• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borçlandım odeyemıyorum

burshuk

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
45
7
6
34
Ordu
merhaba kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var. hemen kısaca anlatayım. eski konularımı okuyanlar bılırler az cok beni gurbet elde bı basıma ve caresızım suan. kızlar bız evımıze yaklasık 9 ay once net baglattık. esım ınternetı ıstemıyordu odeyemem falan dıye. bende aılemle gorusmek ıcın baglatalım ben odeyecegım dedım ve baglattık. bundan 2 ay once (benım ek kartım var harcamalarımı kendı aılem oduyor)
kartım kırıldı ve yenı kartım gelene kadar sen yatır 1 aylık dedım yatırmam dedı kavgalar cıktı ve bende caresız kaldım babamın aldıgı kolyeyı sattım borcumu odedım. topu topu 25 lıra ama odemedı. o zaman kv dem laf etmış bana mınnetı yok bana gelseydı ben oderdım falan dıye. neyse konu boyle kapandı. sonra ıste bu gectıgımız ay yanı ocak ayını ben yatırdım ve makbuzunu kaybettım. ama yatırdıgımı bılıyorum. bu aykıde bıraz gecıktı neyse dun yatırmaya gıttım bana demesınler mı gecen aykıde var dıye. delıye dondum ben sımdı 50 lıra nasıl verıyım dıye. neyse eve geldım aradım taradım yatırdıgıma daır makbuz yok. sımdı ayın 1in de de 3 fatura gelecek ve benım elımde sadece 25 lıra var. esımden ıstedım benı alakadar etmez ben baglattırmadım onu dıyor dun cok agladım bugunde aglıyorum nerden bulacam dıye kv. hıç ben oderım kızım aglama demıyor. ama mıllete geldınce ben oderdım dıye laf etmişti oysa. kendı aılemede soyleyemıyorum cunku gecen ay bana beyaz esya aldılar. onlarada fazla yuklenmek ıstemıyorum. anneme acık cıtlattım oda kocan odeyıversın hıç mı parası yok dedı. bende var ama bana yok dedım. zoruma gıdıyor arkadaslar ya ben calısan bırı degılım nerden bulayım bu kadar parayı benım ıcın cok buyuk bu para. baska zaman yanımda 3 5 kurus olurdu oda yok sımdı ne yapıcaaaam ben yaaaaaaa.....

merhaba kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var. hemen kısaca anlatayım. eski konularımı okuyanlar bılırler az cok beni gurbet elde bı basıma ve caresızım suan. kızlar bız evımıze yaklasık 9 ay once net baglattık. esım ınternetı ıstemıyordu odeyemem falan dıye. bende aılemle gorusmek ıcın baglatalım ben odeyecegım dedım ve baglattık. bundan 2 ay once (benım ek kartım var harcamalarımı kendı aılem oduyor)
kartım kırıldı ve yenı kartım gelene kadar sen yatır 1 aylık dedım yatırmam dedı kavgalar cıktı ve bende caresız kaldım babamın aldıgı kolyeyı sattım borcumu odedım. topu topu 25 lıra ama odemedı. o zaman kv dem laf etmış bana mınnetı yok bana gelseydı ben oderdım falan dıye. neyse konu boyle kapandı. sonra ıste bu gectıgımız ay yanı ocak ayını ben yatırdım ve makbuzunu kaybettım. ama yatırdıgımı bılıyorum. bu aykıde bıraz gecıktı neyse dun yatırmaya gıttım bana demesınler mı gecen aykıde var dıye. delıye dondum ben sımdı 50 lıra nasıl verıyım dıye. neyse eve geldım aradım taradım yatırdıgıma daır makbuz yok. sımdı ayın 1in de de 3 fatura gelecek ve benım elımde sadece 25 lıra var. esımden ıstedım benı alakadar etmez ben baglattırmadım onu dıyor dun cok agladım bugunde aglıyorum nerden bulacam dıye kv. hıç ben oderım kızım aglama demıyor. ama mıllete geldınce ben oderdım dıye laf etmişti oysa. kendı aılemede soyleyemıyorum cunku gecen ay bana beyaz esya aldılar. onlarada fazla yuklenmek ıstemıyorum. anneme acık cıtlattım oda kocan odeyıversın hıç mı parası yok dedı. bende var ama bana yok dedım. zoruma gıdıyor arkadaslar ya ben calısan bırı degılım nerden bulayım bu kadar parayı benım ıcın cok buyuk bu para. baska zaman yanımda 3 5 kurus olurdu oda yok sımdı ne yapıcaaaam ben yaaaaaaa.....

