Bol bebiş topiği

Hep günaydın hep günaydın.Bi kere de iyi akşamlar diyim dedim.İyi akşamlar kızlar....
Nasılsınız görüşmeyeli???
Taydin'imde heyecan dorukta.Aklım sende canım arkadaşım.İnşallah müjdelerle gel,takviminle yaşa 40 hafta...
Kevoook,kız uçtunmu kaçtınmı,bizsiz pırtlattınmı bebişleri yoksaaaa???
Phiam aklımda nerelerdedir,son gebeliği devammıdır bilemiyorum :KK43: İnşallah herşey çok güzel olur...
Cevodileksu'yum vardı benim.Gurbet ellerde türlü sorunlarla başederdi.Eşi,bebişi gelmişmidir.Çekirdek aile olmuşmudur görüşmeyeli?
gvn1907 Doğu'suna sağlıklı bir kardeş getirmiştir Ekim'de.İçimizdeki en hızlı anneşe alkış.Sağlıkla büyüt bebişlerini...
sosyoloji12'im,seyidecim,sule25im,delüdaşım leyla4627,epack böcüğüm,agresifim,özayderim ne alemlerdesiniz?Bebişlerimiz ayırdı bizi....
wawes,sunbal,bedesten,peri3866,fmfm,tubiloshhh,tuğra034,msmesiiiiii eski dostlar.Yıllanmış şaraplar ayran içtik ayrımı düştük???
cadiozy ve minik cadısıııı.....Topiği terk ettin kızın için haşlama patatesler siziiii
inci61inci....Sözümün bittiği,gözümün dolduğu,içimin cız ettiği yanım..Nerdesin,nasılsın,bebişin nasıl..... Zor,zor,zor.....
ebson'ummm...Görmeden gönlümün sevdiği,içimin ısındığı,dualarımdan hiç eksik olmayan dostum.Gelmez,yazmaz,selam vermez oldun :KK43:(

Özledim sohbetin sayfalarca aktığı,ekrana bakmaktan gözlerimin yandığı,gülerken sandalyeden düştüğüm,koca göbüşüme rağmen kucağıma laptop sığdırdığım günleri.... Bulantıları geçtimi,aşerdimi,ağladımı,güldümü,doğurdumu,sancılandımı diye merak ederek gelmeyi özledim.Sayfa hata verip kapanınca kızmayı özledim .....

Allah yavrularımıza uzun ömür versin,olmayanlara da nasip etsin,tekrar dönmeniz dileğiyle....

Yeniden merhaba kızlar
Bugün hem güzel bir haberle hemde sıkıntılı bir haberle geldim aranıza.
Hamileliğini bat'a 6 gün kala öğrenen arkadaşım bugün kesesini gördü,kalp atışını duydu çok şükür..Rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah.İlk bebeği olunca heyecanı dorukta.Sadıcı olduğum için benim gelinimdir kendisi.Ufaklık da öz yiğenimdir :) Heyecanım tarifsiz bu konuda...
Aynı hastanede kızımın da dru var.Ona uğradım bende.Gece uyanıp min.30dk-max.2 saat ağlamalarını anlattım.Gece terörü'nü sordum.O daha çok sara krizine benzermiş,olmasını istemediğim bir durumdur dedi.Bizimki daha çok böbrek taşına benziyormuş.Pazar'a kadar öksürük şurubu fayda etmezse ptesi sabahı gelin bağırsak,böbrek,mide,kan inceleyelim dedi.Olmazsa beyin mr'ı isteyeceğim dedi.Önemli bi durum gibi gözüküyor dedi :KK43:((( Biz nazardan korkuyorduk,ona yoruyorduk 5-7 gündür.Okuyup üflüyorduk kendimizce.Kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmiş ama kuzum çok cıvıl cıvıl bişey teyzeleri.Durakta,sokakta,markette,asansörde herkese el sallar,gülücükler,öpücükler atar.Şirinlik yapar,vıdı vıdı cevap verir.Bende duramıyorum süslüyorum,hepten maskotu oluyor girdiği ortamın.Muskası var,hep okurum ama yine de oluyor diye düşünüyoruz.Mr falan diyince kahroldum bugün.El kadar bebeğimi uyutup o koca makinalara sokmalarını istemiyorum.O narkoz,o radyasyon kolay atılırmı o el kadar vücuttan.Yarın 11de babamın arkadaşı bir hocaefendiye gideceğiz okusun,muska yazsın diye.İnşallah ptesiye kadar kesilir ağlamaları da öksürüğü de. Evlat candan öteymiş meğerse.Ağlayamadığın gözyaşı,yutkunamadığın nefesmiş...
Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin....
Dualarınızda unutmayın Hifa'mı....

Aysemmm üzgünüm ama güzel haber veremiyorum size dünden beri damla damla basladi batasica. Tam sökülmesini bekliyorum. Yogunlastigindan itibaren 3. Gün doktora gidicem yine. Bakalim asilamada ümit görüp yeniden yapacak mi? Yoksa tüpe mi yönlendirecek.
Canim ben Phia yla görüşüyorum. Maaşallah çok iyi. Küçük prensin gelmesine de az kaldi. :)

Selam kızlar iyi geceler hepinize. ..
M selim i ayagimda sallarken yazayım dedim bu ara çok üzüyor beni :KK43:
Sanirim köpek dişleri çıkacak eli sürekli ağzında mizmiz huysuz bi çocuk oldu.
Burnu da tıkalı ne doğru düzgün yemek yiyo ne de emiyo :KK43:
kan ilacimiz da bitmek üzere tekrar götürsem mi ilaca devam edip bi şişe daha bitirip mi götursem bilemedim :KK43:
Onun dışında kendini çok sevdirmeye başladı öpüyor fıstık alıyor sirnasiyor caniiimmm diyo :)
Babasiyla top oynayıp gooool diye bağırıyor :) suya süte düt diyo :)
Çayı çok seviyor biz içerken bikaç kaşık veriyorum.
Yumurtasi çorbası yoğurdu muhallebisi yatmasi kalkması derken akşam oluyo vallahi :)
Aysecim geçmiş olsun kuzuya inşallah dediklerine gerek kalmaz geçer bi an önce. Hifa da diş çıkarıyor olmasın?
Taydin cim Allah yardımcın olsun zor bir süreç gerçekten.
En hayırlı zamanda gondersin Rabbim inşallah melegini. ..

