• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borçlandım odeyemıyorum

Allah yardım etsin çok üzüldüm :/ Tabiki herkes için meblağların büyüklüğü küçüklüğü değişir fakat, kocanızın tutumu bana garip geldi.. Yani bu kadar olayı inada bindirip, 25 lira 50 lira da veremiyor mu. Yani ne bileyim 50 lira ya altı üstü, tamam çok dar rakamlarla da geçiniyor olabilirsiniz fakat, o kadarcık miktar parayı heryere harcıyor insanlar yani.. Hem sonuçta bu borç ödenmeyip faiz geldiğinde yine siz beraber çekmeyecek misiniz sıkıntısı? Karı-koca olmak her durumda kafa kafaya olmak demek değil sanırım senin eşine göre.. Öncelikle eşinin bu yapıda biri olmasından dolayı üzüldüm.. BEnce ailene anlatmalısın. Beyaz eşya almışlar sonuçta demek ki durumları var, bi 50 lirayı veremeyecekler mi?

aılemden ısterım ıstemesıne verırlerde ama o zaman ben babamın huyunu bılıyorum ıyıdır hosdur ama o zaman damadını sıler olan gene bana olur yatıramamısmı der utanmadan bızden mı ıstedıyo der. cıkmazdayım anlayacagın

Ödemeyi kredi kartından direkt geçir başka çözümün var mı ki? Annene de izah edersin bu ay böyle böyle oldu diye.

Ama unutma ki; senin tek sorunun internet faturası değil, senin sorunun eşinle.
Senin kendi paranı kazanman lazım. Bu yaşadığın çok ama çok onur kırıcı.
Çocuğumuza bile günlük harçlık verirken, eşin sana hiç mi sormuyor paran var mı yok mu diye?
Üstelik bebeğin de var, acil bir durum olsa ne olacak?

Sen ne mezunusun canım? Çocuğun kreş yaşı gelince çalışabilecek misin?

aılemden ısterım ıstemesıne verırlerde ama o zaman ben babamın huyunu bılıyorum ıyıdır hosdur ama o zaman damadını sıler olan gene bana olur yatıramamısmı der utanmadan bızden mı ıstedıyo der. cıkmazdayım anlayacagın

Annen de biraz köprü olsun kocasıyla damadı arasında. Annelerin yastık altı paraları olur ya, illa babana yansıtmanız gerekmez

Ay hiç kusura bakma da senin her türlü masrafını çeken baban, evinin eşyasına dahi alan baban, 25 tl için mi damadını silecek?
Geçiniz bu işleri efendim..

Ay hiç kusura bakma da senin her türlü masrafını çeken baban, evinin eşyasına dahi alan baban, 25 tl için mi damadını silecek?
Geçiniz bu işleri efendim..

bence o damat silinmeyi çoktan hak etmiş!
bu şartlar altında evli kalıp da koca kahrı çekmenin mantığı nedir anlayamadım.
insanın aklıyla zoru olması lazım.

bence o damat silinmeyi çoktan hak etmiş!
bu şartlar altında evli kalıp da koca kahrı çekmenin mantığı nedir anlayamadım.
insanın aklıyla zoru olması lazım.

Bende ilk mesajımda sana ailen bakacaksa ne demeye koca kahrı çekmeye evlendin demiştim arkadaşım..
Tuhaf bi durum bence..

Bir internet parasını size çok gören bir adamı vazgeçilmez yapan ne acaba?

Konunuza cidden inanmak zor geldi.basligi gorunce buyuk meblalar sandim.yanlis konu acmissiniz.sizin derdiniz 50 tl yi odeyememek degil esiniz olacak adamin sizi dusurdugu durum olmaliydi.bi ne yahu.nasil bi adamdir o!! Siddetle kiniyorum esinizi.siz bu adamin nesini sevip evlendiniz allah askina.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende cok merak ediyorum.ask evliligimi yapti acaba konu sahibi.yahu seven es hic esini bu durumlara dusururmi.yazik

