir çıkış olma ihtimali yıl sonuna kadar mutlaka olucaktır. ( benim fikrim )

ben yine bir şey merak ediyorum kızlar:) ne kadar alıcı varsa o kadar satıcı var.ya da ne kadar satıcı varsa o kadar satıcı var.yani 3000.000 luk işlem hacminin yarısı alış yarısı satış.bu doğruysa arz ve talep aynı oluyor.o zaman hisselerin fiyatı nasıl değişiyor?

bir şey daha sorucam.bana anında al sat imkanı tanıyan yani sanıyorum matriksle entegre çalışan ve derinlik bilgisi gösteren;bu şekilde çalışan aracı kurum ismi vermeniz mümkün mü?burdan yasaksa özelime de atabilirsiniz.çok teşekkürler

Son düzenleme:
bugün yine eksiyle kapadık, düşüşlerle dolu bir hafta oldu, burası son nokta olması dileğimiz yeni haftaya tepkilerle girsek hiç fena olmazkaydirigubbakcemile3

Ya tuhaf bişey bu borsa, ve saçma sapan birşey. Uzmanı olunabilecek birşey olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Strateji de yalan analiz de. Tek mantık var, çok ucuzladığını düşündükçe acil ihtiyacın olmayan bi miktar parayla alıp kenara atıcaksın. Adamlar nasıl isterse öyle manipüle ediyorlar her bir hisseyi. Mesela bayram geldiği halde neden şekerleme hisseleri yükselmiyor,endeksin düşmesiyle bu kadar da alakası olmaması lazım o hisselerin. Banka değil ki bi kent ya da ülker. bugun neden çimento taş kum sektörü yükseldi, var mı bunların mantıklı açıklamasını yapacak birisi? Ben de öğrenirim memnun olurum valla yapacak birisi varsa.

Back
X