Bomboş yaşanmış hayat..

Ailenize yaptığınız yardımı azaltın,birden keserseniz çok fazla cephe alabilirler.Allah aşkına tamam annemiz babamız bizi büyüttü,herseyimizi karşıladı ama onlar size çok fazla güveniyorlar maddi açıdan,kardeşlerinizde bırakın herkes kendi başının çaresine baksın

ciddi anlamda psikolojik destek almanız lazım hemen.
İlaç destekliden ziyade psikanaliz temalı olsun
davranışsal psikiyatr da bakabilirsiniz.
çok yanlış kalıplı düşünceleriniz ve davranışlarınız var, doktor size yol gösterir ve destekleyici olur.
biz buradan çok doğru önerilerde bulunamayabiliriz çünkü, konunuz yarın arka sayfalara düşecek ve unutacağız haliyle.
bu esnada "iyi hissetmek" psikoloji kitabını okumanızı tavsiye ederim ama bu kitap biraz teknik.
yani bir profesyonel yardımı almadan düzelebileceğinizi düşünmüyorum.
hazır yanlışın farkına varmışken ve düzelmesi muhtemel bir sorunken lütfen kendinizi bırakmayın.

Kesinlkile ama kesinlikle aynı beni anlatmışsın. Ben de senin gibi yetiştirildim ve senin gibi özgüvensiz,soğuk,yaşamamış biriyim.Ben de psikoloğa gidiyorum ama pekte bişeye yaramıyor. ne yapacağımı bilmiyorum.Yorum yapacak olanlar bize lütfen bi çözüm bulun.

Ben de ayni durumdayim,bir farkimiz ailemin maddi durumu iyi onlara yardim etmiyorum bana onlar destek olur ama bi yandan da surekli ezmeye calisirlar.bir de evliyim bence diyorum benim gibi birisi evlenmemeliydi.herseyim yarim,yasanmamisliklarla dolu bir hayat.ileride cocuguma torunuma anlaticak hicbirseyim hicbir anim yok.bu vakitten sonra da yapamiyorum.annem bana bekarken,kocanla gezersin derdi,evlendim simdi de 2 cocukla nasil gezcen diyor.bunca hil bosuna yasamisim.simdi cocuklarim icin yasiyim diyorum inan olmuyor.cunku once kendimi gerceklestirmeliymisim.benimle ayni statude vs. Olanlara bakiyorum ya bir arkadas cevresi hic olmazsa 2yakin arkadasi var.bu yastan sonra arkadas edinmek de cok zor.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapamaz. Artık ailenizi bir kenara bırakıp kendiniz için birşeyler yapmaya çalışın, yetişkin bir insansiniz kimseden onay almak zorunda değilsiniz. Çok geç kalmış sayılmazsınız daha gençsiniz üstelik.

Arkadaşlar, ülkemizde çok sık rastlanan bir aile yapısı bu. herkesin etrafında tanıdığı fedakar amcalar, dayılar,neneler ömrünü ailesine,çocuğuna adamış tükenip gitmiş tanıdıkarımız yok mu? bu tür konularda, zarar veren her kimse aile,eş,arkadaş, öncelikle şunu kabul edin ki çözüm asla orda değil. yani "bir gün" gelip sizi anlayacaklarını sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. çözüm kimsenin yazacağı yorum da değil. çözüm sadece kendiniz. hani "vur kır parçala bu maçı kazan" diye bir tezhürat vardır. hayatımız bir nevi öyle. onu ya alıcaz ya da birilerinin almasını seyredeceğiz. işin özü çözüm kendinizde, o bam telini bulup ordan yürüyebilmekte. bunun için illa yeter be nidalarıyla kalp kırmak ya da bundan sonra bencil biri olmak da şart değil. kendine saygıyı kendini düşünmeyi bencillik olarak bellemişiz malesef. oysa ki mutlu insan çevresini de mutlu eder. çok uzattım kusura bakmayın ama aile dramlarımız malesef bitmiyor. aile olmaktan sevmekten anladığımız birbirimize yapışmak,yaşam alanı bırakmamak.

