Ağzım açık okudum konuyu.
Üstüne bir de çocuk.
Benim de kafam allak bullak
20.000 TL'ye borcun içinde alınmış televizyon, mutfak masrafları demişsiniz :)
Ne yaptınız eve 3 tane koç kestirip 50 litre yağ mı aldınız ?
mutfak eşyası demek istemiş sanırım
çünkü bir yerde de çeyiz demiş
çeyiz benim bildğim danteldir oyadır ama anladığım kadarıyla çeyiz deyince yeni nesil artık yemek takımı tava tencere vs vs kast ediyor...ve tabii ki bunlar yokmuş ve alınmış.
benim evde ne TV var ne yemek takımı (evde takım olan bi türk kahvesi fincanı takımı var onu da çok kahve içtiği için erkek arkdaşım aldı D)...istesem alırım ama yeterince tabak çanak var bunları atmam lazım o zaman, ne gerek var. (hoş benimki ekstra bir durum 1den fazla evde devam ettirmem gereken bir düzenim var, ama, hiç bir zaman TV olmadı mesela evimde.)
borçla evlensem 2 tabak 2 de bardak alırım a101den. borcum bitene kadar yıkar yıkar kullanırım. ya da gider annemden evi hınca hınç dolu yurdum teyzelerinden birinden isterim verirler yani 2 tava 1 tencere
çok ilginç ya aile baskı yapmışmış..yaptıkları baskı da "söz yapın beklemeyin" demişler "nişanlı kız beklemez" demişler
demek gerçekten bir baskı görseler elleri ayaklarına dolaşacak...çok merak ediyorum beraber nasıl yaşayacaklarını.
İşin kötüsü eşşek gibi ödedikleri yok, sizin yuvanız kapanıyor, kayın aile evinde sığıntı olmanıza neden oldu.
ben de katibe daha yakınım
1.5 senedir evliler, o sürede bebek de yok ama borç 100 bin olmuş
e bu kadın daha 2 sene çalışamayacak
şimdiye kadar borcu ödeyemeyen adam bundan sonra hiç ödeyemez.
bilerek ödemediğini düşünmüyorum ama "şimdiye kadar ödeyemedim, şimdiden sonra hiç ödeyemem"i düşünmüş olabilir. babadan da para alamamış şimdiye kadar "eşşek gibi" ödemediler ama "eşşek gibi bakacaklar" deme şekli bu olabilir.