Kusura bakmada bu nasıl bir evlilik anlamış değilim. Eşin sana eve hiç para bırakmıyor mu? yada sen hiç kıyafet yada alış veriş yapmıyor musun? Evlenmişsin neden annen baban sana para yolluyor. Çok garip bir durum, asıl dikkatimi çeken bul oldu. Sadece sana bazı önerilerde bulunabilirim. Giymediğin, kıyafetlerin varsa satışını yapabilirsin, buradanda satabilirsin fotoğraflarını koyup. Başak satış yapabileceğin sitelerde var. İnan durumuna üzüldüm. Bu durum seni yıpratır. Alt tarafı internet her evde var, eşin neden bu kadar karşıki...Kendi kullanmıyor mu? Birde eşin ne iş yapıyor. Epey bir soru sordum ama kusura bakma...

Annen baban mı para yolluyor?
Çalışmıyor musun?
Ana baba para yollayacaksa ne demeye adam kahrı çekmeye evlendin?
Saçma sapan işler.
Ben ödeyeceğim demişsin.. Adam inatsa ödemez..
Zira benimde hayır dediğim bşeye, eşim ben ödeyeceğim-yapacağım derse. Haciz gelse ödemem.. Neyinize güvendiniz de ben ödeyeceğim diye diklendiniz? Babanızın hediye ettiği kolyeye mi?

Pardon da ne biçim koca o öyle? Karısının 25 tl için bir gönlünü yapmaktan aciz. Utanmadı mı aileniz harcamalarınızı karşılarken, kolyeyi satarken. Nasıl bir evlilik böyle? Bir de adamın diye gezer ya bu tipler ortalıkta... :47:

Büyük konuşmak istemiyorum da .
O nasil koca ya .
Seni nazil başkalarından para istetir .
75 lira 75 ...
Tövbe tovbeee ....

25 lirayi ben ödeyemem diyen bi kocada ilk defa duyuyorum,iyi bari yemenize icmenize karismiyor :19:

Pardon da ne biçim koca o öyle? Karısının 25 tl için bir gönlünü yapmaktan aciz. Utanmadı mı aileniz harcamalarınızı karşılarken, kolyeyi satarken. Nasıl bir evlilik böyle? Bir de adamın diye gezer ya bu tipler ortalıkta... :47:

Katiliyorum .
Ben babamdan boyle görmedim şahsen .
Ekmek paraniz olmasa AC yatin iki gün yine istemeyin baskasindan .
Allah korusun...

of Allahım yaa 25 tl ödemeyen bir koca :47: sen elindeki 25tlyi öde yarın 1 ay kazanmış olursun enazından eskiden öyleydi :26: ama böyle koca olurmu bu nasıl evlilik bilemedim canım :19:

Bu nasıl bir durum anlayamadım. 25 TL.bu kadar olay oluyorsa, ya büyük bir ihtiyacınız olsa, ya sağlık masrafı bir şey gerekse. Demek onada para bulunamayacak. Eşin karısına 25 TL.vermekten acizse neden evlenip bir eş sorumluluğu aldı üstüne acaba. Üstelik internet bağlatılmış, yani eve yapılmış bir masraf. Kaldı ki senin özel bir harcaman bile olsa eşin bunu karşılamalıydı. Artık evlenip gitmişsin, annen, baban sana yardım etmek, para vermek, eşya almak zorunda değiller. Hem madem bu kadar pinti bir eşe sahipsin o zaman neden çalışmıyorsun. En azından eline her ay sabit bir para geçer. Seninde masrafın harcamaların olur. Kıyafet alırsın, kuaförüne gidersin. Sen bence kendi ekmeğini kendin kazan canım. O kocadan sana hayır yok.

