• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borçlandım odeyemıyorum

[sıze=2]sık sık nete gıremıyorym o yuzden de cok cabuk cevap veremıyorum. Dante adındakı arkadasa seslenıyorum. Esımle cok kez yuzyuze gorustum hıç korkun olmasın umarım artık rahatsındır cunku o kadar yorumun ıcınde en onur kırıcı senınkı. Bunlar sana az bıle demıssın. Sen benım nasıl bı ınsan oldugumu bılen bırımısın acaba? Ben bana cozum yolu gosterın dıye actım konuyu. Kusura bakma bu kadarda hakaret kaldıramam. Ne olursa olsun aılem banada sırt donmedı. Ben ıstesem gene verırler ama ıstemeye yuzum yok atık anlamıyo musunuz? Caresız kaldım dıyorum. Bosan demısler bana bosanmak kolay mı zannedıyorsunuz? Bosanınca hersey bıtecek hersey gulluk gulistanlık mı olacak zannedıyorsunuz? Ben sızın dusunduklerınızı dusunemıyorum mu zannedıyorsunuz? Hayır anlamadıgım konuma yardımcı olmayacak ne varsa soylenmıs. Tamam yorum yapabılırsınız ona lafım yok ama bırınızde laf soleyecegınıze bunları sunları yapabılırsınız desın. Yeter ama. Ben bosanıp babamın yanına gıtsem ne olucak soylesenıze? Ben cıktım baba kapısından ve cıktıgım gıbı donemem anladınız mı? Babamlar benım evlılıgımı ayakta ttutmaya calısırken donemem. Bıda gerı donup babama laf getıremem. Ben kacınca zaten cok coktu onu daha fazla derde kedere sokamam... Benım aılem evlılıgımde boyle sıkıntıların oldugunu bılmıyor. Yetmıyor dıyorum lafı gelınce cocukla yetıremıyoruz dıyorum uzaktayım zaten ole bılıyorlar bana kocam para vermıyor demıyorum dıyemıyorum. Bıraz kafa dagıtayım bıraz akıl alıyım diye konuyu acmıstım cok tesekkur ederım [/sıze]

bunun tek çözümü o bencil kocandan ayrılıp babanın evine dönüp annen çocuğuna bakarken eğitimini tamamlamak mesleğini eline alıp kendine de çocuğuna da istediğin her şeyi kimseden dilenmeden alabilmek çocuğuna bir gelecek sağlayabilmek
yapmazsan sen daha çok çekeceksin
hayır başka çözüm var da biz mi sölemedik sen söle bakalım başka çare var mı

1. İnterneti kapattıracaksın,sadece telefon görüşmeleriyle ve eğer gidebiliyorsan ayda yılda 2 3 kez görüşeceksin ailenle.
2.Eşine en azından bu ay ödemesi için gururunu ayaklar altına alıp yalvaracaksın(ki hiç istemem öyle birşey yapmanı)
3.Elindeki karttan çektireceksin,ailene de bu ay biraz sıkıştığınızı interneti karttan ödemek zorunda kaldığını söyleyeceksin.
4.El işi,yemek,kullanmadığın kıyafetleri burda bit pazarı var orada satabilirsin.
5.En kısa zamanda çalışmaya başlayacaksın.
Yollar bunlar canım. Dik başlı davranmışsın. Eşinin inadını bile bile bu kadar üstüne gitmemeliydin. Gelirin yok sonuçta. Ev masrafları için para bırakıyorsa eşin onlardan arttırıp ödeyebilirsin. Başka da şansın yok. En kısa zamanda kendine uygun bir iş bul. Çocuğunu bırakabileceğin birisi varsa hatta en azından part-time bir işte çalış. Akmasa da damlar.