Istedigi kadar ask evliligi olsun dakkasinda nefret evliligi olur bu adam sayesinde. Bir konu vardi aak evliligi mi mantik evliligi mi diye. Orada ask evliligi dedim ama hic mantik olmasin dememistim. Keske boylelerini de hesaba katsaydim. Biraz da mantik ama ya...

kaçarak evlenen kızlarına yardım eden bir aile filan.... valla çok inandırıcı değil bu konu.

ne alaka ya kacanlara aile yrdim edemez mi... evlat o evlat ailesi dayanammis yrdim etmis bunda ne varki inanmamis olabilrsin ama krmayin bence...bnm bi araldasmsa kacarak evlndi kizin ailesi herseyini aldi evine..hali perde parasal yardim torunn ihtiyaclari evlat asla atilmazzz...

Eşiniz ne kadar inatçı ve kolaycı:53: Ben mi bağlattım ödemem demiş çekilmiş kenara:53:

Interneti amacına uygun kullanmazsan
okulu mokulu silip atıp ne idiğü belirsiz biriyle gözün kapalı aşk diye evlenirsen
geleceğini çocuğunun geleceğini düşünmezsen
kusura bakma da bunlar az bile sana
evet internetten evlenen çok insan var ama böyle değil
eminim kaçarken daha yüz yüze bile görüşmemişsinizdir

anladığım ailesi yardım ediyor ama çok birşey yapmıyor.. sonuçta kızlarının ben öderim dediği çok cuzri bir miktarlık borcu da ödemiyor kocan ödesin diyor.. haklı olabilir ama sonuçta onlar da kızını çaresiz bırakıyor.

eşinin bu şekilde davranmasının sebebi nedir bilemedim. nasıl bir evlilik ki bu.. hani tek taraflı gidersek yanlış oluyor. acaba eşinizin size bu denli ambargo koyması parayı vermemesinin altında sebep nedir.. çok mu para harcıyorsunuz. evinizin dışındakilere falan.. açıkçası çok para harcasanız sonuçta bu miktarı da birşekilde bulursunuz. yani bu denli kıstığına göre başka da vermiyordur.

eşin vermiyor, annen vermemiş kv de vermemiş.. bence siz çalışın başta ailenizde olsa herkese karşı seviyeli olun. valla ne olursa olsun bu kadar miktarı bulup yatıramıyor siz bu denli strese sokmuşsalar tek eşinizi de suçlayamıyorum. elbette en büyük sorumluluk eşinize düşüyor ama birşey olmuş ki çalışmadınız halde rest çekip ben öderim demişsiniz. o da mağdem öderim diye dikleniyorsun buyur demiş.. haklı mı değil tabi ama rest çekmişseniz o da burnunuz sürtünsün diye inatlaşıyor olabilir.

durup dururken bu hale gelmemişsinizdir sonuçta..

yukarıda dediğim gibi eğer kendi ayaklarınız üzerinde durmak istiyorsanız yok kv ye yok eşe yok aileye eğilmek istemiyorsanız böyle bir evliliğiniz var ise yani destek olunmuyorsa eşiniz o zaman çalışmaya da karışmamalı. karışıyor mu onu da bilmiyoruz tabi.

yani bence konu eşinizin faturayı ödememesi olmalı şu an,
sizin bu kadar acizliği nasıl kabul ettiğiniz olmalı...
okurken bile tüylerim diken diken oldu

ne alaka ya kacanlara aile yrdim edemez mi... evlat o evlat ailesi dayanammis yrdim etmis bunda ne varki inanmamis olabilrsin ama krmayin bence...bnm bi araldasmsa kacarak evlndi kizin ailesi herseyini aldi evine..hali perde parasal yardim torunn ihtiyaclari evlat asla atilmazzz...

Öncelikle ben çoğu ailenin bu durumlardaki genel tutumları üzerine böyle bir yorum yaptım. kaldı ki ben asla ve asla bir insanın kaçarak da olsa istediği kişiyle evlenmiş olmasına en küçük bir tepki gösterilmesini bile onaylamayacak biriyim ayrıca elbette hiç bir zaman evlattan vazgeçilmez ailenin önemini gayet iyi biliyorum ve her ne koşulda olursun olsun aile bağlarının bozulmamasından yanayım. evlat bu atılır mı.....ben aile reddetsin yardım etmesin diye bir şey savunmuyorum ki sonuçta ben de bir kız evladıyım... kesinlikle yanlış anlaşılmışım yorumum sadece ailelerin tutumu böyle oluyor şeklindeydi.

