BORC ODEME MESELESİ!!

Ne arabayi satin ne de evin yarisini isteyin bence
Madem alengirli durumlar var,cikin evden kirada oturun kimseyle ne baglantiniz kalsin ne de para derdiniz kalsin.
Esinizin ailesinden para alip alamamasi da onun sorunu,evliliginizin icinde bu sorunla ilgilenmeyin bile. Herkes evlenir evlenmez ev sahibi olmak zorunda degil. Yoksa gucunuz kirada oturursunuz bu kadar basit.

Aaa oylemi ben evlenmeden once alinan mallar ortak degil diye biliyordum.

hayır siz evlendikten sonra ödenen kısmının yarısına ortaksınız. 500binlik ev alındıysa. Evlenmeden önce sadece 100bin ödenmişse. Kalan 400bin evlendikten sonra ödenir. 200binlik kısmı yani 2/5i sizin olur bu durumda.

Aileniz size araba alırken karşı taraf oğluna destek olmak yerine bir de kazancına el koymuş, burada çok vicdan yapılacak bir durum yok. Siz borcu kapattığınızda tapu eşinizin üstüne olacak ve birgün ters düştüğünüzde hak talep edemeyeceksiniz, açık açık konuşun. Hiçbir erkek yatırım yaparken acaba eşime sormadan üzerime alsam yanlış düşünür mü diye düşünmüyor.

6 senelik borcu tek seferde ödeyip arabanızdan olmak hiç mantıklı değil ki. 6 sene için 50bin lira faiz inanın hiçbir şey değil. Ben olsam eğer ille de arabayı satacaksam taksit taksit ödemeye devam ederdim kalanı döviz altın yapar kenarda tutardım. 6 senede altın uçar.

Siz maddi meselelerden eşinizle sıkıntı yaşayıp boşanma noktasına gelmemis miydiniz?
Şimdi ailenizin aldığı arabayı satıp krediyi kapatmak hiç mantıklı gelmedi bana.

Eşinizin bu konularda güven veren biri olduğunu da sanmıyorum açıkçası.
Evin yarısını isteyince gözünde paragöz olacaksınız, ona güvenmeyen biri olacaksınız, olay çıkaracak muhtemelen.

O yüzden hiç dile getirmeyin arabayı satıp krediyi kapatma fikrini.

Bu tarz mevzularda bana güvenmiyor musun yea diyenlerin asıl güvenilmeycek kişiler olduğunu düşünüyorum çoğu zaman, ben 14 yıldır eşime tek kuruş para hesabı yapmadım, ev alınırken benim üzerime olsun çünkü olumsuz durumlarda bu ülkede çocuğu olan kadınlar ziyan oluyor dedim, tamam dedi, tekrar konuşulmadı bile.

Madem senin paran benim param yok, o zaman ev ortak tapu olsun bi zahmet eğer borcu kapatılırsa. Ben eşime böyle bi teklif yapabilirim siz de yapabilmelisiniz.

Evin yarısı zaten eşinizin birikimi ile ödenmiş. Siz madem böyle düşünüyorsunuz kalan yarısının yarısı sizin olur. Yani çeyreğini isteyebilirsiniz. Bir de eşiniz sadece harçlık alarak nasıl para niriktirmis anlamadim

Onu bunu bilmem de ödesen de eş ailesine söylemeyin her ay ödeyemiyoruz diye ödettirmeye çalışın
ayy nereye odettiyoruz.Adamin cebinden 1tl alamazsiniz.Kv desen emekli maasi var onunla idare etmeye calisiyor.Kadina bile 1 kurus vermez.Dugunumde bile 1 tane bilezikten baska bisey gormedim.Kv bitane set takti onuda esim almis.Yanlis anlasilmasin hatri sayilir mallari mulkleri de var yani

Esim yaklasik 20 senedir calisiyor.4 sene kazancini babasina veriyor ondan sonra gozu acilip kendi biriktirmeye baslamis

Ailemin aldigi arabayi satip borcu asla kapatmazdim. Hemde araba parasinin tamamini vermeyi dusunuyosunuz hic olmazsa daha dusuk bir model araba alin borcu elinizdeki parayla isler acilana kadar ay ay odemeye devam edin arabanizdanda olmayin. Tabi ben olsam hic satmam esiniz ailesinden istesin

Biliyorsun arabayı bana ailem aldı, satarsam üzülebilirler ama tapuyu ortak yaparsak kendilerini daha iyi hissederler. Onların aklı bende kalsın istemem diyebilirsiniz. Aileniz kızıyor değilde endişeleniyor gibi anlatın. Onun babası parasına el koymuş sizin ailenizden böyle bir yardım geliyor bi zahmet kötü düşünmesin eşiniz. Alınıp gücenecek bir durum değil gayet adil dışarıdan bakınca.

Diğer konularınıza da baktım eşiniz aşırı maddiyatçı ve para konusunda güvenilmez biri.
Evin yarısını isterseniz de kıyameti koparıp sizi paragöz ilan edeceğine adım kadar eminim. Hiç karışmayın. Siz kazancınızla yemeği içmeyi halledin. Kendi ihtiyaçlarınızı halledin. O ne yaparsa yapsın.

Eğer çok borçlar üst üste binip sıkışmadıysanız bence arabayı boşuna satmayın.
Arabaya alışan insan arabasız da kolay duramıyor zaten.
Bu devirde araba almak da zor.
Borç en azından ödenir aylık düzenli geliriniz varsa
Satarsanız da eğer annemler laf etmesin tapuyu ortak tapuya çevirelim deyin.
Yine trip atarsa zaten iyi niyetli değildir.

Gercekten aklim almiyor boyle babalari. Esinizin cebinden yillarca parasini almis nerde bu para.

malları varsa illa ki bu mallar size kalacak bir şekilde. Evimiz olsun diye diretmenin mantığı var mı? Kirada oturuverirsiniz siz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…