Bakın konuyu açtığınızda ne kaçtığınızdan ne bu olaylardan söz ettiniz güllük gülistanlık imajı çizdiniz hatta evimin herşeyi yapıldı tüm eşyaları alındı diye yazan sizsiniz. Sonra da evimin eşyaları oradan buradan olduğu için ailem aldı diyorsunuz. İşsiz bir adamla evleniyorsunuz hem de kaçarak nasıl bir güven bu onu da anlamadım zaten herşeyini kv karşılıyormuş eşiniz çalışmadığı için hala daha da karşılıyordur eminim ki ve kv internetimi ödeyeceğin söyledi ödemedi diyorsunuz neden ödesin öyle bir zorunluluğu mu var. Kadın zaten kocan işsizken yapacağı yardımı yapmış ya yapmasaydı seni istemezeydi ne haliniz varsa görün deseydi demek ki sokaklarda kalacaktınız. Böyle nasıl evlenebildiniz işi gücü olmayan insanla. Bir de çocuk yapmışsınız. Eşinizin ki cimrilik değil istememiş nete girmenizi işe girdi mi o da belli değil kendi ağzınızla söylüyorsanız eşyalarım ordan burdan verildi diye kusura bakmayın ama bu şartlarda internet biraz lüks oluyor o yüzden de eşiniz inat etmiş ödeyemezse kapattırır nasılsa diye yoksa bu adam size pazar market parası hiç mi vermiyor bir ayda az az biriktirseniz çıkar o para ama beni asıl rahatsız eden hala kv neti ödemesini beklemeniz. Eşinizin durumu bilerek kaçmışsınız şikayet etmeyeceksniz o zaman.

Son düzenleme:
Ne evliliği ne kocası arkadaşım, bir gözünü aç
Kaç kurtar kendini bu adamdan
İnsan diye ortalıkta geziyor bu tipler, Allah ıslah etsin ...

25 tl için yaptıklarına bak rezil şey ya, nasıl yaşıyosunuz bu adamlarla

Bakın konuyu açtığınızda ne kaçtığınızdan ne bu olaylardan söz ettiniz güllük gülistanlık imajı çizdiniz hatta evimin herşeyi yapıldı tüm eşyaları alındı diye yazan sizsiniz. Sonra da evimin eşyaları oradan buradan olduğu için ailem aldı diyorsunuz. İşsiz bir adamla evleniyorsunuz hem de kaçarak nasıl bir güven bu onu da anlamadım zaten herşeyini kv karşılıyormuş eşiniz çalışmadığı için hala daha da karşılıyordur eminim ki ve kv internetimi ödeyeceğin söyledi ödemedi diyorsunuz neden ödesin öyle bir zorunluluğu mu var. Kadın zaten kocan işsizken yapacağı yardımı yapmış ya yapmasaydı seni istemezeydi ne haliniz varsa görün deseydi demek ki sokaklarda kalacaktınız. Böyle nasıl evlenebildiniz işi gücü olmayan insanla. Bir de çocuk yapmışsınız. Eşinizin ki cimrilik değil istememiş nete girmenizi işe girdi mi o da belli değil kendi ağzınızla söylüyorsanız eşyalarım ordan burdan verildi diye kusura bakmayın ama bu şartlarda internet biraz lüks oluyor o yüzden de eşiniz inat etmiş ödeyemezse kapattırır nasılsa diye yoksa bu adam size pazar market parası hiç mi vermiyor bir ayda az az biriktirseniz çıkar o para ama beni asıl rahatsız eden hala kv neti ödemesini beklemeniz. Eşinizin durumu bilerek kaçmışsınız şikayet etmeyeceksniz o zaman.