Günaydın kızlar =)
taydincim bu yavruları geleceği zamanı bizden çooook daha iyi biliyor.. hiç endişe etme.. en güzel vakitte en güzel en sağlıklı şekilde hoooop konuverecek annesinin karnına ben eminim..
bak bazıları da hiç davet beklemeden çıkıp geliyor mesela.. bu gruba fırlama diyoruz biz direk =) peki hanımlar an itibariyle 12 haftayı doldurmuş oluyoruz ve önümüzdeki kontrolde cinsiyet öğrenebilmeyi umuyorum.. aranızda tahmin tutturan var mı?? hadi alalım tahminlerinizi.. oğluma bi kız kardeş mi geliyor yoksaaa bi pipili daha mı yolda dersiniz?? =)

Hep günaydın hep günaydın.Bi kere de iyi akşamlar diyim dedim.İyi akşamlar kızlar....
Nasılsınız görüşmeyeli???
Taydin'imde heyecan dorukta.Aklım sende canım arkadaşım.İnşallah müjdelerle gel,takviminle yaşa 40 hafta...
Kevoook,kız uçtunmu kaçtınmı,bizsiz pırtlattınmı bebişleri yoksaaaa???
Phiam aklımda nerelerdedir,son gebeliği devammıdır bilemiyorum :KK43: İnşallah herşey çok güzel olur...
Cevodileksu'yum vardı benim.Gurbet ellerde türlü sorunlarla başederdi.Eşi,bebişi gelmişmidir.Çekirdek aile olmuşmudur görüşmeyeli?
gvn1907 Doğu'suna sağlıklı bir kardeş getirmiştir Ekim'de.İçimizdeki en hızlı anneşe alkış.Sağlıkla büyüt bebişlerini...
sosyoloji12'im,seyidecim,sule25im,delüdaşım leyla4627,epack böcüğüm,agresifim,özayderim ne alemlerdesiniz?Bebişlerimiz ayırdı bizi....
wawes,sunbal,bedesten,peri3866,fmfm,tubiloshhh,tuğra034,msmesiiiiii eski dostlar.Yıllanmış şaraplar ayran içtik ayrımı düştük???
cadiozy ve minik cadısıııı.....Topiği terk ettin kızın için haşlama patatesler siziiii
inci61inci....Sözümün bittiği,gözümün dolduğu,içimin cız ettiği yanım..Nerdesin,nasılsın,bebişin nasıl..... Zor,zor,zor.....
ebson'ummm...Görmeden gönlümün sevdiği,içimin ısındığı,dualarımdan hiç eksik olmayan dostum.Gelmez,yazmaz,selam vermez oldun :KK43:(

Özledim sohbetin sayfalarca aktığı,ekrana bakmaktan gözlerimin yandığı,gülerken sandalyeden düştüğüm,koca göbüşüme rağmen kucağıma laptop sığdırdığım günleri.... Bulantıları geçtimi,aşerdimi,ağladımı,güldümü,doğurdumu,sancılandımı diye merak ederek gelmeyi özledim.Sayfa hata verip kapanınca kızmayı özledim .....

Allah yavrularımıza uzun ömür versin,olmayanlara da nasip etsin,tekrar dönmeniz dileğiyle....

Ayşem ben ayrı düşmem sizden canm çok sık olmasada ara ara gelip okuyorum topigi haberlerinizi aliyorum kuzum merak etme sen :))) her daim takipteyim :KK66:)

