Borçlarım ile kafayı yemek üzereyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında mesele para da değil bence. Alacağım şey bu paraya değiyor mu gerçekten? Malum şu an her şey ederinin çok üstünde zaten.

Bir kaç özel zevkim dışında (spor ayakkabı, parfüm gibi) hep bunu düşünürüm.
Ayakkabıyı çok hor kullanan biriyim. Nedenini bilmiyorum ama hep böyleydi. Bana dayanan bir spor ayakkabı buldum indirimden iki tane daha aldım farklı renklerde. Parfümü de annemle tatilde hallettik. Ben de sizin gibiyim vazgeçemediğim bir iki şey var o yüzden depoladım iki sene idare ederim :d

Ama olay bu bir iki zevk de değil ki? Sürekli dışardan yiyorum diyor. Kabız olur insan ayol. Normal insan yaşantısında kaçamak olan her şeyi sıradanlaştırmış, mutsuzluğu kendine böyle daha çok çekiyor aslında.

1) Tatil planlarını ertele , yapma bir süre

2)Kıyafet alışverişi yapma

3) Dışarıdan yemek yeme

4) Fazlalık işyalarını dolap, gardropstan filan satıp eksi hesaba at. Eksi hesapta ki borçlar ufak ufak da olsa azalsın.

5) Kredi kartlarını ödemekte çok zorlanıyorsan yapılandırma yapabilirsin
6)Erkek arkadaşından ayrıl.

Arkadaşlar bu kadar nasıl battım bilmiyorum. Tam iki senedir çalışıyorum ilk aylarda hiç fazla borcum yoktu sonra ben kredi çektim baktım banka kredi veriyor sürekli çektim şu an hali hazırda 5 tane kredim iki ek hesap ödemem (toplam tutar aylık 4.570 TL) ve 27.750 tutarında kredi kartı borcum ve 6.500 tutarında banka borcum var . Şu an ek hesapta -9800 bakiyedeyim , gerçekten ne yapmam gerekiyor. Hala hafta sonu erkek arkadaşım ile İstanbul da görüşüp aparta kalıp hala bi şeyler yaşama derdindeyim . Kıyafet alıyorum dışarıdan yiyorum. Ne yapacağım lütfen yardımcı olun bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim ben
Elin adamlarına para yedirmekten düştüğün hale bak

Aklını başına devşireceksin, temel ihtiyaçlar için ayırdığın paranın haricini tamamen borca yatıracaksın bir süre. Dişini sıkacaksın yani. Sabah evden ekmek arası yap çık, öğlen bir meyve ye, akşam makarna haşla gerekirse. Parayı savurarak nereye kadar? Ne yapayım diye soruyorsun da ne zaman söylediklerimizi dikkate aldın ki? Koskoca kadınsın ne paranı yönetebiliyorsun ne duygularını ne ilişkilerini, hayret bir şey.

Maaşa haciz koyarlarsa memurluk da gider haberi yok hanfendinin galiba😅

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak kınama cezası gerektiriyor. Hakkında icra takibi başlatılan her memur değil kasıtlı olarak takibe sebep olan memur bakımından disiplin cezası verilir. Konu sahibi bir borcu ödemeden sırf eğlencesine başka bir borcun altına giriyor gibi göründüğünden disiplin cezası alması olası tabi.

Ayrıca Kanunda eylemin cezaların özlük dosyasından silinmesine ilişkin sürede tekrarında bir derece ağır ceza uygulanması da öngörülmüş. Bu durumda aylıktan kesme cezası oluyor o da.

Zorunlu, lütfen bir klinik psikologtan acilen yardım almaya başla. Erkek arkadaşlarına para yedirmektense bu parayı tedavin için kendin için harca. Benim hayatımda kimsem yok. Aylık 15 bin lira harcamam var. Para da biriktirmiyorum. Haftanın 6 günü çalışıyorum 7 günü de harcıyorum. Cilt bakımlarına, spora , kahveye kitaba , yeni lezzetler tatmaya para harcıyorum. Kendime güzel kıyafetler alıyorum kremler şampuanlar sabunlar alıyorum. Güzel kokular , mumlar... eşşek gibi çalışıp kendime yatırım yapıyorum. Bir liramı bile kimseye yedirmem bu zamanda . Bu ay mesela kort tenisine yazilacagim aylık 2 bin lira oraya harcama yapacağım. Daha çok harcayabilmek için daha çok çalışmam gerekiyor , çalışırım da...

