Bol bebiş topiği

selamlar =)
1. bebişi yoluna koyup büyütüp rahata erdikten sonra herşeye sıfırdan başlamak daha zor geliyordu bana.. iyiki de böyle düşünmüşüm yoksa bu sürprizciyi kabullenmem bu kadar kolay olmazdı =)
Karapisso canım ben de hep merak ederdim nasıl olur bu kaza işi diye oluyormuş ama =) eşim korunuyordu ve hiiiiçbi şekilde şüpheli durum yoktu..ki adet geçicikince eşim ufacık bi ihtimal bile vermemişti ama oluyormuş işte.. gelecekse tutmak mümkün değilmiş =)
doktorum da bursada Sühendan hanım, daha önceleri devlet hastanesinde çalışıyordu ve Türkiye birinciliği var alanında.. şimdi özelde ve güvenim tam.. inşallah ssvd nasib olur ve size örnek olurum =)

selamlar =)
1. bebişi yoluna koyup büyütüp rahata erdikten sonra herşeye sıfırdan başlamak daha zor geliyordu bana.. iyiki de böyle düşünmüşüm yoksa bu sürprizciyi kabullenmem bu kadar kolay olmazdı =)
Karapisso canım ben de hep merak ederdim nasıl olur bu kaza işi diye oluyormuş ama =) eşim korunuyordu ve hiiiiçbi şekilde şüpheli durum yoktu..ki adet geçicikince eşim ufacık bi ihtimal bile vermemişti ama oluyormuş işte.. gelecekse tutmak mümkün değilmiş =)
doktorum da bursada Sühendan hanım, daha önceleri devlet hastanesinde çalışıyordu ve Türkiye birinciliği var alanında.. şimdi özelde ve güvenim tam.. inşallah ssvd nasib olur ve size örnek olurum =)
İnşaallah sağlıkla kucağına alırsın. Seni takipteyim blossomm :KK76:
Mevlam yazınca engel dinlemiyor bebişler.
Bu arada oğlun bir buçuk Yaşında sanırım. Emiyor mu hala ?

merhaba valla şu an ayakta uyuyorum ama yazayım dedim.2.bebiş mi aman Allah isteyene versin.Ayşe çok sevindim arkadaşlarına.3.ye bile cesarete tmişler ne güzl.Oğlum geceleri hala çok uyanıyor.okul ev derken ben bakamam 2.ye.zaten şubata 19 aylıkken kreşe gidecek oğlum çok kötüyüm o nedenle 2.için baya bi beklemem gerek 4 sene kadar
Hctp canım çalışan anneler için durum çok farklı. Bakabileni olanlar beklemiyor ama yardımcı yoksa zor yelede gurbette. Allah yardımcın olsun.

Kızlar nasilsiniz ?
Mübarek kış ayı geldi, gene evlere kapandik.
Bilali bir görseniz kapi disindan ses gelince bile firliyor kapiya. Bir ciglik bir mutluluk anlatamam. Neyse ki komsularimiz iyi insanlar. Kapiyi aciyorum arada. Mutlu oluyor. Allah kimseyi yalnız birakmasin çok zor. Sizler napiyorsunuz :KK49:
İnci hep aklimda napti acaba. Sati seker iyidir umarim. Ozelden de yazdim ama ses cikmadi. :KK43:

Ayy durun yasa sirada ben varimm. Bekleyin bakiyim siranizi. :) birinci sirasi bitsin sonra bastan baslarsiniz aceleniz ne :p

Saka bi yana maaşallah sizlere ve bebislerinize. Birakin kizlar geliyorlarsa gelsinler, sağlıkla sihhatle..

Cuma günü asilama yapildi. Bekleme durumundayim. Duygularim nötr yine. Umitlenemiyorum, sevinemiyorum, uzulemiyorum... Zaman durdu ve öylece bekliyorum sanki. Hani hamilesin deseler hadi ya oldu mu diyecek gibiyim.

