Bende eşime bazen bunu soruyorum.Benim o kadar borcum olsaydı sen ne yapardın diye?o zaman düşünürdük diyor.Sanmamki ödesin.Eminim bana derdiki abinde var oda ödesin sadece sen neden ödüyorsun derdi eminim.
Bence esine haram edilecek bi sey yok. Sonucta hukuken borc baba ve esinin borcu, onlar odemek zorunda. Ha kardesleri azcik merhamet sahibi olsalar baba ve abilerine yardim ederlerdi, anne ilk ewi degilse tabi, ev alacagina ogluna yardim edebilirdi. Esine sadece annesinin agzina cok baktigi yada evlenmeden once bu durumu acikca anlatmadigi icin kizmalisin bence. Adam borcunu odeyecek tabi, o borc birilerinin de alacagi sonucta..
aynen öyle olurdu....nefret ediyorum bu para meselelerinden...ve çocuklarını bu konulardan uzak tutmayı beceremeyen onların ve dolayısıyla torun ve gelinlerinin hayatlarına ipotek koyan ailelerden...eşine dikkat et...başka borç altına girmesin ...bu arada tebrik ederim...seni ve aileni....zira ben bu kadar sabırlı ve iyiniyetli olamazdım....
O konuda kesinlikle haklisin, o borc ailenin borcu. Ama iste aile, aile degilmis.. Baba, abi hapiste fln olsa belki oderdi kardesler ama simdi nasilsa odeyen var, yenge de muhendis, herkes kendi keyfinde..
Haksız olduğun en ufak bir şey göremedim inan, bence insan üstü sabırlısın, benim kocam kumar oynayıp şirket batıracak her şey oğlumun üstüne yıkılacak, bırak ev almayı yemek yemeye utanırım. Ailede hata olur, dayanışma olur her şey olur ama her iş bir kişinin üstüne yıkılmaz, bu adil değil. Allah sana sabır versin
Yazdiklarinizda sonuna kadar size hak veriyorum ancak anlamadgim bisey var 150000 tl az para degil yani nasil gecindnz bu kadar borcu oderken
Ve tek suclu esini görüyorum borc odemeyi bile kabul eden esine bu sekilde davranmamali!
Cunki kimse böyle birseyi kabul etmez