Merhaba annecikler,anne adayları ve taydin :)
Hamilelik takvimin 39.haftaya kadar devam eder inşallah canım arkadaşım.Heyecanla 5 aralığı bekleyeceğim bende :)
Gelemiyorum,aklımdasınız,koşturmaca falan demeyeceğim zaten hepiniz biliyorsunuz telaşları..
Bizim büyük bir sorunumuz başladı kızlar.Şimdi biraz araştırdım GECE TERÖRÜ diye bişey varmış,ona benziyor yaşadığımız.5-6 gündür Kuzum 4 civarı uyanıyor ve en az 30dk bağıra bağıra ağlıyor.Gözler kapalı,hıçkıra hıçkıra.Bez,mama,su,ağrı kesiciler,ayaklara göbüşe vicks,masaj,soymak hiçbiri işe yaramıyor.Bende bile durmuyor.Babasının kucağında evi turluyorlar.E haliyle uyku açılıyor.2 saat ayakta kaldıkları oluyor.Okuyorum yatırırken,ağlarken,sabahları.Odasına Esma-ül Hüsna ve Kuran-ı Kerim koydum.Nazar muskası var başucunda.Yine olmadı yine olmadı.Hayatımızda büyük bir değişiklik yok aslında.Rutin koşturmaca,iş,ev,misafir,gezme vs.Uzun süre yalnız bırakma,çok ağlatma,sabahları ilgilenmeme de yok.Bol oyun,gündüzleri sabah 1 saat öğlen 1 saat uyku.Hava almalar,bol yürüyüş vs.Farklı bişey de yedirmiyorum.İlaçları da kestik.Kabızlık,ishal,kusma,iştahsızlık vs de yok.Yani herşey normal.Ama anlam veremediğimiz bir ağlama krizi yaşıyoruz 4te.Mesela dün gece 1,30da yaşadık 4de bi daha yaşadık.Uyanmasına yakın uyandırın 10dk uyanık tutun diyorlar gece terörü için.1 hafta uygulayınca geçiyormuş.Bu gece yapacağım inşallah.
Kilo problemlerim giderek büyüyor.Yakında 130 oldum diyeceğim sanırım size :KK43:( Dün öğlen 78.80i görünce durmam gerektiğini anladım.Mehmet Öz'ün 1 haftada 5kg diyetine başladım.Ona ek olarak sabahları 1 yumurta yiyorum sadece.Suya başladım yeniden.Spora fırsatım yok maalesef.Bu soğukta 1 saat yürüyemem kızımla.Şimdi de kalorileri öğrenmeye çalışıyorum.Kilo almadan neler atıştırabilirim diye,fazla açlık migrenimi kaldırıyor çünkü.Yoksa kalçası,basenleri bi yana gitmiş,rengi sararıp solmuş 5 çocuk annesi eski hanımlara döneceğim :KK43:((((((((( Dua edin bana da vereyim şu kiloları.
Onun dışında Dilekle uyku konusunu konuştuk dün.Kızım uyanıp bölmezse bildiklerimi,yaptıklarımı yazmak istiyorum buraya.12.aydan sonra bebeklerin kendi yataklarında,odalarında uyumaları gerektiğini okudum ben hep kitaplarda.(ayşe öner-mehmet öz-harvey karp vs vs) Daha erken,kendine güvensiz olur,içine kapanır vs diyenlere de canlı bir örnek benim cadı kızım.38 günlükken ayırdım odasını.Ve hiç benim yatağımda yatmadı geceleri.Nasılsa uyanıyorum ha yatağımda ha kendi odasında dedim ve uykuya yenilmedim hiç :) Azmimin sonucu harika oldu.Şimdi kendi yatağında uyansa bile iki mıkırdanıp geri uyuyan bir bebeğim var.Üstelik o her ses çıkardığında uykum bölünmüyor benimde.Çünkü ağlamadığı sürece sorun yok...6.aydan sonra bebeklerin 7-8 saatten fazla acıkmadan uyuyabildiklerini okudum hep.Ve gece emzirmelerini kestim.Su verdim içip uyudu.Bi süre sonra onu da içmeye uyanmadı.Çünkü öğrendiki gece süt yok :) Zorlanırsanız sağdığınız sütünüzü 1/2---- 1/3 -----1/4 oranlarında sulandırarak vermeye devam edin.Günbegün sütün tadı azaldıkça suya alışacak ve emmek istemeyecek.İstediği süt değil aslında kokumuz.Onu da giydiğim atletimi,tişörtümü ona yastık yüzü yaparak atlattım ben :) Kimine göre acımasızlık yaptıklarım.Hatta o yüzden senin çocuğun kilolu değil diyenler bile oldu.Kulak asmadım hiçbirine.Çünkü biliyorumki 7.aydan sonra bebekler gece acıkmamaya,ve gündüz 4 saat öğün arası vermeye alışkın.Hoşlarına giden bizim koynumuzda,kokumuzla uyumak.. Büyüdükçe beni yanına çağırabildiğini farketti miniğim.Onu da gece konuşmadan,göz teması kurmadan,ışığı açmadan,onu kucaklamadan unutturdum.Su,mama,bez,pışpış ne yapıyorsam robot gibi yapıyorum hep.Baktı pas vermiyorum çağırmamaya karar verdi o da :)
Akşam uykusuna yatırmayı da rutine bindirdik biz.7-8 hatta belki de 10 gün boyunca yaptım bunu.Aynı cümleler,aynı rutin,aynı ninni,aynı ses tonuyla.8de akşam yemeğinden kalktık,eller-yüz yıkandı,alt değişti,pijamalar giyildi,süt içildi,kitaplar okundu,babayla oynaşıldı,08:45te babamıza iyi geceler öpücüğü verdik odasına gittik.Onu yatağına bırakıp koltuğa oturdum.Masal tarzında o gün yaptıklarımızı anlattım.Ben perili,prensesli masalları sevmiyorum kızımada hiç okumadım :) Ama hiç yüzüne bakmadan,gülmeden,ona sarılmadan.Yatağında kalktı bana baktı,emziğini attı yere aldım geri verdim,mızmızlandı,konuştu,güldü,şebeklik yaptı ama hiç istifimi bozmadım.Masalın sonuna doğru sesimi alçaltarak sustum.İlk günlerde 15-20 dk sürdü masal ve sonrası.Şimdi masal anlatırken uyuyor kendisi.Mızmızlık yaparsa anlıyorumki ya diş sıkıntısı var ya su.Uyku rutini oluşturduk biz.Çok işimize yaradı bu.Misafir varken,gezmedeyken,tatildeyken... Çocuklar rutinleri çok sever,düzen onları sakinleştirir,belirsizlik hırçınlaştırır,kurallara çabuk alışırlar.O yüzden bi an önce başlayın onun hayatını yönlendirmeye.Hem düzenli bi uykunuz olur,hem de hayatınız düzene girer.İyiki almışım,iyiki okumuşum,iyiki sabretmişim.Eşim başlarda 9da uyurmu çocuk,bırak biraz oynasın,daha sevmedikki diyenlere rağmen uyguladım bunları.Şimdi hepsi çok memnun.Biliyorlarki akşam 8den sonra benim kızımda iş yok :) Sabah 10da ve öğlen 2de de aynı şeyleri yaptım hep.Düzen aynı.Yemek,lavabo,süt,kitap,su,yatış.Şimdi kime emanet etsem ne düzenli çocuk diyor.Rutini uygula gerisini kızım halleder benim :)))))
Çok yöntem var uyku eğitimi hakkında.Kimi ağlatıyor,kimi defalarca yatırıp kaldırıyor vs.Ben bize en uygun olanını uydurdum :) Hepsinden az az uygulama var.
Bildiklerimi,okuduklarımı paylaşmak istedim hepinizle.Uykuya ölen biri değilim ama uykusuzluğun bende yaptığı tahribat berbattır.İnşallah sizlerin de düzene girer uykularınız.Uyku savaşlarından galip çıkmanız dileğiyle....
aysecım merhaba bnmkıde 8 aylık oldu evet uykumuzu oturttuk sayılır gecelerı aglar bı kac kez memıs vernce uyuyo yenıden ama benm ıcımde bebısımle yatmak gecıor bıras buyusun yanmda yatrcam dıye kendımı kuruyorum. nedense onunla beraber yatma ıstıyorm guvenlı baglanma dıye bısey varmıs bebıs anneyle yatsın ıkı yasına kadar dıolar benmkı smdıye kadar yatagında yattı yanıma almadım uykumda ezerız zarar verırız dıye bıras hareketlenınce alırım dıye dusunuorm. bı daha mı bu yaslara gelceek dıorum buyuyunce ıstesekte yanımızda yatmıcak annelık cok zormus be aysem hep bı yetersızzlık duygusu hep bı kendını suclamalar kucagıma alamadığım her an ıcın pişmanlıklar pişmanlıklar daha fazla vakıt gecırmk ıstemeler bılemıorm canm ben bole dusunuorum. guvenlı baglanma konusunda da hangı psıkologa guvenecek ınsan bılmıorm. herkes ayrı bısı dıo kımı yannda yatsın kımı ayrı yatsın :KK43:

merhaba kızlar Ayşe her ne kadar benim ismimi hatırlamasa da ben de girip okuyorum.hepiniz dualarımdasınız. burada çok güzel paylaşımlar yaptık.oğlumla hayat devam ediyor.okul,ev git gel işte.Şubata kadar annem bakacak sonrası bakıcı arayışları içindeyim.kreş düşünmüştüm ama daha 18.aya yeni girdik.canım çok sıkkın moralim çok bozuk.bu bakıcı işi için.ama kamera da taktırcam eğer bulabilirsem bakıcıyı.Allah hepimize yardım etsin.Ayşe ben de gece yatarken sallamıyorum kendi kendine oynayıp uyuyor.Ama gündüz sallanıyor malesef.gece uyanıp anne anne diyor ve emiyor:))) su onu kesmiyor basıyor ağlamayı ben de dayanamayıp emziriyorum.hala aynı odada uyuyoruz bu arada çünkü soğuk oluyor.oda yapmadık ona daha.Bir sorunum daha var ama şu bakıcı işini halledeyim öyle paylaşcam sizlerle.öpüyorum hepinizi...

Yeniden merhaba kızlar
Bugün hem güzel bir haberle hemde sıkıntılı bir haberle geldim aranıza.
Hamileliğini bat'a 6 gün kala öğrenen arkadaşım bugün kesesini gördü,kalp atışını duydu çok şükür..Rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah.İlk bebeği olunca heyecanı dorukta.Sadıcı olduğum için benim gelinimdir kendisi.Ufaklık da öz yiğenimdir :) Heyecanım tarifsiz bu konuda...
Aynı hastanede kızımın da dru var.Ona uğradım bende.Gece uyanıp min.30dk-max.2 saat ağlamalarını anlattım.Gece terörü'nü sordum.O daha çok sara krizine benzermiş,olmasını istemediğim bir durumdur dedi.Bizimki daha çok böbrek taşına benziyormuş.Pazar'a kadar öksürük şurubu fayda etmezse ptesi sabahı gelin bağırsak,böbrek,mide,kan inceleyelim dedi.Olmazsa beyin mr'ı isteyeceğim dedi.Önemli bi durum gibi gözüküyor dedi :KK43:((( Biz nazardan korkuyorduk,ona yoruyorduk 5-7 gündür.Okuyup üflüyorduk kendimizce.Kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmiş ama kuzum çok cıvıl cıvıl bişey teyzeleri.Durakta,sokakta,markette,asansörde herkese el sallar,gülücükler,öpücükler atar.Şirinlik yapar,vıdı vıdı cevap verir.Bende duramıyorum süslüyorum,hepten maskotu oluyor girdiği ortamın.Muskası var,hep okurum ama yine de oluyor diye düşünüyoruz.Mr falan diyince kahroldum bugün.El kadar bebeğimi uyutup o koca makinalara sokmalarını istemiyorum.O narkoz,o radyasyon kolay atılırmı o el kadar vücuttan.Yarın 11de babamın arkadaşı bir hocaefendiye gideceğiz okusun,muska yazsın diye.İnşallah ptesiye kadar kesilir ağlamaları da öksürüğü de. Evlat candan öteymiş meğerse.Ağlayamadığın gözyaşı,yutkunamadığın nefesmiş...
Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin....
Dualarınızda unutmayın Hifa'mı....
canm benm allah sıfa versın annelık zor zannaat vesselam bnm kızda 35 gunlukken mıkrop kaptı kuvezde 5 gun yattı 5 gun boyunca onsuz gece gunduz gecmez oldu tukendım bıttım kı hastanede bırakıp donmek kadarr kotu bısı yok caresızce her aklıma geldığınde gozlerım dolu dolu oluyor. ama Rabbm kolaylık dayanma gucu verıo sakın kendını uzme baska bır doktordanda fıkır al bnm kızı bı doktor asırı cıgerlerı dolu dedı antıbıyotık verdı ertesı baska doktor hıc bısıyı yok dedı . kuzun yannda ya onu dusun rabbım sıfa versın ınsallah okutursunuz gecer nazara ınanıorm ben her gun baska baska dertlerı cıkıo kuzuların ama yanımızdalar ya onemlı olan o

Günaydınlaaaaar:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Yine büromdayım:KK68:Kızımı özlesem de,arada çıkarıp fotolarına baksam da,sık sık annemi arasam da çalışmak bana iyi geliyor:oops:

Dün eşim en eski dostlarından birini kaybetti.Kalp krizinden..6yaşında bir kızı,2,5 yaşında bir paşası vardı ve daha 31 yaşındaydı.Ailece görüşürdük,çok temiz biriydi Allah rahmet eylesin.Eşine,annesine sabır versin Rabbim.Dün daha bi sıkı sarıldım eşime,daha bi hoşgörülü oldum yavruma.Hayat o kadar kısa ki ne sinirlenmeye,ne kızmaya,ne kalp kırmaya değer.Oluruna bırakmak lazım bazı şeyleri.Rabbim neyi takdir ettiyse ona razı olmak lazım...:KK61:"İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" elbette.Rabbim zamansız vermesin,hayırlısını versin ölümün bile...

