Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size takılan paraya el koyan aileye asla yaklaşmayın, hacizse haciz, yokluksa yokluk, bu aile tehlikeli uzak durun
Ben asla güvenmiyorum işte. Ama eşim iyice çıkmaza girdi. O da ne yapacağını bilmiyor. Kim yardım eli uzatsa tamam olur yardım sonuçta gibi düşünüyor.

Ev üstüne ev malesef olmuyor ama başka bir seçeneğiniz yok ki hamilesinizde hani en fazla bir kaç ay çalışabilirsiniz sonra çocukla ilgilenmeniz lazım. Baştan konuşup eve para vermeme mezvusu anlaşmanız iyi oldu şu zamanda kimse inan kabul etmez gelini bırak kayınvalideler bile istemez ne kendi annem ne de kayınvalidemden yola çıkıyorum ikiside oturmak istemez. Çünkü zamanında onlarda oturmuş kötü bir şey olduğu için. Rabbim inşallah yardımcınız olur tez zamanda borçlarınızı bitirirsiniz yapılandırma için konuşun avukatla ne verirseniz kar onlara göre

Ben asla güvenmiyorum işte. Ama eşim iyice çıkmaza girdi. O da ne yapacağını bilmiyor. Kim yardım eli uzatsa tamam olur yardım sonuçta gibi düşünüyor.
allah yardımcınız olsun ne diyeyim. bana da kayınvalideyle bir süre kalmak daha iyi gibi geliyor ama bilemedim.

1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.

Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.

Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.

Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.

"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.

Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.

Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.

Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..

Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.

Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.

Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.

Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.

Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.

Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.

Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.

Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..

Kafam allak bullak. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var.
Bircok üyenin de yazdığı gibi hata üzerine hata yapmışsınız, ne olursa olsun planlı ve hesaplı davranmaliydiniz. Şimdi esinizin ailesi sağolsun size kucak açmış onlara nasıl yük olmayız, onlara nasıl katkı sağlarız diye düşünmek yerine hala kendinizi düşünüyorsunuz gibi geldi. :KK43:
Bence bu bakış açısını değiştirmelisiniz. Bana sorarsanız kesinlikle sorun yaşarsınız ama başka şansınız var gibi d gorunmuyor

Genel bir cevap olması için yazıyorum.

Kimisi yargılanmış, kimisi yardımcı olmaya çalışmış teşekkür ederim. Yargılama aşamasını ben çoktan geçtim arkadaşlar. Karnımda sizlerin deyimiyle "yanlış korunma" sebebiyle bir bebek büyüyor. Evet hesapsızlık, kitapsızlık bu dediklerinizin hepsi illaki olmuştur. O dönem neye ne kadar harcadık tam olarak hatırlamıyorum bile yaşadığım psikolojik baskının ağırlığını hatırlıyorum sadece.

Başımda baba olmadığı için maalesef o dönem aldığım 2250tl asgari ücretin hepsini anneme vermek zorunda kalıyordum. Kendime asla yatırım yapamadım. Kına yapmadım, büyük bi nişan org. Yapmadım. Düğün yerim bile spor tesisin içinde olur ya derme çatma prefabrik bina. Ordaydı :) ben düğün istemedim, nikah istedim borca girmemek için ama kayınbabam düğün yapıcam dedi. Hatta 20.000tl para çıktı dediğim altın parası. Nakit olarak takılan paraları benim kayınbabam aldı. Ne kadar takıldığını hiç bilmiyoruz. Düğün salonu zaten 4.500₺ydi o zaman. Yani hem bize evet kimse yardım etmedi hemde kendi paramdan oldum. Duyduğumuza göre 30.000₺ civarı nakit para takılmış. Düşünün o kadar salak bi durumdaydım ki. Şuan yargılamanızın hiç bir önemi yok. Ben sizden sadece tavsiye istedim. Yargılamanızı değil.

Teşekkürler

Dügünü baba mi ödedi ki takilari o aldi?

Bircok üyenin de yazdığı gibi hata üzerine hata yapmışsınız, ne olursa olsun planlı ve hesaplı davranmaliydiniz. Şimdi esinizin ailesi sağolsun size kucak açmış onlara nasıl yük olmayız, onlara nasıl katkı sağlarız diye düşünmek yerine hala kendinizi düşünüyorsunuz gibi geldi. :KK43:
Bence bu bakış açısını değiştirmelisiniz. Bana sorarsanız kesinlikle sorun yaşarsınız ama başka şansınız var gibi d gorunmuyor

Yani konu sahibibi de üzmek istemiyorum ama esini pataklayasim geldi

Genel bir cevap olması için yazıyorum.

