Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım durumuna çok üzüldüm gerçekten benzer yollardan bizde geçtik zamanında seni çok iyi anlayabiliyorum ama nolur üzülme bi yolu bulunur herseyin Rabbım bir kapı açar açmışta şuan en doğru karar beraber yaşamanız gibi görünüyor yalnız diosunki ev düzmek için yaptık bu borçları şimdi o eşyaları satalım diosun e 3 5 yıl sonra tekrar sıfırdan eşya almak sizi yine aynı derece de zorlayacaktir yine borca gireceksiniz eşyaları satmasanizda o köy evine felan depo gibi bir yere koysanız olmaz mi? Gerçekten suanda tek Bi beyaz eşya almak bile ciddi meblaglar gerektirio ayrıca hani anlaşamama durumunuz felan olursa halihazırda eşyalarınız da var bisekilde ayrılırsınız büyüklerden.

Evet daha gençmiş ama yine de böyle bir şeyi üstlenmek zorunda mı sizce?
Eşiniz kaç yasinda?
Bebek doğduktan sonra ise girmek isteyip kv ye baktirmayacağiniz ne malum.. Sizin için üzüldüm ama bebek için daha çok üzüldüm ne yazık ki.
Simdi boş durmaktansa is bulana kadar evde bir şeyler örün satmaya çalışın elinize az da olsa para geçer en azından.
Bunu düşündüm. Biraz doğacak çocuğa biraz da dışarı yapar satarım dedim. Para bekliyorum :)

Canım durumuna çok üzüldüm gerçekten benzer yollardan bizde geçtik zamanında seni çok iyi anlayabiliyorum ama nolur üzülme bi yolu bulunur herseyin Rabbım bir kapı açar açmışta şuan en doğru karar beraber yaşamanız gibi görünüyor yalnız diosunki ev düzmek için yaptık bu borçları şimdi o eşyaları satalım diosun e 3 5 yıl sonra tekrar sıfırdan eşya almak sizi yine aynı derece de zorlayacaktir yine borca gireceksiniz eşyaları satmasanizda o köy evine felan depo gibi bir yere koysanız olmaz mi? Gerçekten suanda tek Bi beyaz eşya almak bile ciddi meblaglar gerektirio ayrıca hani anlaşamama durumunuz felan olursa halihazırda eşyalarınız da var bisekilde ayrılırsınız büyüklerden.
Benim aklımda şuan kayınbabam köye ev yapsın biz de köye geçelim var. Başka türlü nasıl olur bilmiyorum.

Bunu düşündüm. Biraz doğacak çocuğa biraz da dışarı yapar satarım dedim. Para bekliyorum :)
Bebeğinize 2 tane orseniz bile yeter ama sürekli örün kenarı koyun illaki satın alacak biri çıkar.
Kaça satacaksiniz? İpler olmuş 25 30 lira. Üstüne el emeğiniz harcadığınız zaman da var.

Adamın hayali belki köy evinde yaşamak. Karısıyla bu şekilde anlaşmış olabilirler. Gelin ve oğlunun yaptığı borç yüzünden neden insanlar çok istedikleri şeylerden vazgeçsinki. Problem yaratan taraf konu sahibi olduğu için başkalarına bir şey yaptırma hakkı yok. Elde olana uyum sağlamak zorunda.
Evet kayınbabam köyde, kayınvalidem ve kızı burda kalacaklar. Anlaşmaları o yönde.

Vallahi evlenmeyecektik. Koştur koştur olmasının sebebi bir yerde de benim annemdir. Söz yapın uzatmayın falan dedi. Sonra eşimin babası nişanlı sözlü kız bizde bekletilmez dedi. O kadar afedersiniz bok gibi gelişti ki herşey. Sudan çıkmış balığa döndük ne olduğumuzu anlamadık eşimle.
Ah be kardeş cidden üzüldüm duruma, yaşında çok genç ah yaaa

Şansa bala falan olmamış. Korunmamışsınız olmuş
Olması neredeyse imkansız birşey gözüktüğü için korunmaya gerçekten ihtiyaç duymadım. Adet olmamışım 1 ay, yumurtlama falan hak getire zaten polikist var. Aklımın ucundan geçmedi

Ya ayrıca bu nedir neden evlendin neden bebek yaptın arkadaşlar yapmayın Allah aşkına yargılaması bize düşmedi ki kızcağız sizden bi umut bi akıl bi çare beklerken teker teker onu yargilayarak konuşmanızın ne faydasi var?
İnsanlar hayatının tüm hırsını sıkıntısını burada birilerinden çıkartmaya calisircasina paylaşımlar yapıyor sanki herkes kusursuzmuşcasına birbirini yargılıyor neden?
Bence fikriniz varsa yardımcı olun ötesi beni sizi hiçbirinizi ilgilendirmez.