Minnoşumun gece uykusu,yemek konusu,alışkanlıkları konusunda gittikçe hassaslaştım.Harvey Karp'ın Mahallenin En Mutlu Bebeği (ilk 0-3 ay için) kitabından sonra Mahallenin En Mutlu Yumurcağı'nı da aldım.Bu kitabı 1-4 yaşın stres,alışkanlık,yabanilik,korku,şiddet konularını içeriyor.Çok garip taktikleri var,insan aynada deneme yaparken çok komik geliyor hali.Ama işe yaradı mı diye sorarsanız avaz avaz EVEEET diyebilirim.Vakit geç olmadan okunun bu kitabı derim.Yumurcak-ça dilini öğrenmek,onlara elçilik etmek,yavruma M.Ö. kalma bir mağara adamı gözüyle bakınca hem olaylar daha komik,hem daha başaçıkılabilir oluyor.Özellikle tutturmaların,inatlaşmaların,mızmızlanmaların başladığı 12.ayda çok işe yaradı.:confused: Beni daha fazla kullanmasına müsade etmemeliyim artık bu minik mağara kadının :KK53::KK53: Senin avaz avaz sesin varsa benimde kitaplarım var küçük hanım:mad::mad::mad:

İkinci bir kitaptan bahsetmek istiyorum sizlere.Aslında bu her evde olmalı denilen kitaplardan.Mehmet Öz'ün Siz Çocuğunuzu Büyütürken kitabı.İlk yardımlar,bir çocuğun başına gelebilecek kazaları,hastalıkları,önlemleri anlatıyor.Çok hoşuma gitti benim.Merak ettikçe açıp okuyorum.Üstelik bunu bir drdan dinlemek daha faydalı oluyor..
İki kitap da netten indirimde.Bende netten aldım zaten.
Aaaah ahh nerde o sabahlara kadar gerilim-macera okuduğum romanlar:KK23::KK23::KK23::KK23::KK23:Büyüdüm mü ne?:KK35::KK35::KK35::KK35::KK35::KK35:

Benden şimdilik bu kadar fıstıklar.Yine uğrarım:p:p:p:p:p:p
adem gunesı takıp edıormusun aysecım onun kıtaplarını okuyorum her psıkolog farklı farklı seyler yazıo bende su yumurcagı alayım bakayım okumakta fayda var

Merhaba merhaba:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:
Büromdan hepinize saygılar :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
Bebişler üç aşağı beş yukarı aynı tarzlarda devam ediyor bakıyorum da:KK37::KK37::KK37:
Kuzucuğumun iple kedi gibi oynamasından fırsat bulabildikçe örgüye başladım.Hırkasının fotosunu buldum sizin için.Şapkası da var onu kendim örünce koyayım :) Bu yıla yetişir umarım :rolleyes:
Yakın bi arkadaşımla netten satış işine girmeye karar verdik.Ufak bi sermaye ile bebek odası süslemesi,kapı süsleri,bebek şekerleri,butik kurabiyeler falan yapmayı düşünüyoruz.Elimizden geldiğince tabi.Sizi de bilgilendiririm işe başlayınca :)
Eki Görüntüle 1269047
ayse ya ne cok sey varmıs konususlacak meğerse :) sen ne kadar hamaratsın yaaa senı hayranlıkla ızlıorm kızım hem bebıs hem calışma hayatı hem bıde orgu bıde evde butık işler maşallah sen yorulazmısın uyku nedır bılmezmısın ben uykuya cook duskunum benm kız sabahları 7 7 bucuk gıbı uyanıor şartellerım baştan atıyor valla :) gunum berbat oluyor sanırım az uyumak hayatta cok yol almak ıcın gereklı.az uykuyla yasamayı o kadar cook ozluyorum kı bu arada bende butık sabun ısıne gırıyım dıorum ama cesaret edemıorm . bebısle yapamam gıbı gelıor. ev iişlerınden ve bebısten fırsat bulabılırmıyım acaba . benım bebıs cok huysuz bı bebıs olmamasına ragmen ben topu dıktım valla bılemıorum yaa ben atalet sahıbımıyım kı acaba .. az uyu bedesten aazzzz