eşim işe girdi merak etme ve hala calısıyor. ben gulluk gulistanlık bı ımaj cızmedım sadece aılemın bana beyaz esya aldıgını soyledım. alında konum cozuldu uzlastık vve anlastık. ben kv. mın odemesını bekledım cunku bana gelıp soyleseydı dıye laf etmıstı arkamdan oderım dıye. bakın arkadaslar ben nasıl para bulabılırım dıye acmıstım konuyu kactıgımdan veya evımın durumundan en ınce ayrıntıya kadar yazmak zorunda degıldım konu allandı pullandı buraya kadar geldı. parayı buldum ve aılem odedı. onlara acık acık anlattım babam aglamana degmez dedı verdi. sonrasında da once esımı sonrada kv. arıyıp ıkınızde calıstıgınız halde bı 25 lirayı odeyemedınız mı dedı? benı kızımla gorusturmek bu kadar zorunuzamı gıdıyor dedi? bANA nıye para vermedıklerını sordu ve kımse bısey dıyemedı. artık ınternetımı ve telefonumu odeyecekler. kv. ve eşim morarmış bı haldeler. ben olayların bu noktaya gelmeden kendı çapımda halletmeye calısmıstım. durumumuz fena degıl ama beyaz esya veya baska bı seyın taksıtınıe gırebılıcek kadar da cok degıl. belkıde sımdılık. ayrıca kv. parasıyla gecındıgım dogru onda sadece 6 ay. onlar ne yıyorsa bende onu yedım. o<amn ne net vardı nede telefıonuma kontur yukluyordu. 1 tane elbıse dahı almadım ben o zamn. onun bana ıyılıgıde kotulugude dokundu herkez gıbı. kımsenın hakkını yıyemem. ben kv. odemıyor dıye kara kara dusunmedım esım odemem dıyor dıye dusundum. kımseye gerek kalmadı zaten babam sağolsun. artık esımde pusmuş durumda. suan gayet ıyı durumdayım. ben en kotusu olur sanmıstım. babam onlara ıyı bı ayar cektı. bazen benım lafım degıl babamın lafı gerekıyormuş. keske bunlar olmasaydı. olmamasını ısterdım. ayrıca kaç gundur giremıyorum. olanları anlatayım. bu olaylardan sonra esım ıse gırmeme ızın verdı ve en kısa surede kendıme bı ıs bakıvcam ve ınş. bulabılırım. kv emeklı maaşi oldugu halde calısıyordu o ısten cıkıcak ve ben gırecem. o cocuga bakıcak. boyle anlastık. hakkımda hayırlısı. genede saolunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

eşim işe girdi merak etme ve hala calısıyor. ben gulluk gulistanlık bı ımaj cızmedım sadece aılemın bana beyaz esya aldıgını soyledım. alında konum cozuldu uzlastık vve anlastık. ben kv. mın odemesını bekledım cunku bana gelıp soyleseydı dıye laf etmıstı arkamdan oderım dıye. bakın arkadaslar ben nasıl para bulabılırım dıye acmıstım konuyu kactıgımdan veya evımın durumundan en ınce ayrıntıya kadar yazmak zorunda degıldım konu allandı pullandı buraya kadar geldı. parayı buldum ve aılem odedı. onlara acık acık anlattım babam aglamana degmez dedı verdi. sonrasında da once esımı sonrada kv. arıyıp ıkınızde calıstıgınız halde bı 25 lirayı odeyemedınız mı dedı? benı kızımla gorusturmek bu kadar zorunuzamı gıdıyor dedi? bANA nıye para vermedıklerını sordu ve kımse bısey dıyemedı. artık ınternetımı ve telefonumu odeyecekler. kv. ve eşim morarmış bı haldeler. ben olayların bu noktaya gelmeden kendı çapımda halletmeye calısmıstım. durumumuz fena degıl ama beyaz esya veya baska bı seyın taksıtınıe gırebılıcek kadar da cok degıl. belkıde sımdılık. ayrıca kv. parasıyla gecındıgım dogru onda sadece 6 ay. onlar ne yıyorsa bende onu yedım. o<amn ne net vardı nede telefıonuma kontur yukluyordu. 1 tane elbıse dahı almadım ben o zamn. onun bana ıyılıgıde kotulugude dokundu herkez gıbı. kımsenın hakkını yıyemem. ben kv. odemıyor dıye kara kara dusunmedım esım odemem dıyor dıye dusundum. kımseye gerek kalmadı zaten babam sağolsun. artık esımde pusmuş durumda. suan gayet ıyı durumdayım. ben en kotusu olur sanmıstım. babam onlara ıyı bı ayar cektı. bazen benım lafım degıl babamın lafı gerekıyormuş. keske bunlar olmasaydı. olmamasını ısterdım. ayrıca kaç gundur giremıyorum. olanları anlatayım. bu olaylardan sonra esım ıse gırmeme ızın verdı ve en kısa surede kendıme bı ıs bakıvcam ve ınş. bulabılırım. kv emeklı maaşi oldugu halde calısıyordu o ısten cıkıcak ve ben gırecem. o cocuga bakıcak. boyle anlastık. hakkımda hayırlısı. genede saolunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