Doktorum inşallah gününüz geçer, geçerse test yapin gelin, Geçmezse de 3. Gün görüşelim dedi. Ben ne dedim?? Tamam hocam anladim eninde sonunda gorusecegiz :)

Bir taraftan merak ediyorum, acaba içimde ne oluyor, büyük buluşma gerçekleşti mi diye sabirsizlaniyorum bir taraftan da garip bir boşluk.

Hayirlisi bakalim. Batasica 5 aralik...

Ayy durun yasa sirada ben varimm. Bekleyin bakiyim siranizi. :) birinci sirasi bitsin sonra bastan baslarsiniz aceleniz ne :p

Saka bi yana maaşallah sizlere ve bebislerinize. Birakin kizlar geliyorlarsa gelsinler, sağlıkla sihhatle..

Cuma günü asilama yapildi. Bekleme durumundayim. Duygularim nötr yine. Umitlenemiyorum, sevinemiyorum, uzulemiyorum... Zaman durdu ve öylece bekliyorum sanki. Hani hamilesin deseler hadi ya oldu mu diyecek gibiyim.

Doktorum inşallah gününüz geçer, geçerse test yapin gelin, Geçmezse de 3. Gün görüşelim dedi. Ben ne dedim?? Tamam hocam anladim eninde sonunda gorusecegiz :)

Bir taraftan merak ediyorum, acaba içimde ne oluyor, büyük buluşma gerçekleşti mi diye sabirsizlaniyorum bir taraftan da garip bir boşluk.

Seni anlıyorum canım.. Çok güzel bi duygu aslında beklemek, ümit etmek. İnşallah bir bakmışsın bebişin gelivermiş sana. Sadece zamanını bekliyor aslında. Ben planlı hamilelik düşünürken 6 ay boyunca, planlamadığım o 7.ayda geliverdi kızım. O an Allahtan bana bir mesaj geldiğini düşündüm. Bana şöyle diyordu sanki Ben dilemezsem sen istediğin kadar planla nafile. Ama ben ol dersem o hiç olmayacak bir anda bile mucizeyle geliverir.
O yüzden akışına bırak. Aşılamanı yaptırmışsın Rabbim de ol demişse bitmiştir bu iş. Ama öyle demediyse inanki onda da bir hayır vardır. Hayırlı bir zamanı bekliyordur.

Taydin, post: 37941361, member: 3728"]Ayy durun yasa sirada ben varimm. Bekleyin bakiyim siranizi. :) birinci sirasi bitsin sonra bastan baslarsiniz aceleniz ne :p

Hayirlisi bakalim. Batasica 5 aralik...[/QUOTE]
Canim hakkinizda hayirli olan neyse o olsun. Senin kadar heyecanliydim o gjn. Ve mubarek cuma saatinde duslarimla sana destek oldum. Dilerim yavrun saglikla gelir. Gelmezsede wavesin dedigi gibi vardir bundada bir hayir. Rabbim hayri göstersin size.

Seni anlıyorum canım.. Çok güzel bi duygu aslında beklemek, ümit etmek. İnşallah bir bakmışsın bebişin gelivermiş sana. Sadece zamanını bekliyor aslında. Ben planlı hamilelik düşünürken 6 ay boyunca, planlamadığım o 7.ayda geliverdi kızım. O an Allahtan bana bir mesaj geldiğini düşündüm. Bana şöyle diyordu sanki Ben dilemezsem sen istediğin kadar planla nafile. Ama ben ol dersem o hiç olmayacak bir anda bile mucizeyle geliverir.
O yüzden akışına bırak. Aşılamanı yaptırmışsın Rabbim de ol demişse bitmiştir bu iş. Ama öyle demediyse inanki onda da bir hayır vardır. Hayırlı bir zamanı bekliyordur.

