Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pamukaanesi83 incig ne demiş bak

Ahhh ahhh annelerin bazı önsezileri, hayat tecrübeleri dikkate alınsa keşke, anneeee seviyooom ama denmese de böyle sorunların içinde yaşamak zorunda kalınmasa.

Bence evini dagitip o eve gitmekle hayatinin hatasini yapar. Bütün isi ona kitlerler calismasina da engel olurlar hazir hizmetci var diye

Annelik gerçekten zor.
Zor tabii, Allah size de nasip edecek inşaallah, bebekken değil de büyüyüp ergenliğe girmeye başladığında annenizi çok daha iyi anlayacaksınız, çok klişe bulurdum bu sözleri ama o kadar doğru ki, kaç evladınız varsa aklınız o kadara bölünüyor, gelecekleri, ileride yuva kuracakları insanları bile düşünüp duruyorsunuz, her şey olacağına varır ama anneyseniz evladınızla ilgili en ufak şeyleri bile düşünmekten alıkoyamıyorsunuz kendinizi.

Kim eşek gibi ödeyecekmiş sizin borcunuzu? Eşek gibi ödeyecekler dediği kim?

Eşşşek kadar adamın ailesi adam 23 yalına gelmiş evlenmeyi, baba olmayı biliyor. Ev geçindirmeyi, hesap kitap yapmayı bilmiyor. Bir de utanmadan geçinemiyorum diye ana evine dönüp ne mutfak masrafına ne faturalara karışmadan yaşamayı düşünüp bir de karısı ve çocuğunu da getirmeyi düşünüyor. İnanılmaz bir adam.

Konu sahibi annen çok akıllı kadınmış. Keşke dinleseymişsiniz. Yazık olmuş çok. Umarım çok hasar almadan bu beladan kurtulursunuz.

Kim eşek gibi ödeyecekmiş sizin borcunuzu? Eşek gibi ödeyecekler dediği kim?
Eğer anne babadan bahsediyorsa konu sahibinin eşi hiç güven vermedi,bu kafada adamın borcu bitmez rahatı bozulmasın diye evi asla ayırmaz konu sahibi çok geçmiş olsun Anneniz çok haklıymış......

Zaten eşya içim bu kadar borca girmediniz mi ?
Neden eşyaları satıyorsunuz ki ? Yok mu köyde falan konulabilecek bir yer ?

Bu kadar borcun harcın içinde neden bir de bebek yaptınız ?

Gerçekten bu erkek ailelerinin nedir bu çektiği ?

Yok vallahi annem böyle diyor. Diyo ki ben senin kocanın ne olduğunu çok iyi biliyorum oda bunun farkında o yüzden beni sevmiyor
Seni apar topar evlenmeye zorlayan anne mi diyor bunu, yerinde olsam bu bedellerin bir kısmına onu da ortak ederim. Mesela sen düzenini bozacağına annen sana gelsin hem bebeğe baksın hem sen rahat rahat çalış olmaz mı

Bu senaryoya göre de beş para etmez, yalancı, manipülatör bir adamla evlendiniz ve çocuk yaptınız. İki senaryo da birbirinden beter.

Bence evini dagitip o eve gitmekle hayatinin hatasini yapar. Bütün isi ona kitlerler calismasina da engel olurlar hazir hizmetci var diye

Eşinin ailesi için de kötü Pamuk, kendileri için kurdukları eve ben hiçbir masrafa karışmam diye gelen oğullarının ailesini de sığdırmaya çalışacaklar, bugün 3 kişilik bir ailenin harcamalarıyla 5 kişilik bir ailenin harcaması aynı değil, elektrik, su, ısınma masrafları katlanacak, mutfak masrafı keza öyle.

Kayınvalidenin de 4 yaşında çocuğu var, onun masrafı zaten ağırdır öte yandan hamile gelinin de kişisel ihtiyaçları olacak, doğuma yakın bebeğin giyimi, puseti, beşiği gibi ihtiyaçları, doğumdan sonra bebeğin ihtiyaçları, bir aşı kaç lira olmuştu? Geçenlerde KK’da görmüştüm rotavirüs aşısı gibi aşılar 1000 lira mıydı ne’ydi.

