BORC ODEME MESELESİ!!

Cok cok dogru normalde evlenmeden oncede sonrada insanlar imrenerek bakardi cok iyi anlasiriz beraber gezeriz beraber egleniriz.Ne zaman ki evin borcu bizi sıkistirmaya basladi maddi konularda tartisma yasamaya basladik.O benim kartimdan para cekti (bilgim dahilinde)odiycem dedi odemedi ben borc kapatmak icin ondan gizli borc yapip diger tarafi kapatmaya calistim bunu ogrendi bosanma asamasina falan geldik.Tam herseyi toparladik derken pandemi durumlari tekrar basa donduk.Yas 40 herkes belli standartlara alismis borclu olmak beni yipratiyor.Herkesin rahat ettigi yasta ben sıkinti yasiyorum.

Valla bu sartlarda kendim icin tek cop alamiyorum malesef en son kendim icin ne zaman alisveris yaptim onu bile hatirlamiyorum.Ama yinede ne yaparsa yapsin diyemiyorum.Bu defa tartisma cikiyor
Gitsin anasıyla danasıyla tartışsın yahu. Sizi böyle böyle manipule ediyor

Aynen onda hemfikiriz. Ben birkaç kişi aynı şeyi yazınca yanlış anlamayı düzelttim sadece:)

Ben boşanma sürecinde bir insan olarak sakinn öyle bir hata yapmayın aracınızı satıp kimseye vermeyin. O coook sevdiğiniz, güvendiğiniz kocanız bir anda size düşman olabiliyor. Biz nişanlı iken evi aldık o kredi çekti ben kefil oldum. Madem kefilim arada nikah yok bende tapuya ortak olacağım dedim benim ailem dahil herkese sacma geldi. 5 yıl geçti şimdi bosaniyoruz o kredi ödedi ben eşya ödedim borç ödedim vs vs neyse en son yazmış ki dosyaya evi ben aldım taksitleri de ben ödedim bankada da bellidir. Sadece gönlü olsun diye ortak ettim. Düşün artık. Sakinnnn böyle bir hata yapma. Erkekler boşanmaya kalkınca o kadar iğrenç oluyorlar ki aklın sasar.

Keisnlikle katılıyorum..

Başınıza belayı almayın derim.
1) Kaç kere boşanma aşamasına gelmişsiniz, mesele sadece kayınpeder de değil eşinizle fikir birliğinde problem var
2) Mevcut eviniz nişanlıyken alınmış, boşanma durumunda hak talep etmek için çırpınmanız gerekecek. Kredi borçlarını neden kendi cebinden ödüyor bunu cidden sorgulayın derim. Hak iddia edebilecek misiniz?
3) Kayınpeder elini cebine atmıyor, üstelik sizleri madden çık zor durumda bırakmış.

Arabayı satarsanız üstüne soğuk su içme ihtimaliniz epek yüksek. Hem arabayı kaybedip bir de üstüne laf yiyebilirsiniz.
Eşiniz maddi konularda akıllanmış olsa kamikaze dalışı yapıp kendinizi feda etmeyi anlayabilirim de akıllanmamış.

İyi düşünün.

Konuyu okudunuz mu ? Zaten kendi aldıkları evlerinde oturuyorlar kiraya neden çıksınlar ?

Evi evliyken almamışlar ki. Kaldı ki çıkarlar söz konusu olunca o ERKEK ADAM dediklerimiz mahalle kocakarisindan daha aşağılık oluyor. Yani senin yaptığın fedakarlıklari yada bırak fedakarlığı yaptığın hicbirseyi görmüyorlar.

ya arabayı satmazdim yerine olsa eşin parayi babasina veriyorsa babasi geri vermedikçe ben hiç güvenmem o konuda.
eşime de vermem kalsin .
bi ödesin göreyim bide maaşımı vermezdim.

Enflasyon böylesine yüksek para pul olurken bence arabayı satıp zarar etmeyin.
Şuan idare edecek kadar dişinizi sıkabilme ihtimaliniz varsa sıkın. Böyle giderse bir kaç seneye o 120 bin hiç olacak.
Ytd

bence ailenizin size hediye ettiği arabayı asla kayınpedirinizin üzerine olan bir evi ödemek için satmayın aynıca o evin borcu mutlakki bitecek o zman eşiniz evi üzerine alsın direk

Sen arabayı satıp odesende ödemesene evin yarısı zaten senin oluyor evlilik birliği icinde alınacağı icin ama ben olsam hazır arabayı satmazdım kesinlikle ise girme gibi olanağınız varmi yani bilmiyorum zaten çıkıp gezilmiyorda bence brz sıkışmayı göze alip ödemeye çalışın tek çıkış yolu arabayı satmak gözüyle bakmayin

Konuyu okudunuz mu ? Zaten kendi aldıkları evlerinde oturuyorlar kiraya neden çıksınlar ?
Okudum, konu sahibinin esi evlenmeden once almis, simdi konu sahibi neden arabasini satip evin hissesini istesin ki? Giderim kirada otururum,arabam da bana kalir ne esimin babasina verdigi parayi dert ederim ne de ev isterim bu kadar basit

Kendi aldiklari evde oturuyor sayilmazlar evin yarisinin borcu hala devam ediyor 10 yillik. Bu durumda o evin tamami size ait olmuyor kredi cekilen bankaya ait evde oturuyor oluyorsunuz

Tabiki karışmayın. Ailesinden istesin. Ben evlilikten önce ev alma çabasına girenlerde uyanıklık seziyorum. Ev ortak olmasın gelin tarafı hak iddia edemesin diye apar topar kpler tarafından ev alma çabaları oluyor. Sonra öderken sıkıntıyı gelin de çekiyor. Kendilerine güvenmişlerki almışlar ev. Ailenizi ve kendinizi ezdirmeyin. Araba sizin güvenceniz

Ev evliyken alınmamış. Adam bekarken alıp kredi ödemesini evliyken yapmaya başlamış.

Yaklasik 3 aydir is bakiyorum.Primimin dolmasina 3 sene var yani ilk etapta amacim emekli olabilmekti ama suan maddi kaygilar one gecmis durumda ama su durumda is bulmakta mumkun degil.Sanirim haklisiniz sonucta satilani yerine koymak bu devirde cok zor

Evi ailenin katkisi olmadan aldi esim.Hatta o donemde nisanliyken benim ailem yaklasik 50 bin gibi bir borc verdi.Onun geri odemesini yapti.Bir ara konusurken kv allah razi olsun destek oldular baskasi olsa tapuya ortak olmak isterdi sizden hic boyle bir talep gelmedi dedi.

Hiç karışma ev evlenmeden önce alındığı için olur da boşanırsanız evde hiç hakkın olmaz beş kurul alamazsın. Ayrıca erkekler evlendikten sonra çok değişiri iyice aileci olurlar senin para hiç olur arabandırsun o senin en azından garantin olsun ilerde be olacağı belli olmaz. Sonra buraya konu açarsın boşanıyorum 5 kırıl param yok ahh keşke arabamı vermeseydim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…