Kimisi yargılanmış, kimisi yardımcı olmaya çalışmış teşekkür ederim. Yargılama aşamasını ben çoktan geçtim arkadaşlar. Karnımda sizlerin deyimiyle "yanlış korunma" sebebiyle bir bebek büyüyor. Evet hesapsızlık, kitapsızlık bu dediklerinizin hepsi illaki olmuştur. O dönem neye ne kadar harcadık tam olarak hatırlamıyorum bile yaşadığım psikolojik baskının ağırlığını hatırlıyorum sadece.

Başımda baba olmadığı için maalesef o dönem aldığım 2250tl asgari ücretin hepsini anneme vermek zorunda kalıyordum. Kendime asla yatırım yapamadım. Kına yapmadım, büyük bi nişan org. Yapmadım. Düğün yerim bile spor tesisin içinde olur ya derme çatma prefabrik bina. Ordaydı :) ben düğün istemedim, nikah istedim borca girmemek için ama kayınbabam düğün yapıcam dedi. Hatta 20.000tl para çıktı dediğim altın parası. Nakit olarak takılan paraları benim kayınbabam aldı. Ne kadar takıldığını hiç bilmiyoruz. Düğün salonu zaten 4.500₺ydi o zaman. Yani hem bize evet kimse yardım etmedi hemde kendi paramdan oldum. Duyduğumuza göre 30.000₺ civarı nakit para takılmış. Düşünün o kadar salak bi durumdaydım ki. Şuan yargılamanızın hiç bir önemi yok. Ben sizden sadece tavsiye istedim. Yargılamanızı değil.

Teşekkürler
İyi de güzel kardeşim ne tavsiye verelim?

Bebek için yanlış zaman, 8000 lirayla hiç borcunuz olmasa dahi bebek bakılmaz, sizin durumunuzda hiç bakılmaz. Bebeği aldırıp çalışmalısın desek yapacak mısın?

İçinde bulunduğunuz durumun başka çıkış yolu yok çünkü. Kayınvalide evine de gitseniz hem bebek hem o gelirle o borç kapanmaz.

Eşiniz durumu ailesine yontuyor siz kk ya güvenin
Darlık, zorluk derken bir düzen olacaklar ve oradan bir daha kurtulamayacaksınız
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama belediyelerin iş bulma kurumları var, orayla bir görüşün yardımı olabilir,kendi ilçe sınırları içinde çalışanı yerleştiriyorlar. Bu evliliğin yokuşa gitme ihtimalini de göz ardı etmeyin, kendinize bir b planı mutlaka yapın

İyi de güzel kardeşim ne tavsiye verelim?

Bebek için yanlış zaman, 8000 lirayla hiç borcunuz olmasa dahi bebek bakılmaz, sizin durumunuzda hiç bakılmaz. Bebeği aldırıp çalışmalısın desek yapacak mısın?

İçinde bulunduğunuz durumun başka çıkış yolu yok çünkü. Kayınvalide evine de gitseniz hem bebek hem o gelirle o borç kapanmaz.
Yaptığımız meslekler belli, doktor değiliz, ya da devlet memuru değiliz ki. Bana da işe girdiğim zaman verecekleri maaş asgari ücret. Eşimin tüm maaşını borca ayırsak benim maaşımı da eve bağlasak 1 ay boyunca dışardan ekmek bile almamam lazım geliyor.

Eşiniz 8.000 TL aliyorken hamile kalmak büyük cesaret keşke daha güvenli korunsaydiniz..
Durumunuz zor ama eşyaları satmak akıl kârı değil zaten o eşyalar için girmediniz mi bu borca?
Eşinizin faturaları ödemeyiz hiç bir şeye dokunmayiz demesi zaten ayrı bir kafa Kv gelmiş bu yaşa bir de sizin masraflarinizi mı ödeyecek?
Ne yapın ne edin bir iş bulmaya bakin, gerekirse eşiniz iki iş yapsin..
Ya da atıyorum el işi biliyorsaniz yelek vs örün onları satın annem arada öyle yapıyor bir ihtiyacini karsiliyor mesela.
Evde boş boş oturmak size hiçbir getiri sağlamayacak üstüne Kv şimdi melek görünse de bir yerden sonra kadin yeter artık ben bu yaşa gelmisim bunlarla mi ugrasicam da diyebilir.
Zamanında keşke önceliklerinizi belirleyip ayağınızı yorganınıza göre uzatsaymissiniz.
Bundan sonra öyle yapın her şeyi kalem kalem yazın harcamalarinizi düzene sokun bebeğiniz olacakmış hayırlı olsun.

