• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BORC ODEME MESELESİ!!

Bu tarz mevzularda bana güvenmiyor musun yea diyenlerin asıl güvenilmeycek kişiler olduğunu düşünüyorum çoğu zaman, ben 14 yıldır eşime tek kuruş para hesabı yapmadım, ev alınırken benim üzerime olsun çünkü olumsuz durumlarda bu ülkede çocuğu olan kadınlar ziyan oluyor dedim, tamam dedi, tekrar konuşulmadı bile.

Madem senin paran benim param yok, o zaman ev ortak tapu olsun bi zahmet eğer borcu kapatılırsa. Ben eşime böyle bi teklif yapabilirim siz de yapabilmelisiniz.
Sonuna kadar size hak veriyorum ama benim ortada kalirim konusmasi yapma sansim yok cunku babamdan kalan yerler var bi tarafiyla guler herhalde ,simdi demeyin yerler varda niye sıķınti cekiyorsun diye sonucta annemde var ve malum covid sebebiyle bir cok isyeri kapatildi ve cikan kiracinin yerine yenisini bulma sansiniz yok.

Konudan ayrı olacak ama evladını evlendirdikten sonra da katkıda bulunan insanları takdir ediyorum çok da özeniyorum. Ne güzel size araba almışlar.
Ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden hiç yardım göremedik.
Manevi olarak o arabanın değeri ve yeri de ayrı olsun bence sizin için.

Arabayı satıp krediyi ödersen elinde kanıt olacak şekilde yaparsan senin yararına olur.

Ben böyle alengirli işleri hiç sevmem. Arabayı satmayın. Eşiniz nasıl verdiyse babasına parayı öyle istesin. Yoksa da çaresine baksın. Eğer iyi niyetli olsaydı tapuyu evlilik öncesi almazdı. Ayrıca tapu değişimi de masraf, en kötü ihtimalle oradan yan çizer. Ailenizin parasını da hiç etmeyin durduk yere.

Annesi bu ay kredi odemesini yapacak.Babasinin cebinden 1tl olma sansiniz yok.Ama malum nereye kadar borc alinabilir bu ayi atlattik onumuzde ki ay ne olacagi belli degil.Annem aslinda sessiz kalmadi sadece boyle bisey dusundugumu soyledigimde nasil isteyeceksin evi ben olsam soyleyemem dedi

Niye söylenmesin? Iste söylenmiyor, aman alinmasin felan denilerek senin esinde 4 yil verdigi parayi geri alamadi. Ki bunu burda çok okuyorum" parayi anneme/babama veriyorum". Yahu niye? Vadeli hesap denilen birsey var.

Sorun sadece ölüm kalim degildir. Haktir. O krediyi ödemede yardimci ol, üstüne 100bin lira ile borcu kapat ama tapuyu isteme. Bu nasil bir mantik? Hatta 100bin lira olmadanda bile tapunun üstüne ismin olmasi lazim. Sensiz esin o krediyi ödeymezdi çünkü.

Ev eşinin üzerineyse tabiki o ev ikinizin eşine destek ol borcu kapat. Eğer kayınpederinin üzerineyse o evi hemen kendi üzerinize yapın öyle kapatın. Sakın kayınpederde kalmasın yarın öbür gün kesin sıkıntı çıkar

Esim yaklasik 20 senedir calisiyor.4 sene kazancini babasina veriyor ondan sonra gozu acilip kendi biriktirmeye baslamis
Tanamdır anladım orayı. Peki niye dünyanın binbir türlü hali var diye yarısını istiyorsunuz orayı anlamadım. Çeyreğinde hakkınız var. Siz de ailesinin yaptığına benzer bir şey yapmış olmuyor musunuz o zaman.

Arabayı satmayın. Bu saatten sonra araba almak zor. Eşiniz sıkıntıda ise bir şekilde ailesinden o parayı alır. Bence siz bu konuya hiç müdahil olmayın. Bu arada ben sizi hatırladım. Eşinizle birkaç defa ayrılma noktasına gelmiştiniz ve yaşananlar da hoş değildi. Zaten babanızdan kalan 2 evin kirasını alarak eve destek oluyormuşsunuz. Ben kesinlikle bu adama güvenip arabamı satmazdım.

Son düzenleme:
Eşin neden kredisi evlendikten sonra ödenecek evi evlenmeden önce aldı ve yarı tapusunu da o zamandan senin üstüne yapmadı acaba? Bir düşünmek lazım..Bence annen eşinin yarı tapu konusunda huzursuzluk çıkaracağını çn görüyor sessizliği "hem huzurun kaçacak hem arabanı zsten satmış olacaksın" diye kaygılanmadından

Sonuna kadar size hak veriyorum ama benim ortada kalirim konusmasi yapma sansim yok cunku babamdan kalan yerler var bi tarafiyla guler herhalde ,simdi demeyin yerler varda niye sıķınti cekiyorsun diye sonucta annemde var ve malum covid sebebiyle bir cok isyeri kapatildi ve cikan kiracinin yerine yenisini bulma sansiniz yok.

Babanız da olsa başkasından kalacak şeye bel bağlanmaz ki, benim kayınpederden ciddi gayrimenkul kalacak bize ki sağlığında da yer yer destek olur ama eşim iki işte çalışıyor,dolayısıyla adınıza olan mal çok başka. Bakın adınıza olanı anında nakite çevirebiliyorsunuz aileyle bağlantılı olunca birsürü kişinin laf söyleme hakkı oluyor

Ben de zamanında dört yıl çalıştığımı aileme verdim, üzerine bi bardak su içirttiler. Ordan bişe çıkar mı kendi tecrübelerime göre sanmıyorum.

Bence arabanizi asla satmayin aileniz onu size almış niye ev borcuna gitsin ailenize haksızlık bence. Başka yol bulun taksit taksit ödemeye devam edin

Annesi bu ay kredi odemesini yapacak.Babasinin cebinden 1tl olma sansiniz yok.Ama malum nereye kadar borc alinabilir bu ayi atlattik onumuzde ki ay ne olacagi belli degil.Annem aslinda sessiz kalmadi sadece boyle bisey dusundugumu soyledigimde nasil isteyeceksin evi ben olsam soyleyemem dedi
Anneniz mantıklı kadın. Ben de olsam söyleyemem.

Eşin neden kredisi evlendikten sonra ödenecek evi evlenmeden önce aldı ve yarı tapusunu da o zamandan senin üstüne yapmadı acaba? Bir düşünmek lazım..Bence annen eşinin yarı tapu konusunda huzursuzluk çıkaracağını çn görüyor sessizliği "hem huzurun kaçacak hem arabanı zsten satmış olacaksın" diye kaygılanmadından
Evin evlenmeden önce hazır olması gerektiğinden olabilir mi?

Evlenmeden önce, yarı tapu senin, kredi ödemesi bizim gibi bu kadar detaylı maddiyata gömülmesi bana mı tuhaf geliyor acaba..

Ben olsam ben de söyleyemezdim, yarısı tapuda benim olsun o zaman diye. Olmasın tabi ama ilerde bir boşanma durumu olursa, ev, evlilikten önce alınmış olsa dahi, siz arabanızı satıp krediyi kapattığınızı ispatlarsanız hakkınızı alırsınız. Eşiniz vefat ederse, o zaman çocuğunuz olmadığı için, siz ve anne babası mirasçı oluyorsunuz, onların da hakkı oluyor evde.

Back