Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi sana tek tavsiyem: Maddi konularda esine bundan sonra güvenme..bu kadar kisa süre icinde maddi batakliga saplanmissiniz. Demek ki planlamasi kötü. Bütün masraflarinizi ailesine yükleyemezsiniz, heleki bebek masraflari eklenince. Öyle veya böyle oturup ciddi bir planlama lazim yoksa birak 3-4 seneyi ömür boyu öyle yasayip gidersiniz. Benden söylemesi

İkea dedim. Köşe koltuk, tv ünitesi, masa sandalye, yatak, iki komidin. Dolapları gömme yaptırdım, onlar hariç.

Ben de evlenirken bütün mobilyamı koltuk iskeletleri dahil ham ceviz aldım. Ne oldu? Sıkıldım. Eskimiyorlar, sevmiyorum. Satacağım. Sunta olsa eskise, dayanıksız olsa ne olur?

İkeadan aldığım kitaplık, dolap ve şifonyer de 10 senedir taş gibi duruyor.
Benim de herseyim ikea çok memnunum bir tek yatak harıç🤦‍♀️

Bir gün ateşli bir sevişmede yere çökmüştük tahtaları kaymış😱😱

Bir gün de misafir varken bu sefer uyuyorduk masum masum yıne düştük gürültülü bir sesle😬korkmuştuk uyku sersemi

Bütün tahtaları tek tek çaktık ama bu seferde gıcır gıcır ses çıkıyor
Diğer bütün eşyaları çok kullanışlı ve dayanıklı

Kayın valide ile yaşama kararı evlilikte kendş ayağına sıkmak olur. Hazır aranız iyiyken yazık olacak şimdi .. ev ev üstüne olmuyor olmuyor olmuyor... Birde şimdi eşyaları vs satacaksın 3-4sena sonra yeniden alman gerekince tekrar borca gireceksin. Eşin yada sen ek iş yada iş değişikliği gibi bir şey yapamaz mı?

Dediğim gibi düzeninizi bozmayın, kedi deyince yüreğim dayanmaz nasıl kıyıp verilir, kabul ederseniz mamalarına destek olurum
İş ilanlarına başvuruyorum, ama geri dönüş olmuyor yaklaşık 3 aydır. Düzenimi bozmak istemiyorum. O kadar ceremesini çektik bunun için miydi diye kızıyorum kendime.

Çok teşekkür ederim herkesin bir geçim derdi var. 8kg mama alıyorum 2 ayda bir. Düşünmeniz de yeter...

Ailemden ilk ayrıldığımda evimi kurarken aldım o paketlerden, 12 yıl oldu, üç ev değiştirdim tepe tepe kullandım,onlar var diye evlenirken yeni mobilya almadım. Kendi evime geçerken eşyaları yeniledim o paketin yemek odasını görümceme, yatak odası ve salon takımını komşuma verdim, ikisi de hala kullanıyorlar, hiç bir sorunu yok. Artık yapıyorlar iyi eşyalar başta bende sizin gibi düşündüm ama epey dayanıklı çıktılar. Konu sahibesinin ikinci el eşyaya nasıl o kadar harcadığını çözemeyenlerdenim, orta karar sıfır alınsa yine o kadar tutmazdı, hesapsızlık muhtemelen
yok çeyiz paketi değildi zaten evlilik sebebiyle çıkılmadı yeni bir eve. dandik de değildi ama baktığımız zaman her ürünün ucuzu ve pahalısı var. mobilyayı çok araştırdım mesela, en makul gördüğümü aldım. buzdolabı harika bir kampanyaya denk geldi, şansımıza 3500'e almıştık. halı ve perdeler bana göre gereksiz pahalıya alındı bizde, ona bakarsak. çamaşır makinesi alırken şöyle bir tercih yaptım mesela, iki ürün vardı biri altus, 9 kg. biri arçelik 7 kg. ikisinin fiyatı birbirine çok yakındı, özellik sebebiyle altusu tercih ettim. garantisini uzattım falan yani. çamaşır makinesi daha dün çıkan bir teknoloji değil, standart bir kalitede olmak zorunda, haftada 2 kez çamaşır yıkayacak ne kadar kötü olabilir ki dedim ve onu aldım. gerçi arçelik de aynısı ama malzeme farkederdi illa ki. birkaç ay sonra TV alırken, bilinmeyen markalar çok daha makulken 5000 liraya samsung 4k aldım çünkü bu benim için önemliydi. 2000 liraya tv alsam üzüleceğimi biliyordum.