Büyük sözüme tövbe ya rab.Bu nasıl koca ,ama kart vererek bilen alıştırmış.Allah yardımcın olsun.eniyi çözüm annenden istemen.

Ailenle gorusmek icin baglattigin nete sen baglattin diye parasini vermeyen kocani, ailenin aldigi beyaz esyadan mahrum et bakalim da anlasin ne yaptigini..

Annen baban mı para yolluyor?
Çalışmıyor musun?
Ana baba para yollayacaksa ne demeye adam kahrı çekmeye evlendin?
Saçma sapan işler.
Ben ödeyeceğim demişsin.. Adam inatsa ödemez..
Zira benimde hayır dediğim bşeye, eşim ben ödeyeceğim-yapacağım derse. Haciz gelse ödemem.. Neyinize güvendiniz de ben ödeyeceğim diye diklendiniz? Babanızın hediye ettiği kolyeye mi?

Katiliyorum.

Madem oyle yaptiginiz yemeklerin, temizligin, gece onu memnun etmenin de fiyatini belirleyip ona her ay borc cikartin, sonra da bunlardan yasam masraflariniz icin ne bilim kira yeme icme filan katkida bulunun o zaman. Ne de olsa aile gibi deyilsiniz kocanizin gozunde. Tobe tobeee.

uzuldum haline.

Katiliyorum.

Madem oyle yaptiginiz yemeklerin, temizligin, gece onu memnun etmenin de fiyatini belirleyip ona her ay borc cikartin, sonra da bunlardan yasam masraflariniz icin ne bilim kira yeme icme filan katkida bulunun o zaman. Ne de olsa aile gibi deyilsiniz kocanizin gozunde. Tobe tobeee.

uzuldum haline.

Alman usulü evlilik.. :26:
Hatta Alman bile değil, çünkü konu sahibi kendi ödemesi gereken kısmı da ödemiyor, ailesi ödüyor..
Garip işler.. :24::24:

Katiliyorum.

uzuldum haline.

çok güzel bi fikirmiş. o benım ıhtıyacımı karsılamıyosa bende onunkını karsılamayayım gercekten uygulanabılır bı yontem sonucta çalısıp para kazanamadıgına gore yemegını suyunu kendıne gore yap sorarsa lokantada 10 lira ver 10 lira yapayım ısıne gelıyosa ıstersen lokantayada gıdebılırsın.
babanın harclık gondermesıde cok abes geldı bana ya oyle sey mı olur? duzenlı bı harclıktan bahsedıyoruz dımı?:30:

16-01-2014,
arkadaşlar hemen konuya giriyorum. ben kaçarak evlendım ve eşimi internette bi sitede oyun oynerken tanıdım. öylelıkle tanıstık evlenmeye karar verdık ve kactık. dugun falan fılan derken bıde cocugum oldu ama ben bu sehırde cok yalnız kaldım. tek basıma bıde evde kucuk cocuk resmen bunalıma gırdım. ailemı de cok ozluyordum ve esımle eve ınternet baglattık. zaten cocuktan cok gıremıyorum bı facebooka bakıyorum haftada 1 yada 2 kez annemlerle konusuyorum kı bazen ayda bır gorustugumuz oluyor netten. bıde bu sıteye bakıyorum vaktım oldukca yani sizlerde bilirsin cocuklu evde ıs bıtmıyor. başlarda hersey guzeldı ama noolduysa esım bana ben yokken nete gırmıyeceksın demeye basladı. bende nıye dedım. ne dıyosam onu yap dedı ama ben kulak vermedım. aradan bırkaç gun geçtı kv gıttım. yanında arkadasları oturmus kahve muhabet falan. neyse bende onlara dahıl oldum. kv aynen sunları soyledı. ben de ogluma ınternetı kapattır senın genc bı karın var ınternet kadın ısı değil. her turlu sey var dıom dedi. bende niye oyle dıon ınternet olmasaydı ne ben nede torunun olurdu hem ben aılemle gorusmek ıcın bağlattık onu dedım oda bana sen zaten ınternet gelınısın yetmez mı dedi. o an ne demek ıstedıgını anlamadım. oğlum bula bula senı mı buldu mu dedı yoksa gene bırını bulursunu mu kastettı anlamadım. ben esımı cok sevıyorum ve sevdıgımı de her fırsatta gozle gorunur sekılde gosterırım ve de herkez bılır. benım kocamın aklına sen sokuyorsun demek kı bunları ama ıste bı laf soyleyemedım. sımdı oturdum ıcım ıcımı yıyor. ben ınternette ne yapıomusum benım ınternet neyımeymıs o yuzden hıc dısarı cıkmıyomusum bana oyle dıyo. iş mi bitiyo sankı yemek bulasık camasır derken aksam oluyo sankı aksama kadar netteyım. ya cok sınırım bozuk ben ne yapayım. ben aılemı ozluyorum ve onları gormek benım hakkım. esım bana guvenırken esımın aklını bu kadar karıstırmak nıye? ben aıleme hep hasretlık mı cekeyım...:60:

Konunun 25 tl olmadigini cok iyi biliyorsun. Kocan internete girmeni engellemeye calisiyor. :19:

Açık konuşucam kusura bakmayın "Borcumu ödeyemiyorum" başlıgını gördüğümde allah dedim kim bilir ne derdi var direk aklıma çok yakın bir arkadaşımın kredi borcu geldi inanın bana 26 bin lira ve kocası evlenmeden evvel ödemesine ciddi miktarda yardım etmişti neyse yazdıklarınızı okudukça şok oldum sıralamadan yazamayacağım;
1. çalışmayıpta evli olan bir sürü hanım var sizin kocanız hiçmi size harçlık vermiyo??
2. ailem harcamalarımı ödüyor demişsiniz evliliğin ne manası var onu anlayamadım??
3. bahsettiğiniz ve aileme söylemem dediğiniz para 50 lira hadi 100 lira olsun. Ee hani aileniz ek kartınızı ödüyordu o zaman siz genelde ne kadar harcıyosunuz çok merak ettim doğrusu??
4. her ne kadar eşiniz ben ödemem desede ciddi! sıkıntıya girdiginiz belli etmişsiniz neyin inadı ki bu??
tekrar özür dileyerek söylüyorum ama kusura bakmayında baştan sona saçma geldi bana bu anlattıklarınız 50 100 lira yahu bahsettiğiniz!!!! :44:

Valla gülüm basta üzüldüm haline ole kocami olur diyordum. Keza nisanlim telefonumun parasini kendisi ödüyor benimle konuşuyorsun babanmi odesin die. Amabkocanla bette tanismissin, ve o girmeni istemiyor. Kocan olsaydim sen ne kadar ben ne yapiyorumki desende aklimin ucunda biyerlerde hep bi ufacik suphe olurdu. Sonucta beni nette buldu baskalarida olabilir. Bu arada senn yerinde de olsam kocam icinde ayni supheyi tasirdim. Iste bu yüzden net evliliklerine karşıyım nedense....

bende anlamadim bu nasil evlilik bi erkek karisina niye para vermez.
cok garip sen evlendin ailenden ayrildin sonucta ama yinede ailen bakiyor sana beyaz esya filan ek kartinizi aileniz temin etmis.
sizin evliliginiz neyin uzerine kurulu, senin ozel ihtiyaclarini bile karsilayamayacak kadar acizse neden evlenmis.

Back