Çok sayfa var konuda buraya kadar okudum sadece ama size yazmak istedim. Öncelikle allah en kısa zamanda ödeme kolaylığı versin, bu sıkıntılar evliliğinizin güçlenmesine ileride daha güzel günlere vesile olsun. Lakin sizin durumunuz farklı, düşmez kalkmaz bir allah sonradan maddi sıkıntılar yaşanabilir. Baştan 300 bin borcu olup da beni bekle demek bencilliktir. Gücü yetmeyen evlenmeye kalkmasın, insan bu teklifi yaparken, birinin geleceğini yok yere ipotek altına alırken biraz mahcup olur (gerçekten seviyorsan parayı sorun etmezsin ayakları da yapmıştır belki konudaki er kişi).
Benim kardeşim 28 yaşında ve doğuda öğretmen, konudaki gibi sorunlarımız yok iyi bir ailemiz var, kardeşimi bir kızla tanıştırmak istediler. Tanışıp anlaşsalar ve gidip kızı istesek verirler biliyoruz, ailesi de ailemizi seviyor. Buna rağmen kardeşim ben doğudan bir süre daha gelemeyeceğim, henüz birikimim yok, ben kimseye benimle doğuya gel diyemem diyerek istemedi. Hoşuma gitti bu yaklaşımı, kaldı ki belki anlaşsalar kız diyecek ki ben de yanına tayin isterim, mütevazi bir düğün yaparız, yine de kardeşim benim şartlarım henüz uygun değil dedi. Ki zaten istese düğününü de yaparız evini de döşeriz. Bunu bildiği halde ne kendi ailesine yük olmak istiyor ne de bir kızı uzakta yaşamaya mecbur ediyor. Demem o ki böyle şeyleri içine sinerek teklif edecek kişi kız olmalı, erkek bunu istemek en doğal hakkıymış gibi dikte etmemeli. Her şeyi geçtim babamı emekli edeyim anneme ev alayım bi de şu borçları ödeyeyim diyen bağımlı kişilerden hayır gelmeyeceğini düşünüyorum.