Kayın valide ile yaşama kararı evlilikte kendş ayağına sıkmak olur. Hazır aranız iyiyken yazık olacak şimdi .. ev ev üstüne olmuyor olmuyor olmuyor... Birde şimdi eşyaları vs satacaksın 3-4sena sonra yeniden alman gerekince tekrar borca gireceksin. Eşin yada sen ek iş yada iş değişikliği gibi bir şey yapamaz mı?
Eşimin 3 4 aydır maaşı düzensizdi. Şimdi yeni bi işe girdi 8.000₺ net maaş alacak. Ancak bu ay itibari ile değil tabi. Aralık itibari ile. Eşim zaten günün 12 saati çalışıyor. Bende en azından iş başvurularından dönüş alana kadar evde yapılacak işlere bakıyorum ama buralarda hiç bulamadım.

O kadar yokluğun içinde ne kolay sanıyorsunuz şu çocuk işini dimi ?
Size üzülmüyorum ki valla üzülmüyorum olan el kadar sabiye olacak. Yıl olmuş 2023
Kaza diye bir şey yok, CAHİLLİK var.
Doğum kontrol hapları, Ella, Kondom, 3 aylık iğneler vs vs ..
Bunları yaptım ona rağmen hamile kaldım diyorsanız amennaa. O zman o bebek zaten davul zurna ile gelsin yani.

Sütünün olmadığını ( benim gibi ) düşün, hiç kıyafet alma, oyuncak alma, doktorada hiç götürme şuan benm kızımın aylık masrafı mama + bez ; 1800 TL

Kolay gelsin, ne diyim.

Eşimin 3 4 aydır maaşı düzensizdi. Şimdi yeni bi işe girdi 8.000₺ net maaş alacak. Ancak bu ay itibari ile değil tabi. Aralık itibari ile. Eşim zaten günün 12 saati çalışıyor. Bende en azından iş başvurularından dönüş alana kadar evde yapılacak işlere bakıyorum ama buralarda hiç bulamadım.
Ne yapıp edip kendi düzeninizi korumaya çalışın derim ben. Öteki türlüsü daha zor olur..

Benim de herseyim ikea çok memnunum bir tek yatak harıç🤦‍♀️

Bir gün ateşli bir sevişmede yere çökmüştük tahtaları kaymış😱😱

Bir gün de misafir varken bu sefer uyuyorduk masum masum yıne düştük gürültülü bir sesle😬korkmuştuk uyku sersemi

Bütün tahtaları tek tek çaktık ama bu seferde gıcır gıcır ses çıkıyor
Diğer bütün eşyaları çok kullanışlı ve dayanıklı
Bizim de evlenmeden önceki yatağımız ikeaydı. Ne atraksiyonlar gördü çökmedi 😂😂😂

Hala görümcemin kızı kullanıyor onu.

Sizinki modelinden falan mı kaynaklanıyor acaba? Bizimki alçak, yere yakın bir karyolaydı.

Borcunuz olmasa dahi gecinilecek bir gelir değil 8 bin,kiradasınız da. Sizin de çalışmanız gerekiyor,umarım iş bulursunuz.

Genel bir cevap olması için yazıyorum.

