Bol bebiş topiği

Uykusuz her gece. Depresyona girmem yakındır. Annemle bebeği paylasamiyordum temelli ona birakicam bu gidisle.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Duygucum gözün aydın, sağlıklı uzun bir ömür dilerim oğluşuna :)) Adını ne koydun ?? Ah o depresyonu hiç sorma canım. Benim ki kaç ay sürdü :)))

Herkese merhaba kızlar, Ayşe, Özlem, Karapiso, tubilosh, hctp, waves ve yazmadığım diğer tüm arkadaşlar umarım herkes iyidir. Geçmişi mümkün olduğunca okumaya çalıştım ama sıpamla çooook zor bunu yapmak. Biz iyiyiz, büyüyoruz, bu aralar galiba sıcaklardan iştahsız. Ufak ufak ek gıdalara da başladık. Yakında bu konuyla ilgili çooook başınızı ağrıtacağız :)) Ama topik bomboş kalmış. Herkes tatilde mi ????
Kızlar mama sandalyesi alacağım. Tavsiye edeceğiniz marka ve modeller var mı ?? Ya da özellikle olsun dediğiniz özellikler ?????
Öptük hepinizi :))

Duygucum gözün aydın, sağlıklı uzun bir ömür dilerim oğluşuna :)) Adını ne koydun ?? Ah o depresyonu hiç sorma canım. Benim ki kaç ay sürdü :)))

Herkese merhaba kızlar, Ayşe, Özlem, Karapiso, tubilosh, hctp, waves ve yazmadığım diğer tüm arkadaşlar umarım herkes iyidir. Geçmişi mümkün olduğunca okumaya çalıştım ama sıpamla çooook zor bunu yapmak. Biz iyiyiz, büyüyoruz, bu aralar galiba sıcaklardan iştahsız. Ufak ufak ek gıdalara da başladık. Yakında bu konuyla ilgili çooook başınızı ağrıtacağız :)) Ama topik bomboş kalmış. Herkes tatilde mi ????
Kızlar mama sandalyesi alacağım. Tavsiye edeceğiniz marka ve modeller var mı ?? Ya da özellikle olsun dediğiniz özellikler ?????

Cok saol canım. Musab Bera koydum adını. Bakalim umarım uzun surmezde bugünlerin.tadını çıkarırım.bende.

Canim benim gecici bir surec. Deprsyona en iyi gelen bebisini koklamak.
B4n teror estiriyodum evde acaip sinirliydim ama gececek inan. HepHepsi duzene giriyo ama zamanla. Anne olmak kolay degil. Sıkı sıkı saril bebisine.

Ben bir hafta 10 gun sonra iyiydim hic agrim acim?kalmamisti. Hatta 40 dolmadan spora baslamistim yattigim yerden bacaklarimi calistrdim odem cok fazlaydi ve cok rahatsiz oluyodum.
Internette arastirmistim sirt ustu yatip bacaklarimi dizden bukup kollarimi uzatip yatip kalkiyodum
Ilk 10 tane mekik cekmistim sonra ezgiyi ayagima yatirip her sabah yapiyodum. 1 hafta ara ile arttirdim.
O zamanlar vakit vardi somdi saclarimi taramaya vakit kalmiyo.

Ay valla neresine yiyo bilmem bu cocuk. Surekli kipirdaniyo ama. Hic durmuyo. Baglicam bu cocugu biraz yag baglasin.
Ben size bir sey sorcaktim. Bebisin eline yiycek vermek isktiyorum ama ne veriyim. Makarna koydum kendi yesin diye ellemiyo hanfendi. Tabagi ters ceviriveriyo. BisBiskuvi verdim. Baska ne verebilirim bogazina takilmadan yiyebilecegi.
Ne güzel sebatlısın sen.Ben başlarım aynı gün biter :KK51:
Valla ben ne denk gelirse veriyorum eline.Yumurta,peynir,salatalık,karpuz,kavun,şeftali,elma,armut,havuç,ekmek,gevrek vs.Ezmiyorum artık sadece küçük küçük dilimliyorum.Özellikle yumurtadan sonra domestosla yıkayasım gelse de çok cici görünüyor elinin üstüne bulaşanı yalarken:KK56::KK56::KK56:
Biz taraklarımızı elimize alıp beraber tarıyoruz saçlarımızı :) Artık anlıyor saçı,eli,ayağı :) Zaten ben ne yapsam aynısını yapıyor:KK52:

Nasıl olayım iyiyim ben de.. Aynen sıcaklarla boğuşmaca. Batasica bat batmadi gitti. Reglim su anda.. Bekliyoruz bakalım. Bayram ertesi Dr serüveni başlayacak herhalde. Artik ele avuca geldi Sizinkiler. Abi abla olmaları lazim di mi ama..

Taze bebek haberlerini ve resimlerini özlüyoruz.Biz kartlaştık sanki :KK33:
Dualarımdasın her zaman.....
Kızlar hayırlı Kadir Gecesi diliyorum öncelikle.Tşkler AYŞE'cim mesajın için.Ama küçük olunca kıyamıyor insan:KK43:( Dün sünnet olduk:KK43:Ah ameliyathane kapısında beklemek ne zormuş offffff:KK43:Rabbim başka dertler vermesin.Çok ağladı kuzucum.Eşim kızacak diye ağlayamadım bile.Sürekli yanındayım.Hiç bi iş yapmıyorum sadece oğlumla ilgileniyorum.İnş. çabucak atlatırız.HEpiniz dualarımdasınız.Aeo...
Çok geçmiş olsun.Damatlığını da görürsünüz inşallah...

Günaydın günaydın
Benim minik aşkım
Günaydın günaydın sanaaaaa:KK24::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Bayıldığımız reklamla selamlayım sizleri dedim.
Bıdı bıdı emekleyen bir minnoşla daha günaydın dedik yeni sabaha....
Bazen hangi ayağını atacağını karıştırıp çapraz ayakla öylece kalakalsa da emekliyoruz işte yaa:KK1::KK1::KK1::KK1:
Artık uyuyor nasılsa diyip işe veremiyorum kendimi.Ne zaman uyandığını bile farketmiyorum bazen.
Gözünü aç,otur,etrafı kes,en farklı şeye doğru yönel.Anne gelmeden özgürce dağıt :KK53:

Tatil hazırlıklarımız başladı bizimde.Yıka,ütüle,yerleştir derken gün bitiyor.Valizin yanına oturup benim koyduklarımı geri çıkararak kıkırdayan biriyle daha yorucu ama çok daha keyifli hazırlık yapmak.:nazar::nazar::nazar::nazar:

RABBİM BÜTÜN MÜSLÜMANLARA,KALBİNE SEVGİSİ DÜŞMÜŞ,YÜREĞİ HEYECANLA BEKLEYEN HERKESE BUGÜNLERİ NASİP ETSİN.
KADİR GECESİNDE DE HER AKLIMA GELDİĞİNDE DE DUALARIMDASINIZ BEKLEYEN ARKADAŞLARIM..
SAĞLIKLA HAMİLE KALIP SAĞLIKLA KUCAĞINIZA ALIN MİNİŞLERİNİZİ İNŞALLAHH:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
1 haftadır kimse uğramamış mı topiğimize?
Bende güzel haberler vardır ümidiyle gelmiştim:26:
Yine yazayım ben.Okuyan vardır belki.:KK31:
Dün akşam döndük 6 günlük tatilimizden.Sıcak çok fazlaydı o yüzden bir daha Temmuz'da tatile gitmemeye karar verdik.Üstelik evlendiğimizden beri Antalya tarafına gitmediğimiz için nem oranı çok rahatsız etti.Bizi Marmaris-Adrasan tarafı daha çok mutlu ediyor onu anladık..
Bat günüm tatilin ilk günü olunca geciktirici kullanmak zorunda kaldım.O da inanılmaz sinir stres yaptı.Vara yoğa kızar oldum.
Oteli de ilk kez denediğimiz için hiç memnun kalmadık.
Kızım da tüm bu olumsuzluklara diş ağrısıyla eşlik etti.
Tatilin en güzel yanı yeni bir arkadaş edinmem oldu.Hayatı boyunca unutamayacağım biri üstelik.9 aylık ve 2,5 yaşında 2 kızı 3,5 yaşında bir de oğluyla tatile gelmiş bir bayan.Tek başına 3 bebekle gelmiş Ukrayna'dan buraya.Üç kuzusuyla otelin gözdesiydi.Kimse 1 çocuğuna söz geçiremezken o tek başına üçünü de yedirdi,içirdi,oynattı,havuza soktu,denize yürüyerek gitti geldi (Denize gitmek için 1km kadar yol katetti her gün o 3 küçük bebekle).Ne birine bağırdığını duyduk,ne bi tanesinin ağladığını.Sabah 6-akşam 10 arası dışardaydı hep çocuklarıyla.Ne ara uyudu,ne ara dinlendi bilmiyorum.Ağzımız açık izledik onu.Bir insan bu kadar sakin,bu kadar konuya hakim olabilir ancak.Dün otelden ayrılmadan önce ona bir mektup yazdım :) Akıcı bir ingilizcem olmadığı için yazmak daha sıcak geldi :) Onunla mailleşmek istediğimi,nasıl bu kadar sakin olabildiğini merak ettiğimi söyledim.Çok memnun oldu ve beni bir kez daha şok etti.3 değil 5 çocuğu varmış.2 büyük çocuğu annannede kalmış.Kadını görseniz yaşı 35-38 ancak.Fit bir vücut,dinlenmiş bir beden,sakin bir konuşma ve pratik bir karakter..Hayran kaldım kadının tavırlarına.Ben 2.cocuk için yetişemem korkusu yaşarken kadın 5 tane doğurmuş ve büyütüyor..Umarım bu kadınla arkadaşlığım bana çok şey katar...
Benden şimdilik bu kadar.
Çok zorlu,bol sıkıntılı bir tatildi ama farklı hava solumak,denize-havuza girmek çok güzeldi..
Bu seneki tatil sezonunu kapattık sanırım :)
Rabbim herkese sağlık,afiyet,huzur versin...

Esma yerde debelenirken telefondan pratikce bir bakayım dedim. Aysecim acaba yeni bi topic mi açsaçsk belki bi hareket katar hiç tadı yok baksana :KK50:

Merhaba kızlar.benim bilgisayarım bozuktu giremedim bir hafatdır.
Oğluşla uğraştım hep biliyorsunuz bayram öncesi sünnet olmuştuk:) Maşallah umduğumdan kötü geçmedi.
Çok ağladı ama kuzum.İçim parçalandı ama çok şükür biraz şişliği var.Pazartesi kontrol var.Bir de ek gıdaya geçen anneler günlük beslenme menüsü verebilir misiniz.Kilo almıyor bu aralar oğlum:KK43:
Bizim menü şöyle:
Sabah yumurta ya da labne+bisküvi+pekmez karışımı ve portakal suyu
Arada devam sütü(aptamil ya da pınarın devam sütü toz olandan vermiyorum artık)
Öğlen değişik çorba
Bi kaç saat sonra yoğurt+bir çeşit meyve
Arada süt
Akşam bizim yemekelrden yediği kadar işte
Yatarken de süt ya da kaşık maması(hipp)

Arada ve geceleri emziriyorum ama sütüm yok denecek kadar az.
Bu arada vitamin şurubu+demir damlası ve octamar balık şurubu bir ölçek her gün veriyorum.Bolca da su içiriyorum. Çok hareketli ondan mı sizin menuler nasıl?:44::44::44::44:

Hoşgeldin aysecim bende bakıyorum kimsecik yok geri çıkıyorum senin gelmen le biraz hareketlenir umarım
Hadi inşallah sık sık görüşelim artık:KK19:
Esma yerde debelenirken telefondan pratikce bir bakayım dedim. Aysecim acaba yeni bi topic mi açsaçsk belki bi hareket katar hiç tadı yok baksana :KK50:
Valla eski topiğe gelmeyen yenisine de gelmez diye düşünüyorum ama açalım derseniz açalım yeni topik:KK54:

Merhaba kızlar.benim bilgisayarım bozuktu giremedim bir hafatdır.
Oğluşla uğraştım hep biliyorsunuz bayram öncesi sünnet olmuştuk:) Maşallah umduğumdan kötü geçmedi.
Çok ağladı ama kuzum.İçim parçalandı ama çok şükür biraz şişliği var.Pazartesi kontrol var.Bir de ek gıdaya geçen anneler günlük beslenme menüsü verebilir misiniz.Kilo almıyor bu aralar oğlum:KK43:
Bizim menü şöyle:
Sabah yumurta ya da labne+bisküvi+pekmez karışımı ve portakal suyu
Arada devam sütü(aptamil ya da pınarın devam sütü toz olandan vermiyorum artık)
Öğlen değişik çorba
Bi kaç saat sonra yoğurt+bir çeşit meyve
Arada süt
Akşam bizim yemekelrden yediği kadar işte
Yatarken de süt ya da kaşık maması(hipp)

Arada ve geceleri emziriyorum ama sütüm yok denecek kadar az.
Bu arada vitamin şurubu+demir damlası ve octamar balık şurubu bir ölçek her gün veriyorum.Bolca da su içiriyorum. Çok hareketli ondan mı sizin menuler nasıl?:44::44::44::44:
Maşllah listeniz ne güzel.bizimki de buna çok yakın.
Kahvaltıda karıştırdığımda yemiyor bende tek tek veriyorum.Yumurta sarısı(yazın çok sık değil)+peynir+az zeytin+ıhlamur+gevrek+ekmek+pekmez
10-11 gibi meyve püresi elma-armut-muz-üzüm vs
13 gibi çorba+yoğurt
15 gibi meyve,kurabiye veya hazır pürelerden.
17-18 gibi yine kurabiye.
20 gibi çorba+yemek+yoğurt vs vs...
Tabi bunları hiç yemedği de oluyor bazen.
Süt bizde de çok azaldı.Sabah 7de kalkınca emiyor,öğlen uykusudan önce,akşam yatmadan önce vs.Gece süt vermiyorum artık ben.Dişleri çürütürmüş süt.Su içip geri uyuyor.Uyumazsa veriyorum ama genelde süt aramıyor.
Ben vitamin konusunda biraz kaderciyim aslında.Kan ilacını da D vitaminini de 6.ayı çıkıncaya kadar kullandım.Sonra düzenli vermedim.Kansızlık çıkmadı,d vitamini de alıyor her gün güneşten.Gelişiminde de,kan değerlerinde de sorun çıkmadı hiç.Ama düzenli güneş banyomuzu yaıyoruz :KK70:
Aslında benim daha çok ihtiyacım var destek vitamine..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim menümuz de hemen hemen aynı kızlar uyaninca emziriyorum eskisi gibi doymadigi için hemen kahvaltı sını hazırlıyorum yumurta sarısı Bebe bisküvi si pekmez biraz suyla karıştırıyor um ıhlamur içiyorum bu aralar biraz hırıltısı var ogleden sonra çorba tarhana yada sebze. Aksama doğru meyve yoğurt akşam biraz bizim yemek lerden yatarken de pirinç unlu mama yedirip yatiriyorum. Devam sütü kullanmıyor um yakinda inek sütü de vermeyi düşünüyorum.bizim menu nasıl? Ayşe Cum kurabiye yi kendin M8 yapıyo sun

kan değerleri normal benimkininde ama doktor devam et sakıncası yok iyi olur dedi.Biz pek güneşe çıkamıyoruz çok sıcak antalya:KK43: korkuyorum çarpar diye. gece anne sütü emiyor zaten dişlerine zarar vermez sanırım. gündüz de sade inek ve keçi sütünü içmiyor devam sütü veriyorum inek sütüyle yapılıyormuş pınar ve aptamilin. Günlük 250 ml. veriyorum zaten. Sağlıklı olsun da kilo önemli dğeil aslında ama annelik işte istiyor:)))EVET AYŞE KURABİYE KENDİN Mİ YAPIYOSUN. Ben arada bir tane çubuk kraker ve süt dilimi azar azar yediriyorum.Evde kendim yaptım süt dilimini sıpa yemedi hazırını yiyor ama:))))