Bakın aileniz kötü kalpli sizi sömürüyorlar demek yanlış olur ama aileniz bencilce davranıyor. Madem aylık bu kadar büyük bir kalem para gönderiyorsunuz onlarda ne yaptın diyebiliyor size sizde göndermeyin hiçbir açıklamada yapmayın sonuçta diğer kardeşlerinizde göndermiyor. Eğer aileniz talep edersede anne ömrümün yarısı geçti bir birikim yapamadım. Yarın ne olacağımız belli değil. Ben kendime biraz birikim yapmak kendi yapmak istediğim şeyleri yapmak istiyorum. Bundan sonra sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlarınızda ihtiyaç olursa destek olurum ama artık aylık para göndermeyeceğim diyin. Anneniz dediğiniz gibi bir kadınsa zaten anlar sizi. Anlamayacak bir tipsede zaten dünyayı verseniz boş. Sosyalleşmek için yur içi yurt dışı turlara katılın. Sevdiğiniz insanların konserleriine gidin hobi kurslarına spora yazılın ailenize gönderdiğiniz paranın yarısı ile bile bunları yapabilirsiniz. Hayat başkaları için feda edilemeyecek kadar kısa üç beş seneye kardeşlerinizin tamamı evlenir ayda yılda bir görüşürseniz ne yapacaksınız. Biran evvel öncelikle sağlam bir psikolojik yardım alın. Ailenizede kıyamayacak birşey yok ; sanırım ikiside emekliymiş aç açıkta değiller yani. Paraları kadar yaşarlar. Ayrıca siz neden çalışan kardeşinizin tatil parasını araba vergisini kredi kartını ödüyorsunuz. Bundan sonra tatil planlarınızı kendinize göre yapın. Eğer aileniz talep edersede bu senede kardeşlerinizden böyle bir şey beklediğinizi söyleyin. İnanın kimse bir daha böyle bir taleple gelmez.

Bakın aileniz kötü kalpli sizi sömürüyorlar demek yanlış olur ama aileniz bencilce davranıyor. Madem aylık bu kadar büyük bir kalem para gönderiyorsunuz onlarda ne yaptın diyebiliyor size sizde göndermeyin hiçbir açıklamada yapmayın sonuçta diğer kardeşlerinizde göndermiyor. Eğer aileniz talep edersede anne ömrümün yarısı geçti bir birikim yapamadım. Yarın ne olacağımız belli değil. Ben kendime biraz birikim yapmak kendi yapmak istediğim şeyleri yapmak istiyorum. Bundan sonra sağlık gibi zorunlu ihtiyaçlarınızda ihtiyaç olursa destek olurum ama artık aylık para göndermeyeceğim diyin. Anneniz dediğiniz gibi bir kadınsa zaten anlar sizi. Anlamayacak bir tipsede zaten dünyayı verseniz boş. Sosyalleşmek için yur içi yurt dışı turlara katılın. Sevdiğiniz insanların konserleriine gidin hobi kurslarına spora yazılın ailenize gönderdiğiniz paranın yarısı ile bile bunları yapabilirsiniz. Hayat başkaları için feda edilemeyecek kadar kısa üç beş seneye kardeşlerinizin tamamı evlenir ayda yılda bir görüşürseniz ne yapacaksınız. Biran evvel öncelikle sağlam bir psikolojik yardım alın. Ailenizede kıyamayacak birşey yok ; sanırım ikiside emekliymiş aç açıkta değiller yani. Paraları kadar yaşarlar. Ayrıca siz neden çalışan kardeşinizin tatil parasını araba vergisini kredi kartını ödüyorsunuz. Bundan sonra tatil planlarınızı kendinize göre yapın. Eğer aileniz talep edersede bu senede kardeşlerinizden böyle bir şey beklediğinizi söyleyin. İnanın kimse bir daha böyle bir taleple gelmez.

birincisi ben cok bos yasadiginizi dusunmuyorum hatta cok iyi bir isiniz, iyi bir maasiniz, iyi bir arabaniz cok iyi bir kalbiniz, bilgi birikiminiz var
ozguven eksikliginiz oldugunu ben sahsen dusunmuyorum iyi bir iste calisabildiginize gore boyle degildir
diger konuya gelirsek ailenizin yetistirme tarzinin bie eksiklik oldugunu da dusunmuyorum cunku bende aynen boyle yetistim ama ben evcimen bir insanim universitede bos dersim olur kosa kosa eve gelirdim
yani orda burda dagitmak mi yasamaktan kastiniz
bence bu konudaki tek sorun ailenize cok fazla yardim yapiyorsunuz bunun cozumu de bir eve gibi birseye baslayip kredi cekin durumu da anlatin hem ailenizi kirmamis olursunuz hem birikim yapmis olursunuz
konunuzda bu kadar hayiflanacak bisey yok hicbisey icin gec kalmis degilsiniz cikin gezin arkadasiniz yoksa tek gezin oralarda arkadas edinirsiniz arkadas edinirsiniz ama onlarla gezemeyebilirsiniz sartlar esit ve uygun olmayabilir

İyilik ve enayilik arasında çok ince bir çizgi var. Siz zaman zaman enayilik kısmında dolaşmışsınız zira çalışan bir insanın mtv vergisini ödemek enayilik.
Onun dışında sosyalleşmem gezmek tozmak biraz da karakter işi.Ailesi ne baskılar kurmuş arkadaşlarım vardı üniversitede nasıl gezer tozarlardı.

