Ne? Altinlatini mi bozacaksin? Hayatta o gidenler yerine gelmez. Alt tarafi KYK odemesi icin yapmayın bence boyle bir hata. Eve haciz kagidi mi geldi,ne bu acele :)
Madem bozduduklarinizi geri koyacak kadar geliriniz var yapilandirin aylik birkac yuz birkacyuz odeyin.
Ya da bir ise basladiktan sonra odersiniz. Devlet borcu kacmiyor ya
Eger "devlet borcu namus borcudur,ben rahat edemem böyle" diyen insanlardansaniz (ki bence oylesiniz) hic yoktan yaz gelene kadar standartinizi altinda da olsa bir ise girin, 2300 asgari ucret, biriktirebildiginiz kadar biriktirin, dayanamadiginzi zaman çıkarsınız. Benim de okudugum bölümle hiiiiic alakasi olmayan bazi basit islerde calistigim zamanlar olmustu elime toplu para gecsin diye :)) Insan "gecici" oldugunu düşününce ve bir hedefi olunca ne is olursa olsun katlanma seviyesi artiyor. mesleginizi bilmiyorum ama misal ogretmensiniz ve duzgun is bulamıyorsunuz. Koton'da ise baslamak normalde sizi yenilmis hissettirebilir, "ailem beni bunun icin mi okuttu" hüznüne sahip olabilirsiniz. Ama "bu is gecici. Birkac ay calsiip tum borclarimi kapatacagim" seklinde dusunurseniz bu hisse kapilmaz , mutlu mutlu calisirsiniz.
Bol sans diliyorum tum borclulara.