Ah be kardeş cidden üzüldüm duruma, yaşında çok genç ah yaaa
Üzülmeyin, belliydi böyle olacağı zaten. Başımda ana baba yok, kendim bir şeylerin mücadelesini verip durdum. Ama bi yerden sonra inanın çok yoruldum. Kimse beni dinlemedi. Kimseye sesimi dinletemedim. Büyüklerin birbirleriyle savaşında biz ortada kaldık.

1.5 senelik bir evliliğim var. Eşimin ve benim üzerimize toplam 100.000₺ kredi borcumuz bulunmakta.

Tabi anlarsınız ki hepsi ev düzmek için kullanıldı. Maalesef eşimin ailesinden ve benim ailemden bir yardım alamadık.

Eşimin ailesi ev aldılar bizim düğün olacağı zaman, biz ev alacağız bu sene biraz daha bekleyin dediler zaten ancak benim ailemden çıkan sorunlardan dolayı mecburen erken evlendik.

Benim annem ve babam ayrı, ve kendileri arasındaki ego yarışını benim evlilik arefemde de gösterdiler. Bu yüzden kendimiz yaptık herşeyi.

"Düğün takılarından ödeseydiniz?" Dediğinizi duyar gibiyim ancak bizim elimize geçen takı 20.000₺ydi o zaman. Ve benim televizyonum bile yoktu. O 20bin lira para da zaten teşhir ürün televizyona, evin sıfırdan mutfak alışverişine gitti, elde kalan para da ancak kredi ve kredi kartı taksitlerini ödemeye yetti.

Maalesef ikimizde borçlarımız yüzünden icra takibindeyiz. Bugün icra memurlarına kapıyı açtım, ödeyip ödeyemeyeceğimi sordular anlattım durumumuzu. İmzamı alıp gittiler, bidahakine icraya geleceklerini söylediler.

Kapıma geldikleri borç tutarı da 30.000₺ benim kredi borcum. Bu arada 100.000₺ güncel borç ancak bizim o zaman çektiğimiz para 20bin+40bin = 60bin ₺ydi. Dosya masrafı vs 100bin TL oldu şuan.

Eşyalarımın çoğu 2.eldir. Koltuk takımım bile yok 1 tane 3lü koltuğum, birde tekli koltuğum var düşünün. Herşeyi ucu ucuna yetiştirip evlendik eşimle. Balayına dahi çıkmadık..

Ayrıca da çok yeni bir hamileliğim var. Planlı değildi kesinlikle. Çok açık yazamıyorum buraya ama bu durumu yaşayan milyonlarca kadın var.

Eşim ailesine söyledi, ailesi de bu ev sizin de eviniz. Bu evi aldık çocuklarımıza kalsın rahat etsin diye vs güzelce konuştular bir sıkıntım yok. Borcumuzu ödemek için paralarının olmadığını ev aldıklarını falan söylediler.

Niyetleri iyidir kötüdür bilmiyorum. Kötü anlaştığım bir durumda yok eşimin ailesiyle ancak ev ev üstüne olur mu konusunu düşünmeden edemiyorum.

Kayınvalidemin annesi ile babası da kış boyu kayınvalidem de kalıyorlar ayrıca. Bizim kalacağımız süre Max 3-4 sene bu arada. Bu süre zarfında borç bitirip kenara para atabiliyoruz. Hiç bi şekilde evin mutfağına, faturasına yardım etmeyeceğimizi eşim eğer gelir kalırsak diye ailesine söyledi. Biz oraya borç ödemek ve düzeltmek için hayatımızı geliriz başka bir şeye karışmayız dedi. Ailesi kabul etti.

Kayınbabam 3 4 ay sonra köye yerleşecek, yani evde genel olarak sadece kayınvalidem ben ve 4 yaşındaki görümcem(dünyalar tatlısıdır) olacak. Eğer gelirlerse de anneanne ve dede.

Böyle bir durumda kendi evime zar zor aldığım tüm eşyaları yarı fiyatına satıp, kredi borcumun en azından bir kısmını ödeyebiliyorum.. eşimin aldığı maaşın neredeyse 4te 3ünü de borçları ödemek için kullanabiliyor olabiliriz kayınvalideme geçince.

Bu gibi bir durum yaşayan var mı ya da bir tanıdığınız var mıydı? Çok üzülüyorum çok ağladım bugün çok dua ettim. Eşimin ailesinden başka şansım yok gibi görünüyor. Ama olabilecek sorunlardan da korkmuyor değilim. Şuan iyiyiz evet ama belki 1 sene sonra belki 2 sene sonra Allah bilir anlaşamayabiliriz. En kötüsünü düşünerek hareket etmek zorundayım bu durumda.