Böyle sorunlar üst üste gelince illa hamile de kalınmış oluyor. Çok ilginç
Benim annem bana hamileliğini 3 ay anlamamış. Oda maddi sıkıntı içindeyken, psikolojisi normal değilken hiç bişey anlamadığını söylemişti bana. Ben bu hamilelik açıklamasını yaptım son mesajlarda

Yaptığımız meslekler belli, doktor değiliz, ya da devlet memuru değiliz ki. Bana da işe girdiğim zaman verecekleri maaş asgari ücret. Eşimin tüm maaşını borca ayırsak benim maaşımı da eve bağlasak 1 ay boyunca dışardan ekmek bile almamam lazım geliyor.
iyi de kızım ne diye koştur koştur 22 yaşında evlendin? bi meslek sahibi olaydın ya da hemen evlenmeyeydin madem paranız yok. şimdi biz ne akıl verelim her dediğimize yok diyorsun.

Eşiniz 8.000 TL aliyorken hamile kalmak büyük cesaret keşke daha güvenli korunsaydiniz..
Durumunuz zor ama eşyaları satmak akıl kârı değil zaten o eşyalar için girmediniz mi bu borca?
Eşinizin faturaları ödemeyiz hiç bir şeye dokunmayiz demesi zaten ayrı bir kafa Kv gelmiş bu yaşa bir de sizin masraflarinizi mı ödeyecek?
Ne yapın ne edin bir iş bulmaya bakin, gerekirse eşiniz iki iş yapsin..
Ya da atıyorum el işi biliyorsaniz yelek vs örün onları satın annem arada öyle yapıyor bir ihtiyacini karsiliyor mesela.
Evde boş boş oturmak size hiçbir getiri sağlamayacak üstüne Kv şimdi melek görünse de bir yerden sonra kadin yeter artık ben bu yaşa gelmisim bunlarla mi ugrasicam da diyebilir.
Zamanında keşke önceliklerinizi belirleyip ayağınızı yorganınıza göre uzatsaymissiniz.
Bundan sonra öyle yapın her şeyi kalem kalem yazın harcamalarinizi düzene sokun bebeğiniz olacakmış hayırlı olsun.
Kayınvalidem 40 yaşında benim 🥲 emlakçılık yapıyor oda

Her halükarda sizin çalışmanız gerekiyor o yüzden işte. 8 binle 13500 arasında dağlar kadar fark var.

Asgari ücretle çalışanlar çocuk yapmasın kafasında değilim ben. Ama planlı programlı yaşamak zorundasınız bu seviyede gelirle. Başka çareniz yok.

Gerçekten 8 bin TL ile bebek bakmak zor olur çünkü sadece maması beziyle bitmiyor ki bir sürü extra ama alınması gereken şeyler çıkıyor.

Yani aslında benim kastım kayınpeder de otursun evinde karısıyla, 4 yaşında bebeği varken ne demeye ayrı eve çıkıyor ki zaten? O karışı ve çocuğuyla kendi evinde, konu sahibi de kocası ve doğacak bebeği ile köy evinde yaşasın demek istemiştim
Adamın hayali belki köy evinde yaşamak. Karısıyla bu şekilde anlaşmış olabilirler. Gelin ve oğlunun yaptığı borç yüzünden neden insanlar çok istedikleri şeylerden vazgeçsinki. Problem yaratan taraf konu sahibi olduğu için başkalarına bir şey yaptırma hakkı yok. Elde olana uyum sağlamak zorunda.

iyi de kızım ne diye koştur koştur 22 yaşında evlendin? bi meslek sahibi olaydın ya da hemen evlenmeyeydin madem paranız yok. şimdi biz ne akıl verelim her dediğimize yok diyorsun.
Vallahi evlenmeyecektik. Koştur koştur olmasının sebebi bir yerde de benim annemdir. Söz yapın uzatmayın falan dedi. Sonra eşimin babası nişanlı sözlü kız bizde bekletilmez dedi. O kadar afedersiniz bok gibi gelişti ki herşey. Sudan çıkmış balığa döndük ne olduğumuzu anlamadık eşimle.

Benim annem bana hamileliğini 3 ay anlamamış. Oda maddi sıkıntı içindeyken, psikolojisi normal değilken hiç bişey anlamadığını söylemişti bana. Ben bu hamilelik açıklamasını yaptım son mesajlarda
İşte anneniz sizi plansız yapmış ve size iyi bir yaşam standartı sağlayamamış. Siz niye annenizin hatalarını tekrar edip aynı şeyi kendi çocuğunuza da yaşatacaksınız?

Kayınvalidem 40 yaşında benim 🥲 emlakçılık yapıyor oda
Evet daha gençmiş ama yine de böyle bir şeyi üstlenmek zorunda mı sizce?
Eşiniz kaç yasinda?
Bebek doğduktan sonra ise girmek isteyip kv ye baktirmayacağiniz ne malum.. Sizin için üzüldüm ama bebek için daha çok üzüldüm ne yazık ki.
Simdi boş durmaktansa is bulana kadar evde bir şeyler örün satmaya çalışın elinize az da olsa para geçer en azından.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X