Taydin, post: 37941361, member: 3728"]Ayy durun yasa sirada ben varimm. Bekleyin bakiyim siranizi. :) birinci sirasi bitsin sonra bastan baslarsiniz aceleniz ne :p

Canim hakkinizda hayirli olan neyse o olsun. Senin kadar heyecanliydim o gjn. Ve mubarek cuma saatinde duslarimla sana destek oldum. Dilerim yavrun saglikla gelir. Gelmezsede wavesin dedigi gibi vardir bundada bir hayir. Rabbim hayri göstersin size.[/QUOTE]

aynen kızlar hakkımızda hayırlısı ne ise onu görelim. biz üzerimize düşeni yapıyoruz, istemekle kalmayıp olması için vesilelere koşuyoruz. gerisi gerçekten Allahın takdiri..

Dilerim topigimiz yeni bebis haberleriyle şenlenir....
Aklimdan şöyle geçiyor, bizi unutan topige hicc uğramayan arkadaslarimiz hamis olup mujdelerini buradan paylaşir herhalde..
Ya hala meleklerini bekliyorlar yada geldi o melekler bizim haberimiz yok :KK12:
Kimler kimler vardi bakin aklimdakileri yaziyorum...
Tugba.
Şirin.
Cevo (cevo arada ugrar hakkini yemeyelim ):KK48:
Deep.
İnsaallah guzel haberlerle gelirsiniz...

Güzel bir kış günündenhherkeseselamun aleykum. Nasilsiniz kizlar. hamilelik ten kalan oruç borclarini tutuyorum ben. Kisa günlerden faydalanmak lazim:KK54:
Hayirlisiyla bitse icin rahat edecek. E sizler nasilsiniz bakalim.topik bos soguk ve sessiz. Nerde bol bebiş topigi anneleri ve melegini bekleyen anne adaylari :anneadayı::emir_bebek::KK49:

hamile misiiiiiiiiiin :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Güzel bir kış günündenhherkeseselamun aleykum. Nasilsiniz kizlar. hamilelik ten kalan oruç borclarini tutuyorum ben. Kisa günlerden faydalanmak lazim:KK54:
Hayirlisiyla bitse icin rahat edecek. E sizler nasilsiniz bakalim.topik bos soguk ve sessiz. Nerde bol bebiş topigi anneleri ve melegini bekleyen anne adaylari :anneadayı::emir_bebek::KK49:

aaaah ah 30 gün doğum senesinden 6 gün de bu seneden var borcum.. hem emzirip hem de hamilelik olunca, bi de çalışmaya başlayınca kısa gün bile olsa cesaret edemiyorum kaza oruçlarına.. önümüzdeki sene bi 30 daha eklenecek toplam 66 ve evvel senelerden biiiiir sürü borç omuzlarımda olacak.. Rabbim güç verir inşallah ilerleyen senelerde sağ salim öderiz borcumuzu..
bu arada Allah oruçlarını kabul etsin canım...

aaaah ah 30 gün doğum senesinden 6 gün de bu seneden var borcum.. hem emzirip hem de hamilelik olunca, bi de çalışmaya başlayınca kısa gün bile olsa cesaret edemiyorum kaza oruçlarına.. önümüzdeki sene bi 30 daha eklenecek toplam 66 ve evvel senelerden biiiiir sürü borç omuzlarımda olacak.. Rabbim güç verir inşallah ilerleyen senelerde sağ salim öderiz borcumuzu..
bu arada Allah oruçlarını kabul etsin canım...
Sağol canim, sende zamanki gelince tutarsin inşaallah. Gebelik nasil gidiyor ?
Taydin un yerine ben cevap vereyim. Simdi beklemede. Bakalim 5 aralıkta güzel.haber gelir inşaallah...