Ben babamla ve annem ile de görüşüyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar ailem onlar diyerekten. Babam borcumuzun olduğunu ablamdan duymuş bana soruyor borcunuz var mı diye ben yardım etmeyeceğini bildiğim için yok diyorum, varsa söyle falan diyor ama babamı tanıyorum :) bi ara 500 lira para atmıştı bana ben istemeden 1 ay boyunca arayıp bitti mi naptın diye parasının hesabını sordu bana. Annem tek başına yaşıyor, kenarda birikmişi yok, emekliliği yok. Kendi ailemden yana maalesef hiç bir umudum yok yardım adına..

Kafam allak bullak. Düşüncelerinize çok ihtiyacım var.
Neden 3..4 sene kalmak zorundasınız eşiniz ile beraber çalışıp 10 ayda halledebilirsiniz,evi dağıtmadan beraber çalışın hamilemişsiniz yani 5 ay falan çalışabiliyorsanız çalışın

Bebeğinize 2 tane orseniz bile yeter ama sürekli örün kenarı koyun illaki satın alacak biri çıkar.
Kaça satacaksiniz? İpler olmuş 25 30 lira. Üstüne el emeğiniz harcadığınız zaman da var.
İpler çok pahalı evet. Hemen de satamam. En kötü burda CMT pazarı var oraya zabıtalar gelmeden ufak bi tezgah açarım yol üzeri. Belki o şekilde satabilirim.

Fiyat konusunu hiç düşünmedim.

Benim aklımda şuan kayınbabam köye ev yapsın biz de köye geçelim var. Başka türlü nasıl olur bilmiyorum.
Köye ev mi yapsın?
Bir ev kaç paraya yapılır düşündünüz mü?
Onun yerine çıkarsın 100bin versin size daha karlı çıkar adam.
Düğün zamanı beş kuruş yardım etmeyen insanların da para söz konusu olunca nereye kadar yardım edeceklerinden şüpheliyim.

Ya ayrıca bu nedir neden evlendin neden bebek yaptın arkadaşlar yapmayın Allah aşkına yargılaması bize düşmedi ki kızcağız sizden bi umut bi akıl bi çare beklerken teker teker onu yargilayarak konuşmanızın ne faydasi var?
İnsanlar hayatının tüm hırsını sıkıntısını burada birilerinden çıkartmaya calisircasina paylaşımlar yapıyor sanki herkes kusursuzmuşcasına birbirini yargılıyor neden?
Bence fikriniz varsa yardımcı olun ötesi beni sizi hiçbirinizi ilgilendirmez.
Teşekkür ederim. Bebeği aldırmayı düşündün mü diye soranlar bile var. Düşünmez miyim tabi ki düşündüm. Ama cesaretim yok canına kıymaya. En azından ablamın durumu iyi, görümcemin durumu iyi. İkinci el kıyafetler alırım. Bi şekil bakabilirim çocuğuma. Yani teyzesi ve halası var. Onlarda şimdiden birşeyler alıp gelmeye başladılar. Mutfağa yardım ediyolar sağlıklı beslenmem için. Ufak tefek yardımlar da toplarım. O doğana kadar yünden hırkalar şapkalar yaparım belki bi anda herşey değişir. Ticaret anası olurum. İnsanlar evlatları için neler yapıyor. Ben neden yapmayayım

Neden 3..4 sene kalmak zorundasınız eşiniz ile beraber çalışıp 10 ayda halledebilirsiniz,evi dağıtmadan beraber çalışın hamilemişsiniz yani 5 ay falan çalışabiliyorsanız çalışın
İş bulamıyorum. Yani çok yere başvurdum, gidip cv de bıraktım marketlere falan ama henüz dönüş alamadım bekliyorum

Köye ev mi yapsın?
Bir ev kaç paraya yapılır düşündünüz mü?
Onun yerine çıkarsın 100bin versin size daha karlı çıkar adam.
Düğün zamanı beş kuruş yardım etmeyen insanların da para söz konusu olunca nereye kadar yardım edeceklerinden şüpheliyim.
Ocakta emekli oluyor, köye ev yapacakmış. Sahi köye ev yapacak madem parayı nerden bulup yapacak? Ben paraları olduğundan adım kadar eminim ama eşim yok diyor inanmıyor olduğuna 🥲 bu kadar saf olması da normal değil

Screenshot_2022-11-03-18-15-25-320_com.sahibinden.jpg

Bu tarz işler yapabilirsiniz. Hamileyim iş bulamam algısını bırakmanız lazım. Bir de iş başvurusuna dönmesi gereken iş ilanlari uzun sürüyor. Acil iş ilanlarında sahibinden vs bakın. Çevreden bakin. Site gruplarına üye olun. Okul gruplarına sorun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X