Kimisi yargılanmış, kimisi yardımcı olmaya çalışmış teşekkür ederim. Yargılama aşamasını ben çoktan geçtim arkadaşlar. Karnımda sizlerin deyimiyle "yanlış korunma" sebebiyle bir bebek büyüyor. Evet hesapsızlık, kitapsızlık bu dediklerinizin hepsi illaki olmuştur. O dönem neye ne kadar harcadık tam olarak hatırlamıyorum bile yaşadığım psikolojik baskının ağırlığını hatırlıyorum sadece.

Başımda baba olmadığı için maalesef o dönem aldığım 2250tl asgari ücretin hepsini anneme vermek zorunda kalıyordum. Kendime asla yatırım yapamadım. Kına yapmadım, büyük bi nişan org. Yapmadım. Düğün yerim bile spor tesisin içinde olur ya derme çatma prefabrik bina. Ordaydı :) ben düğün istemedim, nikah istedim borca girmemek için ama kayınbabam düğün yapıcam dedi. Hatta 20.000tl para çıktı dediğim altın parası. Nakit olarak takılan paraları benim kayınbabam aldı. Ne kadar takıldığını hiç bilmiyoruz. Düğün salonu zaten 4.500₺ydi o zaman. Yani hem bize evet kimse yardım etmedi hemde kendi paramdan oldum. Duyduğumuza göre 30.000₺ civarı nakit para takılmış. Düşünün o kadar salak bi durumdaydım ki. Şuan yargılamanızın hiç bir önemi yok. Ben sizden sadece tavsiye istedim. Yargılamanızı değil.

Teşekkürler

Evin bütün mobilyasını değiştiriyorum şu an, 30 bin tutuyor. Öyle ucuz yerden de değil ikea’dan.

1.5 sene önce neye 100 bin harcadılar acaba? Tv aldık 1.5 sene önce anneme 3500 liraya. O da sıfır, teşhir falan değil philips marka.
ya ben de şu an ev diziyorum. ben anlamadım yani. hep diyorum ikimizde çalışıyoruz çok şükür borçlarımızı ödüyoruz ama bu süreçte evlenmedik henüz. nişanlımın uzmanlık tez süreci uzadı nikahı erteledik. ben de istemezdim aile evinde daha kalmayı. ama mecbur erteledik.

yani burada başka bir şey var soru sahibinin demediği. yani iş güç düzgün olmadan nasıl pat diye evlenip küt diye çocuk yapmışlar anlamadım.

Ama köy evindede kayın pedere yaşayacaklar.
Yani aslında benim kastım kayınpeder de otursun evinde karısıyla, 4 yaşında bebeği varken ne demeye ayrı eve çıkıyor ki zaten? O karışı ve çocuğuyla kendi evinde, konu sahibi de kocası ve doğacak bebeği ile köy evinde yaşasın demek istemiştim

işte dedim ya, bizimki yeni gelin evi değildi :KK53: sizde işin içinde düğün de varsa bir tutmanız zaten yanlış. yeni gelin evi başka, normal ev başka.
Mesele de bu zaten.yeni gelin evi olunca ne oluyor?adet olmuş.,herşey olacak,sıfır olacak,en iyisi olacak.hele hele elalem ne der mantığı yok mu?günlük takım,misafir takımı olmazsa ,yatak odası,koltuk takımı en iyisi ,güzeli olmazsa sonra dedikodu yaparlar.

O kadar yokluğun içinde ne kolay sanıyorsunuz şu çocuk işini dimi ?
Size üzülmüyorum ki valla üzülmüyorum olan el kadar sabiye olacak. Yıl olmuş 2023
Kaza diye bir şey yok, CAHİLLİK var.
Doğum kontrol hapları, Ella, Kondom, 3 aylık iğneler vs vs ..
Bunları yaptım ona rağmen hamile kaldım diyorsanız amennaa. O zman o bebek zaten davul zurna ile gelsin yani.