konunuz bana çok ilginç geldi epey kafamı meşgul etti.Ancak düşünüyorum düşünüyorum bir sonuca varamıyorum.hayatınızda bir standart yok.tamam koca var ama onun dışında bir şey yok.25 tl için çektiklerinize bakıyorum, ne mantık ne beklenti hiç bir yere koyamıyorum.tamam insan para için evlenmez ama bir beklentisi olur.KV yanı yurt dışı yani şart mıydı ya da nasıl bir aşktı ben anlayamıyorum.

ayy bunu okumamıştım.çok fena.nedir bu yaa.sırtına çantanı alıp bisikletle dünya turuna çıkmaya benzemiş bu evlilik

Valla başta yazdıklarınız hiç kötü durumdasınız gibi değildi her eşyam alındı diyen sizdiniz pardon da babanızne bekliyordu düşünmeden ailenizi dinlemeden kaçıp evlenmişsiniz. Haa babanıza neti ödödeyemediğinizi kocanızın 25 tl veremediğini babanıza rahatlıkla diyebiliyorsunuz artık evlisiniz hala kartınızı babanız ödüyor ben herşeyi göze alıp kaçsam ölsem ailemden ne eşya ne para isterim onun sorumluluğunu üstlenirim aileme biz demiştik dedirtmem nete girmeyiveririm eşimden isterim harcamalarımı. Ne yani şimdi sorun çözüldü öylemi konu kapandı işe girmen eşinin yaptığını örtecek mi keşke en baştan işe girdeydiniz de ailenize el açmayıp bu sorunları da duyurmasaydınız onların içi rahat mı şimdi

Bir koca uğruna ya Rab ne kadınlar batıyor..

Valla bende anlamıyorum aşk bu kadar mı kör ediyor insanları hiç mi mantıl yok adam işsiz kaçıyorsun ne aceleyseiş bul evini kur demek yok aile işsiz diye vermeyince kaç evlen tanımadan sonra vay kartımı ailem ödüyor eşim netimi ödemiyor ee ne beklenir ki ve hala daha evli olduğu halde kartını netini ailesinin ödemesiyle övünüyor bu iyi birşey mi ya aileye el açmak neden baştan iş bulunmadı çalışılmadı kaçmaya gelince aile düşünülmüyor zorda kalınca ailem ödesin evlenmeyi göze alan sorumluluğu da tek başına almalı ya da kocayı boşamalı net parasına ailesine muhtaç ediyorsa eşe ne gerek.

Valla bende anlamıyorum aşk bu kadar mı kör ediyor insanları hiç mi mantıl yok adam işsiz kaçıyorsun ne aceleyseiş bul evini kur demek yok aile işsiz diye vermeyince kaç evlen tanımadan sonra vay kartımı ailem ödüyor eşim netimi ödemiyor ee ne beklenir ki ve hala daha evli olduğu halde kartını netini ailesinin ödemesiyle övünüyor bu iyi birşey mi ya aileye el açmak neden baştan iş bulunmadı çalışılmadı kaçmaya gelince aile düşünülmüyor zorda kalınca ailem ödesin evlenmeyi göze alan sorumluluğu da tek başına almalı ya da kocayı boşamalı net parasına ailesine muhtaç ediyorsa eşe ne gerek.
Sinek kadar kocam olsun,başımda bulunsun mantığı.Olsun yani yeter ki olsun mevzusu..

canım olay 25tl 50tl falan değil bunu senin daha iyi biliyor alman gerekiyor.
bak canım senin için en hayırlısı bu internet kapatman
bak yarın bir gün başın daha çok ağrır
eşin nete girmeni istemiyor belliki
kaynananda dolduruyor eşini
yarın birgün Allah korusun çok çok başın ağrır
sen annesinin gözünde netten dolayı zaten eksisin
söylediklerimi yabana atma iyi düşün

iç içe geçmiş bi sürü problem var burda.