Çalışma imkanınız varsa işe girin.
Eşiniz inatçı sanırım biraz. Ödemem demiş ödemiyor, keşke sizde başkasına güvenip (babanızda olsa) girmeseydiniz bu işe.
Eşinizede hayret ettim. 75 lira için sizi bu bunalıma itiyor ya o da başlı başına tartışma konusu zaten.
Tek tavsiyem , eşinizin keyfini bekleyip, eline bakmamak için çalışın.
Kolaylıklar dilerim.

sık sık nete gıremıyorym o yuzden de cok cabuk cevap veremıyorum. dante adındakı arkadasa seslenıyorum. esımle cok kez yuzyuze gorustum hıç korkun olmasın umarım artık rahatsındır cunku o kadar yorumun ıcınde en onur kırıcı senınkı. bunlar sana az bıle demıssın. sen benım nasıl bı ınsan oldugumu bılen bırımısın acaba? ben bana cozum yolu gosterın dıye actım konuyu. kusura bakma bu kadarda hakaret kaldıramam. ne olursa olsun aılem banada sırt donmedı. ben ıstesem gene verırler ama ıstemeye yuzum yok atık anlamıyo musunuz? caresız kaldım dıyorum. bosan demısler bana bosanmak kolay mı zannedıyorsunuz? bosanınca hersey bıtecek hersey gulluk gulistanlık mı olacak zannedıyorsunuz? ben sızın dusunduklerınızı dusunemıyorum mu zannedıyorsunuz? hayır anlamadıgım konuma yardımcı olmayacak ne varsa soylenmıs. tamam yorum yapabılırsınız ona lafım yok ama bırınızde laf soleyecegınıze bunları sunları yapabılırsınız desın. yeter ama. ben bosanıp babamın yanına gıtsem ne olucak soylesenıze? ben cıktım baba kapısından ve cıktıgım gıbı donemem anladınız mı? babamlar benım evlılıgımı ayakta ttutmaya calısırken donemem. bıda gerı donup babama laf getıremem. ben kacınca zaten cok coktu onu daha fazla derde kedere sokamam... benım aılem evlılıgımde boyle sıkıntıların oldugunu bılmıyor. yetmıyor dıyorum lafı gelınce cocukla yetıremıyoruz dıyorum uzaktayım zaten ole bılıyorlar bana kocam para vermıyor demıyorum dıyemıyorum. bıraz kafa dagıtayım bıraz akıl alıyım diye konuyu acmıstım cok tesekkur ederım

Merhaba arkadaşım.. Konunu başından beri okuyorum cevap yazmak istemedim ama dayanamadım. öncelikle eşin bir durumda haklı bir durumda haksız , haklı olduğu tarafı sen interneti alırken sana zaten ödemem demiş zaten karşıymış yani baştan böyle söylemesi onu haklı çıkarıyor.. haksız olduğu tarafı ise senin çalışmadığını bile bile sana para vermiyor olması.. yani benim anlamadığım senin kişisel ihtiyaçların için bebeğinin masrafları için mutfak masrafı için eve hiç para bırakmıyor mu yemeği nasıl yapıyorsun bebeğine mamasını bezini kıyafetini nasıl alıyorsun ki? bildiğim kadarıyla erkek tek başına bunların alışverişini yürütemez yani ne alıp almaması gerektiğini kestiremez eğer gerçekten bunlar için para bırakmıyorsa özür dileyerek söylüyorum ama vicdansız ve düşüncesiz bir eşin var. sana çözüm sunacak olursam el becerin varsa türlü elişleri var onlardan yapıp satabilirsin eğer elinin lezzetine güveniyorsan mantıymış, içliköfteymiş, pasta, çörekmiş bunlardan yapıp satabilirsin..

Back