Sütünün olmadığını ( benim gibi ) düşün, hiç kıyafet alma, oyuncak alma, doktorada hiç götürme şuan benm kızımın aylık masrafı mama + bez ; 1800 TL

Kolay gelsin, ne diyim.
Doğum kontrol hapı kullanıyordum 3 senedir. Adet düzensizliği şikayeti ile başlamıştım. Sonra polikistik olduğumu öğrendim. Gebe kalmanız çok zor dediler. 1 ay adet göremediğim için de doğum kontrol kullanmadım.. o sırada gebe kalmışım. Kondom yok muydu demeyin, 1 kerelik ilişkiden gerçekten çocuk çıkmaz diye düşündüm. Polikist var zaten adet de olmadım yumurtlamam şuan imkansız diye düşündüm. Ne düşündüysem ters köşe oldum anlayacağınız.

Hamilesin ,iş bulmak çok zor

Bizim de evlenmeden önceki yatağımız ikeaydı. Ne atraksiyonlar gördü çökmedi 😂😂😂

Hala görümcemin kızı kullanıyor onu.

Sizinki modelinden falan mı kaynaklanıyor acaba? Bizimki alçak, yere yakın bir karyolaydı.
Evet sanırım modelinden kaynaklanıyor bizimkinden bulamadım satılmıyor herhalde şimdi ama görsel olarak şuna benziyordu

Ortadaki tahtalar iki güne bir kayıyordu düşüyordu

Şimdi onları tek tek çaktık çiviyle kayma işi çözüldü ama gıcırtı devam edıyor
Baza sevmediğim için değiştirmiştim🤷‍♀️

Eklentiler

• 32E98594-788D-421F-AFC2-25E2036CAFA2.jpeg
    32E98594-788D-421F-AFC2-25E2036CAFA2.jpeg
    38,8 KB · Görüntüleme: 43
Genel bir cevap olması için yazıyorum.

Kimisi yargılanmış, kimisi yardımcı olmaya çalışmış teşekkür ederim. Yargılama aşamasını ben çoktan geçtim arkadaşlar. Karnımda sizlerin deyimiyle "yanlış korunma" sebebiyle bir bebek büyüyor. Evet hesapsızlık, kitapsızlık bu dediklerinizin hepsi illaki olmuştur. O dönem neye ne kadar harcadık tam olarak hatırlamıyorum bile yaşadığım psikolojik baskının ağırlığını hatırlıyorum sadece.

Başımda baba olmadığı için maalesef o dönem aldığım 2250tl asgari ücretin hepsini anneme vermek zorunda kalıyordum. Kendime asla yatırım yapamadım. Kına yapmadım, büyük bi nişan org. Yapmadım. Düğün yerim bile spor tesisin içinde olur ya derme çatma prefabrik bina. Ordaydı :) ben düğün istemedim, nikah istedim borca girmemek için ama kayınbabam düğün yapıcam dedi. Hatta 20.000tl para çıktı dediğim altın parası. Nakit olarak takılan paraları benim kayınbabam aldı. Ne kadar takıldığını hiç bilmiyoruz. Düğün salonu zaten 4.500₺ydi o zaman. Yani hem bize evet kimse yardım etmedi hemde kendi paramdan oldum. Duyduğumuza göre 30.000₺ civarı nakit para takılmış. Düşünün o kadar salak bi durumdaydım ki. Şuan yargılamanızın hiç bir önemi yok. Ben sizden sadece tavsiye istedim. Yargılamanızı değil.

Teşekkürler

Size takılan paraya el koyan aileye asla yaklaşmayın, hacizse haciz, yokluksa yokluk, bu aile tehlikeli uzak durun, gerekirse boşanın ama o düzenin içine girmeyin

Bana mantıklı gelmedi ama başka şansınız da yok gibi. Bebek geliyormuş çünkü. İsteseniz de çalışamazsınız 5 ay sonra. Ee doğum masrafı var. Sonrası için yine masraf var(bez,belki mama,kıyafet şu bu).
Ama gitseniz de anlaşmazlık çıkabilir.
Bir çocuk daha varmış evde. Çocuk bu ya sizinki doğunca kıskançlık yapsa falan o bile sorun olabilir.
Zor.
Allah kolaylık versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X