Haksızlık gibi görünüyor olabilir ama gelin ev işlerini yapsın isteyecekler, maddi destek yoksa ev işi olacak, buna zemin hazırlayan incig’in eşi.

Avukatla,bankayla borcunuz nereye ise yeni bir odeme plani yapin.. ayni ev inanin zor olur insan yeri geliyor kendi ana babasi ile anlasamiyor

Seni apar topar evlenmeye zorlayan anne mi diyor bunu, yerinde olsam bu bedellerin bir kısmına onu da ortak ederim. Mesela sen düzenini bozacağına annen sana gelsin hem bebeğe baksın hem sen rahat rahat çalış olmaz mı
Ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum şu an. Hazzetmediği adamla neden apar topar evlendirmek istesin kızını, neden hem acele ettirip hem de hiçbir masrafa el atmasın. Bence herkese her şeye rağmen evlendiler, adam dediğimiz de 23 yaşında çocukmuş resmen hey Allah'ım.

1000 Lira mi? tek düzeni bozulmayacagi kisi zaten esi. Ona göre hava hos olucak

Allah razı olsun gelirken birşeyler getiriyolar, biri teyze biri hala bişeyler yapmak istiyorlar. Buraya herşeyi yazsam anlayacağınızı umuyorum ama çoook uzun hikaye

Hemen hemen her hala her teyze yeğeni için bir şeyler yapmak ister ama siz çocuğu onlara güvenip doğuracak gibisiniz. Ben ne yazarsanız yazın mevcut durumuzu anlaşılır bulacağımı sanmıyorum.

İlk başta istiyordu bayılıyordu eşime çünkü annem beraber yaşayalım dedi eşimde bende ilk başta kabul ettik. Sonradan annem daha kurmadığımız ev için çok karışmaya başladı. Ben vazgeçtim, nişanlım da istemiyor bende anne olmaz bu şekilde dedim. Ardından annem sevmemeye başladı.

Yok benim ailemin zaten sıfırdı parası yani, eşimin ailesi de ev alacağız yardım edemeyiz dediler
Anneniz isteye isteye evlendirse bulur buluşturur yapardı bi şeyler. Özenirdi en azından. Eşiniz nasıl ailesinde para olduğuna inanmıyorsa siz de öyle yapıyorsunuz gibime geliyor nedense. Kayın ailenin istediği gelin olsa dağı taşı delerlerdi, oğulları kendi bulunca böyle yapıyorlar. Klasik.

Konunun başında öyle yazdığı için dedim ama tabi dediğin gibi olması da kuvvetli ihtimal. Okullarda ya da iş hayatına yeni adım atacak yaştalar, cidden nadir çok üzüldüğüm konulardan biri oldu bu, bile bile kendilerini ateşe atmışlar. 22 23 yaşında çocukların evlenmesine izin veren ailelerde ayrı bir konu, çocukların çocuğu olacak şimdi, cidden yazık ya çok üzüldüm

Eğer anne babadan bahsediyorsa konu sahibinin eşi hiç güven vermedi,bu kafada adamın borcu bitmez rahatı bozulmasın diye evi asla ayırmaz konu sahibi çok geçmiş olsun Anneniz çok haklıymış......
Nasıl ya kocası 23 yaşındaysa kendisi kaç yaşında? Ay çoluk çocukmuş konuyu açan biz de sayfalarca ciddiye alıp yorum yaptık, daha donunu toplamayı öğrenmemişken evlilik gibi bir şeyin içine girip sonra böyle ağlayanlara zerre acımam. Biz de ciddi ciddi soru soruyoruz ya hesaplama hatası mı oldu vs diye Hesap kitap yapmaya, düşünmeye üşenen insanlar da maşallah iş seks yapmaya gelince çatır çatır hamile kalıyorlar

Elimizdeki kadar özendi, Allah razı olsun. Yok ben var olduğuna inanıyorum, eşim tam tersi. Klasik aynen öyle

Yaşım yetmiyor yani, hmm anladım sağolun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…