Siz bir farkındalık yaşamışsınız bundan sonra bence yeni yerler keşfetmek size iyi gelicek.
Ailenize maddi yardımı kesin gezemiyorsanız da yatırım yapın. Ama bence gezin yurtdışına gidin.

Yapılan fedakarlıklar günümüzde malesef mecburiyet olarak algılanıyor bir süre sonra. Minnet duygusu ve ya bir şükran belirtisi göremiyorsunuz.

Bastirilmis duygular ilerde insanda patlaklik veriyor kendi tecrubem ile soyluyorum. Bu konu sahibini anliyorum.

bu mesaja ben de katılıyorum ailem beni sömürüyor deyip iyi geçindiğiniz ve sevdiğiniz annenizi de kendinizden uzaklaştırmayın sakın. Kendi geleceğiniz için bir ev arsa bir şey alın uzun vadeli bir krediye girin ve bu yolla cüzdanınızı ayırın daha sonra da gerekirse öyle devam edin, buna alışsınlar. (evin geçimi için payınıza düşen bir şeyler verin yine de evde para kavgaları çıkmasını istemezsiniz.) Belki anneniz sizden habersiz para biriktiriyor sizin haberiniz bile yok, o yüzden kendim yaptım diye söylüyor nişanı kınayı..

Bi yurt dışı turuna yazılın. Bu yaşa gelmiş bunca senedir çalışan bir bayan bunu yapabilir. Peşinize kimseyi takmayın ailenizden tek başınıza gidin, o kadar uzun süreli turlarda insanlar illa birbirleri ile konuşacak bir şeyler buluyor.

Döndüğünüzde bir kursa yazılın; dil olabilir, mesleki bir şey olabilir, fotoğrafçılık, resim..

Barlara bilmemnelere gitmeden de eglenilebilir gayet ben benim gibi olan arkadaslarimla unide Antalya dahil bir çok ile gidip gezmistim ...lisedede şehir dışına cikamasamda baya geziyorduk... Sevdiğiniz hobileri yapın size uygun arkadaş bulun ...aileniz sizi iyi yetiştirmiş bence sorun sizde...para gondermeyebilirdin...arkadas edinebilirdin vede gezebilirdin ailene atma suçu suç tamamen sizin bence ksuura bakmayın benim ailemde kisitladi beni fazlasıyla ama ben istersem önümde kimse duramaz buna rağmen ağır başlı biri oldum arkadaş çevrem harici ..onlara açtım içimi

Benim yetiştirilme tarzım da bu şekilde. Ben çalışmaya başladıktan sonra dışarıya çıkmaya başladım. Gezilere katıldım. Ailenize gönderdiğiniz miktar çok fazla. Ben de aileme yardım ettim. Eve mobilya vs aldım. Her gittiğimde para bırakırım anneme. Ama sizinki gerçekten abartı olmuş. Çalışan kardeşiniz parasını neden ödüyorsunuz? Kendiniz banka hesabınızda birikim yapın. Biraz daha insanlarla etkileşime geçin

Yorum yazan herkese çok teşekkürler ederim.
Kendi kendime kaldığım bir anda hayatımı sorgularken hüzünlenip açtığım bir konuydu.
Benim bu halde olmamın tabi ki tek nedeni ailem değil, üniversite okumama rağmen kabuğumu kırıp kendimi aşamadım. İçe dönüklük benim mizacım... Yalnızlığımı ben yarattım en çok da sanırım..
Sanki konum yanlış anlaşıldı gibi ailem kötü insanlar değiller, evet maddi olarak benden beklentileri var gibi ama annem ve kardeşlerim iyi-kötü zamanlarımda destek oldular bana, haklarını inkar edemem...
Kendimi değiştirmem zorunlu artık, sosyalleşmek adına adımlar atacağım inşallah.

Yaşiniz daha genç. Ailenize bu yaşa kadar evlat olarak yapabileceginizin en fazlasini yapmissiniz. Siz olmadan da hayatlarina devam edebilirler. Anladigim kadariyla hem annenizin hem babanizin emeklisi var. Sizden birsey isterlerse kredi cektim dersiniz zaten araba krediniz varmis. O kadar farkli guzel kurslar var ki. Her ay birini belirleyin. Gidin bakin kafaniza uymayandan çıkın. Yavaş yavaş cekingenliginizi atarsiniz. Hayata bir defa geldiniz ve kalan ömrünüzün ilk gunu bugun.

Ay nolur turlarla tatile git illaki birileriyle tanışırsın. Tr için doğadayız ya da haydi kampa yı tavsiye ederim sosyalleşip aktivite yapmak için birebir. Nankörlük yapmışlar resmen kendi kanından insanlar yazıklar olsun . Daha fazla yardım yapmayın da kıymetinizi anlasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…