Sağol canim, sende zamanki gelince tutarsin inşaallah. Gebelik nasil gidiyor ?
Taydin un yerine ben cevap vereyim. Simdi beklemede. Bakalim 5 aralıkta güzel.haber gelir inşaallah...

yorumunun altında hamilelik takvimini görünce belli oldu mu acaba diye düşündüm.. güzel haberler alır inşallah =)
ilkinde çoook rahat geçen biri için bu ikinci biraz da zor geçiyor.. akşam başlayan yoğun bulantılar, gün boyu halsizlik ve sersemlik.. bi de tabi oyun bekleyen bi afacan =) ama çok şükür halimize 3 ayın bitmesine az kaldı bunlar da geçecek inşallah =)

Hayırlı akşamlar canlar nasılsınız bakalım :) ben m selim i uyuttum Yemeğimi ocağı koydum eşimi bekliyorum
Bugün ilk defa Komşu ya oturmaya gittim onunda bebis bizden 1 ay küçük iyi anlasiyolar da bizimki fıstık alacam diye cocugun elini yüzünü burusturuverdi :) nasıl bi kelime oldu bu ya iyi yazmışım :)
Sizde ne var ne yok canlar. ..
Bebis bekleyenlere hayırlı zamanda sağlıklı bebisler diliyorum.
Benim gibi afacanla uğraşanlara da kolay gelsin:)

Bekliyorum hala kizlar. Karapissom yazmis sağolsun. Beklerken can sıkıntısı takvim yaptim. Gün gün nooluyomus göreyim diye. Bat önümüzdeki cuma. Kimbilir belki nasiptir de kaldirmam takvimi.. :)

yorumunun altında hamilelik takvimini görünce belli oldu mu acaba diye düşündüm.. güzel haberler alır inşallah =)
ilkinde çoook rahat geçen biri için bu ikinci biraz da zor geçiyor.. akşam başlayan yoğun bulantılar, gün boyu halsizlik ve sersemlik.. bi de tabi oyun bekleyen bi afacan =) ama çok şükür halimize 3 ayın bitmesine az kaldı bunlar da geçecek inşallah =)
:KK71: Affedersin canım görmedim ben o takvimi telefondan girdim ama yinede görmedim. Geçecek ya ssvd haberini vereceksin burda :KK31:
Hayırlı akşamlar canlar nasılsınız bakalım :) ben m selim i uyuttum Yemeğimi ocağı koydum eşimi bekliyorum
Bugün ilk defa Komşu ya oturmaya gittim onunda bebis bizden 1 ay küçük iyi anlasiyolar da bizimki fıstık alacam diye cocugun elini yüzünü burusturuverdi :) nasıl bi kelime oldu bu ya iyi yazmışım :)
Sizde ne var ne yok canlar. ..
Bebis bekleyenlere hayırlı zamanda sağlıklı bebisler diliyorum.
Benim gibi afacanla uğraşanlara da kolay gelsin:)
O hoşgeldin canım. Nerelerdesin nasılsın. Oh Selim bey Fıstık almasınıdamı Öğrenmiş maşaallah Paşa'ya. Bende aynı canım kışın güzelliğini yaşıyorum geçen sene bütün kış depresyonda idim. Bu kış çok şükür iyiyimmmmm :KK69:

Bekliyorum hala kizlar. Karapissom yazmis sağolsun. Beklerken can sıkıntısı takvim yaptim. Gün gün nooluyomus göreyim diye. Bat önümüzdeki cuma. Kimbilir belki nasiptir de kaldirmam takvimi.. :)
Tubim ya ben görmedim hamilelik takvimini, hadi inşaallah kaldıramazsın takvimini.... Dualarım seninleeeeeeee sevgili öncümmmmmmm :KK73:

Merhaba annecikler,anne adayları ve taydin :)
Hamilelik takvimin 39.haftaya kadar devam eder inşallah canım arkadaşım.Heyecanla 5 aralığı bekleyeceğim bende :)
Gelemiyorum,aklımdasınız,koşturmaca falan demeyeceğim zaten hepiniz biliyorsunuz telaşları..
Bizim büyük bir sorunumuz başladı kızlar.Şimdi biraz araştırdım GECE TERÖRÜ diye bişey varmış,ona benziyor yaşadığımız.5-6 gündür Kuzum 4 civarı uyanıyor ve en az 30dk bağıra bağıra ağlıyor.Gözler kapalı,hıçkıra hıçkıra.Bez,mama,su,ağrı kesiciler,ayaklara göbüşe vicks,masaj,soymak hiçbiri işe yaramıyor.Bende bile durmuyor.Babasının kucağında evi turluyorlar.E haliyle uyku açılıyor.2 saat ayakta kaldıkları oluyor.Okuyorum yatırırken,ağlarken,sabahları.Odasına Esma-ül Hüsna ve Kuran-ı Kerim koydum.Nazar muskası var başucunda.Yine olmadı yine olmadı.Hayatımızda büyük bir değişiklik yok aslında.Rutin koşturmaca,iş,ev,misafir,gezme vs.Uzun süre yalnız bırakma,çok ağlatma,sabahları ilgilenmeme de yok.Bol oyun,gündüzleri sabah 1 saat öğlen 1 saat uyku.Hava almalar,bol yürüyüş vs.Farklı bişey de yedirmiyorum.İlaçları da kestik.Kabızlık,ishal,kusma,iştahsızlık vs de yok.Yani herşey normal.Ama anlam veremediğimiz bir ağlama krizi yaşıyoruz 4te.Mesela dün gece 1,30da yaşadık 4de bi daha yaşadık.Uyanmasına yakın uyandırın 10dk uyanık tutun diyorlar gece terörü için.1 hafta uygulayınca geçiyormuş.Bu gece yapacağım inşallah.
Kilo problemlerim giderek büyüyor.Yakında 130 oldum diyeceğim sanırım size :KK43:( Dün öğlen 78.80i görünce durmam gerektiğini anladım.Mehmet Öz'ün 1 haftada 5kg diyetine başladım.Ona ek olarak sabahları 1 yumurta yiyorum sadece.Suya başladım yeniden.Spora fırsatım yok maalesef.Bu soğukta 1 saat yürüyemem kızımla.Şimdi de kalorileri öğrenmeye çalışıyorum.Kilo almadan neler atıştırabilirim diye,fazla açlık migrenimi kaldırıyor çünkü.Yoksa kalçası,basenleri bi yana gitmiş,rengi sararıp solmuş 5 çocuk annesi eski hanımlara döneceğim :KK43:((((((((( Dua edin bana da vereyim şu kiloları.
Onun dışında Dilekle uyku konusunu konuştuk dün.Kızım uyanıp bölmezse bildiklerimi,yaptıklarımı yazmak istiyorum buraya.12.aydan sonra bebeklerin kendi yataklarında,odalarında uyumaları gerektiğini okudum ben hep kitaplarda.(ayşe öner-mehmet öz-harvey karp vs vs) Daha erken,kendine güvensiz olur,içine kapanır vs diyenlere de canlı bir örnek benim cadı kızım.38 günlükken ayırdım odasını.Ve hiç benim yatağımda yatmadı geceleri.Nasılsa uyanıyorum ha yatağımda ha kendi odasında dedim ve uykuya yenilmedim hiç :) Azmimin sonucu harika oldu.Şimdi kendi yatağında uyansa bile iki mıkırdanıp geri uyuyan bir bebeğim var.Üstelik o her ses çıkardığında uykum bölünmüyor benimde.Çünkü ağlamadığı sürece sorun yok...6.aydan sonra bebeklerin 7-8 saatten fazla acıkmadan uyuyabildiklerini okudum hep.Ve gece emzirmelerini kestim.Su verdim içip uyudu.Bi süre sonra onu da içmeye uyanmadı.