Kendi msjımı alıntıladım yav :)) Ayşeeee iyiki geldin yaa. Sen gelmeyince topice hiç kimse uğramıyor. Ben de okuyup çıkıyorum ancak.
Kızlar ben hala almadım mama sandalyesi. Yok mu tavsiyeniz yav :)))

Kendi msjımı alıntıladım yav :)) Ayşeeee iyiki geldin yaa. Sen gelmeyince topice hiç kimse uğramıyor. Ben de okuyup çıkıyorum ancak.

slm cnm iyiyiz şükür.ben mama sandalyesi almadım aslında birazda pişmanım.yemek yerken oğlumu zaptetmek çok zor oluyor.ama sağlam devrilmeyecek bişe al.kullananlar daha iyi cvp verecektir:)

Günaydın kizlaar Nasılsıniz bebisler nasıl =) bizim de 6. Disimiz patladı cok şükür :) yazdirmiyo r ki sipa
Bizim bu tarafta bebiş huysuz :KK33: Biz de 5.yi gördük cumartesi günü.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Bizim menümuz de hemen hemen aynı kızlar uyaninca emziriyorum eskisi gibi doymadigi için hemen kahvaltı sını hazırlıyorum yumurta sarısı Bebe bisküvi si pekmez biraz suyla karıştırıyor um ıhlamur içiyorum bu aralar biraz hırıltısı var ogleden sonra çorba tarhana yada sebze. Aksama doğru meyve yoğurt akşam biraz bizim yemek lerden yatarken de pirinç unlu mama yedirip yatiriyorum. Devam sütü kullanmıyor um yakinda inek sütü de vermeyi düşünüyorum.bizim menu nasıl? Ayşe Cum kurabiye yi kendin M8 yapıyo sun
Ben pirinç unlu mamaları 4-6 ay arası kullandım sonra vermedim.Nasılsa 6.aydan sonra barsaklar daha rahat çalışıyor diye :)
İnek sütü,keçi sütü vs 1 yaşına kadar yasak dedi drumuz bize.Ben hiç vermedim.Hatta kendimize yaptığımız muhallebi gibi sütlü tatlılardan da mümkün olduğunca yedirmiyorum.
Kurabiye konusunda gurmebebek'ten bikaç tarif denemiştim.Şekersiz vs olunca bizimkini sarmadı pek.Dru da 7.aydan sonra evde kendin yap irmikli olursa daha vitaminli olur demişti.O gün bugün evde yaptığım kurabiyeleri veriyorum.Kek,pasta,poğaça,sandviç vs vs... :)

kan değerleri normal benimkininde ama doktor devam et sakıncası yok iyi olur dedi.Biz pek güneşe çıkamıyoruz çok sıcak antalya:KK43: korkuyorum çarpar diye. gece anne sütü emiyor zaten dişlerine zarar vermez sanırım. gündüz de sade inek ve keçi sütünü içmiyor devam sütü veriyorum inek sütüyle yapılıyormuş pınar ve aptamilin. Günlük 250 ml. veriyorum zaten. Sağlıklı olsun da kilo önemli dğeil aslında ama annelik işte istiyor:)))EVET AYŞE KURABİYE KENDİN Mİ YAPIYOSUN. Ben arada bir tane çubuk kraker ve süt dilimi azar azar yediriyorum.Evde kendim yaptım süt dilimini sıpa yemedi hazırını yiyor ama:))))
Benim kızda 9000grda takılı kaldı 2 aydır almıyor ama boyu uzuyor.Pijamaların,taytların boyundan biliyorum onu da :KK70: Kilolu olmasını istemem zaten.Varsın zayıf olsun sağlıklı olsunda.Zaten bu haliyle bile 1,5 yaşında gibi görünüyor diyor gören.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Kurabiyeyi kendimize yaptıklarımızdan veriyorum ben.Mantar kurabiye,muflin,kunta kinte,kakaolu kek,poğaça,tuzlu kek,tarçınlı kurabiye,irmikli kek vs vs..Dr evde yap ver dedi.Özellikle irmikli olsun dedi.Onu da yapıyorum.

:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:Valla kız emeklemede 5.vitese takınca pcnin düğmesine basmamla akşamın olması bir oluyor :KK23::KK23::KK23::KK23:
Bizim mama sandalyemiz babymax loco mama sandalyesi.Çoooook memnunuz biz.6 kademeli yükseklik ayarı var.3 kademeli yatış ayarı var.Siliniyor,yıkanıyor,katlanınca ayakta duruyor.Annemlerde falan eksikliğini çok hissediyorum.Çünkü emekleyen ve kendi etrafında dönen bi varlığa yemek yedirmek çok zor.Ağzı dışında heryere değiyor kaşık :KK37::KK37::KK37::KK37:

:21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21:
5 kg fazlamla ve ayak ağrılarımla tekrar aranızdayım kızlaaaaar:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
Kilolarımı sevmeye mi başladım ne?:KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:
Belki onları takmazsam küsüp giderler diye düşündüm.Bir de böyle deneyim dedim:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:
Yeni sorunlarla döndüm yine ben:KK17::KK17::KK17::KK17::KK17:
Güldüğüme bakmayın soru işaretleri dolu kafam:44::44::44::44::44::44::44::44:
Eşimle düzelemiyoruz bir türlü.Hemen hemen her gün tartışıyoruz artık.Çok sıkıldım bu durumdan.Ne süslenesim var ona,ne muhabbet edesim.
O da aynı şekilde bana.Gece 2-3e kadar oturuyor salonda.Tv açık,pc kucağında.Yat artık diye söylenmezsem gelmiyor yatağa.Geldiğinde de tat olmuyor zaten.Birbirimizin yüzüne bile bakmaz olduk.Yapmaz diyorum ama aklımdan da çıkmıyor "başka birisimi varki" düşüncesi..Eşimi tanımıyorsunuz biliyorum ama sizce normalmi yaşadıklarımız?Sizlerde de durum böylemi?Yoksa bizmi lohusalıktan çıkamadık hala :KK43:((

5 kg fazlamla ve ayak ağrılarımla tekrar aranızdayım kızlaaaaar:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
Kilolarımı sevmeye mi başladım ne?:KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:
Belki onları takmazsam küsüp giderler diye düşündüm.Bir de böyle deneyim dedim:KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36::KK36:
Eşimle düzelemiyoruz bir türlü.Hemen hemen her gün tartışıyoruz artık.Çok sıkıldım bu durumdan.Ne süslenesim var ona,ne muhabbet edesim.
O da aynı şekilde bana.Gece 2-3e kadar oturuyor salonda.Tv açık,pc kucağında.Yat artık diye söylenmezsem gelmiyor yatağa.Geldiğinde de tat olmuyor zaten.Birbirimizin yüzüne bile bakmaz olduk.Yapmaz diyorum ama aklımdan da çıkmıyor "başka birisimi varki" düşüncesi..Eşimi tanımıyorsunuz biliyorum ama sizce normalmi yaşadıklarımız?Sizlerde de durum böylemi?Yoksa bizmi lohusalıktan çıkamadık hala :KK43:((

cnm yemek konusundaki cvp için tşkler.ben de yaparsam veriyorum kek ,poğaça türü şeyler.hazır yedirdiğim bir tek süt dilimi var. sağlıklı olsun da bakalım büyür.zaten anası kısa babası da orta:))EŞ konusuna gelince emin ol bebekten sonra erkekler çok değişiyormuş.eşimi bazen tanıyamıyorum ama zamanla düzelir inş. başka biri de yoktur merak etme bence.biz onları alıştırdık her şeye koşup kendimize zaman ayırmamaya.düzelir umarım:44:

Canım kendini yersiz kuruntulara kaptırma.. Bebekten sonra hayatlarımız resmen allak bullak. Hiçbirşey eskisi gibi değil. Biz de eşimle çok gergin ve sinirli günler geçirdik. Birbirimizin her söylediğini yanlış anladık vs... Hala da tam düzelmiş değiliz ama biz oturup konuştuk. Bence siz de yapın bunu. Sorunlar konuşulmadıkça katlanarak büyüyor.. Umarım çabucak toparlanırsınız....

X