Kız mıkırdanıyor,uyanmadan bitiririm inşallah yazımı :KK45:
Herkese muhteşem bir gün diliyorum arkideşler:KK19::KK19:
Herşeyden önce geçmiş bayramınız mübarek olsun.Rabbim sağlıklı nice bayramlar nasip etsin yavrularımızla..
Bizde haberler kısaca şöyle:
-Minişim daha köpek dişleri çıkaramadı,uykular bozuluyor,salyalar akıyor,mızmızmızmızmız...... Şurupsuz uyuyamaz olduk,hadi hayırlısı...Artık tamamen yürüyoruz,heyecanlanıp düşsek de arada bir gülücüklerle evde turlar başladı,ücretsiz :) Dün de koltuğa tırmandığını keşfetti.İnişlerimiz direk oluyor maalesef.Yürür gibi boşluğa gidiveriyor:KK20:Nasıl öğreteceğim bilmem inmeyi.Pançomuzu,ayakkabılarımızı elimize alıp dış kapıya dayanıyoruz artık.O kadar gezdirirsen olacağı bu diyorlar bana:KK3:Anne,dede,gel,bitti diyoruz.Parmak oyunları,bay bay yapmak,saç,burun,çiş yaptımlar başladı.Klozete oturunca kapıyı kapatmıyorum ne yaptığımı anlatıyorum şimdiden.Baskı yok,öğrenme amaçlı:KK48:Dağıttığını toplamamak,saç yolmak,yüz cırmıklamak,tokat atmak en büyük sorunlarımız.Ne yapacağım bilemiyorum.Süper dadının mola paspasını yatağını kullanarak yapabilirmişiz 1 yaşından sonra.Onu deneyeceğim artık:KK17:
-İşyerime sık sık gitmeye başladım artık.Daha tam düzenim olmasa da başladık bi yerden.:KK59:
-Öfkemi kontrol altına alamadığım için araştırmalara başladım.Özel psikologa para yetiştiremem o yüzden ne yapacağımı da bilmiyorum işin açığı.:KK43::KK43:Tavsiyeniz varsa alabilirim dr açısından.Psikiyatrlar ilaçla alzehimere sebep oluyor,onlara da gitmek istemiyorum:KK67:Ama bazen uç noktalara geliyorum sinirden:KK62::KK62:Sevdiklerimi üzmek çok ağırıma gidiyor.Ama o an gözüm kimseyi görmüyor.Kuzumun ben kızgınken babasından bana gelmemesi içime oturuyor.O'nun için yardım almam gerektiğini düşünüyorum.
Bayramda geciktirici kullanıp tatile gitmiştim,o yüzden adetlerimin düzeni kaçtı.10-15 günde bir adet olmaya başladım.Verdiğim 2 kgyu da geri alınca 2 test yaptım neler oluyor diye.Negatif çıktı tabiki.Yakın bir arkadaşım 3,5 aylık olunca farketmiş hamileliğini.Üstelik 2.bebeği.Sinirimin sebebi de bu mu diye düşünmeden edemedim.Bir sürü ağrıkesici kullanıyorum,korktum.
Bu arada benim gibi kilolarını veremeyen var değilmi aranızda?Nolur var deyin.Ben mi oburluğumun önüne geçemiyorum,yoksa herkes mi böyle:mad::mad::mad::mad::mad:
Kuzucuğumun da bir fotosunu ekleyim size.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Bu resim mumluğumun son hali.Bikaç saniye sonra kendisi bi sürü parça oldu.Hayırlısı....:KK47:Eki Görüntüle 1265290
benımmı 8 aylık bır kılo mu veremez bı ınsan yaaa ekmegı kestım aksaşm yemekelrınde hafıf seyler yemege dıkkat edıorm emzırıorum ama yuruyus yok gun boyu evdeyım kılolu olmaktan sıkıldım aynalara kustum bır de ozel oalcak ama arkıdesler bebıs olamdan once 80 beden sutyen kullanıodum diriydı memısler sımdı 90 bedne kullanıorum ve sarktılar sankı aynaya bakamıorm banyo yapmaktan nefret edıorum emzırme bıtınce eskıye donuyor mu yoksa bole kalıcak mı cook korkuyorum eger olamzsa estetık bıle dusunuorum :)

Kızlar hoş geldiniz :KK76:
bedesten nasılsın nasıl gidiyor hayat ?
Annelik böyle işte hep kendinde arıyorsun herşeyi.
Bende senin gibi düşünüyorum aslında, yarın bir gün büyüyecek isteyende Yanımda olmayacak , bu yüzden kucak kucağayız ama yatağında yatırmaya çalışıyorum bu aralar. Sende yanında yatırmaya alıştırma derim. Sonra gece boyunca yatağına koyduğun an Ağlar seni ister. Ben hep Yanımda yatırdığım için alıştı benimki.
Memlekete gittim hep, bir aya yakın kaldım o ara alıştı sonra eve geldik sorun olmadı üç aylıktan o zaman. Ikinci gidişimde beş aylıktan üçüncüde on aylık derken o ara düzenim kalmadı. Bir yaşına geldi yavaş yavaş alışıyor. Gün içinde uyurken hiç istemez beni ama geceler kabus gibi. Öptüm seni hep uğra birbirimize destek olalım:KK25:

Hctp Sen nasılsın ?
Ay dilerim düzgün bir bakıcı bulursun.
Bu işler kısmet işi. Ablamın bebeği 4 aylık falandı bakıcı bulamadı annem mecburen bakmaya gitti. Çalışması lazımdı bir yıl olmamıştı atamalı ve ücretsiz izne ayrılmıyordu. Annem bakmaya geldi , karşı Komşusu iyiydi ama sigara içmesi ablamı tedirgin ediyordu. Derken annem o ara hasta oldu ama nasıl hasta. Kan kustu meğersem midesi delinmiş yoğun Bakım vs derken ablam bebeği karşı komşusuna Bıraktı birkaç gün. Sonra memnun kalınca hep o bayan baktı. Sanada Allah iyi bir bakıcı yollasın. Bakıcıdan sonra ne paylaşacaksın bizimle merakla bekliyorum :KK69:
Allah güç kuvvet versin :KK66:

Kara gözlü oğlum bugün bir yaşına basıyor teyzeleri. Ben mutlu Hüzünlü bir gün yaşıyorum. Anne olmamın Mutluluğu ve bugün eşimin işte olmasından dolayı birşeyler yapamamanın hüznü var. Aslında bugün oğlumun ilk Doğum günü. Birşeyler yapmak istedim ama eşim yıl sonundolayısıyla gece geç geliyor eve. Rabbim salihlerden eylesin oğlumu ve bütün kardeşlerimi. Bu yolda bir Ömür nasip etsin... Dua edin bizlere öptük sizi :KK36:

Kara gözlü oğlum bugün bir yaşına basıyor teyzeleri. Ben mutlu Hüzünlü bir gün yaşıyorum. Anne olmamın Mutluluğu ve bugün eşimin işte olmasından dolayı birşeyler yapamamanın hüznü var. Aslında bugün oğlumun ilk Doğum günü. Birşeyler yapmak istedim ama eşim yıl sonundolayısıyla gece geç geliyor eve. Rabbim salihlerden eylesin oğlumu ve bütün kardeşlerimi. Bu yolda bir Ömür nasip etsin... Dua edin bizlere öptük sizi :KK36:
aa canım illa gunu gunune yapmazsın sende esının tatılı oldugu zaman kutlama yaparsınız guzel heyecanlar bunlar :) ertelememek lazım sımdı sen yannda yatrmamı dıosun :KK43: koyun koyuna ıyı olmaz mı yanı bılemıorm canım annelık ıc gudum ne derse o olsun bakalım :) işe gıdıp yavrusundan ayrı kalan annecıklere sabır dılıyorum . hkumet su anne bebk ayrılmama olayına hala bı el atamadı cok az ızınler rabbım yardımcınız olsun. bu topıkı sevıorum hoscakalıınnn :)

Hctp Sen nasılsın ?
Ay dilerim düzgün bir bakıcı bulursun.
Bu işler kısmet işi. Ablamın bebeği 4 aylık falandı bakıcı bulamadı annem mecburen bakmaya gitti. Çalışması lazımdı bir yıl olmamıştı atamalı ve ücretsiz izne ayrılmıyordu. Annem bakmaya geldi , karşı Komşusu iyiydi ama sigara içmesi ablamı tedirgin ediyordu. Derken annem o ara hasta oldu ama nasıl hasta. Kan kustu meğersem midesi delinmiş yoğun Bakım vs derken ablam bebeği karşı komşusuna Bıraktı birkaç gün. Sonra memnun kalınca hep o bayan baktı. Sanada Allah iyi bir bakıcı yollasın. Bakıcıdan sonra ne paylaşacaksın bizimle merakla bekliyorum :KK69:
Allah güç kuvvet versin :KK66:
canım çok sağol.ben çalkantılıyım ya.ev okul 2.ünv derken bitiyorum valla.inş. bakıcı bulurum da. zaten kamera taktırcam ya onu kabul etmezse ben hiç istemem.KAfam bulanık.inş. konuşuruz yine.öpüyorum

aa canım illa gunu gunune yapmazsın sende esının tatılı oldugu zaman kutlama yaparsınız guzel heyecanlar bunlar :) ertelememek lazım sımdı sen yannda yatrmamı dıosun :KK43: koyun koyuna ıyı olmaz mı yanı bılemıorm canım annelık ıc gudum ne derse o olsun bakalım :) işe gıdıp yavrusundan ayrı kalan annecıklere sabır dılıyorum . hkumet su anne bebk ayrılmama olayına hala bı el atamadı cok az ızınler rabbım yardımcınız olsun. bu topıkı sevıorum hoscakalıınnn :)
canım annelik içgüdüsüne bakarak oğlumu yanı da uyuttum dedimki bu günleri tekrar yaşamayacağım. Bak şimdi sabaha kadar ben olmazsam ağlıyor başğinde uyumuyor. Artık bir Yaşında hareketli, geçen gece bir uyandım yok dedim ahhhh iyi yatağındaymış birde baktım ki Aşağıya gitmiş uyurken.ben uyanmasaydım düşebilrdi. Iki gece evvel emerken kendi döndü düştü ya. Sen gündüz sev kokla ama sakın yanına alıştırma. Şimdide sabaha kadar beşiğine alıştırmak için çabalıyorum. Sevgiyle kal canım :KK68::KK43:
canım çok sağol.ben çalkantılıyım ya.ev okul 2.ünv derken bitiyorum valla.inş. bakıcı bulurum da. zaten kamera taktırcam ya onu kabul etmezse ben hiç istemem.KAfam bulanık.inş. konuşuruz yine.öpüyorum
Ay canım çok yoğunsun , Allah yardımcın olsun. Kamera konusunda haklısın. Ama güven duygusu uyandırması çok önemli dilerim gerek kLmaz:KK19:

aysecım merhaba bnmkıde 8 aylık oldu evet uykumuzu oturttuk sayılır gecelerı aglar bı kac kez memıs vernce uyuyo yenıden ama benm ıcımde bebısımle yatmak gecıor bıras buyusun yanmda yatrcam dıye kendımı kuruyorum. nedense onunla beraber yatma ıstıyorm guvenlı baglanma dıye bısey varmıs bebıs anneyle yatsın ıkı yasına kadar dıolar benmkı smdıye kadar yatagında yattı yanıma almadım uykumda ezerız zarar verırız dıye bıras hareketlenınce alırım dıye dusunuorm. bı daha mı bu yaslara gelceek dıorum buyuyunce ıstesekte yanımızda yatmıcak annelık cok zormus be aysem hep bı yetersızzlık duygusu hep bı kendını suclamalar kucagıma alamadığım her an ıcın pişmanlıklar pişmanlıklar daha fazla vakıt gecırmk ıstemeler bılemıorm canm ben bole dusunuorum. guvenlı baglanma konusunda da hangı psıkologa guvenecek ınsan bılmıorm. herkes ayrı bısı dıo kımı yannda yatsın kımı ayrı yatsın :KK43:
Herkes beni çok ayıpladı koyun koyuna uyumadığımız için.Ama şimdi ben rahatım onlar pişman.Gündüzleri hep beraber uyuduk biz kızımla.Kucağımda,yanımda hep benimle uyudu.Ama memede uyumasına izin vermedim hiç.Uyuduğunda da yatağına koyarken uyandırıp gözünü açmasını sağladım.Şimdi yatağında bakar bakar geri uyur ağlamadan.Pişman değilim ben yatağıma almadığım için.Gaddarmıyım diye de düşünmüyorum.38 günlük bebeği tek başına odasına mı bıraktın diyenlerin anneliğini de görüyorum.Eziyet etmişim,saatlerce ağlatmışım gibi konuştular hep.Ben kendimi biliyorum,yapmam gerekene karar verdim ve yaptım.Kimse de bunu sorgulayamaz.Sen de böyle düşün ve verdiğin kararı uygula.Yanında da yatırsan,sallasan da,ayrı da yatırsan sen onun annesisin ve onun için en iyisini istersin.