Öncelikle senin neti kapatmanı istediği için para vermiyor, sıkışıp zorda kalıp kapat diye.
Fakat bu konunun dışında şöyle bi problem var, bu adam sana önceden de para bırakmıyor muydu, yoksa net bağlattın bunun faturasını ödeme diye tüm ihtiyaçlarını giderip sana da ekmek parası 3-5 lira mı bırakıyor. ( Böyle bile olsa kabul görür bi tavır değil ama önemli bi detay yine de)

Ben anlamadım valla kocanın anlayışsızlığını. Ben çalıştığım halde kocam sürekli sorar paran var mı, vereyim mi diye. Var derim bazen çıkar göster der (yoksa bile var dediğim oluyor çünkü bazen ) .Kendinde 5 lira varsa bana 50 lira bırakır. Kadının yanında daha çok para olmalı en azından taksiyle bi yere gidecek kadar olmalı der ki haklı bi düşünce

Bir kaç sene sonraki konularınızı görürüz
babanız olmayınca ne olacak
tekrar tepenize mi çıkacaklar

yorunlarınız ıcın tesekkur ederım sızede soyledıgım gıbı sık sık ınternete gıremıyorum. o yuzden hepsını bır okuyup oyle cevap verıyorum. ınternetı kapatma gıbı bı durum yok artık. ayrıca okar buyuk kavgalar ettık kı burda bana yapılan yorumlarıda onume katarak ne derdım varsa hepsını sactım ortaya. ayrıca artık kartı kullanmayacagım cunku esım bana kendısı kart verdi. u kadarınıda beklemıyordum. ayrıca burdan da tasınmaya karar verdık. esımın bı ıs durumu vardı ama annesını bırakıp gıtmıyodu. fazla uzak ta degılız ama 2 saat aramız olacak. buna da sukur. artık bız bıze kalmıs olucaz. 3. 4. kişiler ilişkimiz içinde olmayacak diye dusunuyorum. aslında bı yandan da gozumu actınız. o kavgalardan sonra kv. evıne gıdınce anladım ki eşim de aslında arada kalan bırıymış. benım içimi allah biliyor. eşime adam ol bırazcık dedım ve kv. gıttıkten sonra bana dedı kı olmuyo buralarda dedi. senı alıp gıtcem burdan dedi. ya o kadar cok sey oldu ki. yazmaya zamanım yok. işe girme durumum yıne askıya alındı cunku tasınıcaz. belki gittigim yerde iyi bi kreş bulup oyle calısmaya baslarım. ama suan gercekten mutluyum cunku esimle bırlıkte 4 gun sonra memlekete gıdıcezz ordakı tatsızlıklarada son vermek ıcın. adam bıan da cok degıstı. benı kaybetme korkusu yasadı bıkaç gun ki bu cok ıyı oldu :) gerckten suan cok mutluyum. once memleket tatılı sonra tasınma telası artık bıda ne zaman gırerım bılmıyorum. ya aslında varya hersey ısteyınce degısebılıyormuş. gucum yok gıbı gelıyordu butun bunları yapmaya. yaaa cok mutluyum artık basbasa bi evliliğim olacak gıbı gelıo. bıde boyle denıyelim. ona hala soguk davranıyorum kı hemen yelkenlerı suya ındırmıs olmayayım dıye. sızce olur mu? degısmıs olabılır mı? bızbıze kalmak ıyı mı gelır kotumu bılmıyorum. yorumlarınızı herzaman ki gıbı esırgemeyın olur mu?

ev olarak maddi durumunuz nasıl? eşinizin geliri falan?
yani 25 tl eşiniz için önemli bir miktar mı?

adamdaki inada bak..böyle kocalarla nasıl bir arada yaşıybiliyorsunuz....ayağın takılıp yere düşsen kendin düştün kendin kalk der....

ben bu işten hiçbirşey anlamadım...

ama biraz tencere-kapak olayı sanki...

herkes, hayatı biryerlerde bir şekilde yaşıyor işte...

Back