Seni düşünüyorum sonra, kendin için yaptığın tek bir şey yok. Hem maddi hem manevi hep eksidesin . Sen bu borçları da bitirirsin bir an önce. Aylık 6 bin lira ödeme yapsan 72 bin lirası biter bir senede. Biraz sıkıntı çekersin ama eksiden kurtulursun en azından. Sonra da kendine yatırım yapmaya başlarsın.

:KK70::KK70:bu kadar parayı jigolaya harcasaydı en azından göğsünden aşağı da inerdi. (Konu sahibi, bir yazısında göğsümden aşağı inmiyor, demişti.) Ne istersen yapardı.parana yazık.
Harikasin ya :KK70: hem her şeyi yapardi hem de full performansla yapardı.:KK70:

:KK70::KK70:bu kadar parayı jigolaya harcasaydı en azından göğsünden aşağı da inerdi. (Konu sahibi, bir yazısında göğsümden aşağı inmiyor, demişti.) Ne istersen yapardı.parana yazık.

Siz öyle yapın o zaman hanımefendi. Ne çirkin muhabbetler bunlar böyle ya Mune Mune müdirem bu kadar çirkinleşmek serbest mi?

Zorunlu sen de kendine gel, bir doktor mu bulursun, dürtüsel davranışların için terapi mi alırsın bilmem ama kendine biraz saygın olsun ne cinsel hayatın kaldı şu forumda dalga geçilmeyen ne zekan. Kendine bunu yapma Z zorunlualann

Valla ben iki çocuklu çalışan halimle dışarda yemiyorum,ev yemekleri yapıyorum.Sagliklida.geçen yaz yazlık kiraladık otel dünya paraydi.Verek verirdikte kendimizi kasmaya degmezdi.Yine gezdik yüzdük eğlendik
Bazı ihtiyaçlarımı dolaptan alıyorum.Dunya para olmuş herşey.
Yani ne yapmanız gerektigini biliyorsunuz.Durum vahim.Acilen kendinize dur diyin

Asla akıllanacagına inancım olmadıgı icin söyleyecek pek bir sey bulamıyorum. Tek temennim bir an önce tedavi yollarını tutup kendine gelmen.

Kendine
Gelmen

Ben bazı insanların muhakeme yeteneğinden yoksun olduğunu düşünüyorum. Bu aralar etrafımda da böyle insanlar gördükçe kendimi sorgular oldum. Bende mi bir sorun var, maddi anlamda rahat durumda olmama rağmen bir şey alırken yine de düşünüyorum gerçekten ihtiyacım var mı diye? Ne olur ne olmaz ülke ekonomisi bu haldeyken dikkatli harcama yapmak lazım.
Zaten kafayı yemişsiniz Allah akıl fikir versin

O kadar borcu alisverise harcadiysan, onlari satmakla baslarim ise.He sen adamlara alisveris yapmissindir o ayri.1 senede biter o borc ama sen bitiremezsin.Ustune borc yaparsin.Cidden bu matematikle nasil memur oldun meraktayim.Kpssde kaydirma mi yaptin naptin da oldun🙆

Yani kendinizi durdurmadığınız sürece bu borç katlanacaktır.

Biraz sosyal hayatınıza dur deyin .

Olması gereken harcamalarınızı ayırdıktan sonra borcunuzu kapatın.

Yoksa işin içinden çıkamazsınız

Burda birçok insanın borcu var

Dışardan yemiyorlar , tatile çıkmıyorlar , kıyafet almıyorlar.

Borçlar gırtlaktayken lüks yaşamak ta neyin nesi

İnsanoğlu için hiçbir şey lüx değil aslında ama maalesef fedakarlık gerek bu zaman da özellikle
Evet çok fedakarlık yapmam gerekecek , şu an harcamalarımı yazıyorum dikkat ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X