Çünkü öğrendiki gece süt yok :) Zorlanırsanız sağdığınız sütünüzü 1/2---- 1/3 -----1/4 oranlarında sulandırarak vermeye devam edin.Günbegün sütün tadı azaldıkça suya alışacak ve emmek istemeyecek.İstediği süt değil aslında kokumuz.Onu da giydiğim atletimi,tişörtümü ona yastık yüzü yaparak atlattım ben :) Kimine göre acımasızlık yaptıklarım.Hatta o yüzden senin çocuğun kilolu değil diyenler bile oldu.Kulak asmadım hiçbirine.Çünkü biliyorumki 7.aydan sonra bebekler gece acıkmamaya,ve gündüz 4 saat öğün arası vermeye alışkın.Hoşlarına giden bizim koynumuzda,kokumuzla uyumak.. Büyüdükçe beni yanına çağırabildiğini farketti miniğim.Onu da gece konuşmadan,göz teması kurmadan,ışığı açmadan,onu kucaklamadan unutturdum.Su,mama,bez,pışpış ne yapıyorsam robot gibi yapıyorum hep.Baktı pas vermiyorum çağırmamaya karar verdi o da :)
Akşam uykusuna yatırmayı da rutine bindirdik biz.7-8 hatta belki de 10 gün boyunca yaptım bunu.Aynı cümleler,aynı rutin,aynı ninni,aynı ses tonuyla.8de akşam yemeğinden kalktık,eller-yüz yıkandı,alt değişti,pijamalar giyildi,süt içildi,kitaplar okundu,babayla oynaşıldı,08:45te babamıza iyi geceler öpücüğü verdik odasına gittik.Onu yatağına bırakıp koltuğa oturdum.Masal tarzında o gün yaptıklarımızı anlattım.Ben perili,prensesli masalları sevmiyorum kızımada hiç okumadım :) Ama hiç yüzüne bakmadan,gülmeden,ona sarılmadan.Yatağında kalktı bana baktı,emziğini attı yere aldım geri verdim,mızmızlandı,konuştu,güldü,şebeklik yaptı ama hiç istifimi bozmadım.Masalın sonuna doğru sesimi alçaltarak sustum.İlk günlerde 15-20 dk sürdü masal ve sonrası.Şimdi masal anlatırken uyuyor kendisi.Mızmızlık yaparsa anlıyorumki ya diş sıkıntısı var ya su.Uyku rutini oluşturduk biz.Çok işimize yaradı bu.Misafir varken,gezmedeyken,tatildeyken... Çocuklar rutinleri çok sever,düzen onları sakinleştirir,belirsizlik hırçınlaştırır,kurallara çabuk alışırlar.O yüzden bi an önce başlayın onun hayatını yönlendirmeye.Hem düzenli bi uykunuz olur,hem de hayatınız düzene girer.İyiki almışım,iyiki okumuşum,iyiki sabretmişim.Eşim başlarda 9da uyurmu çocuk,bırak biraz oynasın,daha sevmedikki diyenlere rağmen uyguladım bunları.Şimdi hepsi çok memnun.Biliyorlarki akşam 8den sonra benim kızımda iş yok :) Sabah 10da ve öğlen 2de de aynı şeyleri yaptım hep.Düzen aynı.Yemek,lavabo,süt,kitap,su,yatış.Şimdi kime emanet etsem ne düzenli çocuk diyor.Rutini uygula gerisini kızım halleder benim :)))))
Çok yöntem var uyku eğitimi hakkında.Kimi ağlatıyor,kimi defalarca yatırıp kaldırıyor vs.Ben bize en uygun olanını uydurdum :) Hepsinden az az uygulama var.
Bildiklerimi,okuduklarımı paylaşmak istedim hepinizle.Uykuya ölen biri değilim ama uykusuzluğun bende yaptığı tahribat berbattır.İnşallah sizlerin de düzene girer uykularınız.Uyku savaşlarından galip çıkmanız dileğiyle....

İnsallah aysecim. Son 4 gun. Belirti yok. Belirti dinleyen arayan da yok. Persembeden beri sehir disindaydim. Hem ziyaret hem ticaret misali.yedim ictim sohbet muhabbet. Aklima bile gelmedi bana nooluyo diye dusunmek. İyi de oldu acikcasi.

X