• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boleyn kızı

• Konu Sahibi Konu Sahibi belkıss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ki tarih kitaplarını hiç sevmem,sürükleyici olmayan kitaba asla tahammül edemem hemen sıkılır bırakırım..boleyn kızıyla adeta philippa gregory'e hayran oldum ve bu yazarın türkçeye çevrilmiş bütün kitaplarını hiç uyumadan birer günde bitirdim ve hepsinide çok sevdim.daha ne diim ?sositososito hee buarada boleyn kızının yeri diğerlerinden ayrı tabiiki ;)

sürükleyici bir kitap tavsiye ederim

bende boleyn kızını bitirdim şimdide kraliçenin soytarısını okuyorum çok sürükleyici
serinin diğer kitaplarınıda okumayı düşünüyorum
herkese tavsiye ederim

Seriye yeni başlayaksanız kitabların piyasa çıkış sırasıyla olayların tarihi sırası farklı.Konuların bütünlüğünü sağlamak için tarihi sıraya göre okursanız daha faydalı olur.Tarihi sıra göre
1.Mahkum Prenses
2.Boleyn Kızı
3.Boleyn Mirası
4.Kraliçenin Soytarısı
5.Bakire Kraliçe

Serinin 6. kitabı The Other Queen yurtdışında piyasaya çıktı.Bir an önce dilimize tercüme edilmesini bekliyorum.Hatta 7.kitap White Queen ( Elizabeth Woodville d.1437-ö.1492 konu edilmiş) ağustosta ıngilizce olarak yayınlanacak.Artık o ne zaman türkçeye çevrilir bilemem.

Mahkum Prenses Aragonlu Katherine'ni anlattığından okumaya başlamak için sıkıcı gelebilir onun yerine Boleyn Kızı ile seriye başlanabilir.Karar size kalmış.

Son düzenleme:
VIII.Henry'nin oğlu Edward ölünce tahta Aragonlu Katherine'nin kızı Mary geçmesi gerekiyordu onun yerine Leydi Jane Grey geçti ve 9 gün tahta kaldı.Daha sonra Prenses Mary tahta geçti.Boleyn Mirasından sonra Alison Weir’in Dokuz Günlük Kraliçe kitabınıda okumalısınız.

Seriye yeni başlayaksanız kitabların piyasa çıkış sırasıyla olayların tarihi sırası farklı.Konuların bütünlüğünü sağlamak için tarihi sıraya göre okursanız daha faydalı olur.Tarihi sıra göre
1.Mahkum Prenses
2.Boleyn Kızı
3.Boleyn Mirası
4.Kraliçenin Soytarısı
5.Bakire Kraliçe
Serinin 6. kitabı The Other Queen yurtdışında piyasaya çıktı.Bir an önce dilimize tercüme edilmesini bekliyorum.
Mahkum Prenses Aragonlu Katherine'ni anlattığından okumaya başlamak için sıkıcı gelebilir onun yerine Boleyn Kızı ile seriye başlanabilir.Karar size kalmış.

Boleyn mirasını atlamışım..keşke kraliçenin soytarısından önce okusaymışım bilmiyorumkismile

7. kitap white queen demiştim ama bu ayrı seriymiş.Philippa Gregory'un web sitesine bakarsanız bütün kitaplarını görebilirsiniz.

Wars of the Roses (güller savaşı) ıngiliz tarihinde 1455-1485 yılları arasında gerçekleşen iç savaştır.Philippa Gregory The Cousins' War (Cousins 'Savaşı ) serisinde bu dönemi anlatmaktadır.
1.White Queen
2.Red Queen
3.The White Princess

Son düzenleme:
Bütün seriyi okudum. ılk kitap Boleyn Kızı kadar sürükleyici değildi hiçbiri. Ama tarihi roman sevenler için ideal bir seri. Tudor ingilteresini ayrıntılarıyla ve tarihi olgulara da yer vererek anlatıyor.

bir sitede okumuştum ne kadarı doğru bilmiyorum ama Philippa Gregory 'un ıngiltere'de 15.yy - 20.yy arasındaki dönemleri anlatan şu anda 20 tane romanı olan ve bunların sadece 5 tanesi Türkçe'ye çevrilmiş.En meşhur serisi 16.yy da hüküm sürmüş olan Tudor ailesi özellikle 6 karısı ile meşhur olan VIII. Henry ile bağlantılı olan kadınların öyküleridir.

kesinlikle okudugum en güzl kitaplardan biriydi bende 2 günde bitirdim.. seriside var boleyn kızının toplam 5 kitap ve hepside çok güzel..

Boleyn Kızı filmini izledim,gayet güzeldi.ınsan tarihi gerçeklere dayanan filmleri izleyip kitapları okudukça hayretler içinde kalıyor,iktidar hırsı için neler yapılıyormuş diye...

boleyn serisi çok güzel ilk 3 kitabını okudum
çok sürükleyici...

slm 800 küsur sayfalık bir kitabı 4 günde bitirdim.cok güzel bir kitap dvd side var.ama önce ktabını okuyun kitabın tadı yok dvd de harika bir kitap tavsiye ederim sıkılmazsınız.okumaya deger
ben ce filmi daha güzeldi .arkadaşım

Boleyn Kızı gerçekten sürükleyici bir roman tarihi bir eser ama sıkılmıyosunuz
Ancak aile içindeki mide bulandırıcı ilişkiler yüzünden ben ilk kitaptan sonra okumayı bıraktım arkadaşlar :kahve:

1.Mahkum Prenses
2.Boleyn Kızı
3.Boleyn Mirası
4.Kraliçenin Soytarısı
5.Bakire Kraliçe
.

evet ya sıralama
1_ Mahkum Prenses
2_ Boleyn Kizi
3_ Boleyn Mirası
4_ Kralicenin Soytarisi
5_ Bakirenin Asigi
6_ Oteki Kralice
7_ Falcı Kadın

bende boleyn kızından başladım kraliçenin soytarısıyla devam ediyodum ama
sıralamanın yanlış olduğunu fark ettim. kraliçenin soytarısında eskiden bahsederken tanımadıgım karakterler oluyodu :) demekki yanlış sıralamadanmış off ya :(

ben de çıkış sırasına göre okuyordum. ilk ikisini okudum henüz. elimde 5 kitap var. falcı kadın çıktı mı?

Bütün seilerini 10 gün içinde okudum bitirdim.Hiç unutmuyorum Mart YIYDI.sONUNDA DA Bİ GÜZEL BOYUN FITIĞI OLDUM.bU KİTAP OKUMAK TETİKLEDİ İYİCE BENİ.aMA GENEDE VAZGEÇEMİYORUM.çOK SEVİYORUM KİTAP OKUMAYI YA.

çıkış sırasına göre buı kitabın tüm serisini okudum en son çıkan var mı bilmiyorum çünki sıkıldım bir süre sonra:delphin:

Back