merhaba kızlar Ayşe her ne kadar benim ismimi hatırlamasa da ben de girip okuyorum.hepiniz dualarımdasınız. burada çok güzel paylaşımlar yaptık.oğlumla hayat devam ediyor.okul,ev git gel işte.Şubata kadar annem bakacak sonrası bakıcı arayışları içindeyim.kreş düşünmüştüm ama daha 18.aya yeni girdik.canım çok sıkkın moralim çok bozuk.bu bakıcı işi için.ama kamera da taktırcam eğer bulabilirsem bakıcıyı.Allah hepimize yardım etsin.Ayşe ben de gece yatarken sallamıyorum kendi kendine oynayıp uyuyor.Ama gündüz sallanıyor malesef.gece uyanıp anne anne diyor ve emiyor:))) su onu kesmiyor basıyor ağlamayı ben de dayanamayıp emziriyorum.hala aynı odada uyuyoruz bu arada çünkü soğuk oluyor.oda yapmadık ona daha.Bir sorunum daha var ama şu bakıcı işini halledeyim öyle paylaşcam sizlerle.öpüyorum hepinizi...
:KK43:(((( Afedersin canım benim.İnan kasıt yoktu yazımı yazarken.Üstelik bikaç dk içinde bitmiş bişey değildi msajım.Defalarca bölündü,tlf-iş-yemek yüzünden.Atladığım olmuş maalesef :KK43:
Aynı biz gibisiniz.Bende gece sallamadan uyutuyorum,ama gündüzleri sallıyorum mecbur kalınca.Hele anneme sallıyor annem hep.Ama artık alışkanlıkları değişmez,büyüdüler.Sallamayı aramıyor aslında gündüzleri.Sadece mızıldamasına dayanamadığım anlarda sallıyorum.Daha hızlı uyuyor :) Yaza ayırırsın inşallah odasını.Koynunda uyumasından iyidir aynı odada olmanız :)
İnşallah bakıcı işini de halledersin bi an önce.Benim de en büyük sorunum aslında bu.Hergün anneme götür getir çok zor oluyor,bir de annem sık rahatsızlanır.Kireçleme,migren,menisküs hepsi var hamdolsun.Ama çaresizim min.3 yaşına gelinceye kadar bırakacağım anneme.3ten sonra da yarı zamanlı kreşe veririm diyorum.Bakalım o günler bi gelsin de.

adem gunesı takıp edıormusun aysecım onun kıtaplarını okuyorum her psıkolog farklı farklı seyler yazıo bende su yumurcagı alayım bakayım okumakta fayda var
Adem Güneş'i hiç duymadım aslında.Ama merak ettim,bakacağım mutlaka.Çocukla mı ilgili yetişkinlerle mi ilgili?
Valla ben Harvey Karp'a hasta oldum desem yalan olmaz.Önce Bebeği kitabını aldım sonra Yumurcağı.İkisi de muhteşem.Hamişlere,annişlere,tanımadıklarıma bile tavsye ediyorum.Uygulandığında mucize sonuçlar alıyorsun.Artık 2. lisanım YUMURCAK-ÇA :KK70:
ayse ya ne cok sey varmıs konususlacak meğerse :) sen ne kadar hamaratsın yaaa senı hayranlıkla ızlıorm kızım hem bebıs hem calışma hayatı hem bıde orgu bıde evde butık işler maşallah sen yorulazmısın uyku nedır bılmezmısın ben uykuya cook duskunum benm kız sabahları 7 7 bucuk gıbı uyanıor şartellerım baştan atıyor valla :) gunum berbat oluyor sanırım az uyumak hayatta cok yol almak ıcın gereklı.az uykuyla yasamayı o kadar cook ozluyorum kı bu arada bende butık sabun ısıne gırıyım dıorum ama cesaret edemıorm . bebısle yapamam gıbı gelıor. ev iişlerınden ve bebısten fırsat bulabılırmıyım acaba . benım bebıs cok huysuz bı bebıs olmamasına ragmen ben topu dıktım valla bılemıorum yaa ben atalet sahıbımıyım kı acaba .. az uyu bedesten aazzzz
Bayılıyorum kız ben uğraşmaya,detaylara.El emeği,göz nuru benim için tamturdan bile kıymetli :) Ama o da olsa fena olmaz hani :KK70: Sonuçta gidip onu seçmek,parasını kazanmak da el emeği :pPPP
Aklımdayken çekeyim fotolarını bugün.Kuzucum uyansın da giydirip çekeyim :)
Uyku konusunda haklısın.Hastalık,aşırı yorgunluk olmadığı sürece 5-6 saat yetiyor bana.Çok da memnunum aslında bu huyumdan.Daha çok zaman kalıyor bana.Erken kalkmak,az uyumak iyi geliyor bana.Sadece o 5-6 saatim bölünmesin yeter.Hatta ilk 2 saati bölünmese o bile yetiyor.

benımmı 8 aylık bır kılo mu veremez bı ınsan yaaa ekmegı kestım aksaşm yemekelrınde hafıf seyler yemege dıkkat edıorm emzırıorum ama yuruyus yok gun boyu evdeyım kılolu olmaktan sıkıldım aynalara kustum bır de ozel oalcak ama arkıdesler bebıs olamdan once 80 beden sutyen kullanıodum diriydı memısler sımdı 90 bedne kullanıorum ve sarktılar sankı aynaya bakamıorm banyo yapmaktan nefret edıorum emzırme bıtınce eskıye donuyor mu yoksa bole kalıcak mı cook korkuyorum eger olamzsa estetık bıle dusunuorum :)
Herkesin sıkıntısı farklı işte.Sen memişlerine takmışsın ben baldırlarıma :/ Ben de koşturmaca da çok amma